Dodaj do ulubionych

Polski bus.

01.09.16, 11:19
Pod koniec paźdzernika lecę do Berlina i od razu przesiadam się na polski bus do Wrocławia. Chcę poprosić brata w Polsce żeby mi kupił bilet , wyczytałam że bilet jest przekazywany w formie elektronicznej i nie trzeba go mieć fizycznie tylko wystarczy numer podany przez net.Ktoś jechał i może potwierdzić?
Obserwuj wątek
    • sylwiam_m Re: Polski bus. 01.09.16, 11:23
      Tak trzeba tylko numer rezerwacji.
    • fragile_f Re: Polski bus. 01.09.16, 11:23
      Możesz sobie nawet zapisać sam numer biletu i rezerwacji. Widziałam babcie, którym wnuki kupowały i miały tylko kartkeczkę z numerkami smile Pan w busie ma listę i odhacza.
    • sayyida Re: Polski bus. 01.09.16, 11:24
      Możesz go sobie sama kupić via net (kilka rodzajów płatności, w tym kartą kredytową). W ogóle kupuje się te bilety najczęściej przez net właśnie, potrzebujesz potem tylko numeru rezerwacji i nazwiska. Przychodzi mailem albo smsem tylko po to, żebyś miała gdzie sprawdzić numer. Nie przejmuj się, czasami przychodzi np. po 30 minutach od wpłaty.
    • sundry Re: Polski bus. 01.09.16, 11:24
      Potwierdzam, może być też w telefonie.
      • teliszon Re: Polski bus. 01.09.16, 11:31
        I nie czekaj z zakupem.Obecnie sa dostępne bilety na kursy do 14 listopada.
        Wczesniejszy zakup zazwyczaj rowna się niższej cenie.
        Pierwszy bilet z puli na dany dzień i godzine za 1zl,potem stopniowo drozeja.
        • jan.kran Re: Polski bus. 01.09.16, 11:55
          Dziękuję za informacje. Nie wiem jak mam zapłacić 35 złotych ( razy dwa bo jedziemy z córka ) moją norweską kartą Visa , myśle że prościej będzie poprosić brata.
          • fifiriffi Re: Polski bus. 01.09.16, 12:13
            jan.kran napisała:

> Dziękuję za informacje. Nie wiem jak mam zapłacić 35 złotych ( razy dwa bo jedz
            > iemy z córka ) moją norweską kartą Visa , myśle że prościej będzie poprosić br
            > ata.

zaznaczasz wszystko na stronie, tam zaznaczasz czy w dwie czy jedną str , wszystko masz pokazane. Proste jak drut. smile
          • sayyida Re: Polski bus. 01.09.16, 12:14
            Normalnie, wpisujesz numer karty i ccv smile Tak, jak w każdym sklepie internetowym smile I nawet kurs międzybankowy nie jest jakiś haniebny. Ale zrób tak, jak Ci będzie wygodniej, niech tylko brat poda Twojego maila i Twój telefon przy zakupie.
            • jan.kran Re: Polski bus. 01.09.16, 12:37
              Spróbuję Sayyida, nigdy nie miałam do tej pory okazji płacić norweska kartą w innej walucie niż korony tzn. mam na myśli net , dla mnie byłoby wygodniej samej zamówić bilety.
              • baltycki Re: Polski bus. 01.09.16, 12:45
                Zaplacisz za przewalutowanie, a banki potrafia sobie cenic taka usluge.
    • peonka Re: Polski bus. 01.09.16, 11:58
      To prawda, wystarczy numer.
      Kiedyś jak jeździłam na tej trasie, to były 2: długa i krotka, różnica chyba 2-3 godzin. Niech brat Co sprawdzi, ile jadą te autobusy teraz.
      • jan.kran Re: Polski bus. 01.09.16, 12:07
        Już sprawdzałam , 3 godziny 50 minut.Będę mogła sie przesiąść na Schönefeld prawie bezpośrednio z samolotu z Oslo do busa.
        • peonka Re: Polski bus. 01.09.16, 13:21
          Fajnie. W moich czasach najszybciej to było chyba 6 godzin...
    • fifiriffi Re: Polski bus. 01.09.16, 12:10
      wystarczy nr. Sam sobie kup bilet i bedziesz miał na mailu nr rezerwacji i to wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka