Dodaj do ulubionych

Chwalę się

11.05.16, 21:57
Otóż wyciągnęłam w ramach porządków ciuchy pochowane głęboko w walichach w szafie - takie z gatunku już nigdy w nie nie wejdę, bo przed ciąża nawet nie wychodziłam. Ta ostatnią.

Zyskałam 3 świetne małe czarne - jedna się w zasadzie oversized zrobiła, jedna biała oraz.. Piękna kiecke wieczorowa na sylwestra 2016/2017 - z mojego wesela. Muszę ją tylko odrobinę zwęzic w talii big_grin

Ps. Mam chora tarczycę, moja mama i babcie są mocno przy kości, tatko też raczej duży.
Nie mam zielonego pojęcia po kim odziedziczyłam te cudowne geny, ale ogromnie się z nich cieszę wink
Obserwuj wątek
    • papryca Re: Chwalę się 11.05.16, 22:02
      Brawo dla tej Pani! smile
      Znam to cudowne uczucie, kiedy wkładasz coś co się nie dopinało i czujesz luz. Baaardzo przyjemne.
    • aankaa Re: Chwalę się 11.05.16, 22:05
      obyś się nie rozczarowała dmuchając 50 świeczek na torcie...
      • shell.erka Re: Chwalę się 11.05.16, 22:18
        Obym obym
      • shell.erka Re: Chwalę się 11.05.16, 22:18
        Ale, że czym?
        • aankaa Re: Chwalę się 11.05.16, 22:24
          że nie wbijasz się w ciuch sprzed ... lat tongue_out
          • shell.erka Re: Chwalę się 11.05.16, 22:31
            Byłyby tego plusy: o boże boże mężu, muszę wymienić cała garderobę!
            • aankaa Re: Chwalę się 11.05.16, 23:10
              ale już nie pobuszujesz wśród wieszaków dla wieszaków tongue_out
            • viridiana73 Re: Chwalę się 12.05.16, 08:23
              Pocieszałam tak ostatnio tatę, któremu się ciut przytyło; mówię: "Tato, to wspaniałe, będziesz sobie mógł kupić mnóstwo nowych ciuchów bez wyrzutów sumienia". Ojciec, który świątek piątek chodzi w kamizelce wędkarskiej (emeryt!) spojrzał na mnie, jak na kosmitkęsmile
    • mary_lu Re: Chwalę się 11.05.16, 22:13
      Fajnie, też tak teraz mam smile nawet dzisiaj spojrzałam w lustro i okazało się, że na twarzy jestem trochę za szczupła. Co prawda na reszcie ciała mam sporo sadła, ze dawno ńie byłam szczuplejsza i cały czas chudnę. Bez myślenia o tym, też z chorą tarczycą. Jak latami nabierałam ciała, tak teraz idzie w drugą stronę.
      • shell.erka Re: Chwalę się 11.05.16, 22:21
        Myślę o przeszczepie tłuszczu na twarz. Serio. Bo też mi się wydaje, że mimo tych wszystkich botoksow, mezoterapii, kw. Hialuronowych i nici - twarz mam za chudą.
        • mary_lu Re: Chwalę się 11.05.16, 22:28
          Ja aż tak nie mam... Ale nadal na pewno jesteśmy w kompletnie różnych kategoriach wagowych. I myślę, źe jednak niedługo twarz mi się znów trochę wypełni, bo zawsze miałam tendencję do pucołowatości i nawet jak dużo chudłam, to z twarzy na końcu i szybko mi wracała nalana gęba.

Moja przyjaciółka niedawno wypełniała własnym tłuszczem dolinę łez, bardzo fajny, naturalny efekt.
          • shell.erka Re: Chwalę się 11.05.16, 22:34
            U mnie w rodzinie (mama i babcie) niestety najszybciej utratę wagi widać na twarzy sad
            • aankaa Re: Chwalę się 11.05.16, 23:12
              i co z tego, że talia jak u osy jak na górze szczurzy ryjek ?
              • shell.erka Re: Chwalę się 12.05.16, 07:20
                No dokładnie. Dlatego bardziej niż o ciało, dbam o ten ryjek, żeby się za szybko nie posypałsad
                Widzę to u teściowej. Też szczupła i na twarzy niestety wygląda tragicznie - ale tu akurat dużo szkody zrobiły fajki i stresy.
      • kaz_nodzieja Re: Chwalę się 12.05.16, 10:04
        Seks z kochankiem Ci służy.
    • a.va Re: Chwalę się 11.05.16, 22:14
      O jaaaaa, ale ci zazdroszczę, ja też tak chcę!
    • zuleyka.z.talgaru Re: Chwalę się 11.05.16, 22:19
      Fajnie smile ja to muszę ostro zapie...ć, żeby mieć jak mam.... chlip
      • shell.erka Re: Chwalę się 11.05.16, 22:25
        Wiadooomo! Bankowo na Cytadeli blyszczysz! ??
        • zuleyka.z.talgaru Re: Chwalę się 11.05.16, 22:36
          Wybijam zęby cyckami... ;/ w ubiegły czwartek rypnął mi kręgosłup i teraz mogę chodzić jedynie na basen, dopóki nie skończę leczenia.
          • shell.erka Re: Chwalę się 12.05.16, 07:21
            Ciesz się z tych cyckow. Moje zjadł w całości praktycznie ten najmłodszy uncertain
    • iwoniaw Nie ma sprawiedliwości na świecie! 11.05.16, 22:23
      Ja tak nie mam. Muszę ograniczać cukier i ruszać tyłek z fotela, żeby się dopinać w ubraniach w rozsądnym rozmiarze. Niesprawiedliwość tongue_out
      • shell.erka Re: Nie ma sprawiedliwości na świecie! 11.05.16, 22:27
        Yyy ja nie muszę, bo cukier ma dla mnie sens jedynie w lodach i creme brule wink
        • iwoniaw Re: Nie ma sprawiedliwości na świecie! 11.05.16, 22:33
          To już wiadomo, z czegoś Ty taka chuda: to z niejedzenia cukru jest wink
    • blackwadera Re: Chwalę się 11.05.16, 22:49
      myślałam że te kieckę pokażesz sad
    • tereska.z.bombaju Re: Chwalę się 12.05.16, 06:23
      Nie ma sprawiedliwości na świecie sad
      Ja z każdym miesiącem większa jestem i to nie to, że dostrzegalnie tylko co i rusz jskiś ciuch się nie dopina..
      Rok temu 44, teraz zaczynam na 48 zerkać..to jest gó... jakieś i kanał.
    • lilly_about Re: Chwalę się 12.05.16, 08:06
      Fajnie. Ja widzę, że po 30 mam tak coraz mniejuncertain Znaczy coraz bardziej muszę rezygnować z malagi i kasztanków, żeby to cudowne 36 nadal było.
    • kropkacom Re: Chwalę się 12.05.16, 08:27
      Bardzo to fajne co napisałaś. Naprawdę smile
    • rulsanka Re: Chwalę się 12.05.16, 10:23
      A nie karmisz piersią przypadkiem? A tarczyca może być w fazie nadczynności...
      A jeśli waga zmniejszyła się o więcej niż 10% bez powodu to się porządnie zbadaj.
    • julita165 Re: Chwalę się 12.05.16, 10:37
      No ale jeżeli to przez chora tarczycę to się tak bardzo nie ciesz. Moja mam w wieku 62 lat miała figurę że niejedna nastolatka moglaby pozazdrościć. Przez zwykłe, raczej przypadkiem robiobne ekg, w końcu trafiła do endokrynologa. Oczywiście nadczynność, a przy okazji poważna arytmia, problemy z krzepliwością krwi ( ciągle to musi kontrolować bo na zmianę grozi jej wylew lub udar ). Jak jodem i jakimiś tabletkami zlikwidowali nadczynność w ciągu roku przytyła 15 kg ( bez zmiany diety i trybu zycia ) i juz nijak nie może schudnąć.
      • shell.erka Re: Chwalę się 12.05.16, 13:57
        Mam Hashimoto zdiagnozowane od 7 lat i jestem jak najbardziej pod kontrolą endo.
        Może mama ma źle dobrana dawkę leku?

Mój pierwszy post był z przymrużeniem oka. Nie schudłam nagle, tylko raczej procesowo wink
        Najpierw 6 mcy karmienia piersią mnie wyssalo do rozmiarów przedciazowych. Pisałam nawet tu kiedyś że boję się zakończenia KP bo mogłam jeść ile wlezie a chudlam.

Ostatnio poprostu jem zdrowiej, pije dużo wody i staram się wracać powoli do ćwiczeń.

Wiem, że mam sporo szczęścia, ale też silnej woli, samozaparcia i... Młodego człowieka (kaznodzieja - to ten kochanek hehehe) za którym biegam, bo ma nierozladowujace się bateryjki w dupskuwink

• kaz_nodzieja Re: Chwalę się 12.05.16, 20:43
          To było do Mary Lu. Ty nie masz bo grubasek pilnuje, a z trójką dzieci trudno się wyrwać.
          • shell.erka Re: Chwalę się 13.05.16, 05:51
            Ale jesteś wredny! big_grin
    • princess_yo_yo Re: Chwalę się 12.05.16, 10:39
      swietnie sie czyta radosny post smile dobra robota ty smile
    • marlenaciekot6 Re: Chwalę się 13.10.16, 15:32
      Ja zdecydowanie polecam gabinet Bonadea gdyż zamiast kwasem hialuronowego jest własny tłuszcz wstrzykiwany tłuszczem NOWOŚĆ (komórki macierzyste) naturalne. Dla kobiet i mężczyzn. Podaję link:
      bonadea-krakow.net.pl/oferta/dermatologia-estetyczna/adivive-komorki-macierzyste/
    • biotonne Re: Chwalę się 13.10.16, 17:28
      Super! To fajne uczucie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka