Dodaj do ulubionych

szukam kanapy

11.05.16, 08:22
narożnej.... Pora wymienić "wypoczynek" z "salonu" smile i doszliśmy do wniosku, że najbardziej pasowałby nam narożnik. Musi się rozkładać do spania, mieć pojemnik na pościel.... i to tyle pewników. Raczej prosty w formie, ale wygodny do siedzenia. Gdzie kupię coś takiego? Pooglądaliśmy w internecie, ale na kolana nic mnie nie rzuciło. Poza tym wolałabym usiąść przez chwilę na tym meblu wink . Kto poleci jakieś sklepy stacjonarne Poznań i okolice? Internetowe też mogą być - jakby co, zaryzykuję smile
Dziekuję
Obserwuj wątek
    • lati7 Re: szukam kanapy 11.05.16, 08:45
      AgataMeble. Fajne wzory .
      Minus to długie oczekiwanie i kręcenie sklepu przy terminach. Samemu trzeba monitorować swoje zamówienie , naciskać i marudzić. Z zamówionych dwóch identycznych narożników , wykonano jeden z obsuwą czasową trzech tygodni (czyli 9 tyg), wkręcając mi, ze drugi narożnik "został zalany wodą" ;-p Na kolejny czekałam ponad 4 tygodnie sad Dodam, że po pierwsze zamówienie przyjechałam po odbiór busem prawie 200 km w jedną stronę. Po drugie tak samo, tylko miałam wizytę w szpitalu w Poznaniu ze synem, wiec wszystko mi było jedno.
    • shell.erka Re: szukam kanapy 11.05.16, 08:47
      Polskie Meble na al. Solidarności, Giant na Krzywoustego.
      Etc w Swarzędzu świeci pustkami, bo likwidują.
      • little_fish Re: szukam kanapy 11.05.16, 08:51
        Agata jakoś mnie nie zachwyciła, ale może mały sklep był, to powtórze wycieczkę.
        O Polskich meblach słyszałam, ale nie wiem czemu kojarzyły mi się z meblami drewnianymi, a nie tapicerowanymi - dzięki za info, sprawdzę tam
        • shell.erka Re: szukam kanapy 11.05.16, 08:56
          Polskie Meble to duży salon że sklepami różnych firm. Między innymi kler mają.
          • little_fish Re: szukam kanapy 11.05.16, 10:03
            że duży sklep to wiem - przejeżdżam czasem obok, ale nie wiedzieć czemu zafiksowałam się na stołach i szafach big_grin
    • aqua48 Re: szukam kanapy 11.05.16, 09:29
      BRW, na kolana nie rzuca jeśli chodzi o wzornictwo, bo takie..zachowawcze, ale wykonanie i terminy realizacji ok. Meble są bardzo wygodne i porządnie zrobione.
      Agata jest do niczego, to tandeta.
      • little_fish Re: szukam kanapy 11.05.16, 10:04
        nie miałam nic z Agata, ale rodzice mieli meble BRW i były bardzo słabe, trochę się obawiam kanapy, to się jednak użytkuje
        • pitahaya1 Re: szukam kanapy 25.07.16, 17:52
          Miałam kanapę z BRW. Z ulgą wyrzuciłam. Samo siedzisko może i trwałe, ale reszta się sypała. Najlepiej postawić i nie rozkładać.
      • pitahaya1 Re: szukam kanapy 25.07.16, 17:54
        Meble z BRW to jedyne, które zaczęły się sypać zaraz po okresie gwarancyjnym.
        Płyta cienka, mebel duży, więc zdarzało się, że nie wytrzymywały ciężaru rzeczy włożonych do środka. Pięknie wyglądają na wystawie, gdy są puste w środku.
      • pruszynkaaa Re: szukam kanapy 25.07.16, 18:01
        Szkoda kasy na BRW. To meble dekoracyjne a nie użytkowe. Zwłaszcza że jak rozumiem potrzebujecie czegoś do spania i na dziś w jednym
        • little_fish Re: szukam kanapy 25.07.16, 18:22
          do spania tylko dla gości, więc od czasu do czasu.
    • 1matka-polka Re: szukam kanapy 11.05.16, 09:31
      Mam, polecam. www.mebelplast.com.pl/
      • anatemka741 Re: szukam kanapy 25.07.16, 16:50
        Zdecydowanie odradzam Mebelplast. Moja kanapa Santos po 6 latach wygląda jak wyciągnięta ze śmietnika: popękane tworzywo odchodzące płatami. Kanapa nie była użytkowana przez dzieci a w domu nie było zwierząt. Skandal, tym bardziej że firma odpisała mi że nie jest w stanie sprawdzić w jakich warunkach użytkowałam mebel więc mają mnie gdzieś..! Kiepskie produkty i fatalne podejście do klienta
        • kamunyak Re: szukam kanapy 25.07.16, 18:09
          >Moja kanapa Santos po 6 latach wygląda jak wyciągnięta ze śmietnika: popękane tworzywo odchodzące płatami

po 6 latach? to ile chciałabys używać kanape ze skaju? dożywotnio?
          Trzeba było kupic ze skory albo materiału.
    • tol8 Re: szukam kanapy 25.07.16, 16:57
      Agata odradzam. Narożnik za 1800zl zaczął się pruć i przecierać.
      Lepsza już IKEA lub zwykły stolarz tapicer
      • kamunyak Re: szukam kanapy 25.07.16, 17:45
        agata, tak nawiasem, ma różnych producentów przeciez, więc co tu odradzać? albo i nie?
        Chociaz akurat syn kupil tam fotel do komputera, polacany dla graczy, z bardzo dobrymi opniami, ktory też zaczał się przecierać przed upływem gwarancji.
        Tak, że ja akurat odradzałabym kupno fotela tego konkretnego producenta a nie sklepu, jako takiego.
        Mój fotel do komputera, z Ikei, tez się rozpadł i tez wcześniej, niż 2 lata.
      • little_fish Re: szukam kanapy 25.07.16, 18:26
        chyba faktycznie skończy się na jakimś lokalnym producencie - chcę kanapy o prostym kształcie, bez zbędnych poduch i udziwnień, obutej tkaniną, najlepiej w ciemnoszarym kolorze. Nie wiem jak z jakością generalnie ale cenowo mniejsze firmy wypadaja bardzo konkurencyjnie, a i wzornictwo ładne da się znaleźć. Kanapa nie musi służyc mi sto lat smile
    • nowel1 Re: szukam kanapy 25.07.16, 17:37
      Sofa& Friends, Czechosłowacka 104
      Zajrzyj tam, powinno Ci się sporo rzeczy spodobać.
    • asia-loi Re: szukam kanapy 25.07.16, 17:47
      Ja kilka tygodni temu, kupowałam kanapę w Black Red White. Czeka się ok. od 4-10 tygodni. Mają duży wybór kanap i narożników. Ale nie kupuj kanapy, widząc ją tylko na obrazku w necie, bo w realu ta kanapa może zupełnie inaczej wyglądać. Idź do sklepu stacjonarnego, pooglądaj, posiedź na niej trochę spisz sobie nazwę i wymiary i możesz poszukać takiej samej w necie i wtedy kupić.
      • kamunyak Re: szukam kanapy 25.07.16, 18:20
        Black Red White jest tania ale ma kiepską jakośc. To znaczy, jakośc jest adekwatna do ceny.
        I żeby nie było, mam trochę ich mebli bo odpowiadało mi kilka rzeczy, cena, wymiary.
        Niestety, okleina z mebli lubi się odklejać, zdzierać, elementy sa słabo dopasowane.
        To sa dobre meble, szczególnie łóżka/kanapy i to te rozkladane, na chwile, dla studentów, młodych małżeństw tp.
        Lepiej wypadaja meble, które postwisz i ich nie ruszasz. na pewno nie zaliczyłabym do nich kanapy rozkładanej do spania. lepiej zainwestowac w cos porządniejszego, jeśli ma służyć kilka lat.
        • asia-loi Re: szukam kanapy 25.07.16, 19:02
          kamunyak napisała:

> Black Red White jest tania ale ma kiepską jakośc. To znaczy, jakośc jest adekwatna do ceny.

Wiesz, miałam meble z brw przez 16 lat i wyglądały dobrze. Ale ja kupowałam je jakoś na początku, więc może lepiej wtedy robili, a ja też dbam, nie niszczę. Ja teraz zmieniałam meble, ale już nie kupowałam gotowych, tylko robiłam na zamówienie, bo z gotowych mi wymiarowo nie pasowały.
          Co do kanapy, to ja nie wiem, czy oni sami produkują czy sprzedają kanapy/narożniki innych producentów. Wydaje mi się, że moja kanapa nie jest ich produkcji, bo poszukałam jej sobie w necie (jak już kupiłam) i producent nazywał się inaczej, a kanapa była 300 zł tańsza (przez net).
          • kamunyak Re: szukam kanapy 25.07.16, 20:54
            łóżko brw, wysuwane- niestety, sprężyna była szybko do wymiany (otwierająca skrzynie pościelową) bo z jej powodu pokrywa spadała mi na głowę. Pokrywa ciężka jak cholera, chyba zabic by mogła bo, oczywiście, po taniości z jakieś cięzkiej płyty paździerzowej zrobiona.
            Front tego łóżka juz dawno opuscił się na tyle, że podłogę mi porysował choc raz na jakis czas reanimuję (usiłuję podnieść).
            W biurku odkleja się okleina, w miejscu gdzie jest myszka komputerowa a więc często "obcieram" dłonią o brzeg blatu. Brzeg okleiłam dodatkowo okleiną samoprzylepną.
            Śruby regulacyjne w drzwiach szaf/szafek co chwile drą mi jakąś sztukę ubrania bo nie sa w żaden sposób zabezpieczone. Ot tak, sterczą sobie z drzwi, muszę o tym pamiętać. Nie daj boze zapomnę to wtedy drą mi....itd.
            Generalnie najlepiej wyglądają te meble, których się nie za bardzo używa np. witryny.
            No ale trudno nie uzywac łóżka czy szafy.
            Ja też po meblach nie skaczę, tak nawiasem. Po prostu z nich korzystam, zgodnie z przeznaczeniem.
            Meble są tanie i słabe ale ich jakośc jest adekwatna do ceny, nie moge narzekać.
            Ja np. za jakies 3 tys. urządziłam cała sypialnię. Z łóżkiem, szafami, szafkami i dodatkowo dużym biurkiem dla mnie.
            Tyle, że byle jak...
            • asia-loi Re: szukam kanapy 25.07.16, 21:00
              kamunyak napisała:

> No ale trudno nie uzywac łóżka czy szafy.

Zgadza się, ja nie miałam łóżka ani szafy z brw. Miałam tylko komody, szafkę na tv, regały na książki i ławę. Ława była okrutnie ciężka.
          • ololla Re: szukam kanapy 25.07.16, 22:33
            Brw nie jest producentem mebli tapicerowanych. Produkty u nich dostepne sa produkowane przez zewnętrznych producentów np: Puszman ,Ropez,Des,Vero,Cotta,Optisofa,Gabi,Beta-line,Brw Comfort ( nie ma nic wspolnego z Brw S.A oraz Meble BRW)
    • kitka20061 Re: szukam kanapy 25.07.16, 19:01
      Polecam Adriana Furniture. Niestety showroom jest tylko w Warszawie i Chełmnie, ale wysyłają próbki materiałów. Ja mam narożnik Strada i jestem bardzo zadowolona.
      • loola_kr Re: szukam kanapy 25.07.16, 20:26
        Ja też mam Stradę z Adrana Furniture i też jestem zadowolona.
        • little_fish Re: szukam kanapy 25.07.16, 20:34
          ale chyba nie rozkłada się do spania, prawda?
          • loola_kr Re: szukam kanapy 25.07.16, 21:25
            niestety nie.
            Co prawda raz, jak mieliśmy dużo gości, zdarzyło nam się spać i było całkiem wygodnie (jedna cześć ma ponad 2 metry długości, a druga ponad 3).
            • little_fish Re: szukam kanapy 25.07.16, 21:45
              no właśnie sad - "rozkładalność" to jedno z głównych kryteriów
              • loola_kr Re: szukam kanapy 25.07.16, 21:53
                Oni mają tez rozkładane narożniki, ale nie są jakieś przepiękne i nie wiem jak z jakością.
                A Ikea?
    • 71tosia Re: szukam kanapy 25.07.16, 22:13
      zalezy ile chcesz wydac, jezeli 'troche' wiecej to polecam firme www.comforty.pl/katalog-produktow/produkty/sofy-rozkladane. Jezeli jeszcze wiecej to www.boconcept.com/pl-pl/furniture/living/sofa-sleepers

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka