Dodaj do ulubionych

Odbija im z upału CBDU

24.07.16, 19:37
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20446533,bild-mezczyzna-uzbrojony-w-maczete-zabil-kobiete-na-ulicy.html#BoxNewsImg
21-letni "uchodźca" syryjski.
Pisałam rok temu, że kombinacja: młodzi niezagospodarowani faceci w dużej liczbie + ich nawyki kulturowe + brak dostępu do kobiet + nuda i nadmiar czasu + za dużo żarcia = zabójcza dla otoczenia mieszanka? A, tak, pisałam.
Wychodzą na ulice, widzą porozbierane i dla nich słabo dostępne kobiety, więc im klepie na dekiel z upału.
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 19:44
      Niestety, ale obawiam się, że będziemy teraz co i rusz, informowani o takich wydarzeniach.
    • alpepe [...] 24.07.16, 19:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 19:57
        Naprawdę? I nie protestujecie? A, sorry, zapomniałam, że u was można za wypowiedź w internecie wyłapać wjazd policji na chatę i 1200 euro grzywny + w bonusie zainteresowanie Jugendamtu, jeśli ktoś ma dzieci.
        • turzyca Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:28
          Moze mi ktos wytlumaczyc, skad to haslo o 1200 euro kary? Bo poza polskim netem nigdzie o tym nie ma info.
          • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:47
            Zapytaj Edel.
      • paszczakowna1 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:10
        >Ależ to i zwykli Niemcy wiedzą, tylko nie ta pinda stojąca na czele państwa.

Ta "pinda" (można wiedzieć, czemu się o niej tak wulgarnie wypowiadasz?) ma wśród Niemców większe poparcie niż jakikolwiek polski polityk wśród Polaków.
        • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:13
          Poczekamy do wyborów... Oczywiście, lewactwo może próbowac dokonać cudu nad urną jak w Austrii, ale nawet tam powtarzają wybory we wrześniu, bo przekręt był zbyt grubymi nićmi szyty.
        • pani07 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:22
          Zaklinaj rzeczywistość, paszczakowa, zaklinaj. Mam rodzinę w Niemczech i wiem, jak to się zmienia, tyle że to teraz przyspieszy.
        • lauren6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:25
          Hitler też miał duże poparcie u Niemców jak dochodził do władzy.
          • pani07 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:26
            Mnie przeraża, że tam do władzy w końcu zajdzie jakaś mocno prawicowa partia jako reakcja na to lewactwo sad
        • jagienka75 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:47
          > Ta "pinda" (można wiedzieć, czemu się o niej tak wulgarnie wypowiadasz?) ma wśr
          > ód Niemców większe poparcie niż jakikolwiek polski polityk wśród Polaków.

lecz się.
        • alpepe Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:36
          Można wiedzieć. Tak się składa, że mieszkam w Niemczech z dziećmi, z dziewczynkami. To już powinno starczyć za tłumaczenie. Merkelowa funduje milionom kobiet powrót do czasów Wojny Trzydziestoletniej. Tylko teraz to nie jest wojna między feudałami, i nie da się podzielić Niemiec na 110 państewek i powiedzieć, czyja władza, tego religia. Kobieta w Islamie i w tamtejszej kulturze nie znaczy nic. U nas się nie docenia tego, co zrobiły feministki dla kobiet teraz. Nadal mówi się o molestowaniu, o dyskryminacji w pracy, ale w takim RFN przed zjednoczeniem kobieta do lat 70. ub. wieku musiała prosić męża o pozwolenie na pracę. Czujesz te klimaty? I wreszcie się dokonało, możemy samostanowić o sobie, Merkel mogła robić karierę na uczelni i w partii i teraz ta p... odmawia tego samego kobietom. Siłą rzeczy, jeśli nas muslimska zaraza zaleje, kobiety zostaną zepchnięte do domów, staną się niewidoczne. JAK MOŻNA TEGO CHCIEĆ? Nie, nie, te młode byczki nie wrócą do siebie, oni rozwalą Europę TU.
          • nickbezznaczenia Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:42
            To nie była Wojna Trzydziestoletnia.tongue_out
            • alpepe Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:23
              A konkretnie, to do czego się odnosisz? Jakieś szczegóły, bym mogła polemizować?
          • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:45
            Cóż, wróci w Niemczech klimat Kinder, Küche, Kirche tylko w innym wydaniu religijnym.
            Rozważ, czy chcesz córkom fundować dorastanie w środowisku, w którym facet na ulicy może je bezkarnie uderzyć albo opluć za jego zdaniem nieodpowiedni strój.
          • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:49
            Wróć do Polski. Język znasz, ogarnięta jesteś to sobie poradzisz.
        • tiszantul Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:14
          > Ta "pinda" (można wiedzieć, czemu się o niej tak wulgarnie wypowiadasz?) ma wśr
          > ód Niemców większe poparcie niż jakikolwiek polski polityk wśród Polaków.

Komorowski też oficjalnie miał 70% poparcia przez całe lata, dopóki tego nie zweryfikowano w wyborach, gdzie przegrał z gościem, kogo pół roku wcześniej prawie nikt nie kojarzył
    • lokitty Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 19:48
      K...wa, gdziekolwiek mam ochotę pojechać, zaraz tam coś się dzieje. Z chęcią wyjazdu do Paryża już się pożegnałam, teraz będę się bała wyskoczyć nawet do Berlina do zoo. Tzw. Europa południowa i wschodnia jako kierunek wczasów mnie nie pociąga. Jak tu żyć, drogie Bravo?
      • pani07 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 19:54
        Polecam Chorwację, byłam- i pogoda, i piękne klimaty, i kraj katolicki. Czułam się bezpiecznie. I za rok wrócę- taki plan.
        • lokitty Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 19:57
          Byłam w Chorwacji chyba z 10 razy jako pilotka. Pewne miejscowości znam na pamięć, a leżenie na kamienistej plaży przy temperaturze plus 40 niespecjalnie mnie kręci. Może za jakiś czas, jak córka będzie większa, żeby zobaczyła np. Split czy Dubrownik, ale z nastawieniem na objazdówkę i na pewno nie w środku lata wink.
          • pani07 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:04
            Na plaży leżałam tylko 1 dzień jako wypoczynek po trudach różnych- to była objazdówka, wakacje typu: leżę na plaży dni całe to wakacje koszmarne. smile
            Dubrownik czy Jeziora Plitowicie- piękne smile po prostu piękne smile zachwycił też "chorwacki Lourd"- zaraz przy Makarskiej.
            • lokitty Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:06
              Plitvickie piękne są. I jeszcze fajny jest park narodowy Krka. Tyle, że w lecie mi za gorąco wink.
              • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:49
                A Rumunia?
      • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 19:55
        Zrób to co my - w zeszłym roku zajrzeliśmy z Kudowy Zdroju do Czech, a w tym roku podjedziemy na Węgry i na Słowacji chcę dzieciom Spiski Hrad pokazać. Na przyszły rok rozważamy Rumunię, góry.
        • lokitty Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:02
          W przyszłym roku właśnie planuję góry na początek lipca i tak, żeby moc dostać się np. do Pragi albo Krakowa. Kiedyś miałam z grupami noclegi w Kudowie, Szklarskiej itp. i wypad do Czech, super było. Sierpień to u nas zawsze morze, jest lepsza pogoda niż w lipcu. Moja córka od zabytków woli na razie aquapark, morze i park linowy, ale ten Paryż jednak chciałabym jej kiedyś pokazać...
          • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:06
            W Kudowie jest aquapark, dalej, przy zamku Czocha nad zalewem są kąpieliska (ciepła i czyta woda), a Słowacki Raj jest jednym wielkim naturalnym parkiem linowym, niewymagającym szczególnej kondycji.
            • lokitty Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:01
              Wiem. Ale ten Paryż... <chlip, chlip>
              Kiedy jeszcze tam nic się nie działo i była młodsza, uważałam, że przez sporą część takiej wycieczki by się nudziła. Sama oprowadzałam, więc wiem, ile to jest łażenia. Ech.
              • joa66 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:02
                Nie płacz, jeszcze będzie Paryż smileMoże nie za rok, ale będzie.
                • lokitty Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:24
                  Po iluś latach sama chętnie bym w końcu pojechała...
          • milka_milka Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:58
            Jest jeszcze Portugalia i południowa Hiszpania.
      • joa66 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:03
        Bretaniasmile
        • lokitty Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:05
          A separatyści bretońscy? big_grin big_grin
          • joa66 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:08
            Sympatyczni bardzo smile big_grin
            • ladyjane Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 19:32
              Może chociaż oni lubią rozebrane kobiety wink tongue_out smile
    • lauren6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:06
      Zaraz przeczytasz, że dzień jak codzień, wariaci się zdarzają i biali też wychodzą na ulicę zabijać maczetami.
      • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:09
        Znaczy, zasadniczo w Polsce z używania maczet słyną kibice w Krakowie, ale zwykle bawią się tak w gronie innych kibiców.
        Niemniej, faktycznie mógł być to wariat, a to, że był 21-letnim "uchodźcą" syryjskim i odbiło mu akurat latem, to czysty przypadek.
        • cosmetic.wipes Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:08
          Przypomnę tylko, że w niewielkim dolnośląskim miasteczku, pewien pan zabił na ulicy dziecko siekierą.
          Z twoją tezą o "uchodźcavh" się zgadzam, ale zaznaczam, że nie tylko Kraków białą bronią stoi.
          • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:11
            cosmetic.wipes napisała:

> Przypomnę tylko, że w niewielkim dolnośląskim miasteczku, pewien pan zabił na u
            > licy dziecko siekierą.
            > Z twoją tezą o "uchodźcavh" się zgadzam, ale zaznaczam, że nie tylko Kraków bia
            > łą bronią stoi.

a na poznańskim Łazarzu kilka dni temu 55 mężczyzna zabił dwie kobiety młotkiem.
            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:15
              a u was Murzynów biją... żałosne!
              • livia.kalina Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:39
                Ty jak zwykle nic nie rozumiesz. Szaleńcy masakrujący przypadkowe osoby na ulicy zdarzają się wszędzie. O przypadkach w Polsce słyszę częściej niż o przypadkach w Niemczech. Może to się oczywiście brać z tego, ze w Polsce mieszkam. Śmieszne jest natomiast wymyślanie, że ataki maczetą są domeną syryjskich uchodźców. Jest ich w Europie kilkaset tysięcy a to pierwszy przypadek.
                • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:42
                  Fakt, ten z siekierą był z Afganistanu, a ten z pistoletem z Iranu z pochodzenia, a ten w Nicei - z Tunezji. Nie tylko więc tzw. "uchodźcy z Syrii".
                  • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:57
                    Znaczy dwóch Niemców i jeden Francuz.
                • morekac Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 08:41
                  > że ataki maczetą są domeną syryjskich uchodźców

Maczety to chyba specjalizacja Krakowa.
                  • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 08:50
                    Krakowscy kibole rżną się maczetami MIĘDZY SOBĄ.
                    • morekac Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 13:35
                      Tego to nie byłabym taka pewna - że nigdy nikt postronny i niewinny maczetą nie oberwał. Ot, miejscowy sposób rozwiązywania problemów.
                      • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 14:57
                        Podaj przykład gdy maczetą oberwał przypadkowy przechodzień, nie związany z ruchami kibicowskimi i nie znany wcześniej policji, jako mieszkaniec miasta Krakowa jestem bardzo ciekaw? Zamiejscowy wie lepiej ode mnie? Poproszę o dowolny link w którym ugodzony maczetą w Krakowie człowiek okazał się zwykłym przechodniem np. kobietą lub kimś kompletnie nie związanym z bojówkami kibicowskimi? Czekam.
                        • morekac Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 18:56
                          Nie wiem, wg jakiego klucza się tam chlastacie w Krakowie - ale skoro 17latkom trzeba przyszywać ucięte dłonie, to nie jestem przekonana, że tylko zaawansowane kibolstwo może oberwać i że nie jest to miejscowy sposób na wyładowanie frustracji.
                          • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 19:02
                            Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj.
                            Rzeczony 17-latek był kibolem, owszem mimo kibolstwa nie powinien go spotkać taki okrutny czyn, ale nie była to przypadkowa ofiara.
                            • morekac Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 21:57
                              Tylko że ta kobieta nie była przypadkową ofiarą.
                        • baltycki Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 20:19
                          > Podaj przykład gdy maczetą oberwał przypadkowy przechodzień..

"- Uzupełniałem lodówkę z napojami, gdy on przebiegł przez restaurację, wymachując długim nożem. Byłem przerażony, wybiegłem na ulicę - opisuje 20-letni pracownik baru, Mohammad Alhelo. Chwilę później 21-letni uchodźca z Syrii zabił 45-letnią Polkę. Ranił ją długim nożem, którego używano do krojenia kababa. Wcześniej kobieta i mężczyzna mieli się kłócić."
                          • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 20:54
                            baltycki napisał:

> "- Uzupełniałem lodówkę z napojami, gdy on przebiegł przez restaurację, wymachu
                            > jąc długim nożem. Byłem przerażony, wybiegłem na ulicę - opisuje 20-letni praco
                            > wnik baru, Mohammad Alhelo. Chwilę później 21-letni uchodźca z Syrii zabił 45-l
                            > etnią Polkę. Ranił ją długim nożem, którego używano do krojenia kababa.
                            > Wcześniej kobieta i mężczyzna mieli się kłócić."

czyli to nawet maczeta nie była.
                            • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 20:55
                              No, skoro to nie była maczeta, tylko nóż do krojenia kebaba, to wszystko w porządku.
                              • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 21:04
                                triss_merigold6 napisała:

> No, skoro to nie była maczeta, tylko nóż do krojenia kebaba, to wszystko w porz
                                > ądku.

nie w porządku jest, że ktos manipuluje i eskaluje nienawiśc do okreslonej grupy osób /wiadomo: islamista to maczeta/, a jeszcze bardziej nie w porządku że jest to telewizja polska. Dzisiaj całe wydanie PIS-wiadomości poświęcone było eskalacji strachu. Czemu to ma służyć?
                                • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 21:08
                                  Nie wiem, pytaj kanclerz Merkel czemu miało służyć wpuszczenie miliona dzikich do środka UE.
                                  • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 21:45

> Nie wiem, pytaj kanclerz Merkel czemu miało służyć wpuszczenie miliona dzikich
                                    > do środka UE.

jakim trzeba być zaslepionym, żeby przypisywać jednej kobiecinie taką moc i w to wierzyć.
                                    • asia-loi Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 22:01
                                      zofijkamyjka napisała:

> jakim trzeba być zaslepionym, żeby przypisywać jednej kobiecinie taką moc i w to wierzyć.

Merkel, to nie jest zwykła kobieta. Ma wiele do powiedzenia w Europie. Ale z drugiej strony "ładnie" ją "rozegrali": Putin, Amerykanie, Izrael.
                              • asmarabis Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 21:27
                                Nie obejrzymy się jak zamiast informacji ze ktoś się wysadził bomba będzie info ze miał w plecaku mieszankę ............ ( tu fachowe składniki z których bombę zrobiono) a jak będzie strzelał z broni to będzie " trzymał w ręku półkilogramowy kawałek ..... ( tutaj info o materiale z czego broń zrobiono)
                                Pikajace serduszka walczą do końca
                                • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 21:43
                                  asmarabis napisała:

> Nie obejrzymy się jak zamiast informacji ze ktoś się wysadził bomba będzie info
                                  > ze miał w plecaku mieszankę ............

myślę, że będziesz zaspokojona. Wszystko idzie w tym kierunku
                                  • asmarabis Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 21:59
                                    Nie to wy będziecie bo zdecydowanie manipulujecie i rozdrabniacie dyskusje. Mi jest obojętne czym zabił nawet jeśli to była końcówka do blendera a wy zaczynacie bez sensu przepychankę
                          • triss_merigold6 o tu 25.07.16, 20:59
                            wiadomosci.onet.pl/swiat/atak-w-reutlingen-polka-i-jej-zabojca-byli-w-zwiazku/rphw45
                            Uciekając z miejsca zbrodni, Syryjczyk zranił nożem o 60-centymetrowym ostrzu pięć dalszych osób. Uszkodził samochód, raniąc 51-letnią pasażerkę, a następnie zaatakował 23-letniego przechodnia, uszkadzając mu twarz.
                            Co, Bałtycki, do Ciebie też lokalne służby zapukały z pouczeniem więc teraz na forum głosisz prawomyślnie, zgodnie z wytycznymi?
                            • baltycki Re: o tu 25.07.16, 22:21
                              > Co, Bałtycki, do Ciebie też lokalne służby zapukały z pouczeniem więc teraz na
                              > forum głosisz prawomyślnie, zgodnie z wytycznymi?
                              A nie wiem czy i kto pukal, nie bylo mnie przez 4 tygodnie, dopiero przed dwoma dniami wrocilem z Pieknego Gdanska, sladow zainteresowania sluzb nie znalazlem, Hausmeister tez nie meldowal.
                              Zawsze przeciwstawialem sie manipulacjom, przeinaczaniu, klamstwu.
                              Zawsze.
                  • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 10:25
                    Ofiarami padają bandyci, a nie przypadkowi ludzie. Tak samo zwykle ofiarami strzelanin w Polsce też głównie bywają bandyci, nie przypadkowi ludzie, taka różnica.
        • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:52
          Oni tłuką się wśród samych swoich, przypadkowym przechodniom, kobietom, dzieciom nie zagrażają, do dziczy islamskiej im daleko. Tłuką się z równymi sobie. Nawet mają pewne honorowe zasady (np. gdy drugi ma już dość daje pewien znak, że się poddaje i zwykle jest to szanowane).
    • paszczakowna1 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:09
      >Pisałam rok temu, że kombinacja: młodzi niezagospodarowani faceci w dużej liczbie + ich nawyki kulturowe + brak dostępu do kobiet + nuda i nadmiar czasu + za dużo żarcia = zabójcza dla otoczenia mieszanka? A, tak, pisałam.

No patrz, i milionowi tych straszliwie niebezpiecznych ludzi zajęło rok, zanim ktoś popełnił pierwsze zabójstwo.

>Wychodzą na ulice, widzą porozbierane i dla nich słabo dostępne kobiety,

Muszę powiedzieć, że twoje erotyczne interpretacje każdego czynu uchodźcy syryjskiego zakrawają na ciężką obsesję.
      • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:11
        No właśnie, idealnie się zgadza - minęło trochę czasu, nuda dokucza, obiecanych domów, mercedesów i blondynek nijak nie ma, więc teraz zaczynają wariować z gorąca i widoku niezaburkowanych bab na ulicach.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:29

> więc teraz zaczynają wariować z gorąca

chyba z zimna? co miałaś z geografii? przypuszczam, że jak z pozostałych przedmiotów - naciągnięty dopuszczający

Xsionnc
      • asmarabis Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:14
        > No patrz, i milionowi tych straszliwie niebezpiecznych ludzi zajęło rok, zanim
        > ktoś popełnił pierwsze zabójstwo.

Przeczytalam ze gosciu jest notowany w DE i byly juz OFIARY, dlaczego piszesz ze to pierwsze zabojstwo?

Wklejam zrodlo zeby nie degustowac i nie oburzac jan.kran
        www.wprost.pl/swiat/10016411/Syryjczyk-zabil-kobiete-maczeta-inne-osoby-ranil-Kolejny-tragiczny-atak-w-Niemczech.html
        • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:14
          Następny notowany?
          • paszczakowna1 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:42
            >Następny notowany?

"Poprzedni notowany" (nota bene nic nie mający wspólnego z uchodźcami) był "notowany" jako ofiara przestępstwa. Wiem, on ukradł, czy jemu ukradli...
        • paszczakowna1 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:35
          >Przeczytalam ze gosciu jest notowany w DE i byly juz OFIARY, dlaczego piszesz ze to pierwsze zabojstwo?

Znowu coś przeczytałaś i nic nie zrozumiałaś z tekstu pisanego. Cytuję: 'Przekazał jednak, że wówczas też byli ranni.'
          • asmarabis Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:56
            Oszalalas- RANNI to dla ciebie coś normalnego ?????
            • paszczakowna1 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:09
              >Oszalalas- RANNI to dla ciebie coś normalnego ?????

Od dawna mnie fascynuje, czy jesteś trollem, czy analfabetką funkcjonalną. Czy znane jest ci znaczenie słowa "zabójstwo"?
              • asmarabis Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:18
                A kim ty jesteś ze nierozumiesz ze od rannego niedaleko do zabitego? Co zmieni ze się tak będziesz czepiać słówek - zamordowana zmartwychstanie czy co ?
                • cosmetic.wipes Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:30
                  Ranny zazwyczaj jest żywy, więc o jakim zmartwychwstaniu mamroczesz? big_grin
                  • asmarabis Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:34
                    Zazwyczaj, dobrze ze podkreśliłas ze w jednej chwili z rannego może stać się zabitym, dzieki
                    • cosmetic.wipes Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 12:18
                      Stać się może, ale dopóki jest rannym, to jest równoczesnie żywym. No chyba, że w twojej alternatywnej rzeczywistosci ranni są martwi, a martwi zmartwychwstają.
          • bazia8 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:59
            Z przykrością przypominam, że w ubiegłym roku niejaki Samuel N. zabił siekierą dziewczynkę w Kamiennej Górze. Psychopatow niestety nigdzie nie brakuje. Tez był młody, nie odbiło mu raczej z braku kobiety, jak sugerowalaby autorka wątku, gdyby zabójca nie był Polakiem.
            • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:54
              Myślisz, że w Niemczech oprócz ataków islamistów lub "uchodźców" syryjskich nie ma przypadków ataków chorych psychicznie?
      • pani07 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:18
        Podają, Paszczakowna, że BYŁ już notowany za agresywne zachowania, ale nie wyciągnięto z tego żadnych wniosków. Jestem ciekawa, ile jeszcze spraw będą próbować tak zamiatać pod dywan.
        • paszczakowna1 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:40
          >Podają, Paszczakowna, że BYŁ już notowany za agresywne zachowania, ale nie wyciągnięto z tego żadnych wniosków. Jestem ciekawa, ile jeszcze spraw będą próbować tak zamiatać pod dywan.

A skad wiesz, że "nie wyciągnięto żadnych wniosków" i na jakiej podstawie piszesz o "zamiataniu pod dywan"? W każdym kraju sporo chodzi po ulicy ludzi notowanych za agresywne zachowania, w Polsce też.
          • pani07 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:43
            Fascynujesz mnie swoim argumentowaniem, które na problem zbagatelizować big_grin
            W sumie wiadomo było, że odwołasz się, że "w Polsce też" big_grin
            No i faktycznie: najstraszniej przecież w Europie jest w Polsce, kaczyzm szaleje, ludzie żyją z trwodze big_grin
            • paszczakowna1 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:10
              Ale odpowiedz na pytania. Przypominam: a skad wiesz, że "nie wyciągnięto żadnych wniosków" i na jakiej podstawie piszesz o "zamiataniu pod dywan"?
            • paszczakowna1 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:16
              >W sumie wiadomo było, że odwołasz się, że "w Polsce też"

No w Polsce nie tak dawno temu dwóm kobietom odcięto głowy. No, ale tego nie zrobił uchodźca z Syrii, wiec wszystko OK. Przestępstwo popelnione przez uchodźcę (przypominam: pierwsze takie zabójstwo w Niemczech) jest zbrodnią sto razy gorszą, wartą nagłośnienia na cały świat i wieszczenia Armagedonu.

>kaczyzm szaleje

A i owszem. I demolowanie demokratycznych instytucji w Polsce (a także finansów państwa, armii i inwestycji) jest IMO znacznie większym problemem niż pojedyncze zabójstwo maczetą w Niemczech. Ot, takie dziwne priorytety mam.
              • pani07 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:20
                Już rozumiem, skąd masz w głowce taki przekaz i rozumienie. Miłej nocy smile
        • turzyca Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 22:10
          >Podają, Paszczakowna, że BYŁ już notowany za agresywne zachowania, ale nie wyciągnięto z tego żadnych wniosków.

Po pierwsze na jakiej podstawie twierdzisz, ze nie wyciagnieto zadnych wnioskow?
          Po drugie jakie wnioski powinno sie wyciagnac? I czy mozna je wyciagac tez wobec rdzennych Niemcow? Bo ja mialam takiego sasiada, ktory mial sklonnosci do przemocy i w ogole malo fajne inklinacje, kiedys mu nawet policja wraz z drzwiami do mieszkania weszla. No ale wrocil po jakims czasie, nie zamkneli go do konca zycia. Co mozna z nim zrobic?
      • lauren6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:22
        > No patrz, i milionowi tych straszliwie niebezpiecznych ludzi zajęło rok, zanim ktoś popełnił pierwsze zabójstwo.

Pierwsze? big_grin big_grin big_grin
        • paszczakowna1 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:38
          >Pierwsze?

A wedle twoich obliczeń które to zabójstwo popełnione przez uchodźcę w Niemczech? (O ile mnie pamieć nie myli, jakiś chłopak zabił wolontariuszkę w ośrodku w Szwecji, w Niemczech nie słyszałam).
          • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:44
            paszczakowna1 napisała:

> A wedle twoich obliczeń które to zabójstwo popełnione przez uchodźcę w Niemczec
            > h?

nalezy pamiętać że to zabójstwo nie było na tle religijnym tylko osobistym. Takie zabójstwa maja miejsce na całym świecie w różnych grupach społecznych.
            • pani07 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:46
              No tak, czego w takim razie się czepiamy: "trza" się przyzwyczaić, że ciągle się coś takiego zdarza. Fakt- maczeta dosyć egzotyczna.
              • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:50
                pani07 napisał(a):

> No tak, czego w takim razie się czepiamy: "trza" się przyzwyczaić, że ciągle si
                > ę coś takiego zdarza. Fakt- maczeta dosyć egzotyczna.

maczeta czy nóż czy broń palna, to jest morderstwo na tle osobistym. Takie rzeczy są były i będą.
              • paszczakowna1 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:51
                >ciągle się coś takiego zdarza

Pierwszy raz zabójstwo = ciągle?
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:23
      Ciekawe, co będzie jutro... Boję się o brata i bratową.
      • pani07 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:48
        Na TT podają za Bildem, że zabita ciężarna kobieta to Polka.
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:50
          Pięknie...
          • pani07 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 20:53
            Zabita kobieta to Polka
            • fadilla Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:11
              Ogladam TVN24 ani słowa o aktualnym ataku, a ofiara przeciez jest Polka! Męcza temat Monachium zachwycajac sie solidarnoscia Niemców i chwaląc policje oraz dywagują jak sie powinniśmy zachowywać w czasie zamachów. Oczywiscie podkreślaja tez , że to był zaburzony, depresyjny nastolatek, bez powiązań z ISIS. Taki bardziej bravikowy, niż isisowy... Wiecie, rozumiecie...
              • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:13
                fadilla napisała:

> Ogladam TVN24 ani słowa o aktualnym ataku, a ofiara przeciez jest Polka!

przełącz sie na TVPIS
                • pani07 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:14
                  Zafijko, wyjątkowo paskudny sposób argumentowania, gdy okazuje się, że zabitą , ciężarną osobą jest Polka. Ale jakoś już rozumiem Twoje argumentowanie. sad sad
                  • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:18
                    pani07 napisał(a):

> Zafijko, wyjątkowo paskudny sposób argumentowania, gdy okazuje się, że zabitą ,
                    > ciężarną osobą jest Polka. Ale jakoś już rozumiem Twoje argumentowanie. sad sad

ale co to zmienia, że to była Polka?
                  • livia.kalina Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 19:12
                    Naprawdę?? Polka??? Rozumiem, że teraz to dopiero tragedia. Gdyby tak zabitą byłą Czeszka, Dunka lub Brazylijka to jeszcze. Nie wspominając, gdyby to zabita była Syryjka to katoliczka pani07 chyba by szampana otworzyła.
                    • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 19:24
                      Zwykle ludzie bardziej identyfikują się ze swoimi niż całkowicie obcymi, badania naukowe to potwierdzają. Chyba, że jesteś wyjątkiem i śmierć własnego dziecka przeżywałabyś tak samo jak śmierć dziecka obcego Ci celebryty. Tak już jest, najpierw martwimy się losem swoich.
                      • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 19:38
                        kaz_nodzieja napisał(a):

> Zwykle ludzie bardziej identyfikują się ze swoimi niż całkowicie obcymi, badani
                        > a naukowe to potwierdzają. Chyba, że jesteś wyjątkiem i śmierć własnego dziecka
                        > przeżywałabyś tak samo jak śmierć dziecka obcego Ci celebryty.

co Ty bredzisz? ta kobieta jest dla wiekszości obcym człowiekiem a Ty porównujesz do swojego dziecka?
                        • larrisa Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 19:53
                          Ale dlaczego bredzi? Mówi całkiem słusznie. Kobieta była Polką, my też jesteśmy Polakami, więc tworzymy jakby nie patrzeć "zbiór wspólny". To jest zupełnie naturalne reakcja - reakcje na zamachy we Francji, czy w Niemczech też są większe niż na zamachy w Kabulu, a przecież wszędzie giną ludzie.
                          • asia-loi Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 20:26
                            larrisa napisała:

> Ale dlaczego bredzi? Mówi całkiem słusznie. Kobieta była Polką, my też jesteśmy
                            > Polakami, więc tworzymy jakby nie patrzeć "zbiór wspólny". ...

Dokładnie. Kibicujemy też przede wszystkim polskim sportowcom, a nie sportowcom innej narodowości.
                            • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 20:58
                              asia-loi napisała:

> Dokładnie. Kibicujemy też przede wszystkim polskim sportowcom, a nie sportowcom
                              > innej narodowości.
                              boszsz......
                              • asia-loi Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 21:04
                                zofijkamyjka napisała:

> asia-loi napisała:
                                > Dokładnie. Kibicujemy też przede wszystkim polskim sportowcom, a nie spor
                                > towcom innej narodowości.
                                [b]
                                > boszsz......
                                [/b]

A cóż ma znaczyć to Twoje boszsz? Ja zawsze kibicuję polskim sportowcom, a nie innym. Nie znam tych sportowców, nic z tego nie mam czy wygrają czy przegrają, ale zawsze za nich trzymam kciuki. A ile emocji czasami wywołuje jakiś ważny mecz.
                                • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 21:47
                                  asia-loi napisała:

> A cóż ma znaczyć to Twoje boszsz? Ja zawsze kibicuję polskim sportowcom, a nie
                                  > innym. Nie znam tych sportowców, nic z tego nie mam czy wygrają czy przegrają,
                                  > ale zawsze za nich trzymam kciuki. A ile emocji czasami wywołuje jakiś ważny me
                                  > cz.

ale to nie na temat jakby
                                  • asia-loi Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 22:03
                                    zofijkamyjka napisała:

> ale to nie na temat jakby

Ale chodzi o solidarność z rodakami.
                          • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 20:56
                            larrisa napisała:

> Ale dlaczego bredzi? Mówi całkiem słusznie. Kobieta była Polką, my też jesteśmy
                            > Polakami, więc tworzymy jakby nie patrzeć "zbiór wspólny".

tworzymy zbiór obcych sobie ludzi wiec bredzi porównując obca osobę do własnego dziecka.
                            • larrisa Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 21:59
                              Nie porównuje obcej osoby do dziecka, tylko daje przykład, że im bardziej ktoś jest "nasz" tym bardziej się przeżywa to co go spotyka. Dziecko najbardziej bo dodatkowo kłania się biologia i geny, ale tragiczną śmierć naszego rodaka, choć jest dla nas osobą obcą, też będziemy przeżywać bardziej niż zgon tubylcy w Burkina Faso.
                • fadilla Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:15
                  Mój operator nie ma takiego kanału. Drogo płacisz?
              • asia-loi Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:14
                fadilla napisała:

> Ogladam TVN24 ani słowa o aktualnym ataku,

Było i jest, na żółtym pasku na TVN24.
                • fadilla Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:17
                  Jak zaczęli gędzić nie było, teraz jest. Nie wiedzą jak to skomentować? Jeszcze brak wytycznych
                  • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:21
                    fadilla napisała:

> Jak zaczęli gędzić nie było, teraz jest. Nie wiedzą jak to skomentować? Jeszcze
                    > brak wytycznych

komentowac morderstwo?
              • iuscogens Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:19
                Nie musza byc terrorystami, zeby byc niebezpieczni. Kobiet w nowy rok tez nie molestowali z przyczyn terrorystycznych.
                Ten ma depresje, ten jest gejem, trn ma problemy osobiste, ten nie lubi krotkich sppdenek i znajdzie sie
                jeszcze 100 innych ppwodow dla ktorych beda latac z nozami, pistoletami i maczetami.
                Widac taki maja zakodowany sposob dzialania, k...wa m..
                Rzygac sie chce.
                • araceli Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:44
                  iuscogens napisał:
                  > Ten ma depresje, ten jest gejem, trn ma problemy osobiste, ten nie lubi krot
                  > kich sppdenek i znajdzie sie
                  > jeszcze 100 innych ppwodow dla ktorych beda latac z nozami, pistoletami i macz
                  > etami.
                  > Widac taki maja zakodowany sposob dzialania, k...wa m..
                  > Rzygac sie chce.

A to biali Polacy nie miewają depresji, nie mają problemów osobistych czy nie są gejami?
                  • iuscogens Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:50
                    Araceli, zazwyczaj nie odpowiadam na teoje posty, ale teraz nie moge. Zachowaj sie przyzwoicie i zamilcz.
                    • araceli Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:51
                      iuscogens napisał:
                      > Araceli, zazwyczaj nie odpowiadam na teoje posty, ale teraz nie moge. Zachow
                      > aj sie przyzwoicie i zamilcz.

Może sama się zastosuj? Plucie jadem to wg. Twoich standardów 'przyzwoite zachowanie'?
                    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:32
                      iuscogens napisał:

> Araceli, zazwyczaj nie odpowiadam na teoje posty, ale teraz nie moge. Zachow
                      > aj sie przyzwoicie i zamilcz.

A dlaczego ma być przyzwolenie na rasizm? Na segregację rasową zgody nie będzie w Europie!

Xsionnc
                      • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:35
                        Jakbyś nie zauważył, to już jest.
                  • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:57
                    Mają. I zwykle nie są anonimowi. W zeszłym roku zaginęło około 240 Polaków, w tym starcy chorzy na Alzheimera. W tym roku w Niemczech (a rok się jeszcze nie zakończył) zaginęło jakieś 70000 imigrantów.
              • asmarabis Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:22
                Nie jest wcale brevikowy bo tamten ani myślał się sam zabić...
    • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:47
      Ja to samo pisałam i co z tego? Kto najbardziej na mnie ujadał? Imigrant niemiecki.
    • araceli Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:50
      > + ich nawyki kulturowe

A jakie nawyki kulturowe miał mężczyzna, który zabił siekierą 10-latkę w Kamiennej Górze?
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia [...] 24.07.16, 21:52
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • araceli Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 22:00
          Tylko tyle potrafisz?
      • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 21:58
        Z jaką częstotliwością chorzy psychicznie w Polsce zabijają przypadkowe osoby?
        • araceli Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 22:02
          kaz_nodzieja napisał(a):
          > Z jaką częstotliwością chorzy psychicznie w Polsce zabijają przypadkowe osoby?

Ależ tamten człowiek nie był chory psychicznie.
          • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 22:09
            Był.
            • araceli Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 22:09
              kaz_nodzieja napisał(a):
              > Był.

To ciekawe, że biegli mieli inne zdanie.
              • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 22:14
                Cierpiał na zaburzenia psychiczne od dzieciństwa, był też lekko opóźniony w rozwoju. Być może w trakcie zbrodni był poczytalny, ale okazem zdrowia psychicznego zdecydowanie nie był. Nie był z gatunku morderców o których otoczenie mówi "Normalny chłopak, dzień dobry sąsiadom mówił".
    • kaz_nodzieja Re: Polacy nic się nie stało! wg feministek i lew 24.07.16, 22:43
      "Już w czasie małżeństwa Naeem utrzymywał związki z czterema innymi kobietami."

Przynajmniej nawet na obczyźnie był wierny swojej religii i kulturze.
      • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Polacy nic się nie stało! wg feministek i lew 24.07.16, 23:34
        kaz_nodzieja napisał(a):

> "Już w czasie małżeństwa Naeem utrzymywał związki z czterema innymi kobietami."
        >
        > Przynajmniej nawet na obczyźnie był wierny swojej religii i kulturze.

Mam kumpla w pracy co posuwa ze sześć i dwie jeszcze dorywczo. Mówisz, że muzułmanin?

Xsionnc
        • livia.kalina Re: Polacy nic się nie stało! wg feministek i lew 24.07.16, 23:40
          To pewnie syryjski uchodźca podszywający się sprytnie pod pracującego kolegę z pracy.
    • triss_merigold6 Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:24
      Daj córce gaz, żeby zawsze miała przy sobie, jeśli już musisz tam mieszkać.
      • alpepe Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:49
        na szczęście mieszkam w dzielnicy znanej z neonazistów, ale niestety, chusty już tu są.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:54
          alpepe napisała:

> na szczęście mieszkam w dzielnicy znanej z neonazistów,

a to pewnie wkrótce się za ciebie wezmą i wrócisz, gdzie twoje miejsce....

Xsionnc
          • alpepe Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 00:06
            wątpię. Mam aryjski wygląd.
            • zofijkamyjka Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 20:59
              alpepe napisała:

> wątpię. Mam aryjski wygląd.

w czepku urodzona smile
        • kaz_nodzieja Re: Odbija im z upału CBDU 24.07.16, 23:55
          U nas w mieście zero chust. Trochę Wietnamczyków, ale ich dziwnym trafem nikt się nie czepia w tym ksenofobicznym, rasistowskim grajdołku, pewnie dlatego, że wyglądają jak Polacy i są katolikami.
          • afro.ninja Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 06:50
            Azjaci w Polsce nie wpatrują się chamsko w kobiety, niestety Arabowie tak. Jednak jest ich na razie tu bardzo mało, a jak mało to dostosowują się do większości.
        • joa66 Re: Odbija im z upału CBDU 25.07.16, 19:37
          na szczęście mieszkam w dzielnicy znanej z neonazistów,

OMG
    • woman_in_love mamy już potwierdzenie opalony zabił swoją dziewcz 25.07.16, 06:31
      ynę i ich "dziecko". Zatem wszystko w porządku, nic się nie stało, odwołuję wojnę domową.
      • asia-loi Re: mamy już potwierdzenie opalony zabił swoją dz 25.07.16, 19:07
        woman_in_love napisała:

> ynę i ich "dziecko". Zatem wszystko w porządku, nic się nie stało, odwołuję wojnę domową.

Dodaj jeszcze, że dziewczyna miała lat 45, a chłopak 21. Przecież ona mogłaby być jego matką.

• woman_in_love może ściągnęła ręcznikowego z hotelu 25.07.16, 21:06
          Polki w krajach arabskich mają coś w sobie z faceta na wycieczce w Tajlandii. Chociaż tamci przynajmniej terrorystów nie sprowadzają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka