Dodaj do ulubionych

Pride of Poland

10.04.16, 20:41
Wg artykułu na głównej aukcja w Janowie Podlaskim jest zagrożona: są duże opóźnienia, sędziowie się wycofują. Dobra zmiana pełną gębą. Coś czuję, że za rok to będzie podrzędny lokalny targ koni, a nie aukcja ze światową renomą.
Obserwuj wątek
    • paskudek1 Re: Pride of Poland 10.04.16, 20:45
      gdzie est asmarabis? Może uda jej się nas przekonać, że ta dobra zmiana jednak była dobra. Ewentualnie zacznie udowadniać, ze to jest sabotaż. To na pewno przez zaniedbania poprzedniego zarządu obecny pan prezes nie zdążył przygotować na czas listy koni, ich rodowodów, filmów, zdjęć itp smile
      • livia.kalina Re: Pride of Poland 10.04.16, 22:03
        >gdzie est asmarabis?
        Spija z ust prezesa na żywo. A gdzie indziej miałaby teraz być?? <zgroza>
        • paskudek1 Re: Pride of Poland 10.04.16, 22:06
          no fakt, nie pomyślałam. To znaczy na żywo chyba przez tv bo ona zdaje się zagramanicą przebywa czy jakoś tak smile w takim razie mam nadzieję, że jutro się uaktywni na forum i wyjaśni nam, maluczkim, jak ta dobra zmiana wpłynie na to wydarzenie
    • beata985 Re: Pride of Poland 10.04.16, 22:07
      tak, juz miesiąc temu powinna byc juz lista koni, wycofują się nie tylko sędziowie ale i uczestnicy aukcji.....
      hotele które przyjmowały gośći....no cóż...pewnie padną....
    • paloma_blauwinder Re: Pride of Poland 10.04.16, 22:10
      Co tam jakiś kosmopolityczny Pride of Poland. Wstępy w Skaryszewie się udały, a to jest nasza narodowa tradycja, którą należy kultywować!
      • ra-sowa Re: Pride of Poland 10.04.16, 22:37
        kto to widział, żeby nasze kunie za granicę sprzedawać, jeszcze by kto kupił
    • owczarkini Re: Pride of Poland 11.04.16, 09:04
      Żal.pl sad
      Jeszcze w lutym jak tylko zaczął się ten zjazd po równi pochyłej, łaziłam sobie po koniarskich stronach w celu wyrobienia własnej opinii w sprawie. Trafiłam wtedy na proroczy obrazek - przeróbka logo Pride of Poland: chuda chabeta o łabędziej szyi, ze spuszczonym łbem i z żebraczym tobołkiem na kijku. Genialny był. Nadaje się na transparent. Tylko niestety nijak nie mogę go teraz znaleźć sad
    • cosmetic.wipes Re: Pride of Poland 11.04.16, 09:12
      Oj dziewczynki, wy nie wiecie, że to jest PLAN?

Chodzi o to, żeby w jak najkrótszym czasie zniknąć stadninę. Wtedy pisięta bedą miały niezły teren do stawiania mieszkań w programie pińcet mieszkań + tongue_out
    • maadzik3 Re: Pride of Poland 11.04.16, 09:28
      ale ja już ze 2 tygodnie temu pisałam że w tym roku aukcji w Janowie nie będzie. Nie ma trenera, nie ma prezentera (odeszli z pracy), firma dotąd to organizująca oskarżana jest o korupcję (i podaje się tylko jej przychód a nie dochód), listy koni typowanych do aukcji nie ma, a wielu stałych bywalców powiedziało już że w tym roku nie przyjedzie.
      • mozambique Re: Pride of Poland 14.04.16, 14:40
        przepraszam , jak firma to organizująca? kto formalnie organizuje aukcję ?
    • owczarkini Re: Pride of Poland 12.04.16, 09:09
      Aaaaaa !!! Czy ja bym nie mogła przeżyć choć jednego dnia bez wk...enia ??!!
      wyborcza.pl/1,75478,19903372,ogiery-za-pol-ceny-zaskakujaca-promocja-w-stadninach-arabow.html#BoxGWImg
    • owczarkini Re: Pride of Poland 12.04.16, 21:16
      Obejrzyjcie sobie dzisiejsze "Czarno na białym". Mam pianę na ustach po prostu i nie sądziłam, że to możliwe, ale w...wia mnie to chyba nawet bardziej niż pomysł całkowitego zakazu aborcji. Płacz i zgrzytanie zębów. Jak tam powiedział były trener - to, co się dzieje, to jak pomysł, żeby sprzedać Częstochowę sad
      • spanish_fly Re: Pride of Poland 12.04.16, 21:26
        Taki skarb wyrzucić na śmietnik, co za chamy sad
        • paskudek1 Re: Pride of Poland 12.04.16, 21:33
          da którą linka do programu albo chociaż streści? Bo nie wiem czy zdzierżę oglądać, chociaż ja nie koniara jestem.
          No i pytanie mam - GDZIE jest asmarabis?
          • owczarkini Re: Pride of Poland 12.04.16, 21:44
            Kurczę, nie widzę jeszcze linka, jutro rano poszukam, może się pojawi. Najświeższy jest wczorajszy sad Nie streszczę, bo mnie wytną, poza tym muszę się udać w jakieś ustronne miejsce i porzucać głośno mięsem w celu rozładowania emocji. Ale przekaz był taki, że Polska nie-wiadomo-czemu robi ruinę z czegoś absolutnie unikatowego w skali światowej.
            No właśnie, gdzie asmarabis ? Może nam mądrze wytłumaczy, dlaczego teraz jest lepiej ?
            • paskudek1 Re: Pride of Poland 12.04.16, 21:46
              też nie widzę, pewnie jutro będzie. Chociaż nie wiem czy zdzierżę obejrzeć bo mnie też szlag trafia na rozpier..lanie czegoś tak wspaniałego, unikatowego, czegoś z czego jesteśmy sławni. NO ale nie ma kto wytłumaczyć nam że teraz jest lepiej...
              • owczarkini Re: Pride of Poland 13.04.16, 08:22
                No i jest:
                www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/panskie-oko,635134.html
                Niezły materiał. Cui bono fuerit.... Ale jeśli masz wysokie ciśnienie, to może odpuść. Żeby nie było, że nie ostrzegałam wink
                • paskudek1 Re: Pride of Poland 13.04.16, 18:19
                  du..pa, obejrzałam początek i pokazuje mi ze materiał niedostępny sad
                  • beata985 Re: Pride of Poland 13.04.16, 19:02
                    coś masz nie tak, właśnie obejrzałam całość.
                    • paskudek1 Re: Pride of Poland 13.04.16, 19:08
                      no ni cholery, trzy razy próbowałam. Jakieś 5 minut idzie i potem koniec
                      • beata985 Re: Pride of Poland 13.04.16, 19:09
                        może coś Ci blokuje???
                        chociaż ja z ABP obejrzałam....
                        może antywirus?? albo brak łączności???
                      • owczarkini Re: Pride of Poland 14.04.16, 09:59
                        Może masz coś zainstalowanie, jakiś sterownik Ci to blokuje albo AdBlock może ? U mnie chodzi, na dwóch kompach sprawdzałam.
                        W skrócie materiał jest o tym, że za końskim biznesem stoją potworne pieniądze i bogaci hodowcy nie żałują na zakup zwierzątek i zapewnienie im luksusów (np. końskiego basenu). Środowisko to za najlepsze uznawało dotąd polskie araby, a nasze hodowle miały renomę. Teraz jest zamęt i rozwałka, świat nie bardzo rozumie dlaczego, bo zwolnione osoby to absolutne autorytety wśród hodowców. Naświetlono spór byłych dyrektorów z senatorem PiS, który też ma hoduje i gdy coś poszło nie po jego myśli, groził Białobokowi i wysyłał na jego temat i jego żony anonimy. Ale padła również sugestia, że być może pan Trela w jednym ręku skupił zbyt dużo funkcji. Ogólnie smutne to bardzo.
                        • mozambique Re: Pride of Poland 14.04.16, 10:39
                          a propos basenu - to nei jest arabski lusksus ani fanaberia tylko nowoczesna metoda treningowa ( budowanie siły na biezni wodnej ) oraz normlana forma odnowy biologcznej po wysiłku ( dokladnei tak jak hydromasaże czy masaże u sportowców ) , ale cholernie droga wiec pozowlic sobie na nia mogą najbogatsi
                          tak samo jak tzw solarium, masaże , stretching koński itp
                          • owczarkini Re: Pride of Poland 14.04.16, 10:51
                            Dobrze wiedzieć. Ja laik jestem a wq....e mnie strzela bo to brand światowy, a jednocześnie absolutnie przecudowne zwierzęta i takie bardzo nasze, kawał historii i talentu wielu pokoleń. Ale rozumiem, że program treningowy na pewno jest w pełni profesjonalny.
                            Obrazek był świetny, w ogóle ta pokazywana stadnina zatrudniająca ludzi do szeleszczenia, do zabiegów kosmetycznych... A, bilet na samolot dla konia może kosztować nawet 100 tys. zł. Potwornie drogie hobby dla nielicznych.
                            • mozambique Re: Pride of Poland 14.04.16, 12:32
                              z pelni profesjionalny ...
                              a zdrugiej strony m do tej w pelni profesjonalnej stadniny w JAnowie moze sobei wejsc kazdy kto chce, wszedzie gdzie chce ( np do stajni z tymi najdrozyszmi klaczami) , zrobic co chce , pogmerac z skrzyni z paszą ( ogóleni jest otwarta) , z workach z suplemenatmi itp , wrzucic cokolwiek do żlobu , wstrzyknać komuc chce i co chce itp

pokazał to tvn i to jest dopero skandaliczne - tak kompletny brak nadzoru nad czymkolwiek

dla porównania , profesjanalna stajnia koni skokowych , nalezaca do jednego z polskich miliarderów ma brame otwieraną kodem, kamery na calym terenie i we wszystkich budynkach , obsuga ma firmowe koszulki i od razu wypytuje obcego kto on taki, a paszarnia jest zamknieta na klucz, do stajni z najdroższymi końmi w ogóle sie nie wejdzie bez kogoś z obsługi itp
                              • owczarkini Re: Pride of Poland 14.04.16, 13:42
                                Pewnie tak. Nie wiem, czemu do tej pory nie było tam monitoringu czy większych środków ostrożności. Nie chcę bronić na siłę, że może leży na uboczu a wszyscy się znają, czy że szejkom to jak dotąd nie przeszkadzało.
                                Ale poprawić a rozpirzyć do imentu to jednak różnica wink
                                • paskudek1 Re: Pride of Poland 14.04.16, 14:30
                                  a ja mam wrażenie, że monitoringu nie było bo to nie jest, mimo wszystko prywatna stajnia tylko państwowe przedsiębiorstwo. W dodatku sterowane centralnie. Już widzę jak ministerstwo daje lekką rączką 150 czy więcej tysiaków na monitoring. A nie czarujmy się, takiego terenu nie da się załatwić byle czym. Tam, podejrzewam, nawet w stajni jedna kamera nie wystarczyłaby żeby całe pomieszczenie objąć , a paddoki, a cała reszta? ile to jest powierzchni?
                            • elle-hivernale Re: Pride of Poland 14.04.16, 18:02
                              > Obrazek był świetny, w ogóle ta pokazywana stadnina zatrudniająca ludzi do szel
                              > eszczenia,

Chłopina od siaty ma zapewne więcej kompetencji i wiedzy na temat koni niż całe nowe kierownictwo razem wzięte.
                        • paskudek1 Re: Pride of Poland 14.04.16, 14:35
                          w końcu udało mi się obejrzeć, po 5 czy 6 próbie smile No co tu można powiedzieć. Smutne to wszystko. Chociaż pewne rzeczy mogą wydawać się kontrowersyjne i dyskusyjne, np. ta ilość transferowanych zarodków itp, ograniczona w Polsce ale już w USA bez ograniczeń.
                          To, że pan Trela był jednocześnie i prezesem i hodowcą i sędzią itp itd też budziło pewne kontrowersje. Ale nie oznacza to, że należało zwalniać wszystkich jak leci. Zresztą już wcześniej miałam pewną pinię - być może rzeczywiście senator chciał się zemścić na Białoboku i Stojanowskiej, ale bali się ruszyć samego Białoboka to ruszyli całą trójkę.
            • paskudek1 Re: Pride of Poland 13.04.16, 20:02
              ona się teraz udziela w wątku o rezolucji PE, ale... ponieważ ją "wywołałam" do odpowiedzi to.... może pozwolę sobie skopiować bo to na prawdę są swego rodzaju perełki ignorancji, głupoty i sama nie wiem czego:
              paskudek1 13.04.16, 18:56
              oo asmarabis się pokazała. Witaj jutrzenko majowa : ) może jak juz wróciłaś do nas ustosunkujesz się do dobrej zmiany w stadninach i prawdopodobnym odwołaniu tegorocznej aukcji?
              asmarabis 13.04.16, 18:58
              paskudek1 napisała:

> oo asmarabis się pokazała. Witaj jutrzenko majowa : ) może jak juz wróciłaś do
              > nas ustosunkujesz się do dobrej zmiany w stadninach i prawdopodobnym odwołaniu
              > tegorocznej aukcji?

A umarly od ostatniego watku na ematce jakies nowe konie?
              Jesli nie to sytuacja jest pod kontrola wink

paskudek1 13.04.16, 19:06
              nie kretynko boża, bo co co cenniejsze zostały już z Janowa zabrane przez właścicieli. Nikt z nowym zarządem gadać nie chce, podobno też dlatego że nie bardzo jest jak się po angielsku porozumiećsmile Tegorocznej aukcji Pride of Poland prawdopodobnie nie będzie. Lista koni powinna być miesiąc temu, ich genealogia, filmy i cała oferta. Listy niet, bo nowy zarząd nie umie jej stworzyć. Dziwne dyby umiał smile Zresztą potencjalni nabywcy też deklarują że NIE przyjadą.
              No ale oczywiście ty uważasz ze nic się nie dzieje, tak jak w przypadku rezolucji PE prawda? Zapewne PO tu palce maczało.

asmarabis 13.04.16, 19:13
              ie będzie. Lista koni powinna być miesiąc temu, ich genealogia, fil
              > my i cała oferta. Listy niet, bo nowy zarząd nie umie jej stworzyć. Dziwne dyby
              > umiał smile
              ,
              No sorry, jak juz trollujecie to robcie to chociaz z sensem- ze niby zarzad nie umie uzywac funkjcji kopiuj wklej w wordzie zeby przekleic dane?
              ahahahahha, dobre; -)

Jeszcze bym dodala ze zainteresowani dzwonili ale nikt nie odebral telefonu, dlaczego?
              Bo zarzad nie umie odebrac....

Pisail maile ale nie dostali odpowiedzi, dlaczego?

paskudek1 13.04.16, 19:18
              kretynko niebotyczna, żeby stworzyć taką listę NIE WYSTARCZY kopiuj wklej w wordzie. Ale żeby to zrozumieć to trzeba coś WIEDZIEĆ o świecie. Kurcze nawet taki laik jak ja to rozumie a szanowna asmarabis z kilkoma fakultetami pojąć nie zdołała. Każdym zdaniem, każdą napisaną literą udowadniasz ze jesteś pisowskim trollem albo taką debilką że nic cię nie przekona, że twoi idole robią źle i prowadzą to państwo w kierunku politycznej i gospodarczej ruiny.

Re: dzisiaj ogłoszenie rezolucji Parlamantu Europ
              asmarabis 13.04.16, 19:29
              Wytlumacz mi zatem co takiego trudnego jest w zrobienu listy koni z danej stadniny?
              Twoim zdaniem dane osobowe tych koni NIE WIDNIEJA w systemie ich ewidencji?
              Prowadzono przez lata stadnine BEZ opisania koni w niej mieszkajacych?
              Co jest trudnego w przygodowaniu LISTY MIESZKANCOW STADNINY???????????????????????

beataj1 13.04.16, 19:51
              yyyy. Nie znam się na koniach ale nieco znam się na sprzedaży.
              I zakładam że taka lista to nie tylko lista kilkunastu imion plus ewentualnie wieku danego konia.
              Trzeba podać całe mnóstwo informacji które sprawią że ludzie będą chcieli wydać kasę. Ze poznają te konie dobrze. A ponieważ mówimy o grubej kasie + o osobach które znają się doskonale na temacie lista musi być szczegółowa, fachowa i najprawdopodobniej napisana zgodnie z jakimiś wytycznymi (zwykle takie wytyczne są bardzo szczegółowe i konkretne). Pomijając to trzeba pewnie jeszcze dodać jakieś zachęcające opisy.
              Mało tego - sposób i precyzja przygotowania takiej listy i informacji zwykle świadczy przy okazji o fachowości sprzedawcy.
              Ale jak mówię. Ja się na koniach nie znam i pewnie nawet nie mam ogólnego pojęcia jak taka lista może wyglądać...
              • 71tosia Re: Pride of Poland 13.04.16, 22:17
                z tego co wypisuje asmarabis najbardziej podoba mi sie fragment o kopiowaniu 'danych OSOBOWYCH tych koni' Jej ignoracja rowna jej zaangazowaniu wink
              • owczarkini Re: Pride of Poland 14.04.16, 09:21
                OJP. Opadło mi. Wszystko.
                Koleżanka A. chyba przeoczyła fakt, że po pierwsze trzeba WYBRAĆ, które konie można sprzedać, a które lepiej zostawić dla dobra przyszłej hodowli. Dopiero potem można kopiować w Wordzie. OJP.
                Podziwiam Was, dziewczyny, że macie cierpliwość kopać się z - nomen omen - trollem. Może to w ogóle jakiś automat jest i dlatego nie przetwarza odpowiedzi wink ?
            • cosmetic.wipes Re: Pride of Poland 13.04.16, 22:27
              Asmarabis nie ma, bo wątek jest źle zatytułowany. Ona nie ma pojęcia co to jest Pride of Poland. Jakby jakiś kon albo kod był w tytule, to by tu przylazla big_grin
        • owczarkini Re: Pride of Poland 12.04.16, 21:37
          I to, co mówili szejkowie, że najlepsze hodowle na świecie to Al Shaquab i Janów sad Qrwa mać, rozpieprzać skarb narodowy z 200-letnią tradycją, absolutny brand na całym świecie dla kolegi - senatora - hodowcy... Aaaa&&())_^$$ !!!
          • ra-sowa Re: Pride of Poland 13.04.16, 22:41
            Ale za to już wiadomo za co zwolnili wcześniejszego prezesa - za złodziejstwo, bo się dorabiał na stadninie big_grin
            Tekst linka

i co wy widzicie w tych "dyskusjach" z Asmarabis? weźcie ją jakoś ignorujcie, a nie nakręcajcie
            • yoma Re: Pride of Poland 13.04.16, 23:06
              Właśnie. Kto chce podyskutować z inteligencją, kompetencjami i wdziękiem osobistym pisich, zapraszam na Forum Kraj.
              • iskierka3 Re: Pride of Poland 14.04.16, 08:25
                Otoz to, napisze jeszcze raz w dlugim watku moze zginelo. To przeciez kreacja, zgrywa irytujacego matola i ma polewke jak ludzie sie emocjonuja i wkurzaja. Nie jest debilka bo pisze zbyt skladnie jak na poziom, ktory niby prezentuje i zeby tak od razu absurdalnie odpowiadac to jednak ze dwie komorki trzeba miecwink trzeba olac zamiast dawac jej satysfakcje, ze dalo sie wkrecic.
                • zlotarybka_1 Re: Pride of Poland 14.04.16, 08:59
                  W dodatku sama na tym forum przyznala, ze ma niezla polewke z prowokacji. Nie rozumiem jak komus sie chce z nia dyskutowac.
                  • aniani7 Re: Pride of Poland 14.04.16, 14:00
                    Też dziwię się, podejrzewam, że siedzi gdzieś tam na naszej prowincji, bo a) nic nie pisze o realiach życia w Niemczech, b) kiedyś ulało jej się na Warszawkę (gdybym mieszkała w Niemczech miałabym raczej sentyment do polskich miast, wsi i miasteczek, nawet do znienawidzonej Warszawy, wszak to jedyna stolica jaką mamy), c)strasznie przeżywała, że nie będzie delfinarium w Mszczonowie i jej dzieciaczki nie zobaczą delfinów (WTF). Ciekawe tylko czy jest trollem z pasji, czy na tym zarabia?
            • maadzik3 Re: Pride of Poland 14.04.16, 08:56
              to bardzo ciekawe. następnym razem jak kogoś z tej ekipy wyrzucą z pracy to rozumiem że powody (nawet absurdalne) pracodawca może podac 2 miesiące po wypowiedzeniu umowy. Zaiste, kodeks pracy nie obowiązuje dyrektorów stadnin (i innego ich personelu, pod warunkiem oczywiście że nie jest z PIS)
              • 71tosia Re: Pride of Poland 14.04.16, 18:12
                nie mozna wykluczyc ze dopiero sie teraz dokopali do jakis dokumentow, stawiam nawet smiala teze ze nowy dyrektor spedza w archiwach stadniny wiecej czasu niz na rozwiazywanie biezacych problemow. Jednak jak znam zycie z calych zazutow zostanie ze 'uzywal komorki i samochodu do celow prywatnych', ktory pewnie mozna postawic 100% kadry managerskiej wink
    • owczarkini Re: Pride of Poland 14.04.16, 11:54
      Kolejny news, jak co dzień:
      kielce.wyborcza.pl/kielce/1,47262,19913594,stadnina-w-michalowie-pozbywa-sie-znanego-trenera-decyzja-polityczna.html#BoxLokKrajLink
      "Wtedy usłyszałem, że muszę ją zrozumieć, bo decyzja nie zależy od niej - opowiada"

• aniani7 Re: Pride of Poland 14.04.16, 14:13
        Te opary absurdu zaczynają dusić, ciekawe jak daleko jeszcze posunie się PiS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka