Dodaj do ulubionych

co kupić młodej mamie

24.04.16, 13:49
Przyjaciółka za chwilę zostanie mamą i już sie zastanawim co jej kupić. Akurta zostały mi jakieś prezenty czyli do wykorzystania bon w sephorze 150zł i w douglasie 50zł, szkoda ze nie w jednym sklepie 200zl no ale coz wiec tak myslalam o jakimś ładnym kosmetyku, czy jednak to bez sensu bo kazdy ma swoj ulubiony tusz, cien i lakier? a moze jakis dobry krem ujedrniajacy po urodzeniu dziecka, wiem ze by sie z tego smiala i ucieszyla ale w sumie mi chyba glupio cos takiego dac.
Myslalam tez o jakis kolczykach. Bonu tutaj nie mam nie nie mam w yes 20% wiec w sumie moze cos w tym stylu.
Podpowiedzcie co jeszcze? prezent chce jej zrobic do 200zł plus maluchowi kupie jakieś bambusowe pieluchy czy inny drobiazg bo chcialabym raczej skupic sie na niej nie na dziecku. Z czego byscie sie ucieszyly? smile
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 14:07
      Daj jej ten bon, sama sobie cos wybierze
      • azyl85 Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 14:12
        nie no bon jest na mnie imieniem i nazwiskiem bo ja dostalam w prezencie, a ze mam wszystko co mi potrzeba to nie wykorzystalam
        • azyl85 Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 14:13
          wiec tak glupio moj imienny bon dac jej, myslalam zeby cos kupic po prostu w sephorze ewentualnie dolozyc i cos drobnego w douglasie, dziecki te pieluchy bambusowe albo kocyk muślinowy
          • przystanek_tramwajowy Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 14:24
            A ona jest eko-sreko, że chcesz jej kupić bambusowe pieluchy?
            • azyl85 Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 14:25
              ja jestem smile ona o tym wie
              • przystanek_tramwajowy Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 14:29
                No i co z tego, że ty jesteś? To ma być prezent dla niej, nie dla ciebie. Jak lubisz jeść brokuły, to katujesz nimi swoich gości, chociaż po brokułach rzygają na kilometr?
                • ichi51e Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 14:55
                  Daj zyc pieluszki bambusowe rownie dobrze moga byc kocami szmatkami sliniakami albo otulaczami. Nikt nie kaze jej pieluchowac tym dziecka przeciez...
                  • przystanek_tramwajowy Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 15:05
                    A ty nie na imprze, czy pod stołem forum przeglądasz? wink
                    • ichi51e Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 16:44
                      Juz w taryfie bylo. Ciucham.
                      • viridiana73 Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 21:01
                        Czy dziecię zaraziło wszystkich katarkiem i kaszelkiem, jak należy?smile
                        • ichi51e Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 21:21
                          Brat chrzczonego tez z katarem. Odpowiedzialnosc sie rozlozy suspicious
    • eve-lynn Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 14:24
      z kosmetykami ostrożnie - szczególnie pachcącymi. są mamy które zarzucają je na jakiś czas żeby dziecko czuło naturalny zapach zamiast balsamu. szczególnie przy kp
      • azyl85 Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 14:27
        wlasnie wiem, m oze jakies gazety kosmetyczne kupie no nie wiem przejrze co tam mają
        • mamaemmy Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 14:45
          Dla mamy "Pierwszy rok życia dziecka " -biblia mam smile
          a dla malucha kocyk imienny z Martello tongue_out
    • ichi51e Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 14:58
      W seforze to raczej matce nic nie kupisz bo wiekszosc matek karmiacych ma jazdy na kosmetyki matka&dziecko a ujedrniajacych i z tablica mendelejewa unika.
    • kalina_lin Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 16:52
      Delikatne, bezzapachowe, mocno nawilżające kosmetyki. Jakiś emolient do kapieli i balsam do ciała. Ja lubię Exomegę, ale nie wiem, czy to jest w drogeriach.
    • fil.lo Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 17:15
      To bardzo miłe, że myślisz o mamie, a nie tylko o dziecku. Na pewno to doceni. Ja bym kupiła jakieś dobre kosmetyki pielęgnacyjne - może np. jakiś fajny krem odżywczy/nawilżający (albo maseczka czy odżywka do włosów) i coś do kąpieli?
      Wydaje mi się, że nawet jeśli nie użyje od razu, to nie szkodzi - ja np. dostałam bardzo fajne kosmetyki do kąpieli ale musiałam na ich użycie czekać do końca połogu. Zleciało szybciutko a ja - relaksując się w wannie - z wdzięcznością myślałam o darczyńcysmile .
    • zabka141 Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 20:12
      Ja bym kupila cos do relaksacji - tzn. Taki zestaw swieca, relaksujaca pianka do kapieli, olejek do masazu
    • moni_kaw Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 21:36
      Wybierz coś do włosów, po porodzie na ogół wymagają nieco wsparcia
      • azyl85 Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 22:13
        dzięki tak chyba właśnie zrobię smile
    • aankaa Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 21:44
      Akurta zostały mi jakieś prezenty czyli do wykorzystania ... prezent chce jej zrobic do 200zł plus maluchowi kupiejakieś bambusowe pieluchy czy inny drobiazg bo chcialabym raczej skupic sie na niej nie na dziecku masz bony na 200 zł i nimi opędzić prezent ?
      oszczędnie, nie ma co big_grin
      • azyl85 Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 22:10
        mam 29lat i kokosów nie zarabiam, uwazasz, ze prezent za 200zł jest zły? mam niewykorzystane bony do sephory ale przeciez beda to nowe produkty za 200zl, gdybym nie miala tych bonow- a musze do konca maja wykorzystac to kupilabym cos innego ale chce je wykorzystac a ja mam to co potrzebuje wszystko. Rozumiem dla ematki prezent dla matki za 200zł plus kocyk muślinowy za 139zł to jest ubogi i oszczędny prezent! brawo ze sie Tobie tak powodzi
    • solejrolia Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 21:48
      Możesz kupić jakiś super preparat do włosów- po ciazy zawsze lecą garściami. i jakiś kremik lub maseczkę nawilżającą?
      • olewka100procent Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 22:01
        Ja bym dała jakiś karnet do kosmetyczki albo na masaż, tak tak ! Po ciąży boli kręgosłup ,mnie bolał bardzo długo pomógł basen.no ale koleżance jakiś dobry masaż na pewno by przyniósł ulgę i relaks. Z kosmetykami bym uważała,każdy lubi co innego i ma swoje preferencje chyba nie chciałabyś żeby obdarowana wyrzuciła do śmieci kosmetyk który tobie wydawał sie super a jej nie podpasował
      • azyl85 Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 22:11
        o właśnie caś też pomyślę z włosami widziałam z john master organic fajny szapomn do tego migełkę do włosów i twarzy odswiezajaca
        • pade Re: co kupić młodej mamie 24.04.16, 23:44
          Fajny prezentsmile Dobra z Ciebie koleżanka.
          A może tusz lub cień? Chyba mamy karmiące mogą tego używać?smile
          • azyl85 Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 09:11
            tak albo tusz, cos wybiore, moze doradza tez w sephorze kobiety, zeby bylo lagodne, tez myslalam jak tu ktoras z Was zaproponowala o jakiś fajnych naturalnych kulkach do kąpieli czy soli zeby sie odprezyc ale potem sobie przypomnialam ze oni maja w domu prysznic nie wanne
    • kaz_nodzieja Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 08:11
      Krem na rozstępy, krem ujędrniający piersi i herbatkę na odchudzanie.
      • goodnightmoon Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 08:55
        kaz_nodzieja napisał(a):

> Krem na rozstępy, krem ujędrniający piersi

Na to po porodzie juz za pozno. Takie rzeczy sie stosuje od ok. 5-go miesiaca ciazy.

> herbatkę na odchudzanie.

Ewentualnie to.
        • zabka141 Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 09:13
          Chyba zartujesz? Herbatka na odchudzanie i krem ba rozstepy - na pewno zrobiloby sie dziewczynie milo.
          • ichi51e Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 09:41
            Pomijajac ze jak karmi to zadnej "herbatki" pic nie powinna...
          • goodnightmoon Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 09:48
            A poczucie humoru dzis zostalo w domu? suspicious
      • ichi51e Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 09:43
        Krem na rozstepy to juz za pozno jesli sie zrobily (mnie sie nie zrobily btw - zatrzymalabym i oddala jak darczyni zajdzie w ciaze widocznie ma ten problem) a jak sie zrobily to lepszy pakiet na wynielanie w salonie...

A wiecie co by mnie ucieszylo? Miesiac cateringu dietetycznego. W pologu mi sie gotowac nie chcialo i nie mialam do tego glowy. A tak bym sobie otwierala pudeleczko i miala zbilansowane jedzonko.
    • goodnightmoon Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 08:52
      azyl85 napisała:

> chcialabym raczej skupic sie na niej nie na dziecku. Z czego byscie sie ucieszyly? smile

Ja, bedac tuz po porodzie, bym sie ucieszyla z 15 godzin niczym nie przerywanego snu smile
      • azyl85 Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 09:09
        wiadomo, ze przyjde wtedy kiedy mnie zaprosi
    • sunndal Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 09:10
      Ja bym kupił jeden kosmetyk ale jakiś tzw luksusowy lepiej 1 rzecz ekstra niz 100 badziewek.np jakiś super extra tusz
      • olewka100procent Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 09:49
        No ale to ma być prezent związany z tym że dziewczyna została niedawno matka.tusz można jej kupić na urodziny. O czym marzy młoda matka?o wypoczynku spokoju relaksie.ja bym dała karnet na masaż stóp/twarzy/pleców czegokolwieksmile
        • ichi51e Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 10:00
          Tez fajne. big_grin Taki masazyk gdzies blisko domu (albo z dojazdem) 45 min...
          Albo np henna na stopy - marzy mi sie ostatnio...
        • sunndal Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 13:17
          Ale ona ma bon do wydania a nie gotówkę
          • azyl85 Re: co kupić młodej mamie 25.04.16, 13:22
            tajk dokladnie bon do konca maja wiec myslalam zeby jej za to cos kupic
    • stomatologer Re: co kupić młodej mamie 18.05.16, 10:21
      Moja żona jest zakochana w kosmetykach marki Weyergans, wszystko na bazie naturalnych produktów. U nas mało popularne natomiast na zachodzie to "podstawa" jeśli chodzi o kosmetyki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka