Dodaj do ulubionych

Najciekawszy komplement

18.12.16, 17:40
Jesteś perwersyjnie słodka.
Choć nie wiem, czy nie powinnam strzelić focha.
Dawno nikt mnie nie oceniał wprost, nie mówił jak mnie odbiera i to było fajne. Choć fajne być nie powinno.
Faceta widziałam kilka razy po kilkanaście minut.
Obserwuj wątek
    • drinkit Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 19:20
      "Ty jestes miesiac po porodzie? Bo wygladasz jak tuz przed poczeciem". Tak, jaram sie swoim blyskawicznym powrotem do formy.
      • shell.erka Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 19:25
        Piękny!
      • zuleyka.z.talgaru Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 19:38
        Zazdroszczę. Ja nadal psychicznie nie doszłam.
        • shell.erka Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 19:54
          Ja psychicznie czuje jakby mi z 10 lat przybyło przez te 1,5 roku smile
          Sądzę, że odżyje za 1,5 w okolicach przedszkolnych. Zaczął nam się bunt dwulatka.
          • zuleyka.z.talgaru Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 19:59
            U nas też. Plus młody ma zielone światło na wstawanie, więc do tego nauka chodzenia. Ale codzienna rehabilitacja doprowadza mnie już na skraj wytrzymałości ;/ za chwilę terapia ręki i już w ogóle nie wiem jak to będzie i czy będzie wykonywać polecenia.
            • shell.erka Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 22:05
              Wykonywać polecenia 😂
              Lubię twój optymizm.
              Powiem Ci ze trafił nam się wyjątkowy rocznik wink
              • zuleyka.z.talgaru Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 22:07
                Właśnie nie jestem optymistyczna. Na haslo "idziemy ćwiczyć" zwiewa jak szalony. uncertain okręca otoczenie wokol palca...ja sie nie daje ale kosztuje mnie to duzo nerwow.
          • ummamir Re: Najciekawszy komplement 21.12.16, 12:16
            shell.erka napisała:

> Ja psychicznie czuje jakby mi z 10 lat przybyło przez te 1,5 roku smile
            > Sądzę, że odżyje za 1,5 w okolicach przedszkolnych. Zaczął nam się bunt dwulat
            > ka.
            moj za chwile będzie miał 1.5 roku i z utęsknieniem czekam na 3 urodziny.smile Jakoś tak kojarze że przy starszym w tym mniej więcej wieku mogłam posiedzieć na kanapie dłuzej niz półtorej minuty.
      • sanrio Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:57
        phi, mi tak mąż powiedział w tydzień po porodzie wink Tak, od razu schudłam wszystkie kg ciążowe.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 22:08
          Ja tez i co z tego. Wazniejsza psychika niz kg
        • drinkit Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 22:37
          Ale ten komplement to od kolegi, a nie meza wink
    • klamkas Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 19:29
      "Ciebie to się nawet nie chce podrywać" - komplement od podrywacza, który ujrzał we mnie człowieka, a nie panienkę do rwania.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 19:42
      Ja sobie cenię komplementy intelektualno-filozoficzne odnoszące się do mojego mózgu smile
      komplementy dot mojego ciała - okraszam spojrzeniem mówiącym "odejdź stąd".
    • obrus_w_paski Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 20:03
      Niestety nie najciekawszy, ale wczoraj usłyszałam "masz najdłuższe nogi jakie widziałem w życiu", spodobało mi się, zwłaszcza ze akurat byłam beznadziejnie ubrana i z beznadziejnym samopoczuciem.

• magkul99 Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 20:12
        Ja z kolei jak miałam ze 14 lat usłyszałam taki oto komplement od kolegi: Ty to jesteś podobna do mojego brata ciotecznego....no ale on jest baaardzo przystojny!
        Długo musiałam zbierać szczękę z podłogi.
        • obrus_w_paski Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 20:29
          Spoko, pisałam kiedyś o "kultowym" komplemencie hiszpańskich robotników "piłbym twój okres łyżeczkami"big_grin
    • vi_san Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 20:27
      Będąc już w wieku niemal balzakowskim podczas koncertu muzyki klasycznej [plenerowego] pewien około 20latni młodzieniec zaprosił mnie na kawę "Bo jesteś taka niezwykła". I to jak patrzył... Komplement i "podryw" co prawda dość banalne, ale i różnica wieku i właśnie jego niekłamany zachwyt w oczach... Nie, na kawę nie poszłam, ale było mi baaardzo miło.
      • nickbezznaczenia Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 20:56
        Podróżnik w czasiebig_grin

vi_san : Będąc już w wieku niemal balzakowskim podczas koncertu muzyki klasycznej [plenerowego] pewien około 20latni młodzieniec [...]

• vi_san Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:28
          No ok, na szybko pisałam i nieco bez sensu wyszło. W wieku niemal balzakowskim ja. Młodzieniec około 20letni. Teraz jaśniej? big_grin
          • nickbezznaczenia Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:46
            Od razu było jasne, ale zabawnie wyszło. smile
    • beataj1 Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 20:33
      Jezu, jak ty szybko myślisz.
      Po jakiejś mojej wyjątkowo ciętej ripoście podczas złośliwych przekomarzanek.

I drugi - pachniesz jak wakacje nad morzem. Udane wakacje smile
    • moni_kaw Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 20:37
      Pani jest tak ładna ze pani kiedyś mandat zapłacismile byłam świadkiem jak taki jeden spod budki z piwem zarzucił do przechodzącej kobiety; faktycznie była bardzo ładna smile
    • rosapulchra-0 Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 20:54
      Jedna z moich córek usłyszała opinię brata jej narzeczonego: gdy zobaczyłem tę blondynkę, to byłem przekonany, że nie da rady (córka u niego pracuje), a okazało się, że jest za..ie inteligentna i wszystko łapie w lot. Może nie napisałam dokładnie, co powiedział, ale przekaz jest jednoznaczny.

Z moich, osobistych komplementów, to ten, który ktoś wrzucił linka na forum - dzieci inteligencję odziedziczają po matce big_grin Moje córki są podobne do ich przodków - najstarsza do prababci, średnia do dziadka, najmłodsza do nieżyjącej babci, ale inteligencję na pewno odziedziczyły po rodzicach, bo ich ojciec jest naprawdę pod tym względem (inteligencji) niemalże tak doskonały jak matka tongue_out

A z tych takich zupełnie cielesnych i przyziemnych - dawno nie widziałem tak pięknej (wielkie słowo big_grin) i mądrej kobiety big_grin Poza tym codziennie słyszę komplementy od mojego męża - te wystarczają mi za wszystkie inne. Ale żebym się o nie starała, to zdecydowanie nie.
    • 18lipcowa3 Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 20:58
      nocy by nie starczyło na komplementy które dostałam
      • elizaj1 Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:00
        Usłyszałam od lekarza że jestem apetyczna.
        • elizaj1 Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:06
          Do tego samego lekarza trafiłam po 12 latach, zmienił mu sie wygląd z przystojnego faceta zrobił sie pan z brzuszkiem,wogóle nie sprawiał wrazenia ze mu sie podoba mój wygląd raczej był nieprzyjemny choc mnie kojarzył jako pacjetke, widac czas tez mnie posunąl na niekorzyscwink
          • dziennik-niecodziennik Re: Najciekawszy komplement 21.12.16, 10:50
            raczej ktoś się w końcu na niego poskarżył i facet sie musiał ogarnąć...
    • princesswhitewolf Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:02
      jak pewna wyksztalcona i co dziwne nie z demencja Amerykanka upierala sie ze ja i moj facet na pewno jestesmy tej samej narodowosci bo mowimy bardzo podobnie, wrecz prawie tak samo. Upierala sie dobre 5 min w aktywnej rozmowie mimo moich zaprzeczen, a ja jej potem podziekowalam za komplement.....
    • milka_milka Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:07
      Po rozmowach w obu znanych mi językach obcych byłam kilka razy zaskoczona, bo brano mnie za osobę, dla której to język ojczysty. smile
      Co do urody - bywały, też ciekawe, ale te pierwsze cenię zdecydowanie bardziej.
    • liisa.valo Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:07
      Nie wiem, czy ciekawe, ale sprawiło mi nieslychana przyjemność - podczas oglądania Jeden z dziesięciu: "Jak pie..., skąd ty to wszystko wiesz".
      • zibi62 Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:27
        Najbardziej mnie ubawił...powiedziany przez kolege mego męża po zakrapianej imprezie...z nieukrywanym podziwem....,, Boże,,twoja żona ma figurę jak ,,,gęś"....
        Fakt, mam spory biust i sterczący tyłeksmileubawiłam się jak norka
    • danaide Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:44
      "To dla tej małej" powiedział klient budki z piwem, wrzucając różę do wózka, którym jechałam jako niemowlę.
    • aquella Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:49
      pokaż dowód bo nie wierzymy, że masz 30 wyglądasz na 20 ( koleżanki z pracy)
      • obrus_w_paski Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 22:27
        Ah to jesZcze jeden również z wczoraj: "zacząłem grać na gitarze w 94, ty pewnie jeszcze się w ogóle nie urodziłaś", hehe, poczułam się jak prawdziwa forumka, która proszą o dowód w monopolowym
    • la_mujer75 Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 21:57
      Różne bywały (jeden opisywałam, jak pijaczyna na wakacjach podeszła do mnie i powiedziała, że Violetta Villas to się może schować ze swoimi włosami przy mnie -coś w tym stylu). Nie robiły na mnie wrażenia, bo ja z tych nie próżnych (ale nie powiem, zawsze było miło słyszeć). Niestety było wink

Za to ten, który mnie mocno rozbawił, jest z naszego forum. Brałam udział w jakieś dyskusji, bodajże na tematy światopoglądowe i jeden z moich "ulubieńców" (biję się w piersi, bo nie pamiętam, który, czy to misiu, czy to gogologo) napisał coś w tym stylu :" A ja w ciebie nie wierzę. Nie wierzę, bo jesteś taka idealna, więc nie możesz być prawdziwa !" smile

P.S. od mojego męża najlepsze komplement : "O Jezu, chyba znowu się w tobie zakochałem " - po jakiś 15 latach bycia ze sobą i "Takiego seksu, jak z tobą, to nie ma nikt " - całkiem niedawno temu smile
    • ap.so Re: Najciekawszy komplement 18.12.16, 23:23
      Jak zwykle piękne I zdrowe - mój zaufany lekarz po badaniu piersi. Zero podtekstu bo rodziłam z nim I mógłby być moim ojcem wiekowo
    • cauliflowerpl Re: Najciekawszy komplement 19.12.16, 09:05
      Czterech dziadków spędzających upalne, letnie popołudnie na ławeczce pod barem, gapiących się na ulicę. Ja w letniej sukience.
      Jeden dziadek do drugiego z wyraźną zadumą: "...piel blanca.... como la paloma....*"

*"skóra biała jak gołębica", ale po hiszpańsku brzmi zdecydowanie lepiej. Ta "paloma".... big_grin
    • morgen_stern Re: Najciekawszy komplement 19.12.16, 11:48
      Mój ulubiony: "Jesteś prawdziwa, na nikogo się nie zgrywasz, nikogo nie udajesz. To rzadkość" od dwóch różnych mężczyzn w zbliżonym czasie.
    • emigrantkaaa Re: Najciekawszy komplement 21.12.16, 04:46
      Na studiach, od prowadzącego ćwiczenia: "Ma pani kojący wpływ na grupę".
      • niu13 Re: Najciekawszy komplement 21.12.16, 06:36
        W czasach kiedy nosiłam powłuczyste grungowe spódnice, wlokę sie z rana na przystanek do szkoły szurając martensami i tą szmatławą spódnicą i nagle podchodzi do mnie koleś ze słowami: świetne masz nogi😂
    • anorektycznazdzira Re: Najciekawszy komplement 21.12.16, 07:10
      Na ematce mamy taki zestaw:
      - pani pokaże najpierw dowód (sklep z piwem)
      - prosiłam, żeby to rodzice przyszli (na wywiadówce dziecka ematki)
      - ale wyrwiesz się bez siostry? (do ematki z nastoletnią córką)
      - ty masz JUŻ dziecko???! (do 35-letniej ematki)
      - A jak tam stopnie w liceum? (życzliwa pani, której ematka ustąpiła miejsca w tramwaju)

Zaliczyłam wszystkie tongue_outtongue_outtongue_out
    • dziennik-niecodziennik Re: Najciekawszy komplement 21.12.16, 10:40
      dialog dwoch panów (jeden mnie znał, drugi nie):
      "ale ona ma świetne piersi" - "piersi jak piersi, wiesz jakie ma IQ?"
      w sumie nie wiedziałam czy sie obruszyc, czy wzruszyc, ale jednak jak tak myslę teraz to mi sie miło robi. jednoczesne docenienie fizyczne i intelektualne...

a kiedys pisałam o panu ktory mnie podrywał tekstem "ja lubie takie kobiety przy kosci"...
    • quelquechose Re: Najciekawszy komplement 21.12.16, 11:27
      Dostałam kiedyś 10 zł w uznaniu za taniec w Spatifie od jakiegoś faceta big_grin Dodam, że to był całkiem normalny taniec - nie na rurze, ani rozbierany tongue_out Pan był chyba przyzwyczajony do jakichś innych klubów wink Zdarzyło mi się też dostać kiedyś płytę na koncercie zespołu (również za taniec i 'natchnienie') smile Było parę innych podobnych sytuacji. Ostatnio też osoba, którą bardzo cenię, powiedziała mi, że mam niezwykłą wrażliwość.
      • black_magic_women Re: Najciekawszy komplement 21.12.16, 11:46
        Pani jest piękna jak matka boska, powiedział do mnie pan pod monopolowym, a matką nie byłam wtedy nawet w zamyśle wink Ale tak poważnie, to jeden "intelektualista" wytłumaczył mi dobitnie "To miłe, że mogliśmy porozmawiać o (pewnym niszowym pisarzu), ale kiedy zobaczyłem te noooogi i uśmiech dziecka... "
    • olamka1 U lekarza, weszłam do gabinetu z mężem: 21.12.16, 12:32
      "Ojciec niech poczeka na zewnątrz"
      P.S. Mąż jest 2 lata młodszy ode mnie smile))))))))
    • evolventa Re: Najciekawszy komplement 21.12.16, 13:13
      od chirurga, który mnie operował: pani jest taka ładna w środku..... (dobre chociaż tyle)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka