Dodaj do ulubionych

potrzebuje pomocy

08.05.16, 13:46
w znalezieniu sprzetu, ktory zmieni moje zycie
nie pije kawy, wiec nie chodzi o ekspres
potrzebuje niewielkiego sprzetu, ktory zapewni mi wrzatek non stop, cos takiego, co stoi zawsze w stolowkach hotelowych, naciska sie guziczek i leci wrzatek.
tylko wrzatek, bez ekspresu.
jest cos takiego?
Obserwuj wątek
    • kai_30 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 13:49
      Jest. Poszukaj "podgrzewacz do wody Bosch".
    • kura17 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 13:52
      a czemu zwykly czajnik elektryczny nie wystarcza?
      nie czepiam sie, pytam. ja sama pije herbate litrami, mam zwykly czajnik i nigdy nie sadzilam, ze potrzebuje czegos innego.
      • asia_i_p Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 14:02
        Kura, ja też nie sądziłam, dopóki mąż tego do domu nie sprowadził. Zwłaszcza przy małym dziecku i szykowaniu mleka modyfikowanego oraz przy np. wyparzaniu jajka przed zrobieniem kogla mogla - rewelka.
        • asia_i_p Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 14:03
          Natomiast wątpię, czy to jest urządzenie dla rzetelnego herbaciarza - ten wrzątek jednak stygnie cieknąc i jeżeli ktoś potrzebuje, żeby mu się nadal gotowała w szklance, to się będzie wkurzał.
        • kura17 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 14:06
          Asia, no na pewno mozna tego uzywac, ale nie wiem, czym "zmienia zycie" w porownaniu do czajnika? ze szybciej? ze ten dostep do wrzatku jest w ciagu sekund, a nie minut?
          to musi prad zrec, jesli utrzymuje rozsadny wrzatek caly czas?
          • asia_i_p Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 14:19
            To nie utrzymuje wrzątku, tylko podgrzewa wodę w bardzo wąskich kanalikach. Dostęp rzeczywiście w kilka sekund, możesz mieć tego wrzątku tak małą porcję, jak potrzebujesz, nawet dwie łyżeczki - i u nas to dzięki temu raczej pozytywnie wpłynęło na rachunki za prąd.
            • kura17 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 14:24
              ok, w takiej sytuacji to rozumiem.
              ja wrzatek potrzebuje do herbaty, pare lyzeczek mi nie wystarczy wink
              dzieki za wyjasnienia, nie pomyslalam o takich sytuacjach.
              • kira02 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 14:29
                A jaki masz typ kuchni? Gazowa, ceramiczna czy indukcja? W przypadku czajnika na indukcji zagrzanie wody na najwyższym mocy to kwestia naprawdę minuty. Tak się przyzwyczaiłam do tego, że teraz czekanie na herbatę na kuchni gazowej czy w czajniku elektrycznym to jak wieczność tongue_out
                • kura17 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 16:33
                  mam ceramiczna, wode gotuje w czajniku.
                • baltycki Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 23:20
                  Zagotowanie filizanki wody w czajniku z grzalka w dnie zajelo mi 20 sekund,
                  przed chwila sprawdzilem.
        • naomi19 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 17:17
          asia, masz z boscha?
          • asia_i_p Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 17:56
            Z Tefala.
            • naomi19 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 18:13
              tefal juz niedostepny
    • ana119 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 14:23
      Jeśli nie masz ograniczeń w płaceniu za prąd to czemu nie. Podłącza się to do rury wiec trzeba wyciąć dziurę w blacie i non stop grzeje wodę w zbiorniku, coś jak terma, w biurach tez to stoi w kuchni
    • asia-loi Re: Termos 08.05.16, 17:20
      myślę, że wyjdzie najtaniej.
      • naomi19 Re: Termos 08.05.16, 18:14
        dziekuje, swietna porada big_grin
        • ichi51e Re: Termos 08.05.16, 18:16
          No dokladnie to chyba jest termos - tyle ze elektryczny. Bardzo to jest fajne i wlasnie dobrze temp trzyma herbatka swietna
          • naomi19 Re: Termos 08.05.16, 18:29
            nie, nie termosa szukam, ale dziekuje big_grin ale w sumie porada zeby sobie zagrzac w czajniku tez byla, wiec nie wiem, czemu mnie to dziwi. czekam na porade zeby jednak pic kawe zamiast herbaty albo tylko zimna wode...
            • beatrycze120 Re: Termos 08.05.16, 19:34
              Naomi- wysłałam ci meilasmile
              • beatrycze120 Dystrybutor 08.05.16, 19:58
                o to chodzi?
                • beatrycze120 Re: Dystrybutor 08.05.16, 20:01
                  Hej, czy chodzi Ci o dystrybutor do wody ?

Urządzenie, które podgrzewa wodę bo ma 2 kurki- do gorącej wody 98 stopni a drugi do wody zimnej( chłodnej) 8 stopni

Jeśli to dystrybutor, chętnie odpowiem na pytania i wyślę Ci najnowszą promocję na takie urządzenie ( teraz mamy po 38 zł razem z wodą, serwisem i dostawami )
                  Pisałam na gazetową "naomi19" ale meil wraca
                  • naomi19 Re: Dystrybutor 08.05.16, 22:07
                    ja nie mam maila gazetowego, mozesz tu wkleic?
                    • beatrycze120 Re: Dystrybutor 09.05.16, 09:19
                      Dystrybutor z wodą- mały ma 80 cm razem z butlą, wysoki ma 1,10 m razem z butlą.
                      Raz na 2 miesiące dostajesz 4 butle wody (butle mają 18,9l), gratis masz stojak na butle, rękaw na kubki, kubeczki.
                      Raz na 2 miesiące f-ra za wszystko 76 zł.
                      Urządzenie grzeje i chłodzi bo ma 2 kurki do wody gorącej i do wody zimnej.
                      Energooszczędne bo zuzywa tylko 600w, woda zimna i gorąca jest CAŁY CZAS.

Jakieś pytania?smile Mam to w domu a kolezanka w tym "siedzi"
    • ludborka Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 20:05
      wiem, ze nie takie, ale to jest kosmos:

www.vivreau.co.uk/pagesv2/table-water-dispenser/table-water-dispenser-products-detail_vi-tap.asp?cid=1&lid=7&pid=8

• naomi19 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 22:10
        nie no piekne, ale ile to cudenko kosztuje?
    • foringee Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 20:06
      chodzi ci o taki dystrybutor z gorącą lub schłodzoną wodą? www.getfresh.pl/oferta
      Od razu mówię - że żre dużo prądu
      • beatrycze120 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 20:15
        "żre" tylko 600 wat więc nie jest taki żernysmile
      • naomi19 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 22:11
        nie, pisalam, ze chodzi o maly sprzet
    • bbarbara Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 22:04
      o warnik Ci chodzi? np taki

www.sklep.eskot.pl/Warniki-i-zaparzacze-elektryczne/Warnik-do-wody-10L-podgrzewacz-do-piwa-wina/pid,8363,cid,131989626,product.html
      • naomi19 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 22:12
        bosch bedzie najlepszy, bo podgrzewa wode tylko w momencie nalewania, wiec zuzycie pradu bedzie minimalne
    • arwena_11 Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 23:33
      Moi rodzice kupili sobie ostatnio czajniko termos. Normalny czajnik elektryczny, cały czas utrzymujący wrzącą wodę w środku ( sam się włącza, jak temperatura spada ). Tyle, że trzeba pamiętać i wyjmować wtyczke z kontaktu jak się wyjeżdża
    • mynia_pynia Re: potrzebuje pomocy 08.05.16, 23:45
      Kiedyś na rajdze geodety u kolegów w domku wystrzelił bojler i im się woda gotowała cały czas, biegałyśmy pod kran z kubkami z herbatą i zalewalyśmy.... coś wspaniałego. 30l wrzątku wink... tak mnie na wspiminki wzięło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka