Dodaj do ulubionych

Kurierzy z GLS

25.08.16, 08:49
Czy któraś z Was ma może podobne obserwacje jak ja, tzn. że kurierzy z tej firmy są wyjątkowo brawurowymi kierowcami ?
Na mojej "wsi", gdzie mam kilka ulic bez poboczy i chodników, z ograniczeniem do 40km/h i znakami "Uwaga, piesi" niejednokrotnie uskakiwałam w krzaki przed pędzącą przynajmniej 80-tką furgonetką GLS, miesiąc temu widziałam potrącenie motocyklisty, a przedwczoraj tuż za moim płotem doszło do czołowego zderzenia furgonetki GLS z autem osobowym (kurier zignorował znak informujący o zmianie pierwszeństwa, a rozmiar zniszczeń obu aut wskazywał, że w dodatku wpadł na to skrzyżowanie jak rakieta - kierowcę osobówki zabrało pogotowie).
Widuję w okolicy auta innych firm kurierskich (DHL, UPS, DPD), ale oni jakoś normalniej jeżdżą. A może to tylko kurierzy GLS z mojego rejonu są takimi wariatami ?
Obserwuj wątek
    • babcia.stefa Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 09:37
      Tak, jechałam kiedyś z Krakowa do Lublina, na trasie wyprzedziło mnie (często w miejscu niedozwolonym, znacznie przekraczając prędkość) trzech kurierów GLS.

Zapewne mają jakieś wyśrubowane normy i muszą uskuteczniać taką bucówę, żeby w ogóle przetrwać. Kapitalizm w pełnej krasie.
      • kaz_nodzieja Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 09:43
        Paniusie najpierw narzekają, że w wyznaczonej przez firmę kurierską godzinie absolutnie nie będą w domu i chcą w dostosowanych do siebie godzinach, a potem narzekają, że kurierzy się spieszą.
        • babcia.stefa Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 09:59
          Ja nie narzekam i generalnie jestem przyjazna kurierom, bo wiem, jaka to ciężka praca. W większości przypadków jestem w domu, a jak nie, to proszę o wciśnięcie do skrzynki albo zostawienie u sąsiadów.
    • monika.natasza Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 09:44
      wczoraj między Wyszkowem a Warszawą widziałam na własne oczy, jak wyprzedzającemu nas kierowcy jednego z wymienionych przez ciebie kurierów wypadły z samochodu 2 paczki. kurier odjechał nic nie zauważając.
      jeden z kierowców zatrzymał się i wziął te paczki. oby oddał firmie kurierskiej.
    • demonii.larua Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 09:52
      Znam całą bandę kierowców GLS, Wszyscy jeżdżą jak wariaci wg mnie. Zwalniają tylko w strefach 30 i w miejscach gdzie stoją fotoradary - jeśli uda im się usłyszeć info w radiu albo przeczytać na fb, że taki akurat na ich trasie stoi. Wypadków powodują mało, ale kolizji sporo, sporadycznie tracą prawko np. na miesiąc. Ci, którzy jeżdżą zbyt wolno nie utrzymują się w tej robocie zbyt długo.
    • sara_lund Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 09:54
      Generalnie kurierzy jeżdżą jak wariaci - ja obserwuję UPS, bo często przejeżdżam koło ich magazynu, jak wyjeżdżają rano na trasę - czasami kilkanaście samochodów naraz wyjeżdża - istni debile - wyprzedazją się nawzajem, jadą na czerwonym itp.
      Natomiast z kurierami GLS mam największe przeboje - dwa razy już składałam formalną reklamację na nich - nie doręczają przesyłek i bezczelnie kłamią że byli /dzwonili itp. Unikam jak mogę.
      • kaz_nodzieja Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 09:56
        To świadczy o tym, że takie mają wyśrubowane normy. Jednocześnie sama widzisz - jak nie zdążą to reklamacje od urażonych klientów, smutne.
        • sara_lund Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 13:33
          smutne jest to, ze nie zadzwonią że nie dojadą- ktoś siedzi cały dzień w domu bo czeka na pilną przesyłkę - a potem musi jechać 40km do magazynu żeby odebrać osobiście, a kurier wpiera że był dwa razy ale nikogo nie zastał w domu.
          • kaz_nodzieja Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 20:13
            Nie zadzwonią bo klient i tak by darł paszczę, że on ma przecież prawo dostać tę przesyłkę dziś do domu, prawda?
      • alpepe Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 13:36
        Dziwne, kurierzy UPS mają specjalne szkolenia, w Niemczech nawet powstało centrum szkoleniowe dla nich. Albo polski oddział tak szaleje, albo nie wiem, co.
        • demonii.larua Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 14:00
          Szkolenie swoje, a życie swoje. Ot co. Kurierzy z którymi mam do czynienia pracują w DE.
          • alpepe Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 16:02
            Nie wiem, u mnie kurierzy UPS są bardzo w porządku i polska spółka-córka ma mało z nimi problemów, choć się zdarzają, ostatnio przesyłka do Danii się zgubiła i cholery, jak ją znalazły po miesiącu, były zdziwione, że chcemy odszkodowanie, bo klientowi trzeba było zwrócić kasę, gdyż towar był na imprezę, a nie na miesiąc po imprezie.
        • kaz_nodzieja Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 20:11
          Jak wiadomo Niemiaszki zawsze gorzej traktują pracowników w oddziałach w Polsce.
    • issa-a Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 12:52
      a myslisz, że to chodzi akurat o firmę GLS? czy może akurat po twojej wsi jeździ zawsze ten sam kierowca (idiota), który akurat pracuje w GLS i obsługuje twoją wieś.
      Ja nie wiem, jakimi torami podąża twoje myslenie, że wywnioskowałaś, iż akurat tylko kurierzy GLS jeżdżą brawurowo? myslisz, że w ogłoszeniu firma GLS stawia taki warunek? że przyjmujemy tylko kierowców - rajdowców?
      Prawda pewnie jest taka, że widywałaś ciągle tego samego kierowcę, który pracował akurat w GLS.
      Np. do mnie przyjezdża od chyba 2 lat ciągle jeden kurier, Fedexu akurat. Z kurierami GLS nie mam do czynienia bo oni wprowadzili usługę "odbioru w punkcie" i tę wybieram zawsze.
      Natomiast wszyscy kurierzy, widziani na jezdniach, jeżdżą nie tyle brawurowo , co dynamicznie, powiedziałbym. Czyli, nie łamią przepisów ale nie ślimaczą się na jezdni.
      Jest szansa, że swojego kuriera nigdy juz nie zobaczysz. Po wypadku pewnie go wywalą.
      • default Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 13:10
        issa-a napisała:

> a myslisz, że to chodzi akurat o firmę GLS?

Skoro widzę samochód z logo GLS, to zakładam, że chodzi o firmę GLS smile

> zawsze ten sam kierowca (idiota), który akurat pracuje w GLS i obsługuje twoj
        > ą wieś.

Nie wiem, może ten sam, ale w takim razie używa różnych samochodów i w dodatku zmienia je w ciągu dnia.

> Po wypadku pewnie go wywalą.

Skoro po wypadku wywalają, to znaczy, że ten co się zderzył czołowo był innym niż ten, który miesiąc temu rozjechał motocyklistę. Czyli było przynajmniej dwóch smile
        • alpepe Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 13:37
          Pewnie kadrowiec, który tam rekrutuje jest jakiś dziwny i preferuje typ młodych, ostrych, dynamicznych kierowców, stąd te ciągłe dziwne widoki u ciebie na wsi.
    • szmytka1 Re: Kurierzy z GLS 25.08.16, 20:14
      U mnie kurierem z tej firmy jest pani 50 +. Nie mam uwag, jak widze jak parkuje auto, to szacun

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka