Dodaj do ulubionych

Pawłowicz o ...

02.10.16, 13:20
Polakach i obcych...
www.wsensie.pl/bez-komentarza/17721-pawlowicz-o-marszach-11-listopada-kodowskie-juz-szykuja-sie-na-meczenstwo
długo będziemy im pozwalać na to szczucie?
Ona nie jest "specyficzna", ona to robi, bo ma przyzwolenie. To jest celowe.
Po każdym takim tekście są komentarze w mediach, że tak nie wolno, że to dzielenie Polaków, a potem cisza...do następnego razu.
Obserwuj wątek
    • pade Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 13:21
      ps. jej tekst na fejsie przypomina mi "przekazy dnia" na ematce
    • oqoq74 Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 13:27
      My wszyscy na to pozwalamy i to się nie zmieni. A na pewno nie teraz, gdy każda strona z tego typu przekazów korzysta.
      • pade Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 13:32
        A jak mam protestować przeciwko nazywaniu mnie obcą? I w jaki sposób z tego korzystam?
        • memphis90 Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 13:42
          Ja też nie za bardzo wiem JAK mam protestować przeciwko chamstwu...? Jest przyzwolenie z góry, pańci i jej podobnych nikt nie ruszy.
          • lellapolella Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 13:54
            A czy my się musimy rozpalać do czerwoności bełkotem tej kobiety? Czy prasa musi ją cytować, czy trzeba rozkminiać na forum jej kolejne wydaliny słowne? To jest pisowska celebrytka i nikt więcej.
            • pade Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 14:00
              Pewnie masz rację. Ktoś wrzucił na fejsa, przeczytałam i ...zrobiło mi się przykro. Serio.
              • lellapolella Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 14:05
                Pade, wierzę, że Ci się zrobiło przykro, też tak miewam, jak się natknę. Niemniej, człowiek musi dbać o swoje zdrowie psychicznesmile
                • pade Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 14:08
                  Staram się, ale chyba musiałabym jeszcze ematkę odstawić, a to raczej niemożliwe po tylu latachsmile
        • oqoq74 Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 14:08
          Sama zapytałaś czy będziemy długo na to pozwalać? Chcesz się sprzeciwić, ok. Tylko jak? Marszem i manifestacją?
          A poza tym miałam na myśli tylko to, że podobne przekazy (podobne, nie takie same) są z każdej strony. Gdyby faktycznie chodziło o to, by ludzi na siebie nie napuszczać, to by takie teksty przechodziły bez echa. A tak - powie coś Pawłowicz - napiszą o tym jedne media oburzone, potem powie coś Niesiołowski czy Kukiz napiszą inne media, potem jeszcze sędziowie, potem ktoś tam jeszcze i tak się to kręci.
          Tutaj też nie masz dyskusji, tylko okopywanie się na pozycjach, a jak nie starcza argumentów to latają różne słowa, jest obrażanie itd.
          Media społecznościowe i ich dostępność, sprawiły, że każdy pisze, no i masz co masz.
          • pade Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 14:17
            No nie wiem. Jakoś nie kojarzę, żeby inne opcje nazywały wyznawców pisu obcymi, zdrajcami, drugim sortem. Ale może coś przegapiłam.
            Mnie bardziej obraża nazwanie mnie obcą, nie-Polką niż wariatką, serio.
            Trochę mnie wkurza takie spłycanie, rozmywanie przez "wszyscy mają coś za uszami".
            • oqoq74 Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 14:25
              Ja rozumiem i możesz się wkurzać. Ale ja tak to widzę. Każda strona ma swoje na sumieniu i nie da się powiedzieć, że tylko jedna nakręca tę spiralę nienawiści.
              • solejrolia Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 14:39
                Przecież to jest tylko reakacja na ich akcje a poniżać się dalej-nie pozwolimy.
                bo my tej wojenki polsko-polskiej nie zaczeliśmy!
                • pade Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 14:43
                  Ale JAK nie pozwolić?
                  Serio, mam chęć coś z tym zrobić. Tylko JAK?
                • oqoq74 Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 15:04
                  Ale właśnie tak to się nakręca. Oni napiszą to, my w obronie tamto, no to oni coś tam dołożą, potem my też i tak dalej. Zaczynamy w sobie widzieć wrogów. Jakie w tym wszystkim ma znaczenie już teraz kto zaczął, jak to się coraz bardziej nakręca? I jak chcesz kogoś przed tym powstrzymać? Co zrobisz?
                  Dzieciaki w szkole też najpierw się wyzywają, potem zaczynają szturchać, a na końcu biją. No chyba, że wkroczy jakiś rozjemca.
                  • pade Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 15:08
                    Czyli nadstawiamy drugi policzek, albo zasłaniamy oczy i zatykamy uszy, bo nic nie poradzimy?
                    • oqoq74 Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 15:14
                      Wiesz, gdybym miała prosty sposób na to jak powstrzymać tę spiralę, chętnie bym się podzieliła. Ale nie mam. I to mnie przeraża, że nie wiem co można zrobić, by to powstrzymać.
                      Mówi się o tym, że PiSowi nie można pozwolić rządzić. Jak?
                      Jak spojrzeć wstecz, to w Polsce zawsze toczyły się wewnętrzne spory. I potem korzystali na tym inni, rozgrywając nas jak im pasowało.
    • solejrolia Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 14:20

Nie cytuj, nie linkuj, ignoruj. "Gwiazda" w końcu zauważy, że spadła jej klikalnosć. A tak- ma statystyki, wszystkie ematki teraz polecą jak ćmy, a to ją nakręca jeszcze bardziej.

Dlatego ja nie wejdę w ten link , nie i ch. tongue_out
      • oqoq74 Re: Pawłowicz o ... 02.10.16, 14:27
        To jest na razie jedyne co można zrobić, nie wchodzić, nie nabijać oglądalności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka