Dodaj do ulubionych

"Chcemy młodzieży dzielnej"

25.09.16, 17:00
Chcemy, żeby polska młodzież była wykształcona, ale też dzielna zdolnością obrony własnej ojczyzny - mówił w niedzielę w Ostrołęce do uczniów klas wojskowych minister obrony Antoni Macierewicz, podczas święta 5. Pułku Ułanów Zasławskich. ematki pewnie chętnie poświęcą swoje dzieci na jakiejś wojnie...
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: "Chcemy młodzieży dzielnej" 25.09.16, 17:15
      Nie zamierzam poświęcać dziecka na żadnej wojnie, a zwłaszcza tej "wywołanej" przez PIS. Niech PISowcy własne dzieci wysyłają, albo lepiej sami na nią pójdąbig_grin
    • marzeka1 Re: "Chcemy młodzieży dzielnej" 25.09.16, 17:59
      Chwila, a jakiego przesłanie spodziewłaś się od ministra obrony narodowej w przemowie dla uczniów klas wojskowych??
      Do tego związane to było z upamiętnieniem bitwy pod Zasłaiwem z 1920 r? A chyba wiesz, jak ważne było zatrzymanie w 1920 r. armii czerwonej.
      I nie, mam nadzieję, ze mojemu maturzyście przejdzie chęć pójścia na WAT po maturze, nie marzę o wojskowym. Straszy nigdy nie miał takich pomysłów, jednak nie rozumię szydery z przemowy wibec uczniów klas wojskowych.
      Jak rozumiem w innych krajach ministrowie obrony zabiegają, by rzucili radośnie broń?
      • marzeka1 Re: "Chcemy młodzieży dzielnej" 25.09.16, 18:06
        Och, miało być "nie rozumiem" big_grin
      • paszczakowna1 Re: "Chcemy młodzieży dzielnej" 25.09.16, 18:55
        >I nie, mam nadzieję, ze mojemu maturzyście przejdzie chęć pójścia na WAT po maturze

Powiedz mu, że WAT jest obecnie kompletnie demolowany (ach przepraszam, w nowomowie to sie pewnie nazywa reformowanie albo wygaszanie, albo coś takiego) przez Macierewicza. (Podobnie jak całe wojsko). Żaden wykładowca nie jest pewien, czy nie dostanie wymówienia. Ale po co ja ci to piszę, przecież PiS jest taki super i dobra zmiana.
        • marzeka1 Re: "Chcemy młodzieży dzielnej" 25.09.16, 19:05
          Paszczakowa, Twoje zorientowanie się we wszelakich sprawach jest ... ujmujące. Znasz się na wszystkicj, sądząc w ilu sprawach mówisz z pozycji wszechwiedzącej się wypowiadasz.
          Pojęcie o wojsku mam z perspektywy 2 wojskowych mężów dobrych koleżanek (są zadowoleni), szwagierki przyjaciel pracuje na WAT.
          Ale nie, nie marzę, aby mój syn wojskowym został, nie zabronię, gdy zechce.
          Ale jak rozumiem ci uczniowie klas wojskowych też są tam, bo chcieli.
    • joa66 Re: "Chcemy młodzieży dzielnej" 25.09.16, 18:08
      Ciekawe czy PiS owcy wysyłają swoje dzieci do klas wojskowych czy do dwujęzycznych wink
      • obrus_w_paski Re: "Chcemy młodzieży dzielnej" 25.09.16, 18:59
        I ciekawe czy wysyłają do "ciapatych" ma staże i erazmusy czy moze wystarczy im renoma UW
        • joa66 Re: "Chcemy młodzieży dzielnej" 25.09.16, 19:23
          Marta Kaczyńska również nie szczędzi grosza na swoje dwie córki. Ewa i Martynka też chodzą do prywatnej szkoły w Gdańsku.

"Rodzice wybrali dla nich szkołę amerykańską z wykładowym angielskim

Czytaj więcej na www.pomponik.pl/plotki/news-marta-kaczynska-nie-oszczedza-na-edukacji-corek,nId,2181543#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka