Dodaj do ulubionych

Magda Gessler

19.08.16, 12:20
Dużo tu dzisiaj tematów rodem z Pudelka to i ja coś zalinkuję:
www.pudelek.pl/artykul/96577/magda_gessler_do_fana_znany_jestes_z_robienia_lasek_konikom_pony/
Co sądzicie o tym, co napisała do hejtera? Chamskie czy zabawne?
Ja sama nie wiem, bo z jednej strony chamstwa chamstwem zwalczać nie należy, ale z drugiej, często, nawet tu na forum, używa się argumentu, że do chama inny, grzeczny język nie dociera.
No to jak to jest?
ps. spodobał mi się tekst o rosolesmile
Obserwuj wątek
    • oqoq74 Re: Magda Gessler 19.08.16, 12:36

Nie wiem jaka jest prywatnie, w mediach pokazuje się z jednej strony na kogoś obytego, z drugiej na kogoś bardzo wulgarnego. Takie przepychanki do niczego nie prowadzą, a pokazują tylko poziom hejtowanego i hejtera. Zaznaczam, że ani mi się nie podoba tekst hejtera - chamstwo.
      Ani jej odpowiedź, która miała być kpiąca, wyśmiewająca, a jest równie chamska.
    • fomica Re: Magda Gessler 19.08.16, 12:41
      Mnie ta wypowiedź odrzuca. Na chamstwo odpowiada się kpiną, szyderstwem, doprowadzeniem do absurdu a nie czymś tak po sztubacku wulgarnym i ... dosłownym.
    • sumire Re: Magda Gessler 19.08.16, 12:43
      Wieś totalna. Niektóre osoby publiczne nie powinny samodzielnie prowadzić swoich profili w internecie.
    • ola_dom Re: Magda Gessler 19.08.16, 12:43
      Tylko ugruntowuje moją opinię, że jest wstrętnym i obrzydliwym babskiem.
      Choć za bardzo nie jestem zaskoczona - tak, to jej poziom.
      • pade Re: Magda Gessler 19.08.16, 12:47
        Ja mam o niej trochę inne zdanie.
        Ostatnio usłyszałam, że w jednej z restauracji, w której miała się odbyć rewolucja szef bardzo źle traktował pracowników. Gessler stanęła w ich obronie, szef zrobił jej awanturę, do rewolucji nie doszło. Czyli nie jest to scenariusz odcinka, tylko rzeczywistość. Za wstawianie się za pracownikami ma u mnie plusa.
        • ola_dom Re: Magda Gessler 19.08.16, 12:50
          pade napisała:

> Ja mam o niej trochę inne zdanie.
          > Ostatnio usłyszałam, że w jednej z restauracji, w której miała się odbyć rewolucja
          > szef bardzo źle traktował pracowników.

To się jej w takim razie chwali, jednak akurat Rewolucji nie oglądam i znam ją, że tak powiem, oprócz tego programu. Nie, nie osobiście, ale bardzo dobrze ją kojarzyłam dużo przed premierą Rewolucji.
    • ola_dom Re: Magda Gessler 19.08.16, 12:45
      pade napisała:

> ale z drugiej, często, nawet tu na forum, używa się argumentu, że do chama inny,
      > grzeczny język nie dociera.
      > No to jak to jest?

To jest tak, że jak nie masz wyjścia i musisz obcować z chamem - a czasem tak jest - to owszem, nieraz trzeba jego własną bronią się obronić, bo inaczej nie dotrze.
      Ale to wtedy, kiedy MUSISZ.
      • pade Re: Magda Gessler 19.08.16, 12:50
        No właśnie, nie wiem czy nie musiała (mogła olać komentarz) czy może miała już tak dosyć hejterskich komentarzy, że nie wytrzymała? Nie mam pojęcia.
        • ola_dom Re: Magda Gessler 19.08.16, 13:02
          pade napisała:

> No właśnie, nie wiem czy nie musiała (mogła olać komentarz) czy może miała już
          > tak dosyć hejterskich komentarzy, że nie wytrzymała? Nie mam pojęcia.

No widzisz, jak się ma dosyć, to się nie epatuje sobą i swoim życiem.
          Jest cała masa osób, dość kontrowersyjnych, prowadzących życie, które wielu się nie podoba - ale wcale nie tak często można przeczytać, że się wdali w pyskówkę z hejterami. Więc - albo da się nie wdawać, albo można to zrobić zachowując poziom, albo po prostu nie zdaje się relacji z każdej minuty swojego życia na publicznych forach i portalach.

Bo nie miałam na myśli kategorii "musi, inaczej się udusi" smile.
          Musiałaby, gdyby hejter powiedział jej to wprost, osobiście. To jest sytuacja, kiedy musisz obcować z chamem. W internecie najczęściej nie musisz.
          • pade Re: Magda Gessler 19.08.16, 13:09
            Ha, osobiście to ona pewnie też wiele usłyszała, albo obejrzała w tv, chyba, że nie ogląda odcinków rewolucjismile
    • iwles Re: Magda Gessler 19.08.16, 12:48

beznadziejna.
      Takie komentarze (fana) się kasuje i blokuje osobę. Nie wchodzi w dyskusję.
    • awidyna Re: Magda Gessler 19.08.16, 13:21
      No to się musiał fan namęczyć bo Pony to chyba same samiczki big_grin
      A Gessler poziom poniżej 0
    • esmarch Re: Magda Gessler 19.08.16, 13:32
      tekstu odpowiedzi trzeba się domyślać, bo składnia niestety chyba też wpadła w tę niestrawną zupę
    • solejrolia Re: Magda Gessler 19.08.16, 15:27
      A ja ją lubię, i nie razi mnie ten tekst.
      Zabawne to nie jest, ale pasuje do niej- to cała ona.
      bo Gesslerowa nie kryje się z tym jaka jest (bo jest sobą) czasem wulgarna, a czasem prostacka, a przynajmniej jest JAKAŚ.
      • sumire Re: Magda Gessler 19.08.16, 15:44
        Można być jakimś na miliony lepszych sposobów, niż zachowując się prostacko...
      • taki-sobie-nick Re: Magda Gessler 19.08.16, 21:14
        solejrolia napisała:

> A ja ją lubię, i nie razi mnie ten tekst.
        > Zabawne to nie jest, ale pasuje do niej- to cała ona.
        > bo Gesslerowa nie kryje się z tym jaka jest (bo jest sobą) czasem wulgarna, a c
        > zasem prostacka, a przynajmniej jest JAKAŚ.

To ja już wolę być nijaka.

• aurinko Re: Magda Gessler 19.08.16, 15:40
      Dno i tona mułu. Chamstwem przerosła swego pseudo hejtera.
      • nuta15 Re: Magda Gessler 19.08.16, 15:53
        Tekst jest prostacki, wulgarny i obrzydliwy. Lubię i cenię Gesslerową, tym bardziej jestem zniesmaczona.
    • hermenegilda_zenia Re: Magda Gessler 19.08.16, 19:54
      To nie jest jej pierwszy raz, na tych plotkarskich stronach wiele razy były artykuliki z jej "ciętymi ripostami". Moja teoria jest taka, że p. Gessler popija wieczorami i wtedy siada do mediów społecznościowych, będąc pod wpływem po pierwsze idzie w stronę prymitywizmu i wulgarności, a po drugie wychodzą jej bardzo niezborne i nieskładne zdania, właśnie takie pisane "po pijaku".
      • ola_dom Re: Magda Gessler 19.08.16, 20:42
        hermenegilda_zenia napisała:

> Moja teoria jest taka, że p. Gessler popija wieczorami i wtedy siada do mediów społecznościowych

A to brzmi bardzo prawdopodobnie, nabzdeciła jak mocno wstawiona.
    • kadfael Re: Magda Gessler 19.08.16, 20:03
      Ale co ona mu właściwie odpowiedziała? Dla mnie to jakiś bełkot. Jakby była pod wpływem czy cuś...
    • lewapinger Re: Magda Gessler 19.08.16, 20:21
      Warto wdepnąć i poczytać. Gość walczy z nią o kasę.

www.facebook.com/Ca%C5%82a-prawda-o-Magdzie-Gessler-885605494857907/?ref=ts&fref=ts&__nodl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka