stacie_o 21.07.16, 11:38 krakow.wyborcza.pl/krakow/51,44425,20429805.html?i=1 Może powinniśmy wnioskować o zmianę jednej godziny dodatkowej historii od Umbridge na godzinę sztuki, albo chociaż historii sztuki? Internety nie wybaczają: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milka_milka Re: Podoba wam się? 21.07.16, 11:42 Śmiejesz się z tematyki czy treści? Treść nie podlega dyskusji, a forma... cóż, widziałam gorsze potworki i nie naśmiewała się aż cała Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Podoba wam się? 21.07.16, 11:42 Streetartowe monidło Kuśfa, oczy mi pękli... Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia.grzesiowa [...] 21.07.16, 11:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Podoba wam się? 21.07.16, 11:47 OJP, znowu brak źródła (wpolityce.pl/media/301575-newsweek-kontroluje-kto-chodzi-na-msze-swiete-pwpw-zrywa-wspolprace-z-tygodnikiem-lisa-to-proba-inwigilacji) i w dodatku nie na temat. Czy kierowniczki mogą zbanować to coś za permanentne naruszanie praw autorskich? Bo wiem, że za samą durnotę nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka79k Re: Podoba wam się? 21.07.16, 11:44 Podobno to jest Scully z Archiwum X bo była bardzo wierząca, nie wiadomo jednak kim jest ten dziadzio obok bo Mulder to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Podoba wam się? 21.07.16, 11:45 ty... masz rację, jakieś podobieństwo do Scully widać. Odpowiedz Link Zgłoś
owczarkini Re: Podoba wam się? 21.07.16, 12:19 >bo Mulder to nie jest Jak dla mnie to Wielki Elektronik z "Podróży Pana Kleksa" www.wykop.pl/link/2808977/najciekawsze-europejskie-horrory/ Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Podoba wam się? 21.07.16, 14:34 To jest Detektyw w sutannie z zakonnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Podoba wam się? 21.07.16, 11:48 Ten po prawej to Jedyny Słuszny Papież? Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Podoba wam się? 21.07.16, 11:51 Ponoć Pudzian po przedawkowaniu koksu. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Podoba wam się? 21.07.16, 11:54 Zakonnica i owszem,podoba mi sie.Karolek wyszedl strasznie.Ogolnie to lepiej by tam bylo namalowane cokolwiek niz paskudna blacha walila po oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Podoba wam się? 21.07.16, 11:56 Nie - cokolwiek nie jest lepsze od pustej ściany Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Podoba wam się? 21.07.16, 12:06 Aha,to twoje zdanie,ja mam inne.Nie widze nic zlego w tym,ze na tej scianie widnieje jakas kobieta w czepku.Nie razi moich odczic estetycznych.Karolka nalezy natomiast poprawic,bo jego twarz przeczy zasadom podzialu na strefy.Widze w Pl duzo wieksze problemy z KK niz zakonnica na scianie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Podoba wam się? 21.07.16, 14:19 Zwłaszcza, że to nie jest zwykła zakonnica, a konkretna. Św siostra Faustyna Kowalska -związana z Miłosierdziem Bożym. Sanktuarium Miłosierdzia jest w podkrakowskich Łagiewnikach. A mamy rok Miłosierdzia i pod tym hasłem odbywają się ŚDM Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Podoba wam się? 21.07.16, 14:41 Patronka chorych na schizofrenię Odpowiedz Link Zgłoś
panterarei Re: Podoba wam się? 21.07.16, 12:15 Papież był lepszy.podobno poprawili to Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Podoba wam się? 21.07.16, 14:27 Well, Banksy to to nie jest ale w sumie zgadzam sie z Edel - joyful colours w jakiejkolwiek kompozycji zawsze fajniejsze niz "pure" blacha falista na dlugosc ulicy Przy okazji, czy ktos ma moze link do takiego zestawu zdjec najbardziej potworkowatych pomnikow JPII? Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Podoba wam się? 21.07.16, 14:51 joyful colours w j > akiejkolwiek kompozycji zawsze fajniejsze niz "pure" blacha falista na dlugosc > ulicy No właśnie nie zawsze i to "dzieło" jest najlepszym na to przykładem, niestety. To, co boli, to jego forma, jak zauważono wyżej. Na myśl przychodzi od razu talent tej "malarki": Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Podoba wam się? 21.07.16, 16:08 Specjalnie dla Ciebie joemonster.org/art/27487 Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Podoba wam się? 21.07.16, 16:12 stacie_o napisała: > Specjalnie dla Ciebie > joemonster.org/art/27487 Jezublady?????!!!!!!!!!!! Poplułam się, przeraziłam się, oczy mi wypaliło, a na koniec się schowałam (pod biurko)... Co Ty najlepszego wyprawiasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Podoba wam się? 21.07.16, 16:25 No nie. To nie jest lepsze od falistej blachy. To nie chodzi o to kto tam jest tlko o to,xe to jest brzydsze od pustej sciany i znieczula ludzi na brzydote, uczy pewnych standardow. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Podoba wam się? 21.07.16, 14:48 Zalinkowałaś lepszą połowę tego muralu: Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Podoba wam się? 21.07.16, 14:50 Papcio jak po porażeniu nerwu twarzowego. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Podoba wam się? 21.07.16, 14:52 I w dodatku do siebie całkiem niepodobny. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Podoba wam się? 21.07.16, 16:24 A niby Faustyna podobna??? en.m.wikipedia.org/wiki/Faustina_Kowalska Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Podoba wam się? 21.07.16, 16:26 Też niepodobna, ale przynajmniej jej wizerunek nie jest aż tak jawnie obraźliwy - wygląda jakby autor po prostu nie umiał rysować, a nie jakby próbował namalować zombie (w dodatku niepodobne). Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Podoba wam się? 21.07.16, 17:03 Cos jesli jest to blacha falista jak sugeruje edel to nawet Picasso mialby niezly klopot. To po prostu bardzo trudny material i byc moze pod jakims tam katem wygladaja podobnie do pierwowzorow? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Podoba wam się? 21.07.16, 17:15 Nie ma obowiązku pracować na materiale, z którym się ma aż takie problemy wszakże. W odróżnieniu od bi_scotti uważam, że b. często lepiej zostawić kawałek muru/blachy w spokoju, zamiast "ozdabiać" go na siłę czymś koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Podoba wam się? 21.07.16, 17:18 iwoniaw napisała: > uważam, że b. często lepiej zostawić kawałek muru/blachy w spokoju, zamiast > "ozdabiać" go na siłę czymś koniecznie. To tak jak z chłopem i związkiem - byle jaki wcale nie jest lepszy od żadnego, po prostu. Lepsza szara rzeczywistość niż barwne rzygi. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Podoba wam się? 21.07.16, 16:22 O kurcze... To na poczatku nie oddaje uroku Sie nie odzobaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Podoba wam się? 21.07.16, 17:11 Nie podoba mi się w tym wszystko. A najbardziej to, że symbole kultu religijnego są pchane bez żadnych oporów w przestrzeń publiczną, która i bez nich potężnie w PL kuleje. Przede wszystkim, z jakiej racji ktoś mi każe patrzeć na takie szkaradzieństwo, za jakie grzechy (może KK mi wyjaśni?) muszę słuchać o każdej 3, 6 i 9 bicia dzwonów?! W jakim kraju ja żyję? W średniowiecznym ciemnogrodzie! W państwie wyznaniowym, bo świeckość tego kraju zanika w tempie zawrotnym. Zniosłabym jeszcze symbole religijne i np. śpiewy procesyjne pod swoim oknem, gdyby to było w dobrym guście, na jakimś poziomie. Ale to szajs jest, miernota i bezguście. Zaścianek cholerny. Uniosłam się. Nie cierpię chłamu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Podoba wam się? 21.07.16, 17:35 Mozna sie zakrasc w nocy i okulary i wasy dorysowac. Albo rogi. Ciekawe czy by scigali za zniewazenie Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Podoba wam się? 21.07.16, 17:05 stacie_o napisała: Ale jak się tak przyjrzę tej wersji (a to jest podrasowana wersja oryginału), to w sumie prawie jak Banksy, można powiedzieć. Chyba by się nie powstydził. Odpowiedz Link Zgłoś