Dodaj do ulubionych

Która godzina? 2.0

• lokitty Re: Która godzina? 2.0 11.09.16, 20:21
      No tak. Właśnie zasiadam do roboty,której nie tknęłam przez weekend. Spłodzić 85 stron w jedną nockę, co to dla mnie.
      20:21 - noc jeszcze młoda...
      • k.messi Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 23:07
        Jest 23:05, bezmyślnie klikam w makao na kurniku i zajrzałam na forum, żeby sobie poczytać, jak kobiety wzajemnie sobie dopierniczają. Zaraz muszę wstać i iść umyć włosy, a włosy mam prawie do tyłka, i plączą się cholernie i przetłuszczają, zwłaszcza w takie upały, jak wczoraj i jak dziś. Następnie muszę iść spać, ze świadomością, że jak wstanę, to czeka mnie podróż do pracy w koszmarnym upale, a później dziesięć cholernych godzin na stojącą, z wkur**m na twarzy, za marne, naprawdę bardzo marne pieniądze.

I na samą myśl o tym jutrze zachciało mi się najpierw wymiotować, a potem płakać.

Jest 23:07.
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 11.09.16, 21:23
      Tak właśnie!

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s526x395/14225586_178946389199352_1675222549514887694_n.jpg?oh=b0f7c934976b1b4cfa08edaca54d5524&oe=58412A5E

21:22
      • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 11.09.16, 21:26
        Znowu ci paparazzi nas capnęli....

21.26 psa czeszę, już godzinę......
        • lellapolella Re: Która godzina? 2.0 11.09.16, 21:55
          21:55 Wróciłam z "Boskiej Florence", w kinie było 12 osób, nikt nie żarł ani nie szeleścił - niech żyje zacofana prowincjasmile Kto powiedział, że to komedia? To wzruszający film o miłościwink
    • zlotonaiwnych Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 04:58
      04. 58 Wstałam pół godziny temu, piję poranną kawkę. Czas zacząć nowy tydzień. Miłego dnia!
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 07:13
      Dziś ten dzień, którego być nie powinno. Jest na P ale to nie piątek sad
      Królewna na nauki wybiera się autobusem.
      Trzeba się kawy napić szybciutko
      7:13
    • fornitta69 Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 08:08
      To juz nie to samo sad 08:08 u mnie
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 10:35
      Same nieciekawe watki się dziś rozwijają, myślę że to wina konkretnego dnia tygodnia. Jak tu pisać lekko i o przyjemnych sprawach, kiedy trzeba wykonywac jakieś dziwne czynności. Im dłużej nie mam etatu tym bardziej stwierdzam, że jestem Księzniczką zamkową a najemnictwo mi nie odpowiada.

Muszę się pochwalić moim sukcesem wychowawczym. Prawie udało mi się zaorać moją Księżniczkę!!! Już wpisywałam się w stosownym wątku... Wysłałam ją rano autobusem, a sama zasiadłam z kawą na uszastym tronie i właczyłam DDTVN. Miałam już cały plan dalszego orania - w drodze powrotnej zlecić zakupy ( w końcu ma ten swój tornisterek na kółkach to niech je wozi), posprzątać piwnicę, ułożyć parami skarpetki (tak wiem - szczyt perfidii) a w nagrodę pojezdzić na odkurzaczu. No i klops. Krolewnaa zadzwoniła, że koleżanka nie ma kluczy do domu i wracają razem. No przeciez nie będę orać cudzych dzieci... Ani narażać ich na potknięcie się w królewskich komnatach o 4 pary porzuconych bucików, leżacych beztrosko wśród trocinek rozniesionych przez świniaki. Ani na wdychanie świnkowych zapaszków z kuwety. Ani na przylepienie się do biurka wysmarowanego wczorajszym serem z naleśników. Ani na siadanie w stercie wypranych majtadasów. Poprawiłam więc koronę i zajełam się doprowadzaniem zamku do porządku. Musze tez zorganizować menu poszkolne wspomagające pracę mózgu na potrzeby odrabiania lekcji. Najpierw zakupy. Przyznaję, że trochę mi się to oranie omsknęło, ale wprawa czyni mistrza.

Chciałam tez wyznać, że nie mam licówek. Myślicie, że to wystarczająco aby być rolnikiem? Czy ustawa o obrocie gruntami wzieła to pod uwagę? Bo ja zawsze chciałam i myślałam, zeby z czasem się przenieść na wieś - jestem nawet gotowa ze dwa sobie wyrwać jeśli byłoby to konieczne.

10:35
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 12:41
        Widze lady mid.week, iz wiele mnie ciekawych watkow ominelo. O oraniu doczytam po poludniu, moze da sie orac rowniez koty!
        Osa uje... tfu! Co za slownictwo! Ugryzla mnie w palec fakjujacy. Boli i piecze gorzej niz ziarnko grochu a nawet fasoli Jas, mowie Wam!
        • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 13:05
          czyli jesteś księżniczką jak boli. Ale że taka podła była i od razu w taki potrzebny palec ugryzła, no.
          Kotem też da się orać, niech se kuwetę same sprzątaja i przy okazji całą podłogę mogą przetrzeć, masz chyba dwa (?) to się nie narobią, nawet miski niech pomyją.
          Na 14 idę do dentysty, mówicie żeby zaoszczędzić i się przekwalifikować?
          • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 13:16
            ooo dzisiaj jest światowy dzień zdrowia jamy ustnej - jednak pójdę do dentysty, tym bardziej, że jutro mamy dzień całowania chłopaków w usta. Jamę ustną lepiej mieć zdrową okazuje się. Dla potrzeb ewentualnego przekwalifikowania się zamaluję ze dwa przednie na czarno jak to konieczne
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 14:59
              O, jakie piekne swieto jutro! Dobrze, ze napisalas, bo juz mialam zupe cebulowa na jutro gotowac. A tu trzeba sie bedzie calowac. W usta.
              14:59
              • lellapolella Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 16:43
                Ja sobie odpuściłam stomatologa, bo po cholerę łazić, skoro ze wsi jestem? Jeszcze mnie jeden z drugim chłop złapie i każe recytować "Gdy naród do boju", żeby potwierdzić moje prawo do tego hektara...
                A tak w ogóle, jakby ta wojna miała wybuchnąć, bo nikt różańca nie odmawia, tylko wszyscy o całowaniu myślą - jest 16:43
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:13
                  Jak się Angela z Władimirem zaczną całować to dopiero bedzie cyrk. MjM w skali Euroazjatyckiej. Ciekawe jakie dzieci w tego wyjdą wink

17:13
                  • lellapolella Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:22
                    Zależy na kogo(co) się zapatrząbig_grin
                    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:42
                      w obecnej sytuacji w Niemczech rodzynek murowany
                      Dla bezpieczeństwa Władimir powinien brzemienną Angelę na wschodzie aż do rozwiązania trzymać. On ma tama dużo miejsca. Kiedyś prawie milion luda wszedł i jeszcze luz był to i Angela, nawet z brzuchem, się zmieści.

17:42
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:19
          Oczywiście, że da sięorać kotami!

https://www.youtube.com/watch?v=PoiHAiDHgDs
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:20
              Hahaha, to jest najcudowniejszy absurd, jaki w życiu widziałam big_grin
              17:20
            • klamkas Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:27
              U nas też jeden z kotów jeździł na Roombie big_grin.
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:35
                Jak to oglądam to mam ochote kupić kota i roombę smile
                17:34
                • klamkas Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:41
                  To odradzam - koty zostały a Roombę oddałam w dobre ręce, bo poza funkcją jeździka w ogóle się nie spisała, jeśli chodzi o zbieranie kłaków (chyba, że kupisz Sfinksa).
                  • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:44
                    roombę chciałam tylko do wożenia kota wink
                    Nie musi nic sprzątać. Mam rozbudowane plany orania królewną.
                    17:44
                    • klamkas Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:46
                      Aaa, jak tak tak to nie kupuj roomby, tylko tańszy odpowiednik. A różnicę w cenie wydaj na przyjemności swoje lub kota big_grin.
                      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:56
                        Albo zmieniam koncepcję - różnicę wydaj na wyprawkę dla drugiego kota, jeśli ten pierwszy nie będzie chciał się wozić wink.
                        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 17:58
                          o jezu , faktycznie! Co jak trafię na kota a chorobą lokomocyjną? Musze to sobie przemyśleć....

17:58
                          • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 18:30
                            kub roombę i zabierz ją ze soba jak pójdziesz kupować koty, ten który będzie
                            • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 18:31
                              ... jeździł, jest twój
                              • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 18:36
                                albo jeszcze taniej, kup chińską zabawkę - będzie jeździła i grała jeszcze .Mój małżonek, córce wtedy może 5 letniej, kupił duuużą plastikowa, różową rybę, to coś jeździło, świeciło, głośno grało i śpiewało jakąś chińską pioseneczkę piskliwym głosikiem. Nie wiem co nim kierowało, nie przyznał się do tej pory
                                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 20:26
                                  Cudne, ostatnio kręca mnie takie... ekhm wesołe rzeczy. Ta różdżka do płacenia śni mi sie po nocach. Najgorsze jest to ze na 100% bym jej używała...

Mam niedługo rozmowę o pracę. Czy wypada iść w sukience na szerokich ramionkach, ale bez rękawów? Długość ok, materiał elegancki, kolor stonowany i gładki, brak dekoltów... tylko rękawów niet... Ale upał taki...

20:26
                                • zla.m Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 23:26
                                  Moja córa miała taki samochodzik Hello Kitty i powiem wam, jak mi to cholerstwo grało i świeciło, to byłam gotowa uwierzyć, że to hell-of-kitty. Ale szczęśliwie się zepsuło i (prawie) wcale na nim nie stawałam. Błoga cisza była... do urodzinek młodszej, która dostała (ta dam!) grające autko, większe, ale za to ciszej gra oraz sorterek -wiecie, taki do wrzucania różnych kształtów przez odpowiednie dziury. Ale sorterek ten można też włączyć w tryb ruchomy - wtedy jeździ, świeci i... (TS DAM!) gra. Tę samą melodię, co autko piekielnej kitty.

22:26
                • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 01.10.16, 23:59
                  Najważniejsze: 23.59
                  • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 02.10.16, 12:06
                    Zrobiłam sobie moje ulubione śniadanie, Armer Ritter, bieżnia , prysznic , piwo z KOD Oslo.Fajna niedzielasmile
                    • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 02.10.16, 12:07
                      12.07.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 18:40
      Kupiłam obiad. Niedobry sad Nie lubię wyrzucać jedzenia, ale serio, nie dało się jeść.
      Idę po ciasteczka. Strasznie zasmakowały mi Milki z czekoladą, zapijane mlekiem jak na amerykańskich filmach.

18:40
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 22:26
        Marusia masz pocztę gazetowa?
      • princesswhitewolf Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 23:06
        milki nie ma w USA. Jest beznadziejna Hershey's albo Cadbury's
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 21:52
      Nienawidzę TVP! Jak można o tej godzinie 21:50 puszczać program o pieczeniu ciast?

21:52
      • princesswhitewolf Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 23:01
        a ja bardzo lubie o tej godzinie programy o pieczeniu. Dzialaja swietnie usypiajaco.
    • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 22:08
      W sobotę pracowałam , wczoraj miałam wolne ale stwierdziłam że palcem nie kiwnę i posłałam Królewicza na zakupy , u nas sklepy tureckie , azjatyckie i Litwin na rogu są otwarte w niedzielę.
      Nabył odpowiednie produkty i zrobił tajski obiad na dwa dni w zwiazku ztym dzis po pracy poszłam z koleżanka na kawę bo obiad był.
      Królewiczem oram ale on nawet to akceptuje bo lubi gotować , prasować i myć podłogę.Ponieważ 80% prania jest jego ( trenuje codziennie ) scedowałam na niego wieszanie prania bo tego nie lubie.Pralkę zdarza mi się łaskawie czasem włączyć.
      Krolewicz jest dorosły ale od lat robił w domu dokładnie tyle ile jego siostra , zreszta w Norwegii podział obowiązków domowych z reguły jest pół na poł i syn dobrze się wpasowuje do miejscowych obyczajów.
      22.08
    • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 22:31
      Jednak długość ( wątków ) ma znaczenie.
      Dziwnie mi w tym takim krótkim.
      Rośnij wątku.
      22.30 długi i pracowity dzień a to dopiero ten na p.
      • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 22:38
        mnie też dziwnie, czuję się goła i widoczna,
        co to za wątek, królewna może się dobrze rozwijać tylko w bardzo długim wątku
        • iwi.k1 Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 22:51
          Kocham Was królewny i podziwiam smile Pierwszą część wątku tylko podczytywałam, ale w tej części muszę się wpisać, żeby wątek rósł jak najszybciej i dawał nam tyle radości ile cz.1.
          • iwi.k1 Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 22:52
            ups, zapomniałam, wybaczcie, bom tu nowa: godzina 22:52
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 07:35
          O dokładnie! Im dalej tym przytulniej wink
          Już druga strona się zapisuje, zaraz będzie trzecia. Od czwartej jest już ok.
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 07:54
            No właśnie - od czwartej będzie lepiej, zaułkowo.
            Teraz jest goło i jakoś ,, na forum,,.
            Zresztą, na szczęście, wiem gdzie czmychnąć żeby było kameralnie.
            07.54 już dawno na zaspanych nogach, podły los
    • princesswhitewolf Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 23:00
      mid.week ale na co ty liczysz? przeciez nie bedzie mial ten watek takiego popytu bo go nie zalozyla rosa. Rosa to niewatpliwie tutejsza celebrytka i ludzie wchodza by jej dowalic chocby z nudow jak zauwazylam...
      • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 23:06
        big_grin
        Mylna ocena sytuacji, całkowicie. Wątek zakładasz tylko dlatego, ze ma mieć popyt? celebrytka????
        • princesswhitewolf Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 15:16
          ra-sowa. Nie mylna tylko sie nie orientujesz w historii tego szczegolnego watku ( nie przeczytalas tez wyzszych wypowiedzi) i przykladasz linijke kazdego innego watku ( oczywiscie ze zakladanego z innych pobudek) Stal sie slawny przez to ze zaczela go rosa i jak zwykle zaczelo sie jej maltretowanie
          • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 16:17
            e, chyba się orientuję jednak smile
          • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 16:53
            Znaczy się sukces wątku zawdzięczamy Rosie ?
            Maltretowanej do tego ?

Nigdy nie przestanie mnie zadziwiać różnorodność interpretacji tych samych zdarzeń.
            16.51
            • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 17:02
              Gamo, nie uważasz, że poprawniej byłoby uzyć określenia "maltretowanej celebrytce".
              A do innych - forum winne jest nam dozgonną wdzięczność za niesienie kaganka oświaty i upowszechnianie wiedzy o czasie. Oraz za stworzenie odpowiedniego miejsca dla tych, które czują się królewnami. Co wspólnego z tą wielką pracą , która ma osoba na R, która wpisała się tam zaledwie kilka razy????
              • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 16.10.16, 03:31
                Miałam dzisiaj bardzo miły dzień spotkanie w kawiarni z super widokiem na Oslo, zebranie norweskiego KOD plus świętowanie urodzin/imienin dwóch koleżanek.
                Dzień zepsuł mi telefon od kuzynki z pretensjami , jutro mam do wykonania niezbyt przyjemny telefon i oczywiście uważam że to nie ja jestem winna.Wesprzyjcie mnei proszę duchowo jutro.
                3.31
          • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 17:07
            I pani princesswhitewolf ( nick bardzo pasujący do wątku nawiasem mówiąc) przeczytała poprzedni wątek bardzo pobieżnie. smile
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:10
              ...albo wcale gdyż albowiem ponieważ byłaby zauważyła czytając uważnie, że wszystkie ksiezniczki były obecne przy powstawaniu każdej kolejnej strony. Od pierwszej do ostatniej.

19:10
      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 23:14
        Ja przyznaję bez bicia - w wątek rosy nie wpisałam się ani razu, w ten mogę się wpisywać bez żadnych obiekcji wink
        • klamkas Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 23:15
          (a, nie mogłam się przełamać, ale o tej porze niech będzie):

23:38
          • klamkas Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 23:16
            I masz ci los, machnęłam się: 23:18 miało być.
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 16:14
              Widać że nie masz wprawy. Obie godziny niepoprawne. Ale zostań z nami to ci wyjaśniamy co i jak. Nawet ćwiczenia praktyczne prowadzimy wink
              16:14
        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 05.10.16, 13:59
          13.58
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 07:33
        Liczę na wymianę głębokich myśli z koleżankami-księżniczkami.
        Przysięgam, że my tam tylko dla własnego, przesympatycznego towarzystwa pisałyśmy. No przynajmniej ja wink
        7:33
        • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 07:57
          Rosa była tylko na otwarciu i przecięciu wstęgi.

7.56 nawet nie wiecie, jak chętnie wróciłabym do łóżka......
          • princesswhitewolf Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 15:18
            >Rosa była tylko na otwarciu i przecięciu wstęgi.

dokladnie. I dlatego moze idac wzdluz tradycji tradycyjnie Rosa- celebrytka powinna przecinac wstege w 2 odcinku? Dziewczyna uwage sciaga jak to jest z celebrytami

• cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 16:45
              Ależ w wątku "która godzina" piszącym przestało zależeć na ściąganiu uwagi gdzieś na czwartej stronie. Wręcz przeciwnie, bosko było bez trolli i forumowych wredot.
              A poza tym zwracam Ci (oraz innym) uwagę, że podstawową funkcja tego wątku jest podawanie godziny. Wpis bez godziny sie nie liczy.
              16:45
              Leje!! Jak wspaniale leje!!! Było bardzo suche lato, pożar za pożarem, największy strawił ponad 3000 hektarów. A teraz ma lać przez cały tydzień!
              A w ogóle to zara fotki z niedzieli wstawię.
              • princesswhitewolf Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 21:12
                20:11 GMT upal tu. dychac sie ledwo da. Jutro tez ma byc upal.
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 16:42
        Chyba sobie żartujesz.
        Nie ważne jak się zaczyna, ważne, jak się kończy. Nie słyszałaś?
        16:42
        • princesswhitewolf Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 08:49
          7:50 GMT. No to koniecznie do ostatniego watku trzeba wzywac nasza rose.
          • anilka Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 09:00
            Że też przegapiłam taki świetny wątek !
            Dopiero kilka dni temu przeczytałam końcówkę starego, czuję, że będę tu zaglądać. I plusem jest dla mnie również i to, że nie ma tu "naszej Rosy",
    • angeika89 Re: Która godzina? 2.0 12.09.16, 23:15
      Trochę mnie znowu nie było i widzę, że nasz wątas się skończył sad
      Ale spoko. Reanimacja trwa smile
      U mnie coraz lepiej Księżniczki. synek powoli zdrowieje. Na kontroli było dobrze, następna 10 października. W wolnej chwili napiszę więcej...
      23:12
    • ichi51e Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 08:04
      8:02
      Dziecko dzis znowu nie pojdzi do pkola (teoretycznie w pkolu jest bostonka) ale faktycznie nie mam dosc sil psychicznych zeby znosic jego nieszczescie uncertain no i sila go nie zawloke uncertain/
      • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 09:25
        Dzisiaj jest Happy Roald Dahl Day z okazji setnej rocznicy urodzin Autora.

9.25
        • lellapolella Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 11:54
          I to jest doskonała wiadomość, podnosząca moralesmile Uwielbiam Roalda Dahla, a już "Wuj Oswald" wymiata.
          11:54
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 12:13
            Czyli dzisiaj pijemy za Roalda wink
            • lellapolella Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 12:52
              Pijemy a potem całujemy chłopaków w ustasmile Co za dzień, a wydawał się tylko zwykłym wtorkiem!
              12:52
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 09:29
        9:29 i zly humor. Paluch wciaz boli, wstretna osa.
        • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 09:51
          cauliflowerpl napisała:

> 9:29 i zly humor. Paluch wciaz boli, wstretna osa.

---------> Aua, wspołczuję ...
          L

• zla.m Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 00:05
        Nie wiem, czy nie mylę, więc z góry przepraszam, jakby co, ale twoje dziecko ma jakieś problemy, tak? A inne przedszkole albo niania?
      • kosheen4 Re: Która godzina? 2.0 17.09.16, 20:23
        ichie. dlaczego pkolisz? smile

19.23
    • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 09:34
      Wstałam własnie, tzn rano wyszłam na chwilę jak mąż zawoził dziecinę do szkoły. A teraz kawka i do roboty
      9.34
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 12:18
      Byłam na rozmowie o pracę i wyszłam. W sumie niepotrzebnie przebierałam się z piżamy. Pasowałaby powagą do zakresu obowiązków i warunków zatrudnienia wink
      "Zimny klient", "ciepły klinet", "letni klient" ...serio....? Nikt normalny nie wyraża się tak o ludziach. Przyznałam się do niewiedzy na tamat "szoa", ale teraz jak już wiem to uważam, że bardzo to określenie pasuje do tej firmy.
      12:18
      • zla.m Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 00:08
        Zimny i ciepły klient O_o. Ale wiesz, w informatyce masz np. cienkiego klienta. I nie jest to wyzwisko w stylu cienki bolek, tylko typ komputera (a właściwie oprogramowania), jakie współpracuje z serwerem.

Tak. Podejrzewam, że po moich wyjaśnieniach nikt nic nie zrozumiał, a ostatni informatyk na forum postanowił się wylogować i nie wracać.

23:08
        i godzina też nie ta, co trzeba tongue_out
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 08:06
          Brzmi jakbym aplikowała do zakładu pogrzebowego, co? big_grin

I znowu sięczegoś dowiedziałam nowego. To cudowny watek, codziennie jakas poracja wiedzy z rozmaitych obszarów. Jestem cieńkim klientem serwisu bankowego. I to się zgadza podwójnie. Raz: przez wzgląd na brak własnego serwera; dwa: z powodu zawartości RORu...

8:06
          • zla.m Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 23:57
            Jeśli chodzi o stronę komputerową, to prawdopodobnie masz rację. Ale istnieje szansa, że np. pan Kulczyk mając konto w twoim banku także będzie cienkim klientem wink

10:57
    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 17:03
      A w ogóle to w starym wątku obiecałam zdjęcia, a potem miałam tak zabiegany weekend, że nie dałam rady. Dziś strasznie źle spałam, więc wkleję tylko jedno.
      Ale za to królewskie, jak na wątek przystało.

Most. Most w miejscowości o wdzięcznej nazwie Puente la Reina, gdzie dosłownie znaczyłoby to Most Królowa, po baskijsku Gares. Bo u nas większość miejscowości ma dwie nazwy, które czasem są podobne, a czasem fonetycznie tak różne (fonetycznie, bo Gares też od mostu się wywodzi).
      W Puente la Reina spotykają się dwie odnogi Francuskiej Drogi Świętego Jakuba: odnoga Nawarryjska i Aragońska. I dalej, już razem, ci pielgrzymi przechodzą przez ten most i idą sobie do Santiago de Compostela. I właśnie dlatego najprawdopodobniej ten mierzący 110 metrów długości most został w wieku XI wzniesiony na rozkaz którejś królowej, jednej z dwóch. Dawno to było więc nie wiadomo, nikt nie nagrał.
      To chyba tyle.
      Ach, godzina! 17:03

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ac/lj/uy6c/kpFxZaW9O8YHhwbq3B.jpg
      • ra-sowa Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 17:10
        Niniejszym królewno Kalafirowa nadaję ci medal za upowszechnianie wiedzy o tym pieknym i ciekawym kraju. Złoty oczywista.
        17.10
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:28
          Trzeba wymyśleć jakieś odznaczenia dla szczególnie zaslużonych księżniczek. Tylko nie od nazwisk poległych, proszę...

19:28
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:40
            Order z ziemniaka big_grin Albo z kalafiora, większy, będzie się bardziej rzucał w oczy.
            19:40
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 20:01
              Coś bardziej okazałego! Złoto, purpura, wstążka. Ma się świecić, błyszczeć, być ciężkie i pożądane przez każdego!
              Ja mam w domu odznaczenie św.Stanisława od cara Mikołaja, które dostał szacowny pradziadek za udział w w wojnie krymskiej. Do kompletu miała być połowa carstwa i cayca za żonę, ale pradziadek nie chciał.
              https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRmk0yp-8LbZJcXsbQpgn61Pobd6c970VTenhU0m4nfeiEOvquJ
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 11:23
                Znaczy sie, dziadek patriota, jak ta Wanda. Bardzo ladnie.
                Kryz piekny, z rozowym srodkiem, biore, na piers przypne.
                11:23
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:32
        Jest coś w tym języku, podobnie jak we włoskim, co sprawia że prawdopodobnie i "śmierdzący śledź" brzmiałby romantycznie i pięknie. Puente la Reina... No jak muzyka wink

Cudna fotka. Kurcze XI w - to robi wrażenie. Ileż osób nim przejachało. Ile takich, które zapisały się w książkach historycznych. Ile skarbów nim przewieziono! Może na kocich łbach z kolejnych wozów wysypywały się pesety i leżą teraz gdzies na dnie...?

19:32
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:39
          Ano jest. Jakbym musiała z Hiszpanii wyjechać to bardzo by mi brakowało właśnie mówienia po hiszpańsku.
          Śmierdzący śledź - arenque apestoso.
          19:39
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:40
            to źle mi przetłumaczyło. Ale na hasło: Arenque mal olor w grafice stare sledzie sie pokazują. Wiec moze tez dobrze tylko innymi słowami wink
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:41
              To by było śledź smród. Jak najbardziej zrozumiałe. A jakby jeszcze google zapachy wydzielało to tylko uciekać big_grin
              19:41
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:45
                gracias por las lecciones!
                • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:54
                  De nada!
                  19:54
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:39
          Arenque mal olor. Dobrze...? big_grin big_grin big_grin

19:39
          • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:40
            Arenque maloliente. Apestoso to wręcz cuchnący big_grin
            19:40
            • mid.week Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:44
              calcetines apestoso

i kolana miękną big_grin

19:44
      • zla.m Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 00:11
        Pięęęękne zdjęcie. A ja byłam na Santiago, żeby było zdziwniej to szłam szlakiem od Porto. A w Porto miałam okazję bzyknąć Portugalczyka, ale nie skorzystałam. Więc widać, że mnie ta podróż ubogaciła.

23:11
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 11:21
          Hahaha, swietne z tym Portugalczyiem big_grin
          11:20
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 17:08
      Widziałam wiewióreczkę!!! Była taka śliczna, rudziutka i puszysta! Przepiękne stworzenie big_grin

17:08
      • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 17:27
        Piękne zdjęcie.
        17.26
      • bei Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:46
        Marusia, u mnie w ogrodzie zamieszkalysmile- znajduje czasami ich zapasy zimowesmile
        Rudziutki, szybciutkie, zwinniutkiesmile
      • alapki Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 22:09
        Marusia, a jak Twoje włosy? Rude już? Bo jeśli jeszcze nie, to może ta wiewióreczka ukazała się Tobie celem zachęcenia do zmiany koloru ;>
        22:09
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 08:00
        No właśnie Marusia - co z włosami? wink
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 12:00
          Czekam, aż jeszcze trochę podrosną - potem je zetnę i pofarbuję smile

12:00
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 12:05
            marusia_ogoniok_102 napisała:

> Czekam, aż jeszcze trochę podrosną - potem je zetnę

http://emots.yetihehe.com/1/mysli.gif

12:05
            • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 17:15
              Bo chcę oddać na fundację walczącą z rakiem - niby już bym mogła, ale musiałabym się ściąć na baaardzo krótko smile więc poczekam jeszcze trochę. Bo rozjaśnianych nie można.

17:15
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 17:49
                A to szacun!
                • gama2003 Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 00:18
                  Szacun, niech rosną długie i piękne.
                  Szybko.
                  • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 13.11.16, 04:04
                    Ja jestem zakręcona jaka słoik twist , dziś dotarłam do Oslo z Wrocławia używając taksówki, Polskiego Busa, norweskich linii lotniczych nóg i osloańskiej komunikacji miejskiej.Na lotnisku w Berlinie gdzie się przesiadałam z autobusu na samolot spotkałam się z córką z która byłyśmy wcześniej razem we Wrocławiu.Podrzuciła mi trzy fajne książki i kilka kilo niemieckich kosmetyków.Stwierdzilam po dotarciu do Oslo że takiego rześkiego powietrza i przyrody nie ma nigdzie i że mieszkanie w pobliżu centrum a zarazem wśród natury jest super.Długo trwało zanim polubiłam Norwegię , bardzo długo ale teraz czuję się tu u siebie. Po wejściu do domu padłam na pysk bo z Wrocławia wyjechałam w środku nocy.Teraz włączyłam sobie ukochanego Vivaldiego i buszuję w necie. Tu linka do V.

m.youtube.com/watch?v=RMHguvZPcqQ

4.04
    • bei Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 19:45
      Coraz ciemniejsad
      Wychodze na spacer, niestety, oprocz odblaskow potrzebna jest i latarka.
      19.45
      • alapki Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 22:10
        Nooooo ciemno, ciemno. Szłam na fitness było pięknie, a jak wyszłam to już ciemno bleeeeee.
        22:10
      • klamkas Re: Która godzina? 2.0 13.09.16, 22:31
        Taaa... zaczęłam treningi NW miesiąc temu - pierwszy kończyliśmy o szarówce, ale było widać co się ma pod nogami. Dzisiaj przy zerowym zachmurzeniu latarki włączyliśmy już po rozgrzewce uncertain. Nie lubię latarek czołowych, oj nie.
        22.33
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 07:56
      Okazuje się, że mimo ciągłego pilnowania czasu można zaspać rankiem.
      Królewna szczęśliwa, bo dostała drobniaki na zakup śniadania i jestem pewna, że dobrze je wykorzysta na wafelka, czekoladkę słodkie picie... Na okraszenie matczynych wyrzutów sumienia dostała jabłuszko. Jeśli istnieje życie po życiu to moja dziewczynka trafi do cukierni. Jeśli faktem jest reinkarnacja to odrodzi się jako pączek z czekoladą.

Boli mnie głowa i kolano. Chce mi się spać i jeść jednocześnie, nie wiem co bardziej

7:56
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 11:22
        Mnie boli ten cholerny palec ugryziony przez ose. Dwa dni spuchniety! Normalnie sygnet mi nie wchodzi.
        A nie jestem alergiczka ani nic.
        Gupia osa.
        11:22
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 12:07
          A sprawdziłaś osę? Może ona halal była?

Idę tłuc schabowe

12:07
          • alapki Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 13:07
            Nie zapomnij o ściereczce wink
            Mój prawie 2latek zapowiada się na dającego sobą orać. Otwieram zmywarkę, a on pędzi i rzuca się do wyjmowania naczyń. Pozwoliłam mu, a jakże, ale tylko łyżeczki i plastkowe sztućce dziecięce.
            13:07
            • alapki Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 13:10
              Teraz mnie natchnęło, że muszę przestawić się całkowicie na plastik i inne tworzywa nietłukące, to całą zmywarkę ogarnie. O!
              13:10
              • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 14:41
                Bardzo dobrze kombinujesz!
                Osa uciekla niestety, wiec halal nie byla, przynajmniej nie z mojej przyczyny.
                14:41
    • jaulfa Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 14:47
      14.47
      Już po pracy 😊
      Czekam na młodego
      • annpierle Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 17:06
        Mialo padac. Bylo piekne slonce.
        Przed piecioma minutami powiesilam pranie w ogrodzie, bo na sloncu szybko wyschnie i bedzie ladnie pachniec wiatrem.

Wlasnie zaczelo padac.

17:06
        • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 17:51
          Nie martw się, jak zdejmiesz to zaraz się rozpogodzi wink
          17:50
          • annpierle Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 17:59
            wlasnie puscilam suszarke w ruch.
            (nadal pada sad )
            17:59
            • zla.m Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 00:23
              A ja uprzejmie donoszę, że afrykańskie upały przeniosły się do Anglii. Więc z oferty pozostają lody (z solonym karmelem, mniam!), Jamajczycy i inne nacje (też mniam, w każdym razie bywa mniam smile ) oraz wieczory są przyjemne wink No i, jak niektóre ksieżniczki wiedzą, są też zamki.

23:22
    • mid.week Re: Która godzina? 2.0 14.09.16, 20:01
      Ach żeby taki worek mieć:

www.facebook.com/253989558005667/videos/1316119598459319/

20:01
    • baas1 Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 01:05
      Kurde 01:03, a muszę wstać 07:30. A sen wpływa na urodę, trudno.....
    • saszanasza Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 03:06
      OJP starszak prxywlókł jelitówkę do domu i normalnie "schodzę".
      Pocieszcie schorowaną i podzielcie się jakimś przepisem na "lekkie przejście", bo ledwom źywa...

03:06
      • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 05:55
        saszanasza napisała:

> OJP starszak prxywlókł jelitówkę do domu i normalnie "schodzę".
        > Pocieszcie schorowaną i podzielcie się jakimś przepisem na "lekkie przejście",
        > bo ledwom źywa...
        >
        > 03:06

--------------> Pocieszam , przepisów specjalnie nie mam, oby szybko minęła życzę.
        5.55
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 06:49
        Picie coca coli. Moje dziecko było zachwycone takim lekastwem. Ponoc przyśpiesza walkę z bakterią.
        6:49
        • saszanasza Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 10:55
          Dzięki dziewczyny! Na razie leżę i zdycham, chociaż brzuch już mnie nie boli, za to całe ciało i kosteczki w paluszkachwink Ciekawe czy młoda się zarazi, w sumie była szczepiona, Wolałabym również nie zarażać męża, bo w sobotę jadę w rodzinne strony spotkać się z dawno nie widzainymi koleżankami a mąż mnie bedzie wiózłuncertain Na razie on również jest pod ochroną bo w delegacji, hehe
      • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 11:09
        Wspolczuje z calego serca. Nigdy nie mialam i mam nadzieje nie miec.
        11:09
    • zlotonaiwnych Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 05:40
      05.40 Na termometrze za oknem cztery (!!!!) stopnie. Idzie jesień...
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 06:54
        U mnie 15 i godzina też inna - 6:54
        Znowu jakieś anomalie..
      • saszanasza Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 10:56
        Nie lubię zimna, brrrrr
        10.55
    • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 16:26
      Wykończyli moją cierpliwość.
      Aspołeczność level master.
      Nawet film boję się obejrzeć, bo tam też będą ludzie i będą mówić.
      16:26. Dobrze, że jutro wolne.
      • mid.week Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 17:53
        A nas zniesiesz...? wink
        17:53
        • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 18:04
          Zniesę. Musi być bez dźwięku fonii, to zniesę.
          A tak naprawdę to na rower powinnam pójść, sprawdzić, czy zamek stoi.
          Tylko, że tam też mogą być ludzie i wydawać odgłosy.
          18:04
          • mid.week Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 18:20
            Dzisiaj u ciebie jest piątek, więc sobie poodpoczywasz bez ludziów trzy dni wink
            Wieża do odosobnienia by się przydała! Z fosą dookoła. A w fosie piranie. Dalej wzniesienie z pastwiskiem dla niedźwiedzi a potem wysoki mur.

Przyjaciółka i przyjaciel mi się popstrykali między sobą. I obydwoje wzajemnie na siebie się żalą. Najchętniej bym wyjechała ale i tak dopadną mnie telefonicznie. Na koniec się pogodzą a na mnie obrażą. Zawsze tak się kończy.
            18:20
            • cauliflowerpl Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 18:33
              A wiesz co zrobię?
              A wina mam resztkę, to sobie poleję. O!
              18:33
              • mid.week Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 19:18
                ja mam prawie zmrozone piwo. Dawno nie piłam więc ssię przyłaczę wink
                19:18
                • mid.week Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 19:36
                  mid.week napisała:

> ja mam prawie zmrozone piwo. Dawno nie piłam więc ssię przyłaczę wink
                  > 19:18

jesu jeszcze nie zaczęłam a już się jąkam big_grin
                  • alapki Re: Która godzina? 2.0 15.09.16, 21:14
                    Organizm już się przystosowuje na myśl o piwie big_grin
                    21:14
          • zla.m Re: Która godzina? 2.0 16.09.16, 11:31
            Obejrzyj sobie film "Wielka cisza". Dokumentalny o zakonie, gdzie obowiązuje reguła milczenia. Poważnie big_grin Jakieś słowa padają, ale doskonały na wyciszenie...
            • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 16.09.16, 12:11
              Na popołudnie do pracy ,weekend też pracujący.Jak mi się nic nie chce !!! Muszę powiesić pranie, bieżnia, prysznic , pokroić rzodkiewki do sałatki...
              Nie ma kim orać bo corka orze w Berlinie a syn nakursie.
              • jan.kran Re: Która godzina? 2.0 16.09.16, 12:12
                Nawet godziny mi się nie chciało napisać... 12.12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka