Dodaj do ulubionych

rozwód a dziecko

31.12.16, 19:01
Czy w przypadku rozwodu i 'walki' o dziecko matka, która ma niskie zarobki ma duże szanse? Ojciec zamożny, matka przed urodzeniem dziecka pracowała na umowę zlecenie, przed urodzeniem umowa została rozwiązana. Teraz matka pobiera kosiniakowe, nie pracuje. Po powrocie do pracy zarobki będzie miała nieco powyżej średniej krajowej.
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: rozwód a dziecko 31.12.16, 19:02
      Niemowlę? Matka musiałaby być bezdomną ćpunką, która wychodzi i nie wraca przez tydzień, żeby sąd ustalił stałe miejsce zamieszkania tak małego dziecka przy ojcu.
      Możesz się wyluzować.
    • allaround Re: rozwód a dziecko 31.12.16, 19:21
      Niemowlę, 7 miesięcy. Nie wiem, czy będzie rozwód w ogole ale sytuacja nie jest najlepsza. Tatuś odgrażał się, że nie odda mi dziecka w razie rozwodu. A ja nie mam mieszkania (mieszkanie jest na niego), chcę wrócić do pracy jak mały skończy roczek ale kokosów nie zarobię.
      • triss_merigold6 Re: rozwód a dziecko 31.12.16, 19:23
        Och błagam, jakim cudem może Ci nie oddać dziecka skoro Ty się opiekujesz niemowlęciem na co dzień. Pensja + 500+ i alimenty, dasz radę. O żłobek staraj się już teraz.
        • stara-a-naiwna Re: rozwód a dziecko 31.12.16, 23:42
          +500 dostanie jeśli jej zarobki nie przekroczą 1600zł (800zł / osoba wtedy 500+ jest na "każde" dziecko - pierwsze a nie na drugie)

• 1234wxyz Re: rozwód a dziecko 01.01.17, 15:48
        'Nieco powyzej sredniej krajowej' to bardzo przyzwoita pensja i na pewno nie powod do odebrania dziecka. Zaden sad nie odbierze niemowlecia matce ktora sie nim zajmuje 24 na dobe w takich okolicznosciach jak te opisane.
    • dziennik-niecodziennik Re: rozwód a dziecko 01.01.17, 14:52
      Oczywiscie ze ma szanse. Ostatecznie dzieckiem sie trzeba opiekowac, a nie tylko miec na nie pieniadze. Zwlaszcza takim maluchem.
      • hassaka Re: rozwód a dziecko 01.01.17, 15:15
        a u rodziców w razie czego możesz zamieszkać?
        • ramelos Re: rozwód a dziecko 01.01.17, 15:52
          No wiesz, zależy jak mąż przedstawi całą sytuację w sądzie, jakiego weźmie adwokata, świadków itp. Słyszy się, że rożnymi sposobami tak faceci walczą i nawet wygrywają. nikt 100% gwarancji ci nie da, ze to ty dostaniesz opiekę nad dzieckiem.
        • mynia_pynia Re: rozwód a dziecko 01.01.17, 16:08
          Taaa, moja koleżanka jak zamieszkała to ex przed sądem udowadniał, ze ona była na dziej z rodzicami związana niż z nim, że to dlatego związek się rozpadł, bo ona potrzebowała rodziców nie męża. Że nie samodzilna, nieogarnięta .... także z takimi radami to uważaj.
          • dziennik-niecodziennik Re: rozwód a dziecko 01.01.17, 16:47
            I co, udowodnil?
            • mynia_pynia Re: rozwód a dziecko 01.01.17, 18:16
              Koleżanka wnosiła o rozwód z orzeczeniem o winie. Po 2 latach walki niestety przegrała, bo rozwiodła się bez orzekania.
              • dziennik-niecodziennik Re: rozwód a dziecko 02.01.17, 03:24
                Doprecyzuj - rozwiodla sie bez orzekania bo sad nie dopatrzyl sie wylacznej winy meza czy po prostu zrezygnowala z orzekania?
                • mynia_pynia Re: rozwód a dziecko 02.01.17, 09:49
                  Sąd się nie dopatrzył, ale tam sprawa miała drugie dno, lewi świadkowie przyprowadzani przez męża, ciotka męża znana adwokad ... ogólnie syf, myśmy koleżankę pocieszał, że najważniejsze żeby się wyrawła z tej patologi. Nawet teraz x lat po rozwodzie wychodzą różne kwiatki, typu podkopywanie jej kariery zawodowej, obrabianie dupy przy wszystkich. Ehhhh ... Taki polski standardzik w lepszych kręgach.
    • moni_kaw Re: rozwód a dziecko 01.01.17, 16:27
      Jeżeli jest tak jak piszesz to czas zacząć zbierać dowody - nagrywaj jak cie zastrasza, spisuj dokładnie ile raz mąż był z dzieckiem u lekarza /na szczepieniu, na spacerze nawet, czy mąż kupuje dziecku ubrania, czy wie jaki wg dziecko nosi rozmiar itp; koleżanka męża w sądzie zapytała czy może wymienić na co było szczepione ich dziecko? To może na co dziecko jest uczulone? A jaką bajkę najbardziej lubi? Po 10 min jakoś przeszło wszystkim wrażenie jaki to pan mąż troskliwy ojciecsmile
      • wioskowy_glupek Re: rozwód a dziecko 02.01.17, 00:03
        A może to akurat jest troskliwy ojciec ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka