nigolla
27.06.16, 10:16
Cześć, odchudzam się Ematko. Mam dietetyka od tego, w ciągu 8 miesięcy zeszło już 20kg, mam rozpisane jadłospisy na każdy dzień.
Dzisiaj sobie zdałam sprawę, że mam przesyt, nie zjem już ani razu pewnych trzech dań obiadowych, bo mi się przejadły. A mój dietetyk akurat od dzisiaj na miesięcznym urlopie! Muszę, więc sobie poradzić sama.
Problem polega na tym, że jem tylko mięso z indyka, steki z wołowiny i ryby. Do tego indyka dwa razy w tygodniu mam dodatek w postaci: papryka smażona z cukinią, raz takie na sucho, raz w potem podlane koncentratem i podane w formie sosu. Dzisiaj rano nastąpił przełom w mózgu, nie przełknę już tej cukinii z papryką ani razu. Czym można je zastąpić? Wiem, że raz po prostu usmażę bakłażana. Ale jakie jeszcze warzywa można podsmażyć do takiej potrawki? (jeśli przychodzi Wam na myśl potrawka z marchewką, selerem, pietruszką - to taką już mam w rozkładzie jazdy).
Czy możesz mi podpowiedzieć E-matko, jakie masz pomysły na danie, które obejmuje głównie mięso z kurczaka i indyka we wszelkiej postaci?