Dodaj do ulubionych

Podwójne urodziny

09.05.16, 20:04
Syn dostał zaproszenie na urodziny córki naszych przyjaciół i jeszcze jednej dziewczynki - nie znamy ani jej samej ani jej rodziców. Urodziny są w domu naszych przyjaciół. Czy ematki kupuje prezenty dla obu dziewczynek czy tylko dla córki przyjaciół? Jeżeli prezent dla drugiej dziewczynki - to jakiś drobiazg czy prezent równorzędny prezentowi córki znajomych?
Obserwuj wątek
    • lokitty Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 20:08
      Kupiłabym ten drobiazg dla drugiego dziecka.
      Nie zbiednieję, a zawsze dziecku przyjemnie.
    • melancho_lia Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 20:11
      Dwa równorzędne prezenty. Zawsze mozna podpytać znajomych.
    • memphis90 Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 20:13
      Byłam kiedyś na takim łączonym przyjęciu, każde z dzieci miało swoich gości. Kupowałam prezent tylko dla solenizanta, który nas zapraszał.
    • niktmadry Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 20:17
      Dla dwójki dzieci.
    • tontonik Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 20:27
      Dwa równorzędne prezenty.
    • mid.week Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 20:28
      Wydaje mi się, że prezent powinien być dla zapraszającego. Dwoje dzieci ma swoich gości i od nich dostają prezenty, a jedynie sala i zabawa jest wspólna. Zazdwoniłabym zapytać organizatorów. Prawdopodobnie potwierdzą, bo jakoś dziwne wydaje mi się zakładanie, że zupełnie obcy ludzie będą przychodzić z prezentami dla nieznanego sobie dziecka. Niezależnie od tego ja bym kupiła jakiś drobiazg dla drugiej dziewczynki.
    • jematkajakichmalo Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 20:37
      Kupilabym dwa prezenty, ale dla tamtego dziecka jakis drobiazg.
      • korag100 Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 22:11
        Przecież to już było.Tylko córka autorki wątku była tym drugim dzieckiem i nic nie dostała. Wtedy obdarowujący był chamem, prostakiem i czymś tam jeszcze. Punkt widzenia jednak zależy od punktu siedzenia. Eh
        • korag100 Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 22:13
          A tak w ogóle to w takich watkach widać prawdziwe zarobki ematek. Wtedy z tych 20 i więcej tysięcy oraz ze 100 milionów oszczędności nie można kupić dwóch prezentów. Ale może właśnie oszczędni ludzie mają te miliony....
          • bergamotka77 Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 22:18
            Tez nie kupiłabym rownorzednego prezentu dla dziecka którego nie znam ani jej rodziców. Z jakiej racji?
          • wuika Re: Podwójne urodziny 10.05.16, 07:24
            Nie wydałabym stówy czy iluś tam na prezent dla nieznanego ani mnie, ani moim dzieciom, dziecka, tylko z tej racji, że robi imprezę w tym samym miejscu i o tym samym czasie, co zapraszający moje dziecko. No bez jaj uncertain Nijak się to ma do wąskich specjalistek i tysięcy na kontach.
        • niktmadry Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 22:18
          To ta sama autorka?
          A to Ci heca.
          Ja w ogóle nie rozumiem podwójnych urodzin. W jakim celi się takie organizuje? wydawało mi się, że każde dziecko w dniu swoich urodzin chciałoby być tym JEDYNYM. Jeszcze rozumiem, że tak robią rodzice bliźniaków. Ale obce sobie dzieci?
          • korag100 Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 22:24
            Rodzice robią podwójne urodziny bo taniej, goście kupują jeden prezent bo taniej. Co wyniosą z tego dzieci?
            • niktmadry Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 22:34
              Ale jak taniej - najczęściej płaci się za osobę. No chyba, że część gości jest wspólna. Gości też stawia się w nieciekawej sytuacji - jedna impreza a dwa prezenty - dlaczego?
              • black.emma Re: Podwójne urodziny 10.05.16, 09:35
                Dokładnie. Uważam to za poroniony pomysł.
          • aperol.spritz Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 22:59
            Ja wcześniej nie zakładałam podobnego wątku...
        • arwena_11 Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 23:42
          ale chyba było trochę inaczej. Tam zaproszony znał obie jubilatki i miał dwa prezenty. Oba dał jednej dziewczynce.
          Tutaj gość jednej jubilatki na oczy nie widział i jej nie zna
    • aperol.spritz Re: Podwójne urodziny 09.05.16, 23:05
      Dzięki za odpowiedzi. Dla drugiej dziewczynki kupię jakiś drobiazg - nie bardzo mam ochotę kupować nieznanemu dziecku prezent taki jak dla córki przyjaciół.
    • wuika Re: Podwójne urodziny 10.05.16, 07:23
      Drobiazg typu mała bombonierka i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka