Dodaj do ulubionych

Chcą odzyskac dziecko

• andziulec Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 21:13
      Ona jest na bani czy mi się wydaje?
      • kouda Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 21:21
        tez mi sie wydaje, ze jest
        dzieciaka zal, nie wydaje mi sie, zeby panstwo kurek byli gotowi na rodzicielstwo
        • zawsze-w-drodze Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 21:27
          Pijana jak bela. Żałosny materiał. Zrobi kolejne. Chyba ze sie wcześniej zapije.
        • andziulec Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 21:39
          Oczywiście, że nie są gotowi. Dla nich najważniejszy jest alkohol.
      • fadilla Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 21:52
        Nawalona jak meserszmit. A co maja na twarzach, jakies rany po przewrotkach, czy inne choróbsko?
    • woman_in_love haha, jezu ale patole 01.04.16, 21:24

• cosmetic.wipes Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 21:32
      OJP, dziecka bardzo żal, aż się serce kraje. Państwo natomiast do odstrzału sanitarnego niestety.
    • lauren6 Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 21:33
      OJP
    • kawka74 Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 21:48
      Oni chyba sami nie wierzą w to, co mówią. Ich synek, o ile pamiętam, ma problemy zdrowotne, przecież w życiu nie dopilnują leczenia i rehabilitacji.
      Przykre, ale państwo rodzice najpierw powinni wziąć się za prostowanie własnego życia, bez eksperymentów na dziecku.
    • kamunyak Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 21:48
      to nie jest ich pierwsze dziecko, znaczy tej pani, z tego co gdzieś wyczytałam. Poprzednie zabrane, tak, że...
      Ludzie, którzy o tym decydują, musieliby byc idiotami zeby im zaufac.
      Dzieciak i tak ma przerąbane bo zdrowy to on nie jest po takim początku.
      • lena36 Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 21:51
        Dzieciak ma pewnie FAS.... oni są straszni chyba tylko idiota by im dziecko oddał. ..
        • 3-mamuska Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 21:55
          Oni nie sa pijani, po prostu po latach nałogu mózg juz nie oracuje jak trzeba. Poza tym zero wykształcenia itp. Stad taki obraz sie wyłania.
          • zawsze-w-drodze Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 22:01
            Pijana. Mam w rodzinie alkoholiczkę. Jestem bardzo doświadczona i na bieżąco w "słyszeniu" promili.
          • andziulec Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 22:03
            Dlatego właśnie pracuje dopiero po zażyciu. Bez używki nie daliby rady się wypowiedzieć.
          • astomi25 Re: Chcą odzyskac dziecko 01.04.16, 22:04
            Masakra sad
          • lauren6 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 10:44
            Też obstawiam, że ta pani wypowiadała się na trzeźwo. Przez lata regularnego picia alkohol tak jej zniszczył mózg, że tak właśnie wygląda u niej stan trzeźwości...
            Mam nadzieję, że sąd pokieruje się dobrem tego niepełnosprawnego dziecka i ci "rodzice" nie ujrzą go już na oczy.
            • isa1001 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 11:00
              A ja nie jestem pewna. Pamiętacie małą Różę? Wystarczy, że ktoś odpowiednio nakręci sprawę i oddadzą im to dziecko.
              • lauren6 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 13:29
                Tam dziecko zostało odebrane teoretycznie przez biedę, a nie z powodu nałogów rodziców. Róża była zdrowym dzieckiem, a nie niepełnosprawnym z FAS.
                • cosmetic.wipes Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 13:44
                  Teoretycznie. Bo faktycznie rodzice Róży byli niewydolni wychowawczo, a intelektualnie chyba też nie do końca. Z resztą starsze dzieci też im (matce) odebrano.
    • lalkaika Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 02:06
      To krazy po calym internecie od tygodnia.
      Wiadomo,ze patole malego nie odzyskaja.Ale ciekawosc,kto jest ichnim adwokatem i public relation bo niezle daje do pieca.
      Better call Saul <tak ,mi przyszlo do glowy >
      A matka,z calym szacunkiem do czlowieka, <szmata>
    • sky.dancer Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 02:34
      Oglądałam poświęconą im uwagę czy inny ekspres reporterów. Nie wierzę w nagłe postanowienie poprawy. Nic a nic.
      I mam nadzieję że nikt decyzyjny też nie uwierzy.
    • jola-kotka Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 03:00
      laska ma az gebe
      spuchnieta od wody co to wogole jest,nawalaja się po ryjach? cale twarze w ranach
    • okruszek_h Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 08:19
      Psa bym im nie dała, a co dopiero dziecko!

Patole najgorszego kalibru, teraz wielce pokrzywdzonych udają i do telewizji ganiają.
    • beataj1 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 10:37
      I niestety, profilaktyczna przymusowa sterylizacja nie wydaje się takim złym rozwiązaniem.
      Przynajmniej nie będzie kolejnego chorego dziecka...
    • nowel1 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 10:49
      Jeden wątek o rodzicach alkoholikach.
      Przykładowe komentarze kobiet całkiem sprawnie posługujących się językiem i nie-patologicznych rzecz jasna:

haha, jezu ale patole
      Pierd...ne alkoholiki.
      A matka,z calym szacunkiem do czlowieka, <szmata>
      I niestety, profilaktyczna przymusowa sterylizacja nie wydaje się takim złym rozwiązaniem.
      Państwo natomiast do odstrzału sanitarnego niestety.
      laska ma az gebe
      spuchnieta od wody co to wogole jest,nawalaja się po ryjach?

Jasne, że nikt nie powinien rozważać oddania dziecka pod ich opiekę.

Ale ten poziom pogardy, poczucia wyższości, agresji i pojawianie się bez wstydu wypisywanych pomysłów w stylu "odstrzału " i "sterylizacji" ( tak wiem, to tylko słowa, ale słowa mają ogromną moc), to mówi bardzo wiele o was, a nic o ludziach z tego filmu.
      • beataj1 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 10:54
        Cóż mogę być z całego serca za pomocą tym państwu. Ale to nie zmienia faktu że pierwsze co trzeba zrobić to zadbać by nie było kolejnych dziecięcych nieszczęść.
        Tych państwa czeka wieloletnia terapia i pewnie będą wymagać ciągłej pomocy.
        Po co dokładać do tego kolejne dramaty.
      • lena36 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 11:06
        O ludziach z filmu mówi sam film.
      • cosmetic.wipes Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 11:10
        Czy twoja szlachetność i zdecydowana wyższość moralna nad nami nieczułymi sukami zmienia coś w ocenie sytuacji?
        • alpepe Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 12:08
          nic, ale on/a czuje się piękny i dobry/piękna i dobra. Prawo moralne w nim/niej.
          • lena36 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 12:21
            A niebo gwiazdziste nad nią ?
            • nowel1 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 17:01
              Buntuję się przeciwko takiej retoryce,
              Uważam, że nic jej nie usprawiedliwia.
              Tak, wyobrażam sobie, że można rozmawiać bez takich argumentów, więcej, że są nie do przyjęcia.
              Ale rzeczywiście, chyba nie mogłam się spodziewać refleksji. Za to komentarzy o tym, ,ze się czuję "lepsza" - owszem. Z tym że tu absolutnie nie o moją samoocenę chodzi.
              • cosmetic.wipes Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 17:33
                Nasza retoryka jest sprawą wtórna i nie ma żadnego znaczenia, to tylko niepoprawna politycznie forma wypowiedzi.
                Istotą jest treść. A nasza treść jest słuszna, jak sama zauważyłaś.
                • livia.kalina Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 17:50
                  >Nasza retoryka jest sprawą wtórna i nie ma żadnego znaczenia
                  Nie, nie zgadzam się. Słowa maja ogromne znaczenie, słowa mogą nawet zabić. Największe zbrodnie w historii ludzkości zaczynały się od słów.

Tak, ja też sobie nie wyobrażam, żeby oddać im dziecko. Jestem wściekła, że tak dziecku zniszczyli życie i rozumiem emocje, które powodują takie słowa ale trzeba sobie umieć powiedzieć stop. Mnie też się zdarza przekraczać takie słowne granice i chciałabym zawsze, żeby znalazł się ktoś, kto ten "stop" mi powie.
      • ofelia1982 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 13:17
        Wiesz, ludzie na poziomie tez maja swoje emocje i widząc cos takiego - tylko przekleństwa sa w stanie oddać oburzenie.
        Ta kobieta jest szmata, sorry. Po to zostało wymyślone to slowo w tym kontekście, bo żadne inne nie oddaje tego tak dobitnie. Ojciec oczywiście nie lepszy. Ja bym wprowadzila takim patolom przymusowa sterylizacje, np po odebraniu pierwszego dziecka z powodu przemocy i alkoholu. Ale wiem, nie można, prawa człowieka i tak dalej...
    • marianna72 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 12:39
      nie moge tego ogladac mimo ze powinnam byc przyzwyczajona pracuje z ludzmi na odwyku
    • ofelia1982 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 13:12
      Przeciez ona jest nawet podczas wywiadu pijana...co za patole! W zyciu im nie powinni oddac dziecka do cholery jasnej!
    • malgosiek2 Re: Chcą odzyskac dziecko 02.04.16, 14:40
      Z doświadczenia zawodowego wiem, że się nie zmienią.
      Za grosz im nie wierzę.
      Ona nie jest pijana tylko jak już któraś napisała, po tylu latach picia, taki ma się wygląd/mowę itd.
      Dziecko wymaga stałej opieki, rehabilitacji itd..., tu jest ciężka praca do wykonania, a oni tego nie podołają za cholerę.
      Z alkoholizmu nie wychodzi się w miesiąc czy dwa, czasami to trwa lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka