Dodaj do ulubionych

Czego nie macie

04.08.16, 01:19
w szafie? Wątek zainspirowany wypowiedzią lokitty o braku dżinsów w domu. Nie ukrywam, że jestem w szoku bo myślałam że dżinsy ma każdy smile Zatem czego wy nie macie w garderobie, taki must-have a rebours? Ja nie noszę spódniczek mini i w ogóle mam mało spódnic, bo akurat nogami się chwalić nie zamierzam wink Za to mam milion spodni i kombinezonow, bo mi w nich najlepiej smile Prawie zero marynarek, no jedna, góra dwie za to kilka ramonesek. Niewiele kurtek (wolę płaszcze) itd. A czego wy nie macie w szafie? Wątek lajtowy smile
Obserwuj wątek
    • rannala Re: Czego nie macie 04.08.16, 01:27
      koronkowych majtek smile wink
    • rosapulchra-0 Re: Czego nie macie 04.08.16, 02:24
      Przez wiele lat nie nosiłam spodni, więc posiadanie ich było mi zbędne. I wcale się nie dziwię kobietom, które spodni nie noszą, więc ich nie posiadają. Bo i po co?
    • nanuk24 Re: Czego nie macie 04.08.16, 02:40
      Males czarnej.
      • nanuk24 Re: Czego nie macie 04.08.16, 02:40
        Małej czarnej, znaczy wink
        • hallbera.jarlakappi Re: Czego nie macie 04.08.16, 15:44
          ja mam czarną ale nie małą big_grin
          • kira02 Re: Czego nie macie 04.08.16, 15:54
            Też nie mam.
    • heca7 Re: Czego nie macie 04.08.16, 06:19
      Spódnic nie mam w ogóle. I marynarek. Tzw żakiety mam ze trzy i wystarczy. Żadnych kombinezonów.
    • redheadfreaq Re: Czego nie macie 04.08.16, 07:03
      Nie mam żadnej halki i to chyba tyle. W szafie u mnie jest groch z kapustą - od gorsetów po t-shirty ze śmiesznymi napisami.
      • chlodne_dlonie Re: Czego nie macie 04.08.16, 09:14
        Się podepnę wink pod tą halkę - nie mam, nigdy nie miałam i mieć nie przewiduję.
        Po co one w ogóle..?
        Historycznie wiem, ale jakie zastosowanie mogą mieć aktualnie..?
        • morgen_stern Re: Czego nie macie 04.08.16, 09:19
          Prześwitująca spódnica, albo spódnica elektryzująca się, przyklejająca się do np. rajstop. Owszem, mam ze 2 smile
          • chlodne_dlonie Re: Czego nie macie 04.08.16, 14:07
            Aaaaaa, no tak smile nie pomyślałam o takich przypadkach, może dlatego, że spódnice w mojej szafie w mniejszości są. A z tych noszonych żadna się nie elektryzuje, ani nie prześwituje wink
      • hallbera.jarlakappi Re: Czego nie macie 04.08.16, 15:44
        o halki to ja akurat mam smile
    • feliz_madre Re: Czego nie macie 04.08.16, 07:04
      Czerwonych szpilek.
      Szlafroka.
      Beretu.
      Kapci.
    • shell.erka Re: Czego nie macie 04.08.16, 07:04
      Parki.
      Marzy mi się taka w militarnym zielonym kolorze.
      Już trzeci rok. Najpierw było bez sensu, bo do stylu biurwy nie pasowała, potem byłam w ciąży, potem nie miałam głowy do zakupów i może w tym roku się uda znaleźć.
      • rosapulchra-0 Re: Czego nie macie 04.08.16, 12:00
        Synowi zabierz wink
    • default Re: Czego nie macie 04.08.16, 07:23
      Eleganckich materiałowych spódnic i spodni (mam tylko dżinsowe lub z podobnych materiałów, sztruksowe no i lekkie, cienkie, wzorzyste na lato).
      Garsonek, żakietów.
      Koszulowych bluzek. W ogóle żadnych bluzek rozpinanych i z nie elastycznego materiału - poza oczywiście dżinsową koszulą smile
      Rajstop i pończoch.
      Płaszcza.
      Szpilek (tzn. jedne mam, ale tylko raz miałam na nogach, dawno temu)
      Koronkowej bielizny.
      • miss_fahrenheit Re: Czego nie macie 04.08.16, 12:03
        O, to ja z kolei mam w szafie głównie to, co umieściłaś na swojej liście rzeczy nieposiadanych. Nie mam z kolei:
        - dżinsowych spódnic
        - legginsów
        - sportowych butów, trampek
        - kapci
        - skórzanych kurtek
        - i, ku mojemu rozczarowaniu, żadnych kombinezonów
    • crea.tura Re: Czego nie macie 04.08.16, 07:24
      Nie mam ani jednych szpilek czy w ogóle butów na obcasie smile
    • mid.week Re: Czego nie macie 04.08.16, 07:32
      Już było kiedyś i w sumie nie miałam prawie wszytskiego co było wymienione w wątku wink
      małej czarnej, wieczorowej, kapeluszy, toczków, spódnic mini i maxi, sukienki mini i maxi, pareo, stroju plażowego, szpilek, spodnium, garsonki, kiecki ołowkowej, spódnicy ołowkowej, pończoch, kabaretek....
      • raczek47 Re: Czego nie macie 04.08.16, 07:34
        Kombinezonów,spodniumów-bo nie znoszę.
        I niczego w kolorze zielonym i żółtym,bo nie znoszę tych kolorów.
    • kanga_roo Re: Czego nie macie 04.08.16, 07:52
      pończoch, szpilek, kombinezonów. reszta bardzo rozmaita, bo lubię różnorodność.
    • lilly_about Re: Czego nie macie 04.08.16, 08:08
      Gorsetu, czerwonych szpilek, parki, spodni z rozszerzonymi nogawkami, ręcznie robionej biżuterii.
    • viridiana73 Re: Czego nie macie 04.08.16, 08:15
      Miniówek. Bo nogi nie te.
      Kombinezonów, choć są dla mnie przedmiotem pożądania, ale nie chcę wiedzieć jak bym w nich wyglądała z moją okazałą d..ą.
      Pończoch. Bo rajty są zwyczajnie wygodniejsze.
      Sukni wieczorowych, bo nie chodzę na przyjęcia w ambasadzie, ani fascynatorów, ani rękawiczek do łokcia...
      A poza tym mam chyba wszystko, nawet niewielką ilość odzieży sportowej, którą wkładam jeśli już muszę i czuję się w niej jak cudaksmile
    • anty_nick Re: Czego nie macie 04.08.16, 08:30
      najbardziej mnie rozwala, że emtace za każdym razem trzeba pisać, że wątek lajtowy sad

a co wątku to nie mam stringów tongue_out
      halek
      spodni dresowych

a tak to chyba mam wszystko:sporo sukienek(krótkie czy długie), koszul, koszulek, marynarki, bluzki rozpinane, szpilki, adidasy, trampki

ale tak czytam wątek i zaczyna sie... kapelusze, toczki itp.
      o to tego tez nie mam.
    • wuika Re: Czego nie macie 04.08.16, 08:31
      Kombinezonów i ramonesek.
      • wuika Re: Czego nie macie 04.08.16, 08:34
        A, jeszcze halek i takich fikuśnych podkoszulek bieliźnianych. Szpilek.
    • eve-lynn Re: Czego nie macie 04.08.16, 08:39
      Szpilek i wogole eleganckoch butow. No... mam jedne baleriny czarne zamszowe - to moje najelegantsze. Ale to dlatego, ze stopę mam dośc krótką (rozm 37/38) a za to szeroką przez haluksy (rozm 39/40) i ciężko mi dobre buty kupić. Kiedyś, jak byłam młodsza to się "katowałam" i wciskałam w pantofelki. Ale teraz mam więcej rozumu smile
      Więc jak już znajdę markę/model który pasuje, lub ma różne szerokości buta to się ich trzymam, ale łatwiej mi dobrać adidasy niż pantofelki.
      Za to kooooooooooocham crocsy (nie tylko clogg, ale i inne tej formy, kozaki, sneakersy, są dla mnie mega wygodne)
      • marie30 Re: Czego nie macie 04.08.16, 08:55
        Mam szpilki, 2 pary,mialam je nogach kilka razy, na imprezach oczywiscie. Jedne sa ok,ale pasuja tylko na party i to raczej w klubie. Drugie sa mega niewygodne, nie mozna w nich tanczyc, odczuwam bol na wspomnienie tych tortur. Na codzien ani do pracy nie nosze szpilek, nawet nie przyszloby mi do glowy kupic i nosic takie buty. Niewysoki obcas ok pod warunkiem ze wygodne. Wole buty na plaskim, mam sporo w stylu ballerina, bardzo je lubie.
    • b-b1 Re: Czego nie macie 04.08.16, 09:04
      Sukienek, spódnic, szpilek.
    • liisa.valo Re: Czego nie macie 04.08.16, 09:09
      Też nie mam spódnic, mam sukienki. Nie mam też rzeczy z gatunku eleganckich: mam jeden gajerek, z dwie marynarki może, jeden strój "pogrzebowy".
    • otomanaiczipsy Re: Czego nie macie 04.08.16, 09:19
      Nie mam nic z jedwabiu, a chciałabym mieć.
      Nie mam też kaszmirowego swetra.
      Spodnio-spódnicy. Żadnych innych spodni, oprócz rurek i haremek.

Nie mam też kurtki przeciwdeszczowej takiej typu sportowego i kaloszy, a czasem by się przydały.
      • marie30 Re: Czego nie macie 04.08.16, 09:39
        otomanaiczipsy napisał(a):

>
        > Nie mam też kurtki przeciwdeszczowej takiej typu sportowego

Mam kilka kurtek przeciwdeszczowych, zimowa, delikatnie ocieplona, jest przeciwdeszczowa i nie przepuszcza wiatru, letnia,ktora nie przepuszcza deszczu, spodnie przeciwdeszczowe i buty garotex na hiking i dluzsze spacery wlasnie w deszczowa pogode. Mam tez plaszcz przeciwdeszczowy w fasonie nadajacym i do dzinsow i do sukienki. W zasadzie nie uzywam parasola, a wychodze na spacery w kazda pogode i szczerze nie wyobrazam sobie nie miec odziezy przeciwdeszczowej mieszkajac w Europie (nawet poludniowej, tam przydaje sie jesienia i zima).
        • otomanaiczipsy Re: Czego nie macie 04.08.16, 12:18
          U mnie wszystko załatwia duży parasol, ale te kalosze to jednak muszę kupić.
      • truscaveczka Re: Czego nie macie 04.08.16, 13:26
        Mam i jedwab i kaszmir w szafie. I powiem ci, że niekoniecznie to moje ulubione rzeczy wink Jedwab się czepia rąk, brrr.
        O, ale mój mąż ma dziwny sweter bawełna+jedwab i ta dzianina jest rewelacyjna, może kwestia mieszanki.
    • maadzik3 Re: Czego nie macie 04.08.16, 09:24
      chyba ani jednej spódnicy. Od wielu lat nie noszę
    • jan.kran Re: Czego nie macie 04.08.16, 10:55
      Nie mam dżinsów , spódnic i sukienek oraz szpileksmile
      • jan.kran Re: Czego nie macie 04.08.16, 11:02
        Czytając ten wątek stwierdzam że mam niwiele .Ani halki ani pończoch małej czarnej też nie ,bluzek koszulowych rownież.
        Nie na temat ale ciekawostka , mój syn ma kilkanaście koszul, marynarki w najróżniejszych stylach , kamizelki , kapelusze i ogólnie strojniś z niego w przeciwieństwie do corki której motto dotyczące ubioru to żeby to co na siebie wkłada było czyste i nie dziurawe oraz wygodne.

• bergamotka77 Re: Czego nie macie 04.08.16, 11:56
        Jan kran wygrałas! To w czym chodzisz?
        • rosapulchra-0 Re: Czego nie macie 04.08.16, 12:02
          W spodniach z materiału? Nie każdy lubi jeansy.
        • jan.kran Re: Czego nie macie 04.08.16, 12:11
          W bluzkach nie koszulowych i spodniach ale nie dzinsach smile
    • asia06 Re: Czego nie macie 04.08.16, 12:02
      Nie mam spódnic, sukienek, butów na obcasie, płaszczy, marynarek, sweterków, torebek i kosmetyków.
      • bergamotka77 Re: Czego nie macie 04.08.16, 12:20
        Asia jestes mężczyzną? big_grin
        • morgen_stern Re: Czego nie macie 04.08.16, 13:14
          A to posiadanie sukienek, butów na obcasie i torebek definiuje kobietę? Znam jednego transa, on w takim razie jest wg ciebie stuprocentową kobietą.
          • bergamotka77 Re: Czego nie macie 04.08.16, 15:35
            Nir znam kobiety która by nie miała torebek i kosmetyków big_grin
            • morgen_stern Re: Czego nie macie 04.08.16, 15:49
              No i co w związku z tym? Jak czegoś nie znasz, to to nie istnieje?
            • asia06 Re: Czego nie macie 04.08.16, 18:35
              Nie, no sorry, mam dezodoranty, używam środków myjących. Miałam na myśli szminki, pudry, lakiery do paznokci itd. smile
              • bergamotka77 Re: Czego nie macie 04.08.16, 19:34
                No i tak to jest dziwne. No bo mydło to każdy ma smile
                • asia06 Re: Czego nie macie 04.08.16, 19:51
                  No więc napisałam z uśmieszkiem przecież smile
              • hallbera.jarlakappi Re: Czego nie macie 04.08.16, 20:43
                pudrow, szminek i cieni tez nie mam , lakier do paznokci jeden
            • rosapulchra-0 Re: Czego nie macie 04.08.16, 21:09
              bergamotka77 napisała:

> Nir znam kobiety która by nie miała torebek i kosmetyków big_grin
              >

Ja. Nie posiadam żadnej torebki, kosmetyków również. Od lat nie maluję paznokci, od naprawdę wielkiego dzwonu twarz - przez ostatnią dekadę zdarzyło mi się to kilka razy. I to bardziej do zdjęcia lub na jakąś okoliczność. Z gratów, które zawsze mam ze sobą, to mój telefon. Nic poza.
              Gdyby nie najmłodsza, to nawet włosów bym nie farbowała, ale to mały hitlerowiec jest pod tym względem i mnie sadza, farbę nakłada i po robocie big_grin Ostatnio moja najstarsza powiedziała mi, że zrobi mi paznokcie. Kiedyś jej kupiłam zestaw z lampą do robienia paznokci. Postanowiła go wypróbować na moich rękach wink Za to średnia jest taka jak ja.
              • ola766 Re: Czego nie macie 04.08.16, 21:18
                Jeśli nie masz torebki, to gdzie nosisz klucze, dokumenty, gotówkę/kartę, cokolwiek z czym wychodzisz z domu? Po kieszeniach czy w jakims plecaku?
                • rosapulchra-0 Re: Czego nie macie 05.08.16, 09:53
                  Bardzo rzadko płacę gotówką, którą po wypłaceniu z bankomatu, razem z kluczami mam w kieszeni. Kartę bankową mam w kieszonce w etui na telefon. Dokumentów nie noszę ze sobą w ogóle.
        • asia06 Re: Czego nie macie 04.08.16, 18:34
          Tak mniej więcej, taki ze mnie babochłop. Wiosnę lato i jesień biegam w krótkich spodenkach i t-shirtach. W zimie w jeansach, t-shirtach i kurtce. Na wyjścia, do pracy posiadam spodnie materiałowe i bluzki koszulowe. Do tego noszę plecaki, z biżuterii noszę tylko kolczyki - zawsze te same. Mam w nosie "bycie kobietą", ale mamudane życie małżeńskie i dwoje dzieci.
    • kanostra Re: Czego nie macie 04.08.16, 12:23
      Nie mam porządku.
      Właśnie dziś usiłowałam znaleźć jeden ciuch i nie mogłam się go dogrzebac, więc wywaliłam całą szafę na podłogę wink Muszę posegregowac rzeczy, bo mam tendencje do chomikowania "przydasiów" więc co najmniej połowa szafy to rzeczy których od lat ani razu nie założyłam, ale szkoda mi wyrzucić bo jeszcze nie są zniszczone.
      • komorka25 Re: Czego nie macie 04.08.16, 16:20
        Jesteś moją zaginioną bliźniaczką? Też szukam metodą wywalenia zawartości szafy na podłogę.
      • jagienka75 Re: Czego nie macie 04.08.16, 20:01
        W swojej szafie mam podobnie.
        Kiedyś czegoś szukam, wyszłam wszystko na podłogę z polek i szukam. Później zbieram wszystko z podłogi i upycham na polki. W wolnej chwili rzeczy układam, później znów wyszłam, zbieram, układam itd...
        Jestem niecierpliwa i w gorącej wodzie kapanawink
        • jagienka75 Re: Czego nie macie 04.08.16, 20:02
          Wywalam, nie,wyszłambig_grin
      • rosapulchra-0 Re: Czego nie macie 04.08.16, 21:16
        https://pbs.twimg.com/media/CMRZe6EVEAABYZP.jpg
    • bella_roza Re: Czego nie macie 04.08.16, 13:09
      ja mam chyba wszystko co napisałyście, poza gorsetem i ramoneską.
      • quilte Re: Czego nie macie 04.08.16, 13:31
        Nie mam adidasów na koturnie bo uważam je za najbrzydsze obuwie świata. Nie mam gorsetu, spódnico-spodni, ani nic brązowego i pomarańczowego bo nie lubię. Nie mam golfów bo się w nich duszę.
        • morgen_stern Re: Czego nie macie 04.08.16, 13:39
          quilte napisała:

> Nie mam adidasów na koturnie bo uważam je za najbrzydsze obuwie świata.

Owszem, szpetne, ale te moim zdaniem biją wszystkie na głowę big_grin

https://i.pinger.pl/pgr447/81e57826000a5806534fde1d/z7998004Q,Sandaly-z-cholewka.jpg
          • quilte Re: Czego nie macie 04.08.16, 13:43
            Aaa!!! Dobra, ex aequo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka