Dodaj do ulubionych

z ręką na sercu

• segregatorwpaski Re: z ręką na sercu 20.06.16, 21:46
      Przeczytałam: ...ma drewnianą nogę... big_grin
      • rosapulchra-0 Re: z ręką na sercu 21.06.16, 15:52
        Ja też.
    • mum2004 Re: z ręką na sercu 20.06.16, 22:17
      Mam właśnie olejowany parkiet dębowy. Nie trzęsę się, trójka dzieci na co dzień po nim szaleje. Goście tez często w butach - choć przyznam że potancowek w szpilkach nie robiłam.
    • julita165 Re: z ręką na sercu 21.06.16, 15:50
      Mam dębowy parkiet i schody. Nie tylko pozwalam gościom wejść na to w butach i statecznie zasiąść przy stole ale nawet zdarzały się na tej podlodze tańce, nie wykluczam że niektórzy z tańczących byli w szpilkach, nie obserwuję obuwia gości. Owszem, podłoga nosi ślady uzytkowania ale nie ona jedna, to dom a nie muzeum. I ja i moi goście musimy czuć się w nim dobrze
    • rosapulchra-0 Re: z ręką na sercu 21.06.16, 15:52
      Moja teściowa każdemu na wejściu podawała kapcie. Skórzane, takie kierpcowate. Inaczej do mieszkania nie wpuszczała. Kapcie były tzw. przenośne, kto przyszedł to zakładał. Miała ich kilka par na wypadek większej ilości gości.
    • mamusia1999 Re: z ręką na sercu 21.06.16, 16:09
      ja odziedziczyła po poprzednim właścicielu sosnowe deski nowszej daty. sosna drewno miękkie, ale się nad nią nie trzęsłam. owszem, po 6 latach wyglądała juz na zniszczoną i trzeba ją było wycyklinować ( na głównej trasie była wytarte, choć my w skarpetkach pomykamy) .
      widziałam dębowe deski, którym pozwolono się naturalnie zestarzeć, bez żadnego trzęsienia i przy intensywnym użytkowaniu. piękne same w sobie, dla mnie za ciemne.
      z innej beczki: cokolwiek będziesz kupowała, nie polegaj na wystawie i zdjęciach na opakowaniu. właśnie kładą nam deski bukowe i są zdecydowanie bardziej sękate niż zdjęcia producenta i ekspozycja u sprzedawcy. każ sobie otworzyć jedna paczkę!
      • mamusia1999 Re: z ręką na sercu 21.06.16, 18:01
        rzemieślnik wyszedł. wybieraj te deski po jednej sztuce ;P w 20m2 pokoju pięć ma fabryczne felery. a będzie musiał cały pokój rozebrać.
    • ertyla Re: z ręką na sercu 21.06.16, 19:21
      moja teściowa ma olejowany dąb, chodzą w butach , psy i kot łażą
      raz na jakieś dwa trzy lata zaolejują na nowo i jest dobrze

ja mam dębowe malowane lakierem półmatowym - łazi troje dzieci i jeździ czym może od kilku lat
      kiedyś tam się wycyklinuje, ślady i zadrapania są
      no ale podłoga jest dla nas , a nie my dla niej
    • mea8 Re: z ręką na sercu 21.06.16, 19:49
      Jasmile Mam dąb olejowany. Piekny. Byłbig_grin
      Nie modlimy sie nad nim, goscie chodza jak im sie chce, my tez czesto w butach lazimy. Z salonu mam wejscie bezposrednio do ogrodu, na stanie 2 psy.
      Wychodze z zalozenia ze za jakis czas wycyklinuje i znow bedzie cieszyl okosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka