Dodaj do ulubionych

Praca w domu.

29.09.04, 13:43
Witam. Mam pytanie. Może ktoś słyszał o możliwości pracy w domu, na przykłam
przy komputerze?? Obecnie stdiuję, zajmuje się moim maleństwen, bo na
zatrudnienie opiekunki mnie nie stać. A jednak wiedomo, że dla swojego
Słoneczka chce sie jak najlepiej. Gdy oglądam w sklepach te śliczne kolorowe
ubranka, zabawki... Jest mi strasznie przykro, ze nie mogę zapewnić mojemu
Maleństwu tego wszystkiego ( czy choćby namiastki).Dlatego zwracam się raz
jeszcze z pytaniem: nie znacie jakiejś możliwości zarabiania w domu?? Tylko
proszę nie sugerujcie pracy typu KONSULTANTKA bo, na szcxzęście, to mam już
za sobą. Dziękuję za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mama_dominika Re: Praca w domu. 29.09.04, 16:44
      Przyszło mi do głowy (to jeszcze zależy w jakim wieku jest Twoje maleństwo), że
      może mogłabyś zaopiekować się jeszcze czyimś dzieckiem. Twoja pociechamiałaby
      towarzystwo a Ty parę groszy więcej. Moja koleżanka powierzyła kiedyś swoją
      córcię takiej osobie i bardzo sobie chwaliła.

Życzę dobrych pomysłów i owocnych poszukiwań - pozdrawiam m_d
      • d0r0tka1212 Re: Praca w domu. 11.10.04, 08:36
        Cóż, Moje maleństwo ma już 9 miesięcy. To dobry pomysł, jednak Moje Słonko
        absorbuje tyle uwagi, że pewnie nie dałabym rady... Próbowałam znaleźć jakąs
        pracę na pół etatu , na próżno. Praca całoetatowa nie wchodzi w grę- nie mam
        nikogo, kto, aktualnie zaopiekowałby się Moim Maluszkiem... Straciłam już
        wszelką nadzieję na poprawę sytuacji materialnej...
    • marthas Re: Praca w domu. 29.09.04, 17:03
      Ja tez siedze w domu. I znalazlam prace... tzn w pewnym sensie praca znalazla
      mnie. Maz zaczal dorabiac wieczorami montujac filmy z wesel, chrzcin itp -
      potrzebowal tylko komputer i nauczyc sie programu do edycji, ja zaczelam mu
      pomagac a po jakims czasie okazalo sie, ze ja robie wiekszosc filmu i w dodatku
      mam leprze pomysly i wyczucie chwili... i teraz to ja robie filmy, szef jest ze
      mnie bardzo zadowolony, dostalam duza podwyzke i slyszalam nawet, ze chwali sie
      mna przed konkurencja. A ja jestem jeszcze bardziej zadowolona, bo moge byc w
      domu z dzieckiem, posprzatac, ugotowac i jeszcze mam swoje pieniazki, ktore sa
      na extra wydatki...

Pozdrawiam,
      Marta z Ola
    • olivka27 Re: Praca w domu. 29.09.04, 17:06
      Ja też uczę się projektowania i robię to w domu.
    • panicara Re: Praca w domu. 11.10.04, 23:20
      A może ktoś słyszał o pracy dla tłumacza j. angielskiego? Wprawdzie wróciłam do
      pracy po macierzyńskim ale jakoś nie leży mi to zupełnie i wolałabym znowu być
      z Małgosią w domu
    • mama_ewa25 Re: Praca w domu. 12.10.04, 10:39
      Marzy mi się taka praca w domu.Nie lubię rano wstawać i wychodzić szczególnie
      jak jest ciemno i zimno ,a to już niedługo.brrr!
      • kssia Re: Praca w domu. 12.10.04, 12:29
        Niestety nie mam pomysłu na pracę w domu. Też by mi sie przydała , siedze na
        wychowawczym a z forsa krucho. Mam kompa , internet tylko nie mam zleceńsmile)))
        pozdrawiam
    • melka_x Re: Praca w domu. 12.10.04, 12:52
      No to ja się powtórzę. Wszystko zależy od tego, co robiłyście do tej pory.
      Większość chyba gdzieś pracowała i ktoś im za tę pracę płaciłsmile, warto się więc
      zastanowić czy podobnych rzeczy nie można robić w domu i gdzie znaleźć kogoś
      kto za to zapłaci. Oczywiście są zawody, które odpadają (sekretarki, kelnerki,
      pracujące w hotelach, ekspedientki itd), ale sporo naprawdę można wykonywać w
      domu. Ktoś był przedszkolanką, czy pracował w żłobku - może poszukać dziecka
      pod opiekę? Ktoś pracował w księgowości - popytać ludzi prowadzących niewielką
      działalność gospodarczą, czy nie potrzebują pomocy, albo chociaz w sezonie PIT-
      y powypełniać. Ktoś jest pielęgniarką, może opieka (niekoniecznie całodniowa)
      nad dzieckiem, któremu np. czasem trzeba zrobić zastrzyk. Ktoś przygotywał
      szkolenia czy wyjazdy integracyjne - to samo może robić w domu. Ktoś robił
      media plany - to samo.
      A nawet jeśli nie ma się doświadczenia, to dobrze jest zastanowić się, czy są
      rzeczy, które potrafimy zrobić lepiej od innych. Ja np. niedawno skorzystałam
      z usług niewielkiej firmy cateringowej poleconej mi przez znajomych. Niewielka
      to trochę dużo powiedziane; jedna kobieta w domu, ktora przygotuje sałatki,
      ozdobne kanapki, przystawki, pieczeń. Jedzenie jest zazwyczaj zamiawiane na
      różne rodzinne, czy w każdym razie domowe uroczystości. Potrawy trzeba samemu
      odebrać (kobieta jest sama, bez samochodu i nie dowozi), ale dzięki temu jest
      taniej.O ile wiem wychodzi na swoje.
      • katse Re: Praca w domu. 12.10.04, 15:44
        poki co pisze doktorat.
        ale mam tez zlecenia od czasu do czasu. i powiem ciezko jest laczyc prace z
        opieka nad dzieckiem. ja musialam zatrudnic nianie na kilka godzin.

kaska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka