Dodaj do ulubionych

Dylemat mam...

12.12.16, 19:13
W klasie syna (1 gimnazjum) robią sobie "prezenty świąteczne". Symboliczne za 10 zł. Wylosował dziewczynę. A ja akurat weszłam przypadkiem w posiadanie fajnego zestawu błyszczyków i chciałam dziewczynie dorzucić, bo ja nie używam a w rodzinie dziewczyn brak. Ale sprawdziłam cenę i to pudełeczko normalnie kosztuje 30-40zł - błyszczyk pupa cat. No i tak trochę głupio, bo by dostała nadmiernie wypasiony prezent na tle klasy, ale u mnie i tak by leżało bezczynnie. Dałybyście?
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Dylemat mam... 12.12.16, 19:19
      no nie,z szacunku dla innych jednak nie.
      • klubgogo Re: Dylemat mam... 12.12.16, 19:21
        No, jeszcze dziewczyna pomyśli, że na pupę ją podrywa.
    • ga-ti Re: Dylemat mam... 12.12.16, 19:21
      W zeszłym roku byłwątek mamy, której córka dostała w klasie jakąś bransoletkę, sporo droższą w necie niż ustalona kwota. Debatowałyśmy, że może w promocji kupili, może dostali i oddali, może chłopak mamie podprowadził... no różne propozycje były, a mama miała dylemat, czy dzwonić i dopytywać.
      Także wiesz, możesz wywołać podobną dyskusję wink
      Trochę możesz postawić dziewczynę w niezręcznej sytuacji i swego syna też wink
      • sanrio Re: Dylemat mam... 14.12.16, 10:32
        a tak! to był mój wątek smile Do tej pory mi niezręcznie jak mijam mamę tego chłopca, nie wiem jak się zachować bo mi głupio. Zwłaszcza, że od nas nie dostał AŻ tak drogiego prezentu.
    • solejrolia Re: Dylemat mam... 12.12.16, 19:26
      Nie.
      Gdyby ustalona kwota miała być rzędu 25-30zł, to oczywiście czemu i nie. Ale skoro cena błyszczyka nawet nie oscyluje w granicach 10zł, to nie.
    • agni71 Re: Dylemat mam... 12.12.16, 19:36
      Jednak nie dawałabym, do 10 zł, to do 10 zł. Tu zbyt duża rozbieżność w cenie.
    • lubieczeresnie Re: Dylemat mam... 12.12.16, 19:45
      Nie. Innym dziewczynkom moze zrobic przykrosc, ze jako jedyna dostala taki fajny prezent, a one nie. Nie kazda nastolatke stac na takie blyszczyki, a wiele marzy
    • kaka-llina Re: Dylemat mam... 12.12.16, 19:53
      Ale to z losowania, ze nie wiadomo kto kogo wylosował? Ja bym dała jakby u mnie lezało bez sensu... głupio toby Imo było dac prezent za 2zł...
      • aurinko Re: Dylemat mam... 12.12.16, 20:12
        No niekoniecznie, u mojej córki dzieciaki od razu wygadalybkto kogo wylosował a torebki z pezentami byly podpisane i zlozone w jednym miejscu, wych na godzinie wychowawczej wreczala dzieciom wraz z drobiazgiem od siebie.
        wiec w takiej sytuacji dzieci wylapalyby kto ma drozszy prezent.
        • kaka-llina Re: Dylemat mam... 12.12.16, 20:40
          ale serio po błyszczykach by tak od razu poznały?
          • memphis90 Re: Dylemat mam... 14.12.16, 18:47
            Pupa nie jest niedrogą firmą dla nastolatek, nastolatki kupują Vibo....
    • ironia-losu11 Re: Dylemat mam... 12.12.16, 20:43
      A tego zestawu błyszczyków nie da się "rozczłonkować" na sztuki? wink
    • asmarabis Re: Dylemat mam... 12.12.16, 20:48
      Dała bym skoro nie masz co z tym zrobić. Akurat pupa jakaś super firma nie jest szansa ze pomyślą ze to jakaś nowość z biedronki czy rissmana Zastanawiam sue za to z jakiej okazji ty dostałaś taki skromny prezent ....
    • agata_abbott Re: Dylemat mam... 12.12.16, 21:10
      Skoro to zestaw - to może jeden chociaż daj? smile
    • lieu Re: Dylemat mam... 12.12.16, 21:17
      dałabym i się nie zastanawiała, chodzi o sprawienie przyjemności, myślisz, że gimnazjalistki będą rozkminiać, który prezent za ile...a nawet jeśli, to co? jak błyszczyki fajne, to dziewczynka będzie z radością używać
    • afro.ninja Re: Dylemat mam... 12.12.16, 21:20
      Ja bym dała tylko te błyszczyki.
    • e-kasia27 Re: Dylemat mam... 12.12.16, 21:24
      Dałabym synowi, żeby koleżankom sprezentował po jednym, nie z losowania, tylko tak po koleżeńsku, a w losowaniu trzymałabym się ustaleń.
      • wolveryana Re: Dylemat mam... 12.12.16, 22:03
        O ile koleżanek nie jest więcej niż błyszczyków.
        • e-kasia27 Re: Dylemat mam... 14.12.16, 23:45
          A to musi wszystkim dawać??
    • barabelka Re: Dylemat mam... 12.12.16, 22:31
      Syn decyzję podjął, jednak kupi coś tańszego. Boi się, żeby ktoś sobie czegoś nie wyobraził wink Rozdzielić się tego nie da, bo to trzy kolory w jednym pojemniku, coś jak cienie.
      Dzięki za opinie, naprostowało mnie to nieco.
    • angeika89 Re: Dylemat mam... 12.12.16, 23:28
      Pomimo najszczerszych chęci jednak bym nie dała. To zbyt duża rozbieżność w cenie i innym dziewczynkom może być przykro, że one dostały skromniejsze prezenty.
      • black.sally Re: Dylemat mam... 14.12.16, 12:51
        angeika89 napisał(a):

> Pomimo najszczerszych chęci jednak bym nie dała. To zbyt duża rozbieżność w cen
        > ie i innym dziewczynkom może być przykro, że one dostały skromniejsze prezenty.

ty tak poważnie???
        • angeika89 Re: Dylemat mam... 14.12.16, 23:24
          Oczywiście.
          Myślisz, że w dzisiejszych czasach gimnazjalistki nie wiedzą ile kosztują kosmetyki danych marek(chociażby z tv). Z szacunku do innych koleżanek kupiłabym coś w wyznaczonej cenie i z tego co teraz widzę nie tylko ja mam takie zdanie.
          Nie rozumiem co Cię tak dziwi...
          • angeika89 Re: Dylemat mam... 14.12.16, 23:25
            Chyba, że dałabym same błyszczyki. A nie dorzucała je do prezentu...
    • fomica Re: Dylemat mam... 14.12.16, 11:48
      A ja bym dała i chyba w ogóle bym nie wpadła na to, żeby szukac tej ceny w necie. I na to, że gimbaza jest tak biegła w cenach błyszczyków że cała klasa od razu sie zorienuje...
      Zawsze mi sie też wydawało że akurat błyszczyk na tle kosmetyków to własnie taki tani, symboliczny drobiazg.
    • black.sally Re: Dylemat mam... 14.12.16, 12:49
      dej jej, i tak nie używasz...niech dziewczyna sie cieszy wink
    • bei Re: Dylemat mam... 14.12.16, 19:05
      Jasnesmile!
      • olewka100procent Re: Dylemat mam... 14.12.16, 19:17
        Dałbym zestaw i nie dążyła sprawy. A może akurat kupiłaś je w promocyjnej cenie 10 zł. Kiedyś kupiłam coś w daglasie i babka wcisnęła mi tusz estelauder i kredke w takim mniejszym zestawie. Musiałam odpłacić chyba 20 zł za to.
    • edelstein Re: Dylemat mam... 14.12.16, 19:40
      Ja dzis rowniez sie naglowilam nad Prezentem,ma byc symboliczny do 5euro.Mialam ochote kupic cos droższego,ale powstrzymalam zapedy.Lepiej nie ryzykowac i trzymac sie kwoty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka