drosetka Re: no to jakie sukienki nosicie?... 01.04.16, 19:15 uwielbiam sukienki oversize , dresowe, z kieszeniami po bokach, maskujące mankamenty figury, te sukienki są stworzone dla mnie!!!!!!!!!do tego botki albo kozaczki azurowe na wiosnę krótka kurteczka i czuję się super Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: no to jakie sukienki nosicie?... 01.04.16, 20:24 Taką: Pasuje do trampek, kaloszy, japonek i elegantszych balerinek. Do rajstop i gołych nóg. Pasuje do koralików na rzemyku i do srebrnej kolii. Pasuje do bluzy z kapturem i kaszmirowego swetra. Pasuje do skórzanej kurtki i puchowej zimówki. Do tego tania jak barszcz, można prać w pralce i suszyć w suszarce. Ideał Odpowiedz Link Zgłoś
drobnostka7 Promod - jaka rozmiarówka ? 01.04.16, 20:56 Rozmiary sukienek z Promod są rzeczywiste, czy raczej brać mniejszy rozmiar niż się przeważnie nosi? Kupiłam przez ZALANDO sukienke na wesele brata, miała być mini, że aż mini, przy porównaniu wzrostu modelki i mojego 153 cm wzięłam na to poprawkę, uznałam że będzie w sam raz, jednak modelka miała chyba 180 cm wzrostu bo mnie ta kiecka sięga do kolan !! Ja jestem mała i drobna, chociaż nie po chłopięcemu chuda, tylko tak,zgrabnie - wszystko na swoim miejscu mam ( no może poza narządami wewnętrznymi ) i sukienki nosze na przemian ze spodnicami, spodnie sporadycznie... Nie w każdej dlugosci i kształcie sukienki mi dobrze dlatego lepiej wychodzę na możliwości przymiarki niż na zakupie bez przymiarki np. via net. Większość tu przedstawionych mi pasuje - poza tymi poniżej kolana. Mnie fajnie albo w krótkich albo w długich wąskich. . Nie wiem czy się napalać na sukienki w Promod, podpowiecie? --- Drobnostka, Mama Natki i Ali Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Promod - jaka rozmiarówka ? 01.04.16, 21:26 Linkowałam wyżej tę sukienkę: www.promod.pl/kobiety/sukienki/sukienki-we-wzory/sukienka-we-wzory-niebieski-nadruk-R4200119514.html Mam ok 160 cm wzrostu, i kiedy sukienke noszę tak jak modelka (bo gumka może wypadac równo w talii lub ciut poniżej), to mi sięga kilka cm ponad kolano, ale zdecydowanie jest dłuższa niż na modelce. Wzięłam rozmiar 40, bo 38 nie było (a chciałam przymierzyć dla porównania) i jest dość luźna, choć nie w biuście. Tu, obawiam się, 38 mogłaby się opinać. Inną sukienkę, w fasonie blisko ciała zdecydowanie musiałam brać w rozm. 40, w 38 nie mogłam się dopiąć, ale nie mam szczupłej talii. Długości generalnie u mnie wychodzą kilka (od 5 do 10 cm) dłuższe niż na modelkach na zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
drobnostka7 Re: Promod - jaka rozmiarówka ? 01.04.16, 22:50 Oo, ta też w oko mi wpadła! Nie na wesele, ale na codzien, dla niewysokich idealna. Dzięki za odpowiedź w temacia. Do 10 cm to konkretna różnica przy dużej różnicy wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Promod - jaka rozmiarówka ? 02.04.16, 19:53 Oni mają w tym sezonie sporo fajnych sukienek, z tą wpuszczoną gumą w talii (ale można podnieść wyżej lub opuścić bardziej na biodra, jak kto lubi). Ja sobie zęby ostrzę jeszcze na kilka rzeczy, ale poczekam już chyba na wyprzedaże. Za to ta, choć na modelce fajna, to dziwna jest bardzo, dekolt "do pasa", a w dodatku ta część sukienki pod dekoltem nie jest zszyta, tylko złapana w jednym miejscu i bokiem widać brzuch. Może ja jestem do niej po prostu za niska (chyba z 15 cm w tułowiu mi brakuje www.promod.pl/kobiety/sukienki/sukienki-casual/sukienka-z-denimu-blekitny-R4200018012.html Odpowiedz Link Zgłoś
drobnostka7 Re: Promod - jaka rozmiarówka ? 03.04.16, 12:39 a > > Za to ta, choć na modelce fajna, to dziwna jest bardzo, dekolt "do pasa", a w d > odatku ta część sukienki pod dekoltem nie jest zszyta, tylko złapana w jednym m > iejscu i bokiem widać brzuch. Może ja jestem do niej po prostu za niska (chyba > z 15 cm w tułowiu mi brakuje > > www.promod.pl/kobiety/sukienki/sukienki-casual/sukienka-z-denimu-blekitny-R4200018012.html > Jest ciekawa ta sukienka! Zmyślnej krawcowej bym podrzucila by sie w niej komfortowo czuć. A dokąd Ci sięga na długość? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Promod - jaka rozmiarówka ? 03.04.16, 19:44 Prawda? A ten jeans taki zwiewny, cieniutki. Co do długości, to juz nie pamiętam, chyba do kolan mniej więcej. Jak zobaczyłam co się dzieje na górze, to czym prędzej ją z siebie ściągnęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: no to jakie sukienki nosicie?... 01.04.16, 21:54 Witam Służbowo - małe czarne, nuda bezpieczna. Prywatnie - hipisowskie i tylko latem i często długie do kostek. Piegi na twarzy, okulary przeciwsłoneczne, włosy rozpuszczone i czuję się jak młody bóg. W 2017 będą pewnie inne. Ale ta faza mi pasuje, bardzo. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
antypomidorowa Re: no to jakie sukienki nosicie?... 01.04.16, 23:18 taką: żarcik oczywiście, nie mogłam się powstrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
antypomidorowa Re: no to jakie sukienki nosicie?... 01.04.16, 23:25 nie wkleiła się franca, może z linkiem się uda: sukienka marzeń i snów Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: no to jakie sukienki nosicie?... 02.04.16, 08:42 Prawie nie noszę sukienek bo nie lubię, źle mi i niewygodnie, poza tym noszę r.44, mam rozłożysty tyłek, wystający brzuch i biust w rozm 70J- mam ogromne kompleksy, w każdej kiecce czuję się jak wieloryb ( a nie daj boże gdzieś się jeszcze na zdjęciu obejrzę) i nie umiem sobie dopasować fasonu. Wiem, że najlepiej mi w lekko dopasowanych tubach do kolan ale i tak czuję się i wyglądam jak rasowy tłuścioch Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: no to jakie sukienki nosicie?... 02.04.16, 09:08 Mam niewiele sukienek Jestem małą gruszką i najlepiej czuję się w sukienkach z lekko podwyższoną talią , trapezowych, rozkloszowanych o linii dzwonka z miękkich materiałów, dzianiny, wiskozy, bawełny z lnem. Ten fason także bardzo lubię www.tatuum.com/pl/sukienki/29308-gama.html Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: no to jakie sukienki nosicie?... 02.04.16, 08:59 Przy ciele, coś ala basic z H&M. Te wszystkie wory są okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: no to jakie sukienki nosicie?... 02.04.16, 14:58 Na jesien/zime uwielbiam sukienki-swetry z miekkich dzianin takich do ciala tuz za przed kolano, daja duze mozliwosci manewru, mozna je akcesoriami i butami ubrac formalnie i mniek formalnie. Na lato tez miekkie, oddychajace, przylegajace do ciala, be rekawow z dekoldem w mala lodke, do oracy zarzucic maly sweterek, po pracy zrzucic, akcesoria to plaskie sandaly albo baleriny, albo cos na obcasie, w zaleznosci od okazji Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: no to jakie sukienki nosicie?... 02.04.16, 15:05 O takie, athlete uwielbiam www.athleta.com/products/res/mainimg/boreal-sweater-dress-grey-heather.jpg encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQKkug5FmdccGpH6jzTWxCWQBmreqv6Y3HHQbzzuTpDQ-D885EaHQ www.athleta.com/products/res/mainimg/traverse-city-sweater-dress-grey-heather-marl.jpg s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/3a/d1/7d/3ad17d078e20e0c47a09648e96018cbd.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: no to jakie sukienki nosicie?... 02.04.16, 15:19 nie na moja figure, niestety, ale mozesz zdradzic, skad jest ta druga, czerwona? Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: no to jakie sukienki nosicie?... 02.04.16, 21:08 Poproszę o namiary na tę jasno-szarą. Mój typ Sama najchętniej noszę spódnice: trapezowe, z koła, albo bojówki, tuż przed kolana. Z sukienek uwielbiam szmizjerki: Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: no to jakie sukienki nosicie?... 02.04.16, 21:47 to wear.so, ja kupowalam w sklepie netowym showroom. akurat maja wyprzedaz Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: no to jakie sukienki nosicie?... 04.04.16, 13:47 Rzuć linkiem please, (moze być na priv, konto gazetowe) bo nie mogę znalęźć Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: no to jakie sukienki nosicie?... 04.04.16, 14:19 zle napisalam nazwe, haha www.showroom.pl/tag/sale?minPrice=&maxPrice=&stores[]=457&offset=0&count=40&property=date&order=descending ATEMI inne tez fajne, bawelna dobrej jakosci. obsuga przez showroom bardzo dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: no to jakie sukienki nosicie?... 02.04.16, 23:18 Mam sporo sukienek na różne okazje. Latem jak gorąco noszę głównie sukienki, np taką: img.szafa.pl/ubrania/1/022570923/1442068382/szara-sukienka-ramiaczka-kieszenie-atmosphere-38.jpg Mam sporo z dzianiny, np: glamourlook.pl/pol_pl_SUKIENKA-DZIANINOWA-Z-KOPERTOWYM-DEKOLTEM-CHABROWA-15985_2.jpg modomania.pl/fotografie_towary/oryginalne/201407301428575911.jpg I kilka wieczorowych. Ostatnio byłam na pewnej okazjonalnej imprezie w takiej: spplthumb.blob.core.windows.net/540x405/d0/52/bc/sukienka-z-szyfonu-kopertowy-dekolt-sxxl-ryn-91308052.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: no to jakie sukienki nosicie?... 03.04.16, 16:16 Ja noszę głównie sukienki z Quiosque - są doskonale uszyte - na kobiecą sylwetkę z wszystkimi zaokrągleniami w biodrach i biuście jakie mają normalne kobiety, dzianinowe nie wymagają prasowania, i nie wyglądają jak wory, są świetne do pracy, na wyjście i na tyle nie rzucające się w oczy, że można je łatwo odmieniać dodatkami - żakietem, sweterkiem, szaliczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: no to jakie sukienki nosicie?... 03.04.16, 16:24 Mój ostatni nabytek: quiosque.pl/sukienki/granatowa-sukienka-ze-zlotym-zamkiem.html Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: no to jakie sukienki nosicie?... 03.04.16, 21:49 Fajna. Lubię na co dzień taka prostotę. Mam figurę klepsydry i lubię kiecki które to podkreślają. Dzianina faktycznie jest mało wymagającym materiałem i fajnie leży na ciele Odpowiedz Link Zgłoś