Dodaj do ulubionych

Warszawa 12.00 pod TK

18.12.16, 09:59
Kto może niech przyjdzie dzisiaj o 12.00 pod Trybunał Konstytucyjny. Jak ktoś nie zdąży, to dalszy ciąg ma być pod Sejmem.

---
Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
Obserwuj wątek
    • jesienna.nuta Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:04
      WSZYSTKIE, które warcholą, łażą na kretyńskie demonstracje o NIC, nie podoba im się DEMOKRATYCZNIE wybrany rząd, chcą polskiego Majdanu - powinny BEZWZGLĘDNIE ZRZEC się 500+.
      Bądźcie uczciwe!
      • lady-z-gaga Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:09
        Najpierw namów Rydzyka, żeby oddał dotacje z unii. Potem przyjdź tu pyskować.
      • cosmetic.wipes Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:13
        A dlaczego mają się zrzec? Traktują to jak rekompensatę obiecanego podwyższenia kwoty wolnej, więc wychodzi na zero.
      • magkul99 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:13
        10/10
        Nie mniej jednak za chwilę będą tu posty typu:
        -należy mi się, wiec biorę
        -im więcej z nas będzie brało tym szybciej Polska zbankrutuje
        -nie będę wspierać patologii i inne bla bla bla
        Ale najważniejsze przesłanie jest takie: PECUNIA NON OLET!
        • magkul99 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:14
          To było do jesiennej nuty
        • araceli Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 12:17
          magkul99 napisała:
          > -należy mi się, wiec biorę

Mnie się nie należy a będę musiała spłacać piśdzielskie długi zaciągnięte na kupowanie głosów. I co teraz?
      • wuika Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:27
        Mamy się dawać uczciwie okradać? Daj sobie spokój.
        • karolaa93 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 11:25
          big_grin
          a za poprzedniej władzy nie czułaś się okradana i robiona w trąbę?
          dziwna percepcja...
          • sumire Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 11:53
            A poprzednia władza zabierała mi forsę z podatków, żeby opłacić hojne rozdawnictwo? Pompowała kasę w SKOK-i? Smarowała hojnie pewnemu ojczulkowi?
            To "a PO, a PO" było zabawne jako argument przez pierwsze 15 tysięcy razy. Teraz już tylko durne jest.
            • nathasha Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:07
              nawet przez przez 15 tysiecy razy nie bylo bo to jest taktyka fake newsow jak z kampanii Clintonowej. zaraz, zaraz, sprawdzwmy kto za tym stal, czyzby nie Putin? PiS wraz z Putinem mowi o wichrzycielach przeciwko demokracji
      • sumire Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:31
        A ja ich nie mam. Tylko na 500+ płacę. Czego mam się zatem zrzec, żeby móc demonstrować? Bo wiesz - prawo do tego mam, czy będziesz używała caps locka w swoich wypowiedziach, czy nie. I tacy jak ty nam tego nie odbiorą.
      • edelstein Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:42
        Demonstruje, a na 500plus tak czy siak bym sie nie zalapalabig_grin
      • szarsz Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 11:02
        > BEZWZGLĘDNIE ZRZEC się 500+.

Najpierw niech euro wróci do poziomu z połowy ubiegłego roku.
        Najpierw niech kwota wolna zostanie uchwalona w wysokości zasądzonej przez TK.
        Najpierw niech obniżą VAT do poziomu uchwalonego prze PO.
      • araceli Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 12:15
        jesienna.nuta napisała:
        > WSZYSTKIE, które warcholą, łażą na kretyńskie demonstracje o NIC, nie podoba im
        > się DEMOKRATYCZNIE wybrany rząd, chcą polskiego Majdanu - powinny BEZWZGLĘDNI
        > E ZRZEC się 500+.
        > Bądźcie uczciwe!

Twój piśdzielski rządzik uważa, że jestem za bogata na pińcetplusa wiec mogę spokojnie protestować przeciw rozwalaniu państwa big_grin
      • mamma_2012 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 16:26
        A dostaną przynajmniej zwrot kwoty wolnej od podatku?
      • raczek47 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 17:07
        Ale płacą podatki.Dlaczego więc miałyby zrezygnować z tego,co z ich podatków jest rozdawane także tym,co unikają ich płacenia.
        Co to w ogóle za porównanie,że jak chodzą na demonstracje,więc niech nie biorą 500 plus.
        No tak,lepiej żeby po melinach chodziły albo w kościele siedziały i wszystko poza tym miały w d...e
        Tacy są dla władzuni najwygodniejsi.
      • twarz2 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 17:11
        Wszyscy wyznawcy PISu powinni za jak najszybciej udać się na wycieczkę do Korei Północnej. Moze wtedy zrozumiecie, co w tej chwili tworzy Jarosław i jego wyznawcy. Żaden inny argument nie dotrze juz chyba..
        • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 17:18
          twarz2 napisała:

> Wszyscy wyznawcy PISu powinni za jak najszybciej udać się na wycieczkę do Korei Północnej. Moze wtedy zrozumiecie, co w tej chwili tworzy Jarosław i jego wyznawcy. Żaden inny argument nie dotrze juz chyba..

Jak będzie wojna, to dopiero zrozumieją co to znaczy PiS.
    • 1elka26 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:08
      A z instrukcją pt: "Co musi sie stac, żeby powstał Majdan" juz zapoznaliście się?
      "Obrońcom demokracji" naprawdę odbija. Chca walczyc o demokrację, łamiąc demokrację i prowokując zamieszki.
      Jak ktoś, komu naprawdę zalezy na swoim kraju może wypisywać takie brednie?:

MAŁA INSTRUKCJA co musi się stać, żeby powstał Majdan.
      To było tak:
      1. Nośny społecznie powód, który zmobilizuje MŁODZIEŻ. Starzy na mrozie nie wysiedzą. Wystarczy dwa-trzy tysiące gotowych zostać na noc, ale za to dziesiątki tysięcy gotowych wspierać ich na miejscu za dnia
      2. Duży PLAC w centrum miasta (Plac Defilad się nie nadaje, bo nie ma go jak obronić), a w sąsiedztwie duży BUDYNEK PUBLICZNY, który można zająć (i obronić). To jest niezbędne ze względów logistycznych, sztabowych, centrum prasowego, toaletowych...
      3. Początkowe drobne utarczki z milicją, powstrzymane (jak dzisiaj) przez posłów. POSŁOWIE muszą być gotowi postawić własne namioty z wywieszką "Biuro poselskie", żeby zapewnić immunitet
      4. Namioty należy stawiać jak OBÓZ WAROWNY. Plus przenośne toalety i zapas drewna" itd.

Źródła nie będę podawać. Nie robi się reklamy ludziom których nie można inaczej nazwać jak chorzy z nienawiści.
      • przystanek_tramwajowy Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:11
        Wszystkim trollom dziękuję z całego serca za podbijanie wątku! Dzięki wam długo nie spadnie. No przynajmniej, dopóki wystarczy wam jadu i śliny. wink
        • magkul99 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:18
          Przystanek wcinasz się w robotę paszczakowna1. No chyba, że ona kawę roznosi przed Sejmem, to jest usprawiedliwiona😅
          • przystanek_tramwajowy Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:26
            Lubię pomagać. smile W końcu paszczakówna musi też nalepić pierogów. smile
    • iskierka3 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:25
      Hehe, jaki strach. Wszystkie rece na pokladwink i tak nie dacie rady.
      Ludzie sie dziwili jak rozne rzeczy w historii byly mozliwe i jak to sie dzialo, ze "zwykli ludzie" popierali swinstwo. To teraz ogladamy to na zywo. Mamy takich ludzi obok, ktorzy tu i teraz popieraja swinstwo. Spoleczenstwa nic nie zmadrzaly.
      • szarsz Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:58
        > Hehe, jaki strach. Wszystkie rece na poklad

Ano, śpiewka ja po czarnym poniedziałku. "moja partia nie ma żadnych intencji, by ograniczać wolność dostępu dziennikarzy - mówi marszałek Karczewski." hyhy
    • baltycki Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:33
      > Zrzeknij się 500+ trollu.
      A to PiS wyplaca ze swojej partyjnej kasy?
    • lady-z-gaga Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:40
      Może Kaczor przyjdzie powalczyć o wolną Polskę? big_grin

www.facebook.com/wtworkach/?pnref=story
      • lady-z-gaga zły link 18.12.16, 10:43
        www.facebook.com/wtworkach/videos/1173612259354897/?pnref=story
        • olewka100procent Re: zły link 18.12.16, 10:52
          Oszołomstwa lemingów nic ani nikt nie przekona. A niech idą krzyczą jak nic lepszego do roboty w domu nie mają
          • starczy_tego Re: zły link 18.12.16, 10:53
            Wracaj do kuchni pierogi lepić
            • olewka100procent Re: zły link 18.12.16, 11:02
              Już ulepione i zamrożone, zaraz na świąteczne zakupy idę , na kawkę i obiad. A wy pod sejm? Oh nie zazdroszczę , dziś taka brzydka pogoda 😢
              • cosmetic.wipes [...] 18.12.16, 11:06
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • mdro Re: zły link 18.12.16, 11:20
                  Daj spokój, nie podkręcaj atmosfery, niech się olewka nie musi okopywać na pozycjach. Jeszcze przyjdzie do rozumu.
              • iskierka3 Re: zły link 18.12.16, 11:14
                Tyle lat ewoucji i wszystko na nicwink
              • araceli Re: zły link 18.12.16, 11:49
                olewka100procent napisała:
                > Już ulepione i zamrożone, zaraz na świąteczne zakupy idę

PiSura w niedziele na zakupach???? Hipokryzja level prawactwo big_grin
                • przystanek_tramwajowy Re: zły link 18.12.16, 11:52
                  araceli napisała:

> olewka100procent napisała:
                  > > Już ulepione i zamrożone, zaraz na świąteczne zakupy idę
                  >
                  > PiSura w niedziele na zakupach???? Hipokryzja level prawactwo big_grin
                  >
                  >

Pewnie w piątek zasiłek z MOPS-u odebrała. Musi szybko wydać, żeby stary nie przepił.
                • olewka100procent Re: zły link 18.12.16, 13:50
                  A ty choinka ubrana i święta obchodzone ? Hipokryzja level lewak haha
                  • araceli Re: zły link 18.12.16, 14:42
                    > A ty choinka ubrana i święta obchodzone ? Hipokryzja level lewak haha

Nie i nie. I co teraz prawaczko? big_grin
              • asia-loi Re: zły link 18.12.16, 14:08

> Już ulepione i zamrożone, zaraz na świąteczne zakupy idę , na kawkę i obiad. A wy pod sejm? Oh nie zazdroszczę , dziś taka brzydka pogoda 😢

Jak to, nie idziesz na demonstrację, którą organizuje Gazeta Polska?
                A swoją drogą, jestem bardzo ciekawa, ile pisięta "uzbierają" ludzi.
            • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 13:31
              lepiej już niech lepi te pierogi, niż miałaby robić z siebie durnia i marznąć pod sejmem.
              żeby to chociaż jeszcze w jej interesie było, czy innych zwykłych /szarych państwa Kowalskich...
              • iskierka3 Re: zły link 18.12.16, 13:39
                No wlasnie jest. Problem z tymi szarymi Kowalskimi, ze bierni i durni i zawsze ktos musi za nich karku nadstawiac.
                • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 13:51
                  ci "bierni" i "durni" Kowalscy mają gdzieś interesy opozycji. mają inne sprawy na głowie i wolą przygotowywać się w spokoju do nadchodzących ŚBNsmile
                  • iskierka3 Re: zły link 18.12.16, 14:06
                    Widzisz a niektorzy sa gotowi poswiecic swoje domowe ciepelko i swoj dorazny interes dla dobra takiego Kowalskiego. Bo to NIE interesow opozycji sie ram broni. Ze opizycja TEZ protestuje to chyba naturalne? Jest OPOZYCJA, trudno zeby z pisem palowala obywateliwink
                    • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 14:11
                      jak dla mnie, możecie się tam wszyscy powyrzynać. może wtedy będzie w końcu święty spokój.
                      przynajmniej ci "walczący" będą wiedzieli, że nie przelali swojej krwi na darmowink
                  • asia-loi Re: zły link 18.12.16, 14:35
                    jagienka75 napisała:

> ci "bierni" i "durni" Kowalscy mają gdzieś interesy opozycji. mają inne sprawy na głowie i wolą przygotowywać się w spokoju do nadchodzących ŚBNsmile

Święta to wymówka. Jak by było daleko do świąt, to też by palcem w bucie nie kiwnęli.
                    • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 14:55
                      to też.
                      zwykli ludzie mają swoje problemy, swoje sprawy i mają gdzieś interesy opozycji, która do tej pory o nich nie dbała.
                      wystarczy, że blisko połowa Polaków nie poszła w ogóle do urn wyborczych m.in dlatego, ponieważ nie mieli na kogo głosować.
                      • asia-loi Re: zły link 18.12.16, 15:06
                        jagienka75 napisała:

> wystarczy, że blisko połowa Polaków nie poszła w ogóle do urn wyborczych m.in dlatego, ponieważ nie mieli na kogo głosować.

Ja nie byłam świadomie na wyborach, czego mi tu niektórzy nie mogą darować.
                        Dość już miałam, ciągłego wybierania mniejszego zła. tongue_out
                        Na PiS, bym nigdy nie głosowała, ale na PO też już nie i na inne partie też nie.
                        Jednak zdecydowanie mniejsze zło, to rząd PO.
                        Boję się że PiS nas doprowadzi do wojny lub do hiperinflacji. sad
                        To co i jak, PiS zrobił głosując budżet, to mega skandal. suspicious
                        • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 15:53
                          a ja nie głosowałam ani na jednych, ani na drugich. na Nowoczesną też nie, tylko na Zjednoczoną Lewicę, która nie weszła do sejmu.
                          i nie wiem, czy w ogóle pójdę na kolejne wybory, bo naprawdę nie ma na kogo w tym kraju głosować.
                          nie wyobrażam sobie też PO czy Nowoczesnej przy władzy.
                          • asia-loi Re: zły link 18.12.16, 16:04
                            jagienka75 napisała:

> i nie wiem, czy w ogóle pójdę na kolejne wybory, bo naprawdę nie ma na kogo w tym kraju głosować.
                            nie wyobrażam sobie też PO czy Nowoczesnej przy władzy.

No właśnie, ja to sobie obiecałam wcześniej, że nie pójdę na wybory. I nie poszłam.
                            Bo mam już po kokardy tej wojny polsko-polskiej. Nie ma na kogo głosować, ciągłego wybierania mniejszego zła, też mam już dość, oddawanie świadomie nieważnego głosu też nic nie daje (wypróbowałam już).
                            Poza tym uważałam i uważam, że jak się zwolennicy PiS-u, sami nie własnej skórze nie przekonają co znaczy PiS, to zawsze będą PiS popierać. Mnie się wiele w rządach PO nie podobało, więc pokazałam im czerwoną kartkę. Choć na Komorowskiego głosowałam, jak zobaczyłam, że przegrał w I turze i z kim walczy w II. A w przed ostatnich wyborach głosowałam na Palikota i też czułam się rozczarowana.
          • kitek_maly Re: zły link 18.12.16, 12:36
            > Oszołomstwa lemingów nic ani nikt nie przekona. A niech idą krzyczą jak nic lepszego do roboty w domu nie mają

Przykład dozgonnej wdzięczności za 500+.
            Szkoda, że nie zdajesz sobie sprawy, że twoje dzieci będą ten program spłacać...
            A wystarczyło trochę bardziej pogłówkować, pójść do szkoły, zdobyć zawód a nie musiałabyś dać się przekupywać...
            • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 13:28
              no bo lepiej było, żeby PEŁO doszło do władzy, pozwolili sobie wcisnąć tysiące gości z Afryki, których ty i tobie podobni, radośnie utrzymywalibyście ze swoich podatków. po co kasa dla polskich dziecibig_grin
              • kitek_maly Re: zły link 18.12.16, 14:29
                A gdzie ja coś takiego napisałam??
                • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 14:59
                  dajesz do zrozumienia, że ludzie dali się przekupić programem 500 plus a to guzik prawda, bo połowa Polaków w ogóle nie głosowała na na obecnych rządzących oddała głos zaledwie garstka, czyli mniej, niż połowa społeczeństwa, która nie raczyła iść na wybory.
                  jedni warci drugich.
                  gdyby wygrało PO, dziś musiałabyś utrzymywać ze swoich podatków nierobów z Afryki oraz ich potomstwo.
                  jakby na to nie patrzeć, to już lepiej utrzymywać polskie dzieciaki.
                  • sumire Re: zły link 18.12.16, 15:09
                    Ależ oczywiście, że dali się przekupić - wyborcy PiS jak najbardziej. Zdecydowała wizja łatwej kasy i, co widać również po twoim wpisie, straszenie napływem nierobów z Afryki. A niby co innego? big_grin
                    • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 15:49
                      ale jak widać po sondażach, "przekupiona" została zaledwie garsteczka wyborców.
                      połowa oddała głosy na ileś tam partii, druga połowa została w domach i miała na wybory wywalone.
                      więc nie wszyscy dali się omamić wizją pińceta.
                      no, ale jak widać to co niektórzy woleliby utrzymywać wielodzietne rodziny muzułmanów, niż nasze dzieci.
                      • sumire Re: zły link 18.12.16, 15:55
                        Osobiście wolałabym nikogo nie utrzymywać. Wolałabym, by mieszkańcy Polski bez problemu utrzymywali się sami. Nie żeby dostawali do ręki cudze pieniądze. A z tymi, co mają wywalone, mam problem jeszcze większy, ale że prędzej czy później odczują skutki swojej obojętności - cóż smile
                        • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 16:16
                          wśród pobierających kasę z 500 plus, są osoby pracujące i odprowadzające podatki, gdybyś nie wiedziała.
                          na tym forum też takie osoby się znajdują, więc dziwne są te twoje żale.
                          • araceli Re: zły link 18.12.16, 16:24
                            jagienka75 napisała:
                            > wśród pobierających kasę z 500 plus, są osoby pracujące i odprowadzające
                            > podatki, gdybyś nie wiedziała.

Wśród osób, którym pińscetplus się nie należy bo nurżujsko mają 800zł/osobę w rodzinie też są osoby pracujące i odprowadzające podatki. I co teraz?
                            • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 17:00
                              i co ja ci na to poradzę?
                              wiesz, gdzie możesz iść ze swoimi pretensjami?
                              chodzisz pod sejmem? wykorzystaj to.
                              może akurat dzięki tobie ci ludzie dostaną swoje 500 pluswink
                              • araceli Re: zły link 18.12.16, 17:06
                                jagienka75 napisała:
                                > i co ja ci na to poradzę?

Na przykład możesz nie walić ckliwych propagandowych tekstów o rzekomym braku chęci płacenia na "NASZE" dzieci.
                                • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 17:11
                                  no wiesz, wolę na na NASZE, niż cudze.
                                  ja wiem, że ty gardzisz ludźmi, którzy obchodzą ŚBN a muzułmanów stawiasz wyżej, niż katolików.
                                  biorąc pod uwagę twoje pożal się Boże poglądy, nic mnie już nie zdziwi.
                                  • araceli Re: zły link 18.12.16, 17:15
                                    jagienka75 napisała:

> no wiesz, wolę na na NASZE,

To płać na NASZE. A nie na 'drugie i kolejne ale tylko niektóre'.

> ja wiem, że ty gardzisz ludźmi, którzy obchodzą ŚBN

Po co kłamiesz? Gardzę ludźmi, którzy nie wiedzą skład pochodzą tradycje, które kultywują.

Jestem niesamowicie ciekawa dlaczego prawaczki nie potrafią nie kłamać... Takie pobożne a tak zaciekle atakują kłamstwami... Przeproś, żałuj i leć do kościółka się wyspowiadać big_grin
                                    • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 17:23
                                      o, teraz jestem "prawaczką.
                                      no czego to się człowiek tutaj nie dowie big_grin
                                      ja prawaczką nie jestem, ale ty za to jesteś lewaczką.

to nie moja wina, że nie masz dzieci.
                                      ani moja, ani tych wszystkich, którzy dzieci mają.
                                      i nie unoś się już tak, bo jeszcze coś ci się stanie.
                                      • araceli Re: zły link 18.12.16, 17:27
                                        Kłam mi kłam pani 'nie glosowałam na Pis ALE....'. A potem leć do kościółka się wyspowiadać - Rydzyk już czeka - zbawi za drobną daninę big_grin
                                        • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 17:34

zaciełaś się?
                        • araceli Re: zły link 18.12.16, 16:22
                          sumire napisała:
                          > Osobiście wolałabym nikogo nie utrzymywać.

Tak na margienesie - szafowanie pińcetplucem gdzie samotna matka jedynaka płaci na dzieci milionerek Pyżalskiej czy Kulczykowej w kontekście 'nie chcecie płacić na nasze dzieci' jest szczytem bezczelności.
                      • araceli Re: zły link 18.12.16, 16:12
                        jagienka75 napisała:
                        > niż nasze dzieci.

Drugie niektóre dzieci propagandzistko big_grin
                        • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 16:18
                          kto?
                          idź kobieto lepiej pod sejm. poskacz sobie, może klepki ci kiedyś wskoczą na miejsce, z którego "wyskoczyły".
                          • araceli Re: zły link 18.12.16, 16:23
                            jagienka75 napisała:
                            > kto?

Ty. Łazawe 'nie chcecie płacić na NASZE dzieci' podczas gdy ja konkretnie muszę płacić na dzieci milionerek Pyżalskiej czy Kulczykowej jest szczytem bezczelności w Twoim wykonaniu.
                            • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 17:01
                              a to moja wina, że obecny chłop woli żyć w trójkącie, niż stworzyć z tobą stabilny związek i mieć dzieci?
                              bogaczki mnie nie interesują. jak dla mnie, za "wysokie" progi.
                              • araceli Re: zły link 18.12.16, 17:04
                                jagienka75 napisała:
                                > a to moja wina, że obecny chłop woli żyć w trójkącie, niż stworzyć z tobą stab
                                > ilny związek i mieć dzieci?

Jakim trójkącie? Żyje normalnie ze mną na pińcetlusa jesteśmy za bogaci ("wysokie progi" powyżej 800zł/os).
                                • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 17:13
                                  przecież ty nie masz dzieci, tylko...kota.
                                  • araceli Re: zły link 18.12.16, 17:16
                                    W Twoich wymysłach to nawet i kanarka mogę mieć. Leć się spowiadać! big_grin
                                    • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 17:26
                                      masz kotka. masz. chyba się tego nie wstydziszwink
                                      a co do spowiedzi, nie robię tego od lat.
                                      nie wszyscy czują taką "potrzebę".
                                      tobie by z=się za to przydała.
                                      może gdybyś pogadała z księdzem, w jakiś sposób byś sobie ulżyła i ciśnienie by ci spadło...
                                      może tym samym stałabyś się milsza dla innych i nie musiała rzucać się na każdego, kto ma inne poglądy, niż ty sama?
                                      • araceli Re: zły link 18.12.16, 17:28
                                        jagienka75 napisała:
                                        > a rzucać się na każdego, kto ma inne poglądy, niż ty sama?

I kto to mówi! big_grin big_grin big_grin
                                        • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 17:37
                                          ależ ja za tobą nie biegam po tym wątku, tylko ty się do mnie przyczepiłaśsmile
                                          osobiście uważam, że nie jesteś osobą, z którą można sensownie pogadać, ale jak już zaczęłaś konwersację, to ją "ciągnę"...
                                          jeśli teraz sobie jakoś nie ulżysz, to jeszcze temu biednemu kotu się dostanie a ja nie chcę go mieć na sumieniu.
                                          doceń to.
                              • sumire Re: zły link 18.12.16, 17:06
                                Twoja umiłowana władzunia każdego, kto zarabia więcej niż nędzny ochłap, uważa za bogacza i zgniłego kapitalistę przecież.
                                • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 17:15
                                  moja?
                                  to zalinkuj choć jedną moją wypowiedż, w której twierdzę, że to moja "umiłowana władzunia"smile
                                  • livia.kalina Re: zły link 18.12.16, 18:34
                                    Wszystkie twoje wpisy w tym wątku to popis służalczości i uległości wobec pizdzielców.
                                    • jagienka75 Re: zły link 18.12.16, 19:50
                                      no coś ty? naprawdę?
                                      chyba coś ci się z lekka pomerdało, sługo popaprańcówwink
            • asia-loi Re: zły link 18.12.16, 14:38
              kitek_maly napisała:

> A wystarczyło trochę bardziej pogłówkować, pójść do szkoły, zdobyć zawód a nie
              > musiałabyś dać się przekupywać...

Znam sporo ludzi wykształconych (po studiach) i jedni są zwolennikami PiS-u, inni nie, ale wszyscy chętnie przytulili 500+. Oczywiście, mam na myśli tych, którym się należy 500+ i wielu takich, którzy są bardzo rozczarowani, że ich 500+ ominęło.
    • mdro Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:41
      Jak takie indywidua jak ty wrzeszczą o komunistach i złodziejach, ubekach i warchołach (jak pięknie wraca gomułkowska retoryka...) to nie jest szczucie? O, i jeszcze "najgorszy sort" się pojawił, pilnie słuchasz dyktatorka big_grin. Ale piszcie tak dalej, świetną robotę robicie.
    • araceli Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:44
      jesienna.nuta napisała:
      > Zrzeknij się 500+ trollu.

Myślę, że wiele osób chętnie zrzeknie się 500+ jak nie będą musieli potem spłacać długu, który na nie zaciągacie big_grin
      • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:05
        araceli napisała:
        >
        > Myślę, że wiele osób chętnie zrzeknie się 500+ jak nie będą musieli potem spłacać długu, który na nie zaciągacie big_grin

Myślę, że nie. Może zrzekliby się ci, co mają dużo kasy.
        Znam sporo ludzi w realu, którzy czują się bardzo skrzywdzeni, że nie dostali 500+.
        I gdyby teraz dostali (jak już widać co wyrabia PiS), byliby bardzo zadowoleni.
    • edelstein Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:46
      Masz jakies inne argumenty procz tych 500+.
      • mdro Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:52
        Szydło wczoraj nie miała żadnego, więc skąd troll ma wziąć inne?
        • edelstein Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 11:06
          Nowe wytyczne jeszcze nie przyszlybig_grin
          • mdro Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 11:21
            A nie, ona chyba faktycznie społecznie działa i tylko powtarza przekaz z rządowych mediów.
            • nathasha Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 16:36
              To dopiero jest upadek, walczyc o sprawe pisu za darmo
    • starczy_tego Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:50
      Buahah, jeśli ja nie dostaje pińceta to rozumiem ze mam zgodę na demonstracje? big_grin
    • cosmetic.wipes Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 10:57
      Poproś swoich guru, żeby zmienili ustawę o pińcetplusie - niech należy się tylko zagorzałym wyznawcom big_grin
    • araceli Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 12:06
      O! Kolejna propagandzistka na posterunku big_grin I te same słowa wciąż... rozkazy widać jasne przyszły big_grin
      • araceli Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 12:08
        natemat.pl/197041,5-klamstw-pis-na-temat-ostatniej-nocy-tak-beda-probowali-nami-manipulowac
        • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:39
          Hahahaha
          Prognozował ???
          Ci to za słowo?
          Nie znam
          Ale leminga jak widac mozna nim omamić
          • araceli Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:44
            asmarabis napisała:
            > Hahahaha
            > Prognozował ???
            > Ci to za słowo?
            > Nie znam

Z własnego nieuctwa się śmiejesz?
            sjp.pwn.pl/szukaj/prognozowa%C4%87.html
    • krejzimama Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 12:06
      Oooo sztab przysłał odwody.
      To nie pomoże. Stoicie na straconej pozycji ilebyście tu nie rzucili debili to jedyne co osiągnięcie to wywołanie usmieszku politowania.
    • 1elka26 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 12:44
      Mam nadzieję, że nareszcie TK zgodnie z swoją nazwą będzie naprawdę stał na straży Konstytucji i zaznajomi sie z art. 197 , którego ustepujący prezes jakoś nie potrafił zobaczyć.
      Przy okazji, można było przekonać się jak rozumie niezaleźnośc sedziowską "totalna opozycja". Mam wrażenie, że dla nich niezależni są ci sędziowie, którzy potrafią sprawnie i z należytą uniżonościa odbierać telefony. Inni sędziowie są oczywiście sterowani, wykonujący polecenia itd.
      • lukrrecja Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:06
        Myślisz, że na straży konstytucji będą stać pisowscy aparatczycy - oszuści, którzy biorą lewe zwolnienia lekarskie? Ci ludzie nie mają żadnych zasad. Zaczyna się czarna, ponura noc polskiej demokracji.
      • iskierka3 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:25
        Przeciez to pisowscy aparatczycy tylko z unizonoscia odbieraja telefony. Oj, elka wszysto ci sie myliwink))
        • 1elka26 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:41
          Zamiast czytać instrukcje z Czerskiej zacznij oglądać transmisje z posiedzeń komisji Amber Gold. Nie będziesz miala problemu z stwierdzeniem - jacy sedziowie odbierają telefony i jak bardzo są to "niezależni" sedziowie.
          • przystanek_tramwajowy Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:43
            Oraz jakimi durniami są obecnie rządzacy - casus posła Suskiego i Katarzyny Wielkiej. smile
          • zona_glusia Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:56
            Radzę dokładnie zainteresować się sprawą Amber Gold. Może wtedy wyjaśnisz nam, dlaczego prokuratorzy, którzy umarzali postępowania w tej sprawie i nie przekazywali ich dalej tak szybko i ładnie awansowali, gdy Prokuratorem Generalnym został Ziobro.
          • iskierka3 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:03
            Kotku, znowu pudlo - tak jak sadzisz, ze unizeni sedziowie na telefon to wszedzie a nie tylko u was, tak sadzisz, ze jesli ty dostajesz instrukcje i placa ci za trollowanie to wszystkimwink no wiec nie - aparatczycy, instrukcje i platne wpisy na forach to WASZA domena, zobacz jaki trudny i dziwny jest ten swiatwink
            • 1elka26 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:33
              Zdaje sobie sprawę, że najlepszą obroną jest atak, co zreszta doskonale widac na tzw. manifestacjach w obronie demokracji. W końcu praktyki korumpowania ludzi i uprawiania odpowiedniej propagandy macie opanowane od lat.
              PIS w tej dziedzinie jest nieporadny jak dziecko. Nie miał tak zdolnych i zaprawionych w wieloletnich bojach speców od propagandy.
    • iskierka3 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:25
      Ale strachu w partyjcesmile i dobrzesmile
    • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:36
      Przeciwko czemu jest demonstracja?
      Jak pytałam o poprzednia to nie wiedzualyscie przeciwko czemu wychodzicie na ulice ciekawa jestem czy teraz ktoś tu zna o co chodzi ?
      • jagienka75 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:39
        bo nie wiedzą.
        opozycja wyciąga ludzi na ulicę w imię własnych interesów. ich zwykli Polacy nie obchodzą wcale.
        byle tym darmozjadom było dobrze. reszta się nie liczy.
        a głupie barany idą...
      • iskierka3 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:41
        Wszyscy wiedzieli po co i wszyscy Ci odpowiedzieli, nie klam. Chyba ze jestes na tyle ograniczona, ze nie rozumiesz odpowiedzi to naucz sie choc tyle, zd pewne rzeczy sa poza Twoim zasiegiem i nie pytaj w kolko.
        • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:43
          Ni wszyscy wiedzieli wywiązała sie dyskusja, nie przeinaczaj.
          Czy ktoś wie przeciwko czemu teraz sie gromadzicie ??????
          • jagienka75 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:47
            szary lud nie musi tego wiedzieć.
            grunt, że podżegacze to wiedzą.
            nie pytaj, bo to nie ma sensu.
            i tak nikt nie odpowie. jeszcze z błotem zostaniesz zmieszana.
            reprezentują ten sam poziom agresji, co nawiedzeni wyznawcy Rydzyka.
            • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:53
              Dajmy im szanse, na razie wychodzi na to ze nie wiedza po co maja iść pod ten sejm, ale może któraś dostała w międzyczasie instrukcje i formułki ktore ma skandować i w jakim kolorze sie ubrać , to może sie podzieli
            • iskierka3 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 13:57
              Wczoraj jej odoowiedziano.
              • iskierka3 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:00
                Te teksty sa liczone na tzw "obojetnych", ktorzy wejda tu przypadkiem, nie znaja nicka asmarabis i byc moze zlapia sie na propagande. No wiec jest to troll wyjatkowo chamski i grajacy tepadlo a odpowiedz o powod protestow padla nie raz i nie dwa. I podanie jej po raz kolejny niczego we wpisach asmarabis nie zmieni albowiem sa to wpisy oplacone. Gwoli wyjasnienia gdyby ktos nowy wpadl.
                • jagienka75 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:05
                  tak, jasne . "opłacone".
                  jak nic, to troll "kremlowski/putinowski", albo człowiek Jarosławabig_grin
                  no bo przecież każdy, kto nie zgadza się z opozycją, albo popierającymi opozycję, to opłacanym trollem jest, czy moher, który gapi się bezmyślnie w TVPIS, czy jak to tam nazywacie.
                • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:06
                  Wklej link w którym miejscu padła odpowiedz albo napisz dlaczego protestujecie , może ktoś nowy jest na wątku i szuka informacji
                  • iskierka3 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:21
                    Ani mi sie sni wchodzic z toba w durne dyskusje, ktore niczego nie przyniosa ( no, gdyby ktos nowy to czytal po twych odpowiedziach szybko by sie zorientowal z kim ma do czynienia). Zeby zobaczyc przeciw czemu sa protesty wystarczy wejsc w byle ktora dyskusje, wejsc na glowna lub odpalic fb. Wiec nie zgrywaj pokrzywdzonej niezorientowanej. A jesli kto nowy ciebie ciekawy, zawsze moze wrzucic nick w wyszukiwarke.
                    • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:27
                      Dlaczego sama stwierdzasz ze wasza demonstracja jest durna i niczego jie przyniesie ?
                      Albo stoiszmurem za PO albo idź ubierać choinkę
          • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:45
            asmarabis napisała:

> Ni wszyscy wiedzieli wywiązała sie dyskusja, nie przeinaczaj.
            > Czy ktoś wie przeciwko czemu teraz sie gromadzicie ??????

No przecież to nie tajemnica, dlaczego ludzie wczoraj, dzisiaj, jutro, pojutrze protestują i będą protestować.
            1. cofnięcie kary dla posła Szczerby,
            2. powtórzenie głosowania - w sprawie głosowania budżetu we wtorek, które opozycja uznaje za nielegalne,
            3. cofnięcie zakazów dla dziennikarzy, który ma wejść w życie 1.01.2017 r.
            4. a dzisiaj w niedzielę, jest jeszcze demonstracja na pożegnanie A. Rzeplińskiego (prezes Trybunału Konstytucyjnego), któremu kończy się kadencja.
            • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 14:48
              asia-loi napisała:

> 2. powtórzenie głosowania - w sprawie głosowania budżetu we wtorek, które opozycja uznaje za nielegalne,

Napisałam niegramatycznie, więc jeszcze raz.
              Powtórzenie głosowania w sprawie budżetu na 2017 r. To jest najważniejsza ustawa. Opozycja uważa to głosowanie za nielegalne, i chce powtórzenia głosowania we wtorek, na sali plenarnej i z udziałem wszystkich posłów, a nie tak jak to się odbyło.
              • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:04
                A jak to sie miało tak właściwie odbyć skoro sala plenarna byka zablokowana. Cóż mieli innego zrobić mając na karku grupę błaznów ??
                • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:17
                  asmarabis napisała:

> A jak to sie miało tak właściwie odbyć skoro sala plenarna byka zablokowana. Cóż mieli innego zrobić mając na karku grupę błaznów ??

Przede wszystkim, powinni sprawdzić czy jest kworum. Nie zrobili tego.
                  Nie ma (do teraz) imiennej listy, kto i jak głosował.
                  Nie wpuścili posłów opozycji, do sali gdzie głosowali.
                  Wygonili dziennikarzy, nie było kamer i teraz trudno udowodnić. Co innego mówi PiS, co innego opozycja.
                  Posłowie opozycji nie mogli zadawać pytań, nie mogli głosować, bo nie mogli wejść na salę.
                  Posłowie opozycji mówią, że widzieli ludzi, którzy nie są posłami, a głosowali.
                  Na salę kolumnową jest kilka wejść. Do jednych drzwi wejście posłom na polecenie marszałka blokowała straż marszałkowska, a do innych blokowali posłowie PiS-u, posłowie opozycji nie mogli dojść do stołu prezydium w celu złożenia wniosku, bo posłowie PiS-u zastawili przejście krzesłami.
                  No i jeszcze Ziobro i Kamiński zostali przyłapani, jak podpisywali listę obecności po głosowaniu (jest filmik w necie). Ponieważ kamer nie było i nie głosowali za pomocą kart, nie wiadomo czy byli na głosowaniu, a wiadomo, że politycy prawdy nie mówią.
                  • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:31
                    No ale czy oni sami tam poszli czy przymilusilo ich skandaliczne zachowanie PO ? W sali plenarnej na mównicy stała grupa błaznów ktora zakłócała obrady, jak mieli inaczej te ustawę uchwalić jak Janie w innej sali? zalosne jest podnoszenie jakichś braków formalnych przez tych ktorzy zaszczuli pracujących nad ustawa budżetowa i szkoda ze wy tego zdajecie sie nie dostrzegać
                    • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:46
                      asmarabis napisała:

> No ale czy oni sami tam poszli czy przymilusilo ich skandaliczne zachowanie PO.

Opozycja postawiła warunek. Przywrócenie do obrad posła Szczerby.
                      Gdyby PiS to zrobił, opozycja przestałaby blokować mównicę.
                      Ruch i rozwiązanie konfliktu było po stronie PiS. I mieli szansę wyjść z tego konfliktu z twarzą, bo poseł Szczerba napisał wniosek o przywrócenie do obrad. PiS tego nie zrobił.
                      • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:55
                        Ale dlaczego on miałby być przywrócony do obrad ??????
                        Ewidentne prowokował, to nie była kwestia ze sie przejęzyczył czy cos .....jA sobie nie życzę tekstów o " kochanku" z mównicy sejmowej ......za tydzień następny przyjdzie, zrobi tam kupę albo pokaże penisa i tez bedzie zadał przywrócenia ????
                        • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 16:07
                          asmarabis napisała:

> Ale dlaczego on miałby być przywrócony do obrad ??????

Bo to wykluczenie było bezzasadne. Szczerba nie zrobił nic złego, co widać na filmiku.
                          Nie takie wydarzenia miały miejsce w Sejmie i było git.
                          • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 16:20
                            Jak by spojrzeć na zapisy regulaminu to zapewne pisze czarno na białym ze to marszałek ma prawo decydować niezawisła decyzja kto bierze udział w obradach a kto nie a nie opozycja. Nie ma żadnego powodu dlaczego miałby puszczać płazem teksty o kochanku
                            • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 16:32
                              asmarabis napisała:

> Jak by spojrzeć na zapisy regulaminu to zapewne pisze czarno na białym ze to marszałek ma prawo decydować niezawisła decyzja kto bierze udział w obradach a kto nie a nie opozycja. Nie ma żadnego powodu dlaczego miałby puszczać płazem teksty o kochanku

Wykluczenie z grona posłów musi być zasadne, a nie może zależeć od "widzimisię" marszałka.
                              Zresztą z tego co mówił szef PSL, marszałek był skłonny przywrócić Szczerbę do obrad, ale po mediacji szefa PSL, do gabinetu marszałka, wkroczył Jarosław i po krótkiej rozmowie (marszałka z Jarosławem), marszałek wyszedł i powiedział, że nie ma już o czym mówić i żadnego przywrócenia Szczerby do obrad nie będzie.
                              Opozycja boi się, że skoro wykluczono już jednego posła (bezzasadnie) to marszałek może wykluczyć więcej posłów (bez powodu) i wtedy PiS będzie miał większość konstytucyjną (teraz nie ma) i może zmienić konstytucję.
                              Poza tym nie może być tak, że posłów opozycji nie wpuszcza się na salę gdzie głosuje się najważniejszą ustawę, czym uniemożliwia im się głosowanie. No i to kworum.
                              Prawdopodobnie PiS nie miał kworum, żeby uchwalić budżet, ale nie można tego teraz udowodnić, bo nie było kamer, dziennikarzy, opozycji, kart do głosowania.
                              I jeżeli zakaz dla dziennikarzy wejdzie w życie 1.01.2017 r., to już nic nie zobaczymy w telewizorze.
                              Gdyby ten zakaz dla dziennikarzy obowiązywał teraz, to tego co się działo przez ostatnie dni, też byśmy nie widzieli. O żadnych szfindlach posłów nie będziemy wiedzieć, jak w sejmie nie będzie dziennikarzy.
                              • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 16:54
                                > łek może wykluczyć więcej posłów (bez powodu) i wtedy PiS będzie miał większość
                                > konstytucyjną (teraz nie ma) i może zmienić konstytucję

No jak to bez powodu ???no sory oglądałam ten fragment wystąpienia i jak rozumiem skoro była debata o ustawie budżetowej dlaczego poseł ani słówka nie pisnal przez kilka minut odnośnie tej ustawy?????

Nie pomyślałyście że to bardziej PIS się boi że zacznie się od jednego a za chwilę każdy poseł opozycji będzie wychodził ze swoją kartęczką będzie dokonywał jakiś dziwny znak i będzie zwracał się do marszałka jakimiś najdziwniejszymi zdrobnieniami które w ogóle nie powinny mieć miejsca na sali sejmowej????
                                Opozycja podobno przygotowała 400 poprawek do ustawy tylko po to żeby ją zablokować + jeszcze zapewne kilkanaście takich wystąpień z karteczkami, ze znakami wiktorii i z ze zwracaniem się nie parlamentarny do marszałka jak w takich warunkach w ogóle można mówić o pracy i uchwaleniu czegokolwiek ???

Jak spojrzeć z boku to chyba od razu widać kto jest agresorem a kto próbuje zachować normalnisc w sejmie.......
                                • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 17:29
                                  asmarabis napisała:

> No jak to bez powodu ???no sory oglądałam ten fragment wystąpienia i jak rozumiem skoro była debata o ustawie budżetowej dlaczego poseł ani słówka nie pisnal przez kilka minut odnośnie tej ustawy????
                                  ?

Ależ wystąpienie Szczerby dotyczyło budżetu. Chciał kasę dla orkiestry symfonicznej w Warszawie. Wcześniej przecież złożył wniosek w tej sprawie. A to wejście było kontynuacją tego wniosku.
                                  Nie mógł się wypowiedzieć do końca, bo mu marszałek wyłączył głos i wykluczył go z obrad.

> Nie pomyślałyście że to bardziej PIS się boi ...

Ale czego PiS się boi? Przecież ma większość, która pozwala mu na uchwalanie czego chce.
                                  Nie ma tylko takiej większości, która teraz pozwoliłaby na zmianę konstytucji. Nie ma większości konstytucyjnej.
                                  Ten budżet i tak spokojnie przegłosowałby po swojemu, bo ma większości i nie musi żebrać o głosy innych posłów. Choćby się opozycja zatupała ze złości to i tak PiS uchwala co chce, często głosując w nocy, jakby za dnia, jak ludzie nie mogli.
                                  Ta sytuacja zjednoczyła całą opozycję, poza partią Kukiz'15.
                                  Opozycja w nowej Polsce, nigdy nie była tak zjednoczona, jak teraz.

> Jak spojrzeć z boku to chyba od razu widać kto jest agresorem a kto próbuje zachować normalnisc w sejmie.......

Ja też patrzę z boku, ponieważ ja świadomie nie byłam na wyborach. Ale nie ukrywam, że bliżej mi do PO niż do PiS-u.
                                  • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 17:38
                                    Ale czego PiS się boi? Przecież ma większość, która pozwala mu na uchwalanie czego chce

Jak sama poniżej napisałaś w obecnej sytuacji nie ma możliwości żeby "legalnie" głosować nad ustawami.czy to jest twoim zdaniem przejaw demokracji żeby opozycja siłą blokowała przyjmowanie prawa?
                                    • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 17:50
                                      asmarabis napisała:

>
                                      > Jak sama poniżej napisałaś w obecnej sytuacji nie ma możliwości żeby "legalnie" głosować nad ustawami.czy to jest twoim zdaniem przejaw demokracji żeby opozyc ja siłą blokowała przyjmowanie prawa?

Jak to nie ma? Przecież od początku swoich rządów, przegłosowali wszystko co chcieli, mimo protestów i sprzeciwie opozycji. Nie wiem czy była chociaż jedna ustawa, przegłosowana przez PiS, przy której by opozycja nie mówiła - NIE.
                                      Tu problemem pewnie było kworum. Ściągali posłów PiS-u do sejmu, w czasie kiedy opozycja okupowała mównicę. Nie wiadomo czy ściągnęli wystarczającą ilość, bo posłowie opozycji mówią, że widzieli ludzi, którzy posłami nie są, a głosowali, co jest przestępstwem.
                                      Dlaczego do tej pory nie ma listy, kto głosował? Przecież taka lista już dawno powinna być.
                                      I powinna być znana opinii publicznej. Nie bez powodu PiS, wojował z Trybunałem Konstytucyjnym. A po jutrze Trybunał jest już PiS-u i nikt im niczego nie będzie wetował, bo prezydent też jest figurantem i poddanym Jarosława.
                                      Oni ten budżet musieli uchwalić, bo to było ostatnie posiedzenie sejmu w tym roku.
                                      A nieuchwalenie budżetu skutkuje rozwiązaniem parlamentu, choć nie wiem czy prezydent "podpisek" by to zrobił.
                                      • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 17:58
                                        > Oni ten budżet musieli uchwalić, bo to było ostatnie posiedzenie sejmu w tym ro
                                        > ku.
                                        > A nieuchwalenie budżetu skutkuje rozwiązaniem parlamentu, choć nie wiem czy pre

i ty naprawdę dalej wierzysz ze to zbieg okoliczności co wyczulynialo PO ?

• asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 18:18
                                          asmarabis napisała:

> i ty naprawdę dalej wierzysz ze to zbieg okoliczności co wyczulynialo PO ?

Opozycja domaga się zwołania posiedzenia sejmu we wtorek, aby uchwalić budżet w miejscu w którym powinien być uchwalony i przy udziale/sprzeciwie opozycji. Chcą mieć możliwość zadawania pytań. To znaczy, że marszałek może zwołać dodatkowe posiedzenie sejmu. Jak się chce to można. Skoro można głosować nocami to i dodatkowe posiedzenie sejmu tez można zwołać.
                                          • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 19:05
                                            > Opozycja domaga się zwołania posiedzenia sejmu we wtorek, aby uchwalić budżet w
                                            > miejscu

A Dlaczego nie pozwoliła uchwalić jak było miejsce i czas ?
                                            To opozycja a nie marszałek bedzie teraz ustalać porządek obrad sejmu?
                                            WOW
                                            • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 19:19
                                              asmarabis napisała:

> A Dlaczego nie pozwoliła uchwalić jak było miejsce i czas ?

Bo domagała się przywrócenia Szczerby do obrad.
                                              Już Ci pisałam: to marszałek popełnił błąd, chciał się wycofać z błędu, ale mu Jarosław nie pozwolił. Budżet został uchwalony w sposób nielegalny. Nie może być tak, że rządząca partia zamyka się w jakimś pomieszczeniu, w którym nie ma warunków do głosowania, wygania dziennikarzy i opozycję, kamer brak i uchwala sobie co chce i jak chce. suspicious
                                              A obecny marszałek to figurant. Jest poddanym zwykłego posła Kaczyńskiego - tak posła.
                                              Marszałek to druga osoba w państwie, ale ten jest bardzo niesamodzielny, wykonuje wszystkie polecenia zwykłego posła Kaczyńskiego. W razie czego, to konsekwencje poniesie marszałek, a nie zwykły poseł Jarosław Kaczyński, bo Kaczyński formalnie nie sprawuje żadnej funkcji, więc oficjalnie za nic nie odpowiada.
                                              • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 19:29
                                                ie może by
                                                > ć tak, że rządząca partia zamyka się w jakimś pomieszczeniu, w którym nie ma wa
                                                > runków do głosowania, wygania dziennikarzy i opozycję, kamer brak i uchwala sob
                                                > ie co chce i jak chce. :

Ciągle nie odpowiedziałaś mi na pytanie: co twoim zdaniem miałaś zrobić partia rządząca -gdzie i jak miała uchwalić ten budżet skoro na sali stał tłum oszołomów, wiec nie mogła obradować na sali plenarnej , więc proszę o informację co waszym zdaniem powinni byli zrobić żebyście byli zadowoleni????

Nie może być chyba tak że ktoś przepędza prawowitego właściciela z jego miejsca a potem rości sobie jakieś pretensje I krytykuje i pogania i stawia jakieś swoje warunki to jest trochę chore co wy prezentujecie......
                                                • przystanek_tramwajowy Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 19:35
                                                  Ty tępa dzidzo! Jaki prawowity właściciel? Parlament to nie jest prywatny folwark PIS-u. Należy do całego narodu i pracują tam przedstawiciele różnych partii.
                                                  • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 19:46
                                                    Chocbys zjadła swoje własne zeby to i tak nie zmienisz rzeczywistości - głosem Polaków PIS jest gospodarzem w sejmie jeszcze przez trzy lata i mam nadzieję że nie dopuści do tego Żeby źle wychowani goście -PO przeganiali go z jednego pokoju do drugiego i mówili mi mu co ma robić i kiedy i w jakim dniu i A potem jeszcze skarżyli za granicą opowiadając nieprawdziwe fakty które nie miały miejsca
                                                  • 1elka26 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 20:14
                                                    przystanek_tramwajowy napisał:

> Ty tępa dzidzo! Jaki prawowity właściciel? Parlament to nie jest prywatny folwa
                                                    > rk PIS-u. Należy do całego narodu i pracują tam przedstawiciele różnych partii
                                                    > .
                                                    >Ponownie poziom wypowiedzi wprost z kodziarskich manifestacji. Ale jedno sformułowanie jest prawdziwe - "pracują tam przedstawiciele różnych partii". Otóż własnie to - pracują!! A co robili przedstawiciele "totalnej opozycji"? W trakcie debaty nad najważniejszą ustawą dla wszystkich obywateli - urządzili sobie happening polityczny.
                                                    Dotrze w koncu do was, że każde - powtórze jeszcze raz - każde wystapienia przedstawicieli opozycji w trakcie debaty budżetowej nie miało nic wspólnego z tematem debaty.
                                                    Oni nie pracowali - szukali prowokacji. Może więc niech zaczną pracować, bo jak na razie to tego nie widać.
                                                    Najwyraźniej gdzies tam zdecydowano, że nie można czekać 3 lata do wyborów, gdyż wtedy już nikt nie bedzie chciał na nich glosować, więc robia to co potrafią - uprawiają demagogię, wykorzystując potknięcia PIS.
                                                    To nie jest walka o demokrację - to jest walka o święty spokój i utrzymanie dotychczasowego stanu posiadania.
                                                • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 19:45
                                                  [i]asmarabis napisała:

>
                                                  > Ciągle nie odpowiedziałaś mi na pytanie: co twoim zdaniem miałaś zrobić partia
                                                  > rządząca -gdzie i jak miała uchwalić ten budżet skoro na sali stał tłum oszołom
                                                  > ów, wiec nie mogła obradować na sali plenarnej .../i]

No przecież Ci odpowiedziałam. Gdyby marszałek przywrócił Szczerbę do obrad, to opozycja by przestała okupować mównicę i obrady mogłyby się toczyć dalej. Nie było dobrej woli ze strony Jarosława.
                                                  • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 19:48

> opozycja by przestała okupować mównicę i obrady mogłyby się toczyć dalej. Nie

Jesteś na 100% pewna????
                                                    Jest bo ja jestem pewna że instrukcje były takie żeby doprowadzić do okupowania mównicy katering był już zamówione i demonstracje przygotowana więc gdyby się nie udało to posłowie mogliby mieć kłopotyŻe się nie wywiązali zadania
                                                  • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 20:02
                                                    asmarabis napisała:

> Jest bo ja jestem pewna że instrukcje były takie żeby doprowadzić do okupowania mównicy katering był już zamówione i demonstracje przygotowana więc gdyby się nie udało to posłowie mogliby mieć kłopotyŻe się nie wywiązali zadania

Skąd masz taką wiedzę? Skąd wiesz, że to było zaplanowane?
                                  • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 17:41
                                    > Nie mógł się wypowiedzieć do końca, bo mu marszałek wyłączył głos i wykluczył g
                                    > o z obrad

Ale mównica sejmowa to nie scena w programie " mam Talent " gdzie jest miejsce na wszelkie go rodzaju wystąpienia no proszę cię gdyby każdy tam w chodził i mówił nie na temat to sejm byłby sparaliżowany . tematem była ustawa budżetowa i poseł wszedł na mównicę i nie zdawał się mieć nic do powiedzenia w tej sprawie, dla mnie jest to ewidentny powód do wykluczenia go z obrad bo zakłócał przebieg. No sory w ogóle do mnie nie przemawia arguments że poseł po 5 min kręcenia się na mównicy i zaczepiania marszałka miał Zamiar wreszcie odnieść się merytorycznie do ustawy......
                                    • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 17:54
                                      asmarabis napisała:

No sory w ogóle do mnie nie przemawia arguments że poseł po 5 min kręcenia się na mównicy i zaczepiania marszałka miał Zamiar wreszcie odnieść się merytor ycznie do ustawy......

Asmarabis, przecież Szczerba nie był tam 5 minut, tylko bardzo króciutko. Nie chce mi się odszukiwać filmiku żeby zobaczyć ile to trwało, ale był na mównicy bardzo krótko. Poza tym, to nie takie cyrki ten sejm widział, w nowej Polsce.
                                      • iskierka3 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 17:59
                                        Daj spokoj, dlatego wlasnie szkoda jej odpowiadac w dobrej wierze bo ona nie pyta w dobrej wierze.
                                      • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 18:01
                                        widział nie widział, ale krzywdzący jest pisanie że został wykluczony bez powodu. No sory bez powodu to byłoby gdyby on wszedł na mównicę zaczął referować swoje poprawki DO USTAWY a marszałek wylaczylby mu mikrofon. żadnego odniesienia do ustawy budżetowej nie było i nie wydawało się że nastąpi.....
                                        • szarsz Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 21:10
                                          > żadnego odniesienia do ustawy budżetowej nie było

Bo nie miało być. On tam poszedł w swojej sprawie, co zostało zgłoszone wcześniej.
              • 1elka26 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:26
                Zastanawiam się nad jedną kwestią. Czy to jest naiwność czy uleganie medialnej manipulacji? Przecież nie było problemu aby pracowac nad ustawą budżetową. Pracować - a nie urządzać cyrk w Sejmie. Naprawdę warto obejrzeć nagranie tej debaty. Opozycja w ogole nie chciała dyskusji budzetowej. To było ewidentne szukanie zaczepki, zaplanowana prowokacja której, niestety, uległ marszałek.
                Ani jedno - dosłownie ani jedno praktycznie pytanie nie miało związku z procedowana ustawa budzetową. To było notoryczne łamanie regulaminu - festiwal manifestów politycznych.
                Tak wygląda normalne zachowanie opozycji? Tak wygląda ich troska o panstwo?
                A teraz jeszcze bezczelnie kłamią?
                • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:39
                  Słyszałam ze na manifestacje piątkowa wystąpili o zgodę kilka dni wcześniej a także z wyprzedzeniem zamówili catering dla " walczących o wolność"
                  • 1elka26 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:57
                    asmarabis napisała:

> Słyszałam ze na manifestacje piątkowa wystąpili o zgodę kilka dni wcześniej a t
                    > akże z wyprzedzeniem zamówili catering dla " walczących o wolność"

Nie trzeba słyszeć. Wystarczy wejśc na stronę stołecznego ratusza i od razu widzimy, jak kiedy i na jaki termin były planowane manifestacje. Jakos tak calkiem przypadkowo zlożyło się, że zgrały się godziny.

bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotowe/ogloszenia/zgromadzenia_publiczne/default.htm?page=2
                    Starzy wyjadacze, znają się doskonale na organizacji prowokacji, gdyż jak to powiedziała największa gwiazda dziennikarska wspierająca "obrońców demokracji" - "Ludzie nie są tacy głupi, jak nam się wydaje. Są dużo głupsi".
                    I niestety - to widać.
                  • kai_30 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 16:04
                    O pieniądzach od Sorosa jeszcze zapomniałaś. Czy to już nie jest aktualna linia miłościwie nam rządzących?
                  • szarsz Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 21:11
                    > Słyszałam ze

A ja słyszałam, że Kaczyński i Macierewiczem mają tego samego psychiatrę i że im leków nie umie ustawić.
            • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:02
              Asia, miałam cie za rozsądna osobę - naprawdę jesteś za tym żeby w parlamencie podczas głosowania ustawy budżetowej urządzać sobie kabaret - przynosić jakies tekturki z hasłami nie na temat i odzywać sie publicznie do drugiej najważniejszej osoby w państwie " kochany " ????????
              Przodkowie przelewali krew za demokracje a ty popierasz ludzi ktorzy robią z niej komedie ????

Za streszczenie dzieki bo nigdzie nie było to wypunktowane
              • baltycki Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:05
                Dzieki big_grin
              • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:23
                asmarabis napisała:

... naprawdę jesteś za tym żeby w parlamencie podczas głosowania ustawy budżetowej urządzać sobie kabaret - przynosić jakies tekturki z hasłami nie na temat i odzywać sie publicznie do drugiej najważniejszej osoby w państwie " kochany " ????????
                > Przodkowie przelewali krew za demokracje a ty popierasz ludzi ktorzy robią z niej komedie ????

Poseł Szczerba nie zrobił nic złego (linkowałam filmik z tym jego wystąpieniem). Obejrzyj sobie. To marszałkowi puściły nerwy i popełnił błąd.
                Chciał go naprawić, ale Jarosław mu nie pozwolił. Mówił o tym szef PSL, który podjął się mediacji.
                Póki co, to PiS urządza awanturę i eskaluje ten konflikt.
                Możesz napisać, co piszą media w UK, na temat tego, co dzieje się w polskim sejmie?
                • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:34
                  No wlasnie - ten cały filmik to jak fragment kabaretu a nie z sali plenarnej sejmu , co ma karteczka z napisem " wolne media" do tekstu ustawy budżetowej oraz tekst " kochany muzyka łagodzi obyczaje """"""?????? ?????
                  Z której strony marszałek popełnił błąd ukrócając takie błazeństwo ??????
                  • asia-loi Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:56
                    asmarabis napisała:

> No wlasnie - ten cały filmik to jak fragment kabaretu a nie z sali plenarnej sejmu , co ma karteczka z napisem " wolne media" do tekstu ustawy budżetowej oraz tekst " kochany muzyka łagodzi obyczaje """"""?????? ?????
                    > Z której strony marszałek popełnił błąd ukrócając takie błazeństwo ??????

Ja już to wyjaśniałam w innej dyskusji, a teraz jeszcze raz specjalnie dla Ciebie.
                    Tą kartkę z napisem "wolne media...", mieli wcześniej posłowie Nowoczesnej (jak wchodzili na mównicę), ktoś z nich zostawił tą kartkę na mównicy (nie wiem kto, bo tego na filmiku nie widać).
                    Na filmiku widać, jak pracownik Sejmu zdejmuje tą kartkę z mównicy i kładzie obok. Wtedy wchodzi poseł Szczerba, bierze kartkę do ręki i kładzie z powrotem na mównicę, pokazując jednocześnie znak zwycięstwa. Za chwilę ściąga kartkę i odkłada na bok (moim zdaniem jeszcze przed poleceniem marszałka).
                    Poseł Szczerba wcześniej wniósł wniosek o kasę dla orkiestry i to jego wejście na mównicę było związane z tym wnioskiem i stąd te słowa o muzyce.
                    Dzisiaj słyszałam w tv, jak mówili dziennikarze, że poseł Szczerba miał już wcześniej na "pieńku" z marszałkiem, że już wcześniej mu podpadł (nie wiem za co) i stąd może taka reakcja marszałka. Może myślał, że Szczerba się z niego nabija, tymi słowami o muzyce, a to były słowa, aby zacząć swoje wystąpienie w sprawie kasy dla orkiestry.
                    • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 16:04
                      A dzieki, tych szczegółów nie znałam ale to w sumie niewiele zmienia. No sorry to tym bardziej prowokacja - skoro sa skłóceni to zwracanie sie w parlamencie do drugiej strony " kochany" to szydzenie sobie z tej osoby w żywe oczy .
                      No sorry, osoba która nie szuka zaczepki wchodzi w takiej sytuacji na mównicę, nie przywraca kartek, nie pokazuje znaków tylko mówi Np " wiemy ze muzyka łagodzi obyczaje" itp i merytorycznie zakatwia sprawę
                      • asia-loi Re: do asmarabis 18.12.16, 16:53
                        asmarabis napisała:

> A dzieki, tych szczegółów nie znałam ...

Asmarabis, teraz widziałam w telewizorze nagranie z sali plenarnej Sejmu. Nie wiem czy wiesz, ale tam cały czas salę plenarną okupują posłowie opozycji, chyba głównie PO.
                        I marszałek kazał im wyłączyć prąd i ogrzewanie. Oni tam mają dyżury i zmieniają się co ileś godzin. Mają tam podobno siedzieć do wtorku. Siedzą więc w zimnie i po ciemku, a relacje zdają przez komórki i jakieś swoje urządzenia.
                        • jagienka75 Re: do asmarabis 18.12.16, 17:04
                          no i niech siedzą.
                          zamiast przygotowywać się do świąt i wziąć się za robotę, im chce się sale w sejmie okupować.
                          idioci.
                        • asmarabis Re: do asmarabis 18.12.16, 17:05
                          Pomysł rodem dziewczynek która ma 10 lat a nie dorosłych ludzi

A ja sobie nie życzę żeby z moich podatków był opłacany prąd i światło dla awanturników

I wiesz nie ufaj tak skepo w to co mówią- komórki i urządzenia trzeba od czasu do czasu doładowywać PRĄDEM, gdyby go rzeczywiście nie mieli to by rekacji jie zdali wink))))
                          • asia-loi Re: do asmarabis 18.12.16, 17:14
                            asmarabis napisała:

> Pomysł rodem dziewczynek która ma 10 lat a nie dorosłych ludzi

Dziennikarze tam nie mogą wejść, straż marszałkowska ich nie wpuszcza na polecenie marszałka.
                            >
                            > A ja sobie nie życzę żeby z moich podatków był opłacany prąd i światło dla awanturników

A Ty w Polsce płacisz podatki? Ja płacę w Polsce i chcę wiedzieć co się dzieje i znać prawdę.
                            Wczoraj PiS uchwalił budżet nielegalnie, a jutro uchwalą, że mogą mi zabrać połowę pensji lub dokwaterować do mieszkania kogoś biednego.

> I wiesz nie ufaj tak skepo w to co mówią- komórki i urządzenia trzeba od czasu do czasu doładowywać PRĄDEM, gdyby go rzeczywiście nie mieli to by rekacji jie zdali wink))))

Jakiś prąd w niektórych pomieszczeniach jest. Sejm to duży budynek. Ta relacja była w takim półmroku. Poza tym oni wychodzą, bo dyżurują na zmianę, więc mogą sobie poza sejmem doładować komórki, umyć się, przebrać, najeść się.
                            • asmarabis Re: do asmarabis 18.12.16, 17:33
                              Oh biedactwa czyli tal naprawdę nie okupują ale przyszli raz na polgodzinki żeby nagrać " relacje"
                              Hahahahahahahah
                              Cóż za poświęcenie i determinacja

Na miejscu PIS opadły b mi reręce i bym się dobrowolnie zrzekła władzy i wyjechała daleko od Warszawy. Podziwiam tych ludzi że mają jeszcze zdrowie użerać się z takimi oszołomami przecież to się w głowie nie mieści
                              • asia-loi Re: do asmarabis 18.12.16, 18:33
                                asmarabis napisała:

> Na miejscu PIS opadły b mi reręce i bym się dobrowolnie zrzekła władzy i wyjechała daleko od Warszawy. Podziwiam tych ludzi że mają jeszcze zdrowie użerać się z takimi oszołomami przecież to się w głowie nie mieści

Przed chwilą pokazywali w telewizorze, jak Jarosław ze swoimi poddanymi (świtą) wjeżdżał na Wawel. Ludzie w Krakowie mocno protestowali i drogę musiała torować policja.
                                • asmarabis Re: do asmarabis 18.12.16, 19:09
                                  Nie ludzie a macki KOD, widziałam to w ich oczach
                                  • asia-loi Re: do asmarabis 18.12.16, 19:21
                                    asmarabis napisała:

> Nie ludzie a macki KOD, widziałam to w ich oczach

Widziałaś to? Podobało Ci się?
                                    PO też miała sporo przeciwników, ale tak mocno nie protestował nikt.
                                    Nie było takich tłumów na ulicach, jak za rządów PiS-u. Dlaczego?
                                    • asmarabis Re: do asmarabis 18.12.16, 19:34
                                      jak to nie ???????
                                      Różnica taka ze opozycja była na poziomie
                                      Ta obecna za bardzo sie naoglądała Janosika w młodości
                                      • asia-loi Re: do asmarabis 18.12.16, 19:48
                                        asmarabis napisała:

> jak to nie ???????
                                        > Różnica taka ze opozycja była na poziomie

Wklej jakiegoś linka lub artykuł, że opozycja (PiS) tak protestowała na ulicach jak teraz robi to PO.

> Ta obecna za bardzo sie naoglądała Janosika w młodości

Eeee, Janosik był złodziejem. Zabierał bogatym i dawał biednym. Tak właśnie teraz robi PiS, zabiera bogatym lub trochę bogatszym i trochę daje biednym, trochę. big_grin
    • przystanek_tramwajowy Re: zły link 18.12.16, 13:44
      A ty tol.8 do MOPS-u zasiłki wyłudzać i do sądu ograbiać z alimentów biologiczne dzieci twojego konkubenta.
      • olewka100procent Re: zły link 18.12.16, 13:48
        Dziecko już alimentów nie pobiera poszło do roboty 😂 dorosłe jest . Nie biorę zasiłków, za bogaci jesteśmy
        • szarsz Re: zły link 18.12.16, 21:15
          Zapomniałaś się przelogować.
    • fafalandia [...] 18.12.16, 13:56
      • ra-sowa [...] 18.12.16, 14:06
      • mai-ra3 [...] 18.12.16, 14:11
        • asmarabis [...] 18.12.16, 14:24
        • 1elka26 [...] 18.12.16, 14:37
    • iskierka3 Re: zły link 18.12.16, 14:04
      O i znowu pisowska kulturasmile
    • cosmetic.wipes Re: zły link 18.12.16, 14:42
      Won to ty se do swojego pomiotu krzycz, żerujący na podatnikach drobiu domowy.
    • olewka100procent [...] 18.12.16, 15:05
      • cosmetic.wipes [...] 18.12.16, 15:32
    • black-cat Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 15:16
      Ubekom i esbekom zabrała już PO. I czkawką się jej to odbiło - patrz Sowa i przyjaciele. Mam wrażenie, że i PiS za to zapłaci. Już nie mogę się doczekać.
    • bywalec.hoteli Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 16:59
      Marsz ubekow?
      • black-cat Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 17:44
        No przecież sami ubecy protestują. Uczciwi ludzie siedzą w domu i lepią pierogi.
      • mai-ra3 Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 18:01
        Tak, ubeków, głównie w wieku 20-40 lat często z małymi, ubeckimi dziećmi w wózkach.
        • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 18:02
          Tymi dziećmi to powinna się zająć opieka społeczna bo nie jest raczej normalne żeby z dzieckiem w zimie przy minusowej temperaturze przez całą noc koczować pod Sejmem
        • przystanek_tramwajowy Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 18:02
          I z ubeckimi psami. wink
          • asmarabis Re: Warszawa 12.00 pod TK 18.12.16, 18:03
            A psami policja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka