Dodaj do ulubionych

Które potrawy wigilijne

22.12.16, 17:39
można zrobić już dzisiaj, żeby w lodówce dotrwały do wigilii? (Nie licząc mrożonek)
Macie już coś gotowego?
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: Które potrawy wigilijne 22.12.16, 17:42
      Mam kruche ciasteczka z makiem, ale ubywa ich, i chyba muszę upiec nową porcję, bo do wigilii pewnie się skończąbig_grin
    • szmytka1 Re: Które potrawy wigilijne 22.12.16, 17:47
      Co mi na szybko przyszlo do glowy kapusta z grzybami, ryba po grecku, pierogi też dadzą radę, zupa grzybowa. Nic nie mam jeszcze. Nawet produkty nie kupione.
    • kouda Re: Które potrawy wigilijne 22.12.16, 17:51
      Pierniczki kruszeja od 2 tygodni i fura zamrozonych pierogow w zamrazarce. Gotowane beda na swiezo orzed podaniem na stol. Moze jutro,upieke keks, bo on tez im starszy tym lepszy, reszte potraw na pewno nie. Na codzien nie jadam starego zracia, wiec tym bardziej w swieta nie zamierzam
    • onewoman Re: Które potrawy wigilijne 22.12.16, 18:06
      Zrobiłam dzisiaj kapustę z grzybami do krokietow.
    • moni_kaw Re: Które potrawy wigilijne 22.12.16, 18:13
      Śledzie, im bardziej się przegryza tym lepsze; bigos tez da rade
    • aankaa Re: Które potrawy wigilijne 22.12.16, 18:15
      śledzie, kapusta z grzybami
    • magata.d Re: Które potrawy wigilijne 22.12.16, 23:06
      Wczoraj zrobiłam bigos na drugi dzień świąt. Gorący do słoików, do góry dnem, wieczka wklęsłe, ostygnięte wstawiłam do lodówki. Dzisiaj zrobiłam rybę bo grecku i sałatkę śledziową, wstawiłam do lodówki. Sernik właśnie stygnie. Babkę piernikowa zrobię jutro i ciasto makowe z kremem i jeszcze sałatkę z tuńczykiem. Ciasteczka piekliśmy z dzieckiem w niedzielę, część już zjedzona wink
    • edelstein Re: Które potrawy wigilijne 22.12.16, 23:08
      Sledzie po kaszubsku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka