Dodaj do ulubionych

zmarchy na czole

31.07.16, 12:59
Mam i ich nie lubię. Szczególnie wkurza mnie lwia zmarszczka. Myślałam, że wystarczy potraktować je co jakiś czas kwasem hialuronowych i z zamiarem umówienia się na taki zabieg zadzwoniłam do dość porządnego gabinetu medycyny estetycznej. Jednak po chwili rozmowy uświadomiono mnie, że na takie problemy to tylko botoks. Lwią ew można dodatkowo "wypchnąć" kwasem hialuronowym. Jak zaprotestowałam ze nie chcę mieć twarzy-maski to mi wyjaśniono, że botoks powinien być używany tylko do górnych partii twarzy. Jeżeli się schodzi w dół to mamy efekty twarzy-maski.
Na wizytę jest umówiona za półtora miesiąca wiec mam czas na przemyślenia. Nigdy w życiu nie robiłam sobie poważniejszego zabiegu poza usuwaniem znamion. Nie mam obsesji poprawiania urody, ale ta lwia zmarszczka naprawdę wygląda słabo.
Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • inguszetia_2006 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 13:03
      Witam
      Będziesz zadowolona. Wszystkie moje koleżanki były zadowolone. Tu się chyba nie da spaprać sprawy. Ja o takich przypadkach nie słyszałam. Szkoda tylko, że to nie na wiecznośćwink
      Pzdr.
      Ing
      • dorek3 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 13:05
        No niestety. Ponoć puszcza po 3-4 miesiacach
    • mary_lu Re: zmarchy na czole 31.07.16, 13:06
      Ostrzyknięcie botoksem dwóch- trzech najbardziej marszczacych się obszarów twarzy plus wypełnienie kilku zmarszczek przez rozsądnego lekarza zupełnie nie daje efektu maski.

Póki nie pakuje się wypełniacza w usta i policzki, nie ostrzykuje wszystkich zmarszczek, nie stosuje się preparatów wypełniających całą skórę, to efekt jest bardzo naturalny. Znika sama zmarszczka i nic więcej.
    • anika772 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 14:30
      Myślę że słuchaj specjalistów, bo się na tym znają. Też się zastanawiam nad interwencją, hmm.
    • jesienna.nuta Re: zmarchy na czole 31.07.16, 14:31
      Botoks. Bardzo skuteczne i niedrogie rozwiązanie.
    • b-b1 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 17:05
      Zrobiłam z półtorej miesiąca temu-pierwszy raz. Też miałam obawy. Całe czoło i lwią.
      Efekt całkowity następnego dnia-czoło gładkie, lwiej brak-ból zerowy, siniaków/śladów ostrzykiwania nie miałam.
      Spróbuj-jeśli Ci się nie spodoba, nigdy więcej już nie zrobisz.
      Moja dermatolog nie poleca kwasu na lwią zmarszczkę-tam tylko botoks. Kwasem(restylane) wypełniała mi bruzdy nosowo-wargowe.
      • dorek3 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:02
        Z ciekawości, jaki jest koszt takiego zabiegu? Bo o to nie zapytałam ??
        • b-b1 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:08
          U mojej dermatolog cena zależy od ilości jednostek użytych do wypełnienia-jednostka 10zł-zużyła 48 jednostek-480zł.
          • lewababa Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:21
            kurcze,czytam Was i się nakręcamtongue_out
            od dawną mam tę cholerną lwią zmarchęwink Do tego stopnia mnie wkurza,ze patrząc na siebie w lustrze ,na swoje zdjęcia, widze tylko ją ..
            moze jednak warto spróbować ? choć własnie najbardziej to boję się trochę tego efektu maski-choć ,jak piszecie nie pojawia sie ..ale czy na pewno? moze któraś poleci mi sprawdzony gabinet w Katowicach?
            • dorek3 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:26
              Ja też jej nie cierpię. Widzę ją wszędzie. Nawet jak z kimś rozmawiam face to face to staram się kontrolować ale chyba z marnym skutkiem
              Po tych wpisach chyba zaryzykuję.
            • b-b1 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:34
              lewababa napisała:

> kurcze,czytam Was i się nakręcamtongue_out
              > od dawną mam tę cholerną lwią zmarchęwink Do tego stopnia mnie wkurza,ze patrząc
              > na siebie w lustrze ,na swoje zdjęcia, widze tylko ją ..
              > moze jednak warto spróbować ? choć własnie najbardziej to boję się trochę tego
              > efektu maski-choć ,jak piszecie nie pojawia sie ..ale czy na pewno? moze któraś
              > poleci mi sprawdzony gabinet w Katowicach?

Jak ma się pojawić efekt maski, jak chcesz tylko lwią? Nie da radybig_grin
              Może mało to pocieszające-ale nikt z mojej rodziny, znajomych nie zauważył, ze mam gładkie czoło-znaczy transformacja idealna-słyszałam tylko teksty, że chyba stresów mam mniej, jak dzieciaki wakacjują, bo wyglądam na bardziej wyspaną.
              Lekarka mi opowiadała, że sama sobie nie robi-robi jej koleżanka i wstrzyknęła jej w kurze łapki na końcówce oczu trochę za dużo botoksu-ale nawet tam efektu maski nie miała-tylko jak się śmiała-mimika oczu była nieruchoma, , a widać ją było na policzkach(marszczyły się) big_grin
              • mysiam Re: zmarchy na czole 31.07.16, 19:24
                no może się źle wyraziłam
                po prostu boję się jakiegoś niepożądanego efektuwink
                u mnie jest główna lwia zmarszczka i obok jej "córka"(krótsza,płytsza) wiec koszt chyba niestety wzrasta
                • mysiam Re: zmarchy na czole 31.07.16, 19:26
                  to pisałam ja autorka wątku -nieprzelogowana z innego foruma prywatnego smile
                • b-b1 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 20:58
                  mysiam napisała:

> no może się źle wyraziłam
                  > po prostu boję się jakiegoś niepożądanego efektuwink
                  > u mnie jest główna lwia zmarszczka i obok jej "córka"(krótsza,płytsza) wiec kos
                  > zt chyba niestety wzrasta
                  >

Tak jak u mnie-lwie prawie dwie-dłuższa i krótsza.
                  Rozumiem Cię doskonale .Też się bałam bardzo, przymierzałam się rok-mimo, że lekarkę przetestowałam-w leczeniu trądziku(dojrzałego i u nastolatek), w wypełnianiu bruzd, i w mniejszych zabiegach- ale pocieszało mnie to, że za pół roku efekt ma powoli zanikać -więc jakby co obetnę grzywkę wink
                  Na pewno jak na pierwsze doświadczenie zachęciła cena, bo świadomość, że dobrowolnie pozwoliłam "się zepsuć" za grubą kasę byłaby dla mnie nie do przeżycia big_grin

• dorek3 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:30
            Zerknęłam na stronę gabinetu i cennik jak wół. Pojedynczy obszar 500 zł ; komplet (czoło, kurze łapki i bruzda nosowa) 1200 zł.
            • b-b1 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:37
              dorek3 napisała:

> Zerknęłam na stronę gabinetu i cennik jak wół. Pojedynczy obszar 500 zł ; kompl
              > et (czoło, kurze łapki i bruzda nosowa) 1200 zł.

Efekt mieszkania w Warszawie...ceny warszawskie.
              Ciekawe co oznacza pojedynczy obszar.
              • dorek3 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:41
                Podejrzewam że oddzielnie czoło, bruzda i kurze łapki
                • b-b1 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:46
                  dorek3 napisała:

> Podejrzewam że oddzielnie czoło, bruzda i kurze łapki

Ojoj....
                  Dlatego znajomi sąsiadów jak przyjeżdżają do nich na wakacje-to mają walizkę butów do szewca, i umówione wizyty do dermatologa i dentysty big_grin
                • shell.erka Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:58
                  W jednym z poznańskich gabinetów jeden obszar to JEDNA kurza łapka wink
                  Myślałam że padnę, jak to usłyszałam smile
          • shell.erka Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:56
            Jezu! Dawaj adres! U mnie 1 ml od 400 w zwyż.
            • b-b1 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 20:47
              shell.erka napisała:

> Jezu! Dawaj adres! U mnie 1 ml od 400 w zwyż.

A 1ml botoksu to ile jednostek? Dziesięć, dwadzieścia? Znasz jakiś przelicznik, bo przyznam, że nie patrzyłam, jak strzykawkę przygotowywała. Być może wlała 4,8ml, ale na pewno nie 48ml wink

U mnie nie ma kawki, wody, recepcjonistki, lekarka wynajmuje dwa gabinety w przychodni, tzw "państwowej"-w której z rańca przyjmuje pacjentów na NFZ, a po południu prywatnie.
              Jest sama-personelu brak(czyt nie płaci nikomu-mniejsze koszty).
              Nawet stronki porządnej nie ma:
              www.cylex.pl/reviews/viewcompanywebsite.aspx?firmaName=%22sanoderm%22+nzoz&companyId=10595121
              Stąd zapewne dobre ceny.
              Za dwie bruzdy restylanem(płytsze wystarczy na dwa lata, głębsze na rok) płaciłam 700zł. Za naczynka laserem-200zł .
              • mysiam Re: zmarchy na czole 31.07.16, 21:13
                o! Jastrzębie -biorąc pod uwagę, że podróż nic mnie nie kosztuje ,może rozważę?
                podalabyś mi więcej szczegółów ? nazwisko lekarza? zapewne wcześniej jakaś wizyta wstepna też wchodzi w grę?
                • b-b1 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 21:24
                  mysiam napisała:

> o! Jastrzębie -biorąc pod uwagę, że podróż nic mnie nie kosztuje ,może rozważę?
                  > podalabyś mi więcej szczegółów ? nazwisko lekarza? zapewne wcześniej jakaś wizy
                  > ta wstepna też wchodzi w grę?
                  >

Lekarka jest tylko jedna-Urszula Maciejowska-opinie w necie ma różne-ja nie mam żadnych zastrzeżeń. Wiadomo, że dobrze by było, aby Cię pooglądała wcześniej-chociaż ja wiem, czy to konieczne....
                  Dzwonisz i mówisz, że chcesz zrobić to i to-ona się przygotuje i tyle. Przyjedziesz-poogląda Cię i jeśli wszystko będzie ok-zapoda w ciągu jednej wizyty.
                  • b-b1 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 21:48
                    Żeby nie zawracać sobie głowy przychodnią, bo jak mi się dobrze wydaje do przychodni NFZ jest namiar na stronce-podam Ci nr bezpośrednio do niej(ogólnodostępny na wizytówkach) 501052488.
                    Najlepiej dzwonić po południu i nie zrażać, się, jeśli za pierwszym podejściem nie odbierze(widocznie ma pacjenta). Terminów oczekiwania długich nie ma-najdłużej czekałam tydzień, a chodzę teraz co miesiąc na kontrolę trądzikową z nastolatką. Przeważnie czekam dwa-trzy dni.
                    • mysiam Re: zmarchy na czole 31.07.16, 21:50
                      dzięki smile
                      jak już Cię tak meczę to napisz proszę -jeśli się orientujesz,czy pora roku ma jakiekolwiek znaczenie przy tym zabiegu?
                      • dorek3 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 21:55
                        Mi powiedziano, że nie. Po nawet weekend nie potrzebny.
                      • b-b1 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 21:59
                        mysiam napisała:

> dzięki smile
                        > jak już Cię tak meczę to napisz proszę -jeśli się orientujesz,czy pora roku ma
                        > jakiekolwiek znaczenie przy tym zabiegu?
                        >

Nic mi nie wiadomo, nic nie mówiła, a przestrzega pór roku w innych zabiegach(np naczynkach, nie mówiąc już o kwasach)-więc prawie na pewno można cały rok. W sumie temperatura /słońce, czy jego brak nie ma jak podziałać tak głęboko.
                      • shell.erka Re: zmarchy na czole 01.08.16, 06:31
                        Latem szybciej puszcza - przez wysokie temperatury i opalanie. Ja teraz będę robiła pod koniec sierpnia / początek września dopiero.
      • aankaa Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:10
        ...półtorej miesiąca...
        ===
        półtorej to może być flaszki tongue_out
        • b-b1 Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:18
          aankaa napisała:

> ...półtorej miesiąca...
          > ===
          > półtorej to może być flaszki tongue_out

Racja-kajam się, miesiąc nie żeńskiwink
    • kaz_nodzieja Re: zmarchy na czole 31.07.16, 18:31
      Ja jestem e-mamą. Do 45 roku życia wyglądałam na 17. A moja babcia w wieku 80 lat wyglądała na 60 lat.
      • princesswhitewolf Re: zmarchy na czole 16.09.16, 21:38
        lol...
        • kaz_nodzieja Re: zmarchy na czole 16.09.16, 21:43
          Spoko. W wieku 100 lat niestety już powoli było widać jej lata sad Wyglądała na 78 sad
    • sanrio Re: zmarchy na czole 31.07.16, 21:16
      no pewnie, rób. W razie niezadowolenia z efektu wiedz, że po 6 miesiącach będziesz znów miała swoją zmarchę w pełnej krasie wink Ale będzie pani zadowolona.
      • zawsze-w-drodze Re: zmarchy na czole 31.07.16, 21:34
        nie wyobrażam sobie siebie bez botoxu i kwasu. Howgh.
    • dorek3 Re: zmarchy na czole 16.09.16, 20:49
      No więc zrobiłam. Czoło i kurze łapki. W lwia dodatkowo kwas bo ponoć była zbyt głęboka, żeby sam kwas wystarczył. Ponoć pełnia efektu po 48 godzinach ale jak dojechałam do domu po niespełna dwóch to mąż od razu zauważył że lwia się spłyciła. Bruzdy nosowe zostawiałam na "za chwilę".
      Szkoda tylko że to pieroństwwo takie drogie.
      • kaz_nodzieja Re: zmarchy na czole 16.09.16, 21:03
        Czoło i kurze łapki kwas czy botoks? Ile masz lat?
        • dorek3 Re: zmarchy na czole 16.09.16, 21:15
          A co mój wiek ma do tego? Grunt że zmarchy widać , a ja ich nie lubię.
        • salinas Re: zmarchy na czole 16.09.16, 21:35
          kaz_nodzieja napisał(a):

> Czoło i kurze łapki kwas czy botoks? Ile masz lat?

Po co pytasz? Przeca 17. W monopolowym o dowód proszą big_grin
      • taki-sobie-nick Ciesz się, że cię stać 16.09.16, 21:54
        a nie marudź.
      • b-b1 Re: zmarchy na czole 17.09.16, 08:46
        dorek3 napisała:

> No więc zrobiłam. Czoło i kurze łapki. W lwia dodatkowo kwas bo ponoć była zbyt
        > głęboka, żeby sam kwas wystarczył. Ponoć pełnia efektu po 48 godzinach ale jak
        > dojechałam do domu po niespełna dwóch to mąż od razu zauważył że lwia się spły
        > ciła. Bruzdy nosowe zostawiałam na "za chwilę".
        > Szkoda tylko że to pieroństwwo takie drogie.

Zadowolona jesteś, czy masz jakieś "ale"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka