mid.week 01.10.16, 20:15 (...ZOO niestety nie było w przystępnej cenie) Nigdy nie jedliśmy. Nigdy nie robiliśmy. I teraz mamy problem - w sieci milion pomysłów - co wybrać? Polecacie coś szczególnie? Coś łatwego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kouda Re: Kupiliśmy tofu 01.10.16, 20:20 Zawsze mi sie mem przypomina "to fu a to mniam" ze wskazaniem na niewiadomoco ale cos bardziej dla ludzi pewnie zjesc to sie da, jak mocno z czyms wymieszasz, ino po co? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Kupiliśmy tofu 01.10.16, 20:23 Mapo tofu! Smażone tofu w mięsnym sosie, pycha. Albo usmażone na złoto z kimchi, sosem sojowym i ryżem kleistym. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 10:44 A w życiu! Zamarynować po pokrojeniu w kosteczkę i usmażyć Aha, można tez kupić wędzone tofu - takiego nie marynuję, tylko od razu smażę. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 11:09 cholera, wzięłam takie zwykłe. Idę marynować Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 11:47 A! Koniecznie! Troche startego świeżego imbiru jeszcze dodaj i z łyżkę oleju do marynaty. No i na całą noc do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Kupiliśmy tofu 01.10.16, 20:55 Ogród zoologiczny Taki film był "Kupiliśmy ZOO". Piękny. Jeśli nie widziałaś to polecam Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 10:54 Ten o tym facecie z dziecmi,któremu umarla zona? Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 12:52 Aha, myslalam ze to rodzaju Zobligowanego Odgornie Oscypka, albo cos w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 12:57 Ja jem tofu z figami ,suszonymi owocami, orzechami jako przekąskę.A poza tym to podsmażone z mrożonką wok ,syn sie tym zajmuje, dodaje mleko kokosowe albo mango, cashews, jakieś swoje przyprawy, nie wszystko na raz oczywiścieJa generalnie mogę tofu na śniadanie , obiad i kolację. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Kupiliśmy tofu 01.10.16, 20:55 Zamarynować przez noc pocięte w kosteczkę z sosem sojowym, czosnkiem, cebulą i sokiem z limonki. Usmażyć w woku Dołożyć do tajskiego curry. Ćmach! Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Kupiliśmy tofu 01.10.16, 21:29 ja lubie w roznych sosach azjatyckich - w curry albo to co fragile napisala. Tofu samo w sobie jest bez smaku, ale w roznych daniach lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 10:49 Szczerze mówiąc tofu najlepiej mi wchodzi w zupie miso. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 11:17 Nigdy nie marynuje - z sosem zjadam albo do curry czy miso wrzucam. A jakie tofu? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 11:54 To znaczy bawelniane czy jedwabne? marynowane to w ogole inna para kaloszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 11:56 japoland.pl/blog/polski/sekrety-kuchni-japonskiej-cuda-z-tofu/ Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 11:58 yyyy....? Takie biovert.pl/pl/p/Tofu-naturalne-BIO-300g-Solida-Food/1149 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 12:00 Bawelniane to raczej wlasnie do dorzucenia do czegos zamiast mieska niz saute. Patrz wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 12:41 siedzi w takiej marynacie potem ugrilluję na patelni i dorzucę do sałaty wegannerd.blogspot.com/2014/05/grillowane-tofu-w-pysznej-marynacie.html Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Kupiliśmy tofu 02.10.16, 15:10 My tam leniwi jestesmy, kto by sie pieprzyl z marynowaniem? Kupuje hard tofu, najczesciej w duzym sklepie, czasem jak mi sie chce to od lokalnego producenta, u ktorego zreszta mozna sobie poogladac caly proces No i uzywam glownie do stir fry - easy, healthy, fast, nikt sie nie napracuje a obiad smakuje Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Kupiliśmy tofu 03.10.16, 00:31 Ja mam w Norwegii kilka zestawów warzyw mrożonych do wok. Polskie sklepy są lepiej zaopatrzone niż u nas więc pewnie też można w kraju kupić. Mrożonka plus pokrojone tofu ( teź nie marynuję) sos sojowy i inne igrediencjektóre juz wymieniłam w poprzednim poście , makaron lub ryż i obiad błyskawiczny gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Kupiliśmy tofu 03.10.16, 07:59 Kupuje gotowy zestaw przypraw do zielonego curry. Cebulka, tofu, jakies warzywa, puszka mleka kokosowego I te przyprawy. Jesc z ryzem. Od wejscia do kuchni do podania na stol mija 25 min.. Odpowiedz Link Zgłoś