13.09.16, 17:03
Niby wierzę, ale tak bardziej jajcarsko.
Aż tu w sobotę spotkałam kogoś, kto mnie zranił kiedyś tak, że mi wtedy tchu zabrakło. Zrobił to z zemsty za to, że go zdradzilam i zostawiłam, ale zemsta była wg mnie nieadekwatna do mojej winy.
Zostałam wtedy w takim lekkim ogłoszeniu, popełniłam przez to mnóstwo ale to mnóstwo fatalnych błędów życiowych i ogólnie można powiedzieć że tamta jego zemsta zdeterminowala moje dalsze życie.
I w sobotę zobaczyłam nieszczęśliwego, nieumiejacego sobie poukładać życia człowieka. Spietego, nudnego starego kawalera, z którym czas nie odszedł się łaskawie.
I najpierw wyraziłam swoje szczere wspolczucie i nawet chciałam jakoś tam ukierunkowac bidaka, ale splynelo na mnie oświecenie, że oto jeden raz w życiu to nie ja dokonałam zemsty, tylko zrobiła to za mnie karma wink
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: Karma 13.09.16, 17:08
      A jakie to błędy na skutek jego postępowania zrobiłaś?
      • shell.erka Re: Karma 13.09.16, 17:20
        Na początek wyszłam za mąż za pierwszego z brzegu, po 2 mcach znajomości.
        • kaz_nodzieja Re: Karma 13.09.16, 18:11
          Romantycznie smile
    • wuika Re: Karma 13.09.16, 17:09
      Czyli los się zemścił na nim za to, że dokonał zemsty po Twojej zdradzie. No tak, karma suspicious
      Wiesz, że jakby sytuacja była odwrotna, czyli Ty stłamszona etc., a on nie, to też by tak było, że to karma?
      • shell.erka Re: Karma 13.09.16, 17:19
        Ale ja go przeprosilam! A on się zemścil. I gdyby to była zemsta z poziomu "zacznę spotykać się z jej najlepsza przyjaciółka" to nie pisnelabym słowa, ale jego zemsta to było coś tak obrzydliwego, wyrafinowanego i chamskiego oraz okrutnego, że mój świat się rozsypal.
        • tak_to_nowy_nick Re: Karma 13.09.16, 17:44
          shell.erka napisała:

> Ale ja go przeprosilam!

Aa, no to wszystko ok. Jak on śmiał mieć pretensje po tym jak go przeprosiłaś!
        • wuika Re: Karma 13.09.16, 17:44
          Ach, przeprosiłaś. Jakby on Cię za świństwo przeprosił, to karma nie miałaby prawa się mścić? suspicious
        • kaz_nodzieja Re: Karma 13.09.16, 18:12
          A co to było?
        • liisa.valo Re: Karma 13.09.16, 22:22
          Wiesz, że takie przepraszam to zwykle można sobie wsadzić?
    • milva24 Re: Karma 13.09.16, 17:13
      Można stwierdzić, że te Twoje fatalne błędy życiowe to też była zemsta losu za Twoją zdradę.
      • shell.erka Re: Karma 13.09.16, 17:15
        Możnaby, gdyby nie kaliber jego zemstywink
    • karolaa93 Re: Karma 13.09.16, 17:18
      A skąd wiesz jakim kalibrem była dla niego twoja zdrada?
      może złamałaś mu życie?

Doprawdy ludzie to pokrętni jednak są...
    • asia-loi Re: Karma 13.09.16, 17:21
      Nie wierzę w żadną karmę. Z moich obserwacji wynika, że jak się ma dobre serce, to trzeba mieć twardą do..pę. I im ktoś bardziej podły, perfidny - tym mu lepiej.
    • triismegistos Re: Karma 13.09.16, 17:42
      A co takiego zrobił?
      • przystanek_tramwajowy Re: Karma 13.09.16, 17:52
        triismegistos napisała:

> A co takiego zrobił?
        >

Pewnie rozpowiedział wszystkim, że shell ma sztuczne cycki. wink

---
        Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
        • triss_merigold6 Re: Karma 13.09.16, 18:00
          Chyba jak miała 20 lat, to nie miała sztucznych.
        • kaz_nodzieja Re: Karma 13.09.16, 18:13
          A ma sztuczne? Myślałem, że tylko zęby (koronki) i twarz kwasu botoksowego pełną?
    • triss_merigold6 Re: Karma 13.09.16, 17:45
      Nie wierzę w żadną karmę.
      • kaz_nodzieja Re: Karma 13.09.16, 18:14
        Karma wraca co najwyżej kotu. Zresztą potem znowu nader często jest zjadana.
        • triss_merigold6 Re: Karma 13.09.16, 18:18
          Chociaż w sumie nie wiem... Rosa ma złą karmę, nawet kabel od odkurzacza i schody potrafią ją zaatakować.
    • kozica111 Re: Karma 13.09.16, 17:52
      Ty zaczęłaś wink
    • kozica111 Re: Karma 13.09.16, 17:56
      Trzeba tez pamiętać że osoba działająca w afekcie a on prawdopodobnie tak działał ma ograniczona możliwość oceny swoich działań, ty działałaś na zimno.Jego zachowanie było wynikiem tego że go mocno skrzywdziłaś, poniekąd jesteś odpowiedzialna /częściowo/ że ma tak jak ma, nie bawi się uczuciami innych.
      • triss_merigold6 Re: Karma 13.09.16, 18:00
        Weź przestań, z tego wniosek, że nie wolno nikogo zostawić nawet jak się ma 20 lat czy niewiele więcej, bo to świństwo.
        • kozica111 Re: Karma 13.09.16, 18:06
          Chodzi o zdradę a nie zostawienie, kolejność jest istotna.
    • madi138 Re: Karma 13.09.16, 18:03
      Zgodnie z twoją teoria, to co cię spotkało to nie zemsta tego faceta, tylko karma do ciebie wróciła z powodu zdrady big_grin A już twierdzenie, że to przez niego wyszłaś nieszczęśliwie za mąż po dwóch miesiącach znajomości... Twój ex przystawił ci pistolet do głowy i zaprowadził do ołtarza? Ty zdradziłaś i to ty podjełaś niefortunne życiowe decyzje, a nie twój były, więc nie obarczaj go odpowiedzialnością za swoje błędy.
    • gama2003 Re: Karma 13.09.16, 21:51
      Największa kanalia jaką poznałam zawsze spada na cztery łapy. Po drodze krzywdząc ludzi.
      Dlatego nie wierzę w sprawiedliwość karmy.
      Chyba, że załatwi go kiedyś hurtowo.....
      Nie wierzę, jednym zawsze wiatr w oczy, żadne dobro do nich nie wraca, wręcz przeciwnie.
      Po prostu, losowo, jednym dzieje się dobrze, innym źle a innym w kratkę, nieregularną.....
    • alexa0000 Re: Karma 13.09.16, 22:05
      I powiedz,co tak naprawdę to oznacza dla ciebie w ogólnym rozrachunku? Ze karma? I co z tego wynika?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka