Dodaj do ulubionych

Rolnik szuka... stomatologa

11.09.16, 21:59
Oglądam.
I nie mogę nie patrzeć na uzębienie kandydatek.
Szczeliny, szczerby, krzywizny, masakryczne przebarwienia.
Nadreprezentacja brzydkich zębów.
Aaaaaa!
Obserwuj wątek
    • niu13 Re: Rolnik szuka... stomatologa 11.09.16, 22:12
      a to Polska właśnie! Ten program powinni dawać w liceach na WOSie
      • riki_i Re: Rolnik szuka... stomatologa 11.09.16, 23:49
        Żona mnie zmusiła do obejrzenia w ramach wspólnego wieczoru.
        *Pan religijny wielce dziwaczny, dziewczyna po klasztorze mu nie zatrybiła (czemu?), niektóre panie sprawdzał z teologii - dla mnie to człowiek do natychmiastowego odstrzału dla każdej normalnej kobiety. Uciekać kłusem jak najdalej!
        *Pani rolniczka szukająca męża wybrała na podstawie listów kilka takich okazów, że ręce opadają i nie tylko.
        *Pan 44-letni z lekka szpakowaty , kuszący panie niezłym pier-dolnikiem na swoim podwórku, zaprosił w większości zbyt stare kobiety. Dla mnie to typowy kandydat dla trzydziestki po przejściach.

Generalnie, niektórzy ludzie w tym programie są jak z memów. Wyjątkowo szpetni. Być może mają piękne dusze i są na swój sposób wyjątkowi, jednak średnia w społeczeństwie imho jest chyba wyższa.
        • default Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 10:23
          riki_i napisał
          > > *Pan religijny wielce dziwaczny, dziewczyna po klasztorze mu nie zatrybiła (cze
          > mu?), niektóre panie sprawdzał z teologii dla mnie to człowiek do natychmiast
          > owego odstrzału dla każdej normalnej kobiety

Ta teologia to jeszcze pół biedy wobec jego innych rewelacji, typu: "no tak, bo wy kobiety jesteście do tego stworzone, żeby ogarniać dużo czynności naraz: dzieci, mąż, ognisko domowe - żaden mężczyzna nie dałby rady, a wy to macie w naturze" (czy cos w tym guście, cytat niedokładny, z pamięci).

> *Pan 44-letni z lekka szpakowaty , kuszący panie niezłym pier-dolnikiem na swoi
          > m podwórku, zaprosił w większości zbyt stare kobiety.

Też odniosłam to wrażenie, zresztą ten drugi starszy (Zbigniew ?) też takie dosyć zaawansowane zaprosił (albo tak wyglądają....).
    • misterni Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 00:31
      A "Chłopaki do wzięcia" znacie? wink

www.dailymotion.com/video/x3421mx
    • fankajanka Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 00:35
      Akurat poszukujący-rolniczka i 4 rolników mają uzębienie w porządku- troje najmłodszych bardzo ładne ( choć dziewczyna ma chyba tyłozgryz, ale moim zdaniem akurat ta wada ładnie sie prezentuje), najstarszy sztuczne, ale kompletne, ostatni ( ten od podwórka) do wybielenia. Za to kandydatki i kandydaci maja sporo krzywych zębówi co najmniej kilkanaście przydałoby sie też okoronować/polożyć licówkismile
      • edelstein Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 10:57
        Trzeba byc zdrowo popier..nym by zdrowe zeby koronowac i klasc licowki.
    • zlotonaiwnych Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 04:56
      Jane, jasne, bo każdego stać na korony, licówki, wybielanie czy aparat ortodontyczny.
      • fankajanka Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 07:38
        Może i nie stać, opisuję, co widzę, i tyle.
        Inna sprawa, że często to kwestia priorytetów-często ważniejszy jest fryzjer, auto czy egzotyczne wakacje, choć byc może akurat nie w tych przypadkach.
        • fankajanka Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 07:43
          Choć jesli chodzi o wybielanie, to akurat nie jestem fanką, chyba, że ktoś ma wyjatkowo mocne zęby ,bez nadwrażliwości.
        • lauren6 Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 07:48
          Opisujesz szarą polską rzeczywistość, której nie widać jeśli się ogląda tylko tvn-owską sieczkę a'la Azja Express. Nie raz i nie dwa na tym forum było pisane, że zasobność portfela poznaje się nie po stroju, ale właśnie po zębach. Ładne ciuchy można tanio kupić we szmateksie, włosy obciąć i pofarbować za grosze u sasiadki. Zrobione zęby to jest konkretny wydatek idący w tysiące zł i tu widać kogo stać, kogo nie.
          • anika772 Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 08:10
            Zasobność portfela to jedno, a potrzeba zrobienia zębów to drugie.
            Czy Tomasza Lisa nie stać na zęby? Jarosława Kaczyńskiego?
            • lauren6 Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 08:33
              Kaczyński w ogóle nie dba o wygląd. Co do Lisa nie wiem, nie patrzyłam mu w paszczę.
              • feel_good_inc Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 12:00
                Kaczyński nie może nadmiernie dbać o wygląd - raz już usiłował grać elitę i przerżnął. Teraz musi być estetycznie bliski elektoratowi.
    • solaris31 Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 08:20
      nie ogladam, więc nie wiem, jak wygląda uzębienie kandydatek.

ale jedno wiem - kult doskonałości sięgnął pod strzechy. czy to jednak nie przesada? naprawdę, musimy być tacy idealni? licówki? korony? wolę swoje niezbyt idealne własne zęby niż piłowanie ich pod idealne korony.
      • niu13 Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 08:54
        zrobione zęby to nie kwestia gustu tylko kultury. Jak ktoś to zrozumie to będzie odkładał latami żeby sobie zrobić. A swoją drogą 2 osoby w nowym Rolniku wręcz zachwycają zębami: ten młody Łukasz chyba i jedna z jego kandydatek- amerykański uśmiech. Kaczor pewnie się boi jako osobowość schizoidalna
        • solaris31 Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 09:15
          nie, no ja rozumiem zrobione zęby, zadbane, bez próchnicy i szczerb - ale od razu idealne muszą być? równiutkie i bielusie, prosto z holyłudu ?

no moim zdaniem wcale nie muszą. wystarczy jak są zdrowe i czyste po prostu.
          • fankajanka Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 09:38
            Jasne, ze nie muszą, choć w tych krzywych często nie o estetykę chodzi, ale o szereg innych dolegliwości, które niesie za sobą krzywy zgryz.
            Nie smiałabym nikogo namawiać, zeby własny, zdrowy ząb piłował pod licówkę/koronę, piszę o tych szarych, przebarwionych, z próchnicą, niejednokrotnie martwych, którym korona nie tylko pprawi estetykę, ale dodatkowo ochroni i wzmocni.
            • kaz_nodzieja Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 09:43
              Mi taki zabieg na zdrowych własnych zębach odradził swego czasu stomatolog, mimo że mógł nieźle zarobić. Są widać etyczni dentyści, którym nie zależy tylko na kasie.Oczywiście gdybym się upierała pewnie by wykonał.
            • solaris31 Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 09:55
              >Nie smiałabym nikogo namawiać, zeby własny, zdrowy ząb piłował pod licówkę/koronę,

takich tu na pęczki jest wink
          • aszlan Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 10:12
            Pozwól, że się podpiszę, przesadnie białe, przesadnie równe zęby (w dodatku często za duże) może ładnie wyglądają w TV, ale w realu rażą sztucznością.

.
        • klamkas Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 12:17
          Trochę bzdury piszesz. Ostatnio sąsiadka mi się wypłakuje - złamała jej się jedynka, sąsiadka jest osobą samotną, ma bardzo niską emeryturę, dopóki miała siły to jeździła dorabiać jako opiekunka do osób starszych na zachodzie, ale problemy z kręgosłupem skutecznie ją uziemiły w kraju, oszczędności z "dobrych czasów" dawno się skończyły. Koszt zrobienia koronki to 1800 zł. Babce ledwo starcza na chleb i leki. Niby skąd miałaby wytrzasnąć taką kasę?
          • figrut Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 19:59
            >Koszt zrobienia koronki to 1800 zł. Babce ledwo starcza na chleb i leki. Niby skąd miałaby wytrzasnąć taką kasę?<
            Piszesz o koronce, czy o protezie jednego zęba opierającego się na dwóch koronach ? U nas koszt naprawy jednego zęba wraz z leczeniem kanałowym, korona na wkładzie z włókna szklanego to 350 zł.
            • mildenhurst Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 20:16
              U nas. Mam 5 tkę na włókienie. 890
            • klamkas Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 20:35
              Nie wiem, nie znam się - sąsiadka ma do wybory usunąć część zębów (które są słabe i nie da się wykorzystać do oparcia na nich np. mostka) i zrobić częściową protezę, albo wkręcić w korzeń po jedynce "koronkę" (tak to nazwała ona). A może to proteza, a może implant. Ale kosztów to nie zmienia ;p.
              • klamkas Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 20:37
                A, kobitka obrotna i starająca się - była u 3 lekarzy, każdy powiedział mniej więcej to samo.
          • kaz_nodzieja Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 20:11
            Może zrobić ściepę? Ja mogę zaoferować 20 zł na ten cel. Grosz do grosza, a będzie kokosza.
            • naomi19 Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 21:28
              jestem za
    • mynia_pynia Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 20:38
      Tak zasobność portfela jak i prawdziwą dbałość o siebie widać po zębach. Nie którzy mają ładne, jasne, zdrowe zęby dane od matki natury ale to też do czasu, nie ma zmiłuj, jak nie chodzisz do dentysty co jakiś czas to zaczyna się lawina. Wcale nie trzeba mieć tysięcy na zęby jak ma się je mocne, dwie wizyty w roku i ze 4 stówki starcza, patrz moja siostra. Natomiast ja ... tu sprawa wygląda gorzej, przez zaniedbanie i głupotę nastoletnią - połamałam 4 i 5 na orzechach laskowych. W efekcie w ciągu roku wydałam już 5 tysięcy żeby na reszcie zrobić porządek w gębie na dłużej niż kilka sezonów, na szczęście zęby mam białe i mimo że nie od szablonu to są ładne. Programu nie oglądam.
      • larrisa Re: Rolnik szuka... stomatologa 12.09.16, 21:09
        A jak się nie ma mocnych zębów? Albo problemy z przyzębiem? Np. dość powszechna paradontoza wyklucza licówki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka