Dodaj do ulubionych

Biedny ten Kaczyński

14.12.16, 22:23
Po co mu to dziadkowi na stare lata było? podobno chodzi wszędzie z kilkoma ochroniarzami. On już normalnego życia nie ma i mieć nie będzie.
Obserwuj wątek
    • ludborka Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 22:24
      Kiedyś miał? Obawiam się.
      • anetapzn Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 09:33
        ludborka napisała:

> Kiedyś miał? Obawiam się.
        No właśnie nad tym samym przez moment się zastanowilam. post startowy, jakby nagle Kaczyński musial zrezygnować ze wspaniałej rodziny i sielanki w norce big_grin
    • fornitta69 Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 22:26
      Watpie czy on kiedykolwiek mial normalne,szczesliwe zycie. Zalowalabym go nawet gdyby nie byl odpowiedzialny za rozpierdziel mojego kraju. Ale jest.
    • scher Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 22:28
      mama303 napisała:

> podobno chodzi wszędzie z kilkoma ochroniarzami.

Hodujecie nowych Cybów, to trzeba uważać.
      • mama303 Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 22:32
        scher napisał:

> to trzeba uważać.
        trzeba, trzeba....tylko co to za życie na stare lata....
        • scher Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 22:37
          mama303 napisała:

> > to trzeba uważać.
          > trzeba, trzeba...

Ale co - grozisz?
          • mama303 Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 22:40
            scher napisał:

> Ale co - grozisz?
            a gdzieżby, raczej współczuję staruszkowi.
            • scher Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 23:37
              Nie wstyd ci tak łgać?
              • cosmetic.wipes Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 06:41

Lekarz musi zmienić ci tabletki, te, które bierzesz nie działają big_grin
                • j_malec Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 07:34
                  Problemem scher'a jest to, że swoje chore projekcje, wmawia innym. To naprawdę nadaje się do leczenia.
              • mama303 Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 17:23
                a gdzież tam, naprawdę szkoda mi starszego pana, który nie wygląda ostatnio na szczęśliwego. Posiwiał coś i schudł i wzrok taki smutny, nieobecny jakiś.... tongue_out
            • cosmetic.wipes Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 08:10
              big_grin
    • gama2003 Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 22:31
      Ale też nigdy nie potrzebował normalnego życia. Kiedyś o wszystko dbała mama. Te wszystkie straszne rzeczy typu zakupy, opłaty ogarniała.
      Myślę, że bał się ,, zwykłych ,, ludzi. Gdzieś czytałam, czyjeś wspomnienia ze wspólnego szkolnego życia, że obaj bracia mieli przechlapane, byli tępieni, ale też prowokowali zaczepki.Nie byli lubiani i trzymali tylko ze sobą.

On ma wymarzone życie, dożywotnią opiekę i do tego ochronę, przed ludźmi, którymi gardzi ze wzajemnością...Myślę, że w swojej twierdzy jest bardzo szczęśliwy. Prowadzi dostatnie życie, na swoich warunkach, nie przemęczywszy się nigdy ciężką pracą. Idealnie dla takiej osobowości.
      • mama303 Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 22:34
        gama2003 napisała:

> On ma wymarzone życie, dożywotnią opiekę

dlaczego dożywotnią?
        • olewka100procent Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 22:55
          On jest typowym introwetykiem . A co do tego gnębienia w szkole , dzieci nielubiane mogą stać się w dorosłości lubiane i na odwrót. Ludzie go tak naprawdę nie znają. Ja też nie. Na studiach miałam takiego wykładowce starszy zgorzkniały pan . Później okazał się super człowiekiem. Wystarczyło go poznać. Mój były sąsiad był nielubiany ale właściwie nie wiem za co. Brakowało mu chyba takiego obycia i zdolności towarzyskich. Siedział tylko w tych książkach i słuchał Kazika a później wyjechał na studia do Wrocławia.dzis jest po 40 stce i mieszka z rodzicami. Ma dobrą pracę. Nie wiem co z nim nie tak bo nie brzydki z niego facet. Kobiety nadal brak
          • fornitta69 Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 23:25
            No nie znamy go (ja bym nawet nie chciala) ale tak "na oko" na szczesliwego ani normalnego nie wyglada. Bardzo nie wyglada.
            • lellapolella Re: Biedny ten Kaczyński 14.12.16, 23:33
              Mało tego, nie wygląda na kogoś, w kim chciałoby się szukać drugiego dna. Szczególnie, gdy się odezwie.
              Wracając do tematu wątku: nie warto sądzić po sobie. Mam dziwne wrażenie, że facet ma teraz to, o czym marzył - poczucie ważności.
              • anetapzn Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 09:36
                lellapolella napisała:

> Wracając do tematu wątku: nie warto sądzić po sobie. Mam dziwne wrażenie, że fa
                > cet ma teraz to, o czym marzył - poczucie ważności.
                >
                Dokladnie i na wszystko centralnie wywalone.
            • olewka100procent Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 08:25
              Sądziłam że ematka nie ocenia książki po okładce. A jak wygląda normalny człowiek? 😃 Wiesz co, mi zawsze ludzie mówią dlaczego ja jestem taka smutna, rzygam już tym.. mam opadające kąciki ust, opadające powieki od dziecka, taki układ twarzy po matce i ojcu. Smutna nie jestem a już moja mama to była urodzona optymistka- tylko twarz jej do tego wizerunku nie pasowała. Teściowa lubiąca mocny makijaż , na pierwszy rzut oka - wredne babsko. A ona ? Oaza spokoju
              • iwles Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 08:30

Oceniamy wygląd przez pryzmat zachowania, tego co mówi, co robi, jakie gesty wykonuje, jaką ma mimikę, kiedy przemawia itp.
                Chyba o to chodziło z tym "na oko".
              • fornitta69 Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 16:32
                Ale ja go nie oceniam po minie czy rysach twarzy tylko po wypowiedziach. Caly cyrk smolenski chocby swiadczy o jego normalnosci,podobnie jak obsesyjna nienawisc do Tuska... "Naprawde jaki jestes nie wie nikt...ta prawda NIEPOTRZEBNA wcale mi"- guzik mnie obchodzi wewnetrzne zycie pana K,podobnie jak np pani Pawlowicz,ktora moze byc prywatnie ciepla i dobra kobieta big_grin
      • owczarkini Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 09:37
        >Myślę, że bał się ,, zwykłych ,, ludzi. Gdzieś czytałam, czyjeś wspomnienia ze wspólnego szkolnego >życia, że obaj bracia mieli przechlapane, byli tępieni, ale też prowokowali zaczepki.Nie byli lubiani i >trzymali tylko ze sobą.
        Też to czytałam. Zresztą chyba sam Tuskowi w debacie tak dogryzał, że Tusk był takim zwykłym "podwórkowym chłopakiem" bawiącym się z dzieciakami na ulicy, a oni otrzymali staranne wychowanie w bastionie willi na Żoliborzu. I to było widać. Obaj prezentowali poczucie wyższości i przekonanie o swojej niezwykłości, mamusia nie chciała żeby się zadawali z hołotą i to im zostało. Lecha to zresztą zgubiło, razem z 95 innymi ludźmi. Można sobie znaleźć nieoficjalne opinie borowików i personelu 36 Pułku, oni nienawidzili obsługiwać wizyt Kaczyńskiego bo wtedy nie obowiązywały żadne zasady oprócz Woli Prezydenta. I nie będzie mu jakiś dziad mówił, że trzeba już wylecieć albo nie da się wylądować.
    • issa-a Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 00:02
      >podobno chodzi wszędzie z kilkoma ochroniarzami.

w dodatku oplacanych z naszych podatkow, żeby było jasne. 1 mln zł rocznie...
      No ale tchórz musi mieć jakichś rosłych facetów u boku, zaraz pewniej się czuje i może ubliżać innym z swojego stołeczka, wychylajac się zza ich pleców.
      • aankaa Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 00:22
        z drabinki
        www.biedronka.pl/pl/product,id,4959,name,drabinka-2-stopniowa
        www.youtube.com/watch?v=RVs83oY_r1Y

i, o ironio, wygląda jak z biedry big_grin
      • beataj1 Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 00:51
        Cóż. Mamy do czynienia z facetem preferującym niesakramentalne związki seksualne. Nie wiadomo co ci panowie mają w obowiązkach. Jakie dodatkowe usługi...
    • jdylag75 Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 00:12
      Chcącemu nie dzieje się krzywda.
    • monia.i Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 00:14
      To proste - po zemstę smile
    • anorektycznazdzira Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 06:45
      ale co się pojara, że jest Bardzo Ważny to jego.
      tyle jego...
    • iwles Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 08:07

Każdy walczy z samotnością jak umie wink
    • lilly_about Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 08:41
      A kiedy on miał normalne życie? Stary kawaler, z kotem, w cieniu brata, chory psychicznie.... no dajcie spokój
      • iwles Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 08:45

... i nawet internować go nie chcieli. Biedny.
        • lilly_about Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 09:38
          O własnie! A tak sie pchał przecież!
    • owczarkini Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 09:26
      Ależ on przeżywa najpiękniejszy okres w życiu ! Wystarczy popatrzeć, jaki jest zachwycony jak wyłączają mikrofon opozycji w Sejmie, jak uwielbia te swoje przemówienia, roztacza swoje wizje. W końcu jest najważniejszy, a rząd mu skamle pod drzwiami o pięć minut rozmowy.
      Osobiście mam wrażenie, że istniała jakaś rywalizacja między nim a bratem i to niestety brat wygrywał i jako opozycjonista, i w życiu prywatnym. A teraz Jarosław czuje się jak Ron Wesley oglądający swoje odbicie w magicznym lustrze - "nareszcie jestem najlepszy".
      Ostatnio czytałam, że miał piękny plan, jak to rzuci suwerenowi pińćseta i na fali poparcia ogłosi przedterminowe wybory, żeby zdobyć większość konstytucyjną. A teraz jest przygnębiony, bo niewdzięczni, głupi ludzie w tym kraju nie deklarują 80% dla PiS mimo tak usilnych starań.
      W ogóle mi go nie szkoda. Ten człowiek urodził się o 200 lat za późno i ani on nie rozumie rzeczywistości, ani ludzie jego.
      • gama2003 Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 13:39
        Tak to właśnie widzę.
        Ekstaza na przemian z zaciskaniem piąstek i przytupywaniem, kiedy coś idzie nie tak na drabince, bo nie wszyscy krzyczą z uwielbieniem.
        Facet zawsze był obok świata, pod parasolem, spódnicą, czymkolwiek. Genialnie stworzył sobie teraz szklaną bańkę, w której jest bezpieczny i uwielbiany. W swoim wymiarze osiągnął najwyższy możliwy sukces. I nie odda tego, choćby miał podpalić ten kraj.
        Żadne dobro innego człowieka go nie interesuje.

Gdyby mu to wszystko odebrać, zginąłby szybko. Nie poszedłby sam do sklepu, lekarza, nigdzie. Nie wierzę, że potrafi zająć się gospodarstwem domowym, choćby w podstawowym zakresie.
        Umarłby ze strachu. Sam.
    • joanna_poz Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 09:28
      mała kupka kompleksów i tyle.
    • lauren6 Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 09:38
      I dzięki tym ochroniarzom ma jakieś towarzystwo. Przecież ten człowiek pod względem życia osobistego jest przegrany. Nie ma nikogo, bo chyba nawet Marta się na niego boczy odkąd ją obsmarował w biografii. Poza polityką on nie ma nic. Odsunąć go od partii i zostanie samotny, stetryczały dziadzio z kotem.
      • stacie_o Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 11:28
        Obsmarował Martę w biografii? Niemożliwe.
    • mamma_2012 Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 12:02
      Biedny to jest kraj i naród na którym on wyładowuje swoje frustracje i leczy kompleksy. To my nie będziemy mieć dobrego i normalnego, życia póki on będzie miał coś do powiedzenia, a trzeba pamiętać, że jad konserwuje.
      Bez ochroniarzy, którzy teraz zastępują mu matkę i brata, to on by puszki z konserwą nie otworzył.
      Tego faceta jak był pełnoletni matka ze szkoły odbierała, pracę załatwiła, a jak nie zdał z klasy do klasy to poruszyła niebo i ziemię, żeby Dziubdzius nie był stratny o rok.
    • jesienna.nuta Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 12:31
      A co ci do tego?
    • joaz Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 12:58
      też mi go żal. tak naprawdę to nic nie osiągnął. Cieszy się teraz swoim wszechwładztwem, ale historii nie oszuka. Za paręnaście lat będzie o nim krótka wzmianka, że był premierem w latach 2005-2007. Nie on będzie najdłużej urzędującym premierem, nie on wprowadzał Polskę do NATO, nie on wprowadzał Polskę do Unii. No chyba, że uda mu się wyprowadzić nasz kraj ze Wspólnoty - wtedy zajmie godne sobie miejsce w podręcznikach.
      Na szczęście dla nas jest jeden, nie ma potomka i żadnych następców nie zostawi.
      • bzdziagwa.a Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 13:17
        przyjdą następne rządy i bedą naprawiać to co zepsuł, a on bedzie na to patrzeć jak przegrany starzec.
        Amen
        • iwles Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 13:20

pod warunkiem, że odda władzę wink
          • bzdziagwa.a Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 13:23
            odpowiem muzycznie - nic nie może wiecznie trwać
      • wapaha Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 13:20
        ale roz...ał kraj uncertain
    • semihora Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 13:38
      Biedny? Nie napiszę, co o nim myślę, bo nawet w najłagodniejszej formie moja wypowiedź poleci z hukiem, ale daleka jestem od uznawania go za "biednego".
    • paszczakowna1 nie wszędzie z ochroniarzami 15.12.16, 15:24
      >podobno chodzi wszędzie z kilkoma ochroniarzami.

Rankiem 10 grudnia na Krakowskim Przedmieściu połamano mianowicie wszelkie możliwe (choć mnie niezbyt dobrze znane) procedury zabezpieczenia osób pełniących ważne funkcje w państwie. Otóż sam na przykład stałem na wyciągnięcie ręki od sprasowanego jak sardynka w puszce posła Kaczyńskiego i mogłem go zadźgać widelcem. Jemu co prawda ochrona BOR nie przysługuje, w sąsiedztwie stali tylko przerośnięci panowie z brygad Wąsika, ale dźganiu widelcem przeszkodzić nie bardzo mogli. Nie reagowali wcale, kiedy np. pchałem Kaczyńskiego za pośladki, bo siadał nimi – wbrew woli, popychano go – na głowie Krysi Maluśkiej, która na wózku inwalidzkim znalazła się akurat pomiędzy nami. Jeden z goryli od Wąsika zajął się za to wykręcaniem głowy Krysi i nie wiem, czy po to, by nie ugryzła w tyłek prezesa, czy może, żeby nie widziała jaki to zaszczyt na nią spłynął – przecież niezasłużenie. Tuż za Kaczyńskim – patrząc z mojej strony – stała śmiertelnie przerażona Beata Szydło i nie tylko fryzurę miała w nieładzie, ale również zabezpieczona nie była wcale. Jej zaś – oraz jej fryzurze – ochrona BOR się już należy.

Poza wszystkim – ochrona okazała się zbyteczna. Członkowie najwyższych władz partyjno-państwowych, choć ściśnięto ich razem z ich najbardziej zaciekłymi wrogami, wyszli z tej opresji nietknięci z dokładnością do fryzur i być może garniturów. Żadną miarą nie jest to jednak zasługa służb państwa. Ofiarowanie białych kwiatów było wszystkim, co im z naszej strony groziło. I przed tym bronili się bardzo dzielnie. Obronili się. Sami. Ochrona na nic się tu nie przydała.

Nie jest prawdą, że jakikolwiek kordon oddzielił od siebie dwie demonstracje. Połączone siły policji, BOR i brygad Wąsika cały swój impet – spory, przyznaję – włożyły w odepchnięcie ludzi od smoleńskich tablic. W odpychanym tłumie staliśmy wszyscy: poza naszymi ludźmi był tam więc Kaczyński (wyglądał niezdrowo, zaniepokoiłem się), Szydło, Błaszczak, Macierewicz, był poseł Pięta i cały zwyczajowo tam obecny kwiat pisowskiej polityki. Oraz oczywiście nieszczęsny lud smoleński.

konstytucjarp.org/cos-dziwnego-sie-stalo
    • wlazkotnaplot Re: Biedny ten Kaczyński 15.12.16, 18:49
      Bo jak piszesz nie ma życia normalnego i pewnie nie miał. Czymś czas zająć musi.
      • mama303 Re: Biedny ten Kaczyński 17.12.16, 14:36
        wczoraj to mu chyba z 10 lat przybyło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka