Dodaj do ulubionych

Jak kamień w wodę

21.01.17, 11:20
Zginął aparat ortodontyczny córki. Miała go w buzi w nocy, rano dostała śniadanie i wyjęła go na talerz. Zazwyczaj odkłada go do pojemnika, ale tego dnia znalazłam go na talerzu po skończonym śniadaniu. Pamietam, ze zdjęłam go i położyłam GDZIEŚ, oczywiście nie wiem gdzie, żeby go przypadkiem nie wyrzucić.
I nie ma, zginał, przepadł.
Wyjechałam na kilka dni, mąż w tym czasie szukał podobno wszędzie, przeszukał cały worek śmieci (na wszelki wypadek), wszystkie bardziej lub mniej oczywiste miejsca. Dziś jestem wreszcie w domu i mogę zacząć poszukiwania.
Macie jakies pomysły? Te najbardziej oczywiste miejsca (kuchnia, łazienka, front pomieszczeń itp już przeszukałam.
Przepadła nam już jedna wizyta u ortodonty w związku z tym, kolejna dopiero na koniec lutego. W tym czasie córka gdzie bez aparatu jeśli go nie znajdziemy. A potem ewentualnie odtworzenie go, co tez trwa.
Zła jestem na siebie, mam wrażenie ze to ja widziałam aparat ostatnia, i albo go gdzieś wcisnęłam albo tylko pomyslałam, żeby go schować a potem wyrzuciłam...
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:27
      Lodowka i jakas szafka w kuchni.
    • lady-z-gaga Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:28
      Nie wiem, gdzie Wasz aparat, ale łączę się w bólu. Ileż to razy schowałam coś z myślą "żeby tylko nie zginęło" smile i wydawało mi się w tamtym momencie, że dobrze wybieram miejsce, a potem za diabła nie mogłam znaleźć...
      • thank_you Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:32
        Kiedyś - chyba wilowka - pisała, że jej mama tak schowała prezent gwiazdkowy iż musiała na szybko kupować nowy, a ten pierwszy znalazła w okolicach Wielkiej Nocy. big_grinDD
      • edelstein Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 12:18
        Ja tak ostatnio 50euro zgubilam,tzn.polozylam tak by schowac do portfela i nie ma ,nie pamietam gdzie polozylambig_grin
    • gragi_tara Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:29
      Psa macie?
    • jola-kotka Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:29
      Cos ci powiem,przestan szukac a w ciagu dwoch dni sam ci wpadnie w rece,nie wiem jak to dziala,ale u mnie zawsze tak jest. Mysle sobie a dobra nie ma to nie ma i bach za jakis czas jest.
    • lady-z-gaga Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:29
      Sprobuj zastanowić się, gdzie dziś bys schowała ten aparat, gdyby musiała to zrobić....może coś Cię natchnie. Zwykle pomaga przypominanie sobie dokładnych okoliczności, ale w tym wypadku za duzo czasu upłyneło.
    • fomica Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:33
      Ja bym obstawiała jakieś najłatwiej dostępne miejsce, takie tuż pod ręką. Górna powierzchnia lodówki, parapet, krawędź stołu przy ścianie, pierwsza z brzegu półka, szafka, szuflada. Przypomnij sobie gdzie stałaś w chwili znalezienia aparatu i szukaj w promieniu 1 metra.
    • lieu Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:34
      jakiś kubek, szklankasmile
      parapet

a może w pokoju córki?
    • mondovi Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:43
      W 2015 r. schowałam przed synem prezent na Gwiazdkę. Kamień w wodę. Gdybym nie miała paragonu, sądziłabym, że przyśniło mi się, że go kupiłam. Dom skrupulatnie przeszukany, łącznie z wyjmowaniem szuflad z komód. smile
      • lady-z-gaga Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:48
        o tak, chowanie prezentow kupionych przed czasem to jest hit
        moja pomysłowość w tej dziedzinie jest tak wybitna, że pamięc nigdy nie może jej dorównac big_grin
    • karotka_plus Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:46
      Lodówka, zamrażarka, chlebak? Może leży w okolicy zlewu? Na lodówce ( ja często tam kładę rzeczy, potem zapominam i szukam a że niska jestem to muszę na krzesło wchodzić, różne skarby tam były wink ).
      Plecak, torebka, siatka na zakupy? Może pod/za/między meble spadł?
    • tontonik Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 11:47
      Zostaje metodyczne przeszukanie całego domu metr po metrze, począwszy od pomieszczenia, w którym znalazłaś aparat. Nie można pomijać żadnych, nawet najbardziej absurdalnych miejsc. Sprawdź też za szafkami, bo aparat mógł spaść. Kiedyś tak szukałam pilota od tv, znalazł się w lodówce wink
      • easyse Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 12:02
        Wszystkie proponowane opcje już sprawdziłam. Właśnie mam zamiar szukać metodycznie w całym domu, przy okazji robiąc porządki generalne w katach. Tylko szkoda mi soboty na idiotyczne poszukiwania, bo tylko jeden dzien w tygodniu jestem w domu. Przydała by sie jakaś magiczna różdżka czy cos...
        • ivaz Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 12:33
          Jak jesteś wierząca pomódl się do Antka, podobno pomaga wink
          • lellapolella Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 12:37
            A jak niewierząca albo zapobiegliwa, to zastosuj sposób z kubkiemsmile
            krystynajanda.natemat.pl/66483,kubek-czy-sw-antoni
    • inguszetia_2006 Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 12:42
      Witam
      Sprawdź w szafkach kuchennych, tam, gdzie trzymasz makarony i ryż. Ja kiedyś schowałam masło w ten sposób. W sejfie, wśród kieliszków, nalewek, alkoholi, napoi. Przejrzyj też pojemniki ze sztućcami i szuflady ze sztućcami. I oczywiście - proś Antoniego o pomocwink
      Pzdr.
      Ing
      • viridiana73 Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 15:00
        Swiety Antoni padewski,
        Obywatelu niebieski!
        Niech sie spelni wola Twoja,
        Niech sie znajdzie zguba moja!

Odpisz sobie, bedziesz miec na zas. I dobrze schowaj karteczke, najlepiej w jakies oczywiste miejsce!wink
        • ichi51e Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 19:23
          To prawda! To dziala.
          Babcia mnie nauczyla wink
          • viridiana73 Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 23:14
            A mnie mama. A mamie jedna pani, z ktora lezaly razem w szpitalu. Rzec by mozna: lancuszek sw Antoniegowink
    • kropkacom Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 12:43
      No u nas był już wyjmowany kiedyś ze śmieci. W łóżku tez kiedyś zginął.

Wskazówka - nie sugeruj się tym co pamiętasz. Szukaj w nieoczywistych miejscach.
    • inguszetia_2006 Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 12:47
      Witam
      Aha. Jeszcze mi przyszło do głowy - szafka na detergenty. Może chciałaś umyć aparat i mózg cię poprowadził do szafki z domestosami? A jak nie z domestosami to do szafki ze spirytusem wodą utlenioną? Apteczka domowa!
      Pzdr.
      Ing
    • lauren6 Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 12:47
      Ja tak ostatnio w czasie sprzątania schowałam kabel do laptopa. Znalazł się po kilku dniach na parapecie. Ja bym w pierwszej kolejności przeszukała kuchnię i już powoli się umawiała na odtworzenie aparatu. Pewnie po kilku miesiącach się znajdzie, a córka nie powinna tyle czasu czekać.
    • beataj1 Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 12:48
      U nas w domu legendarna jest Motorora V Razor. Miałam taką i popsuła mi się ładowarka. Zatem odłożyłam ją GDZIEŚ by nie zginęła do czasu aż dokupię ładowarkę. Jak już dokupiłam telefonu nie udało się nigdzie znaleźć. Minęły lata i jak coś nam zginie to mówimy że leży razem z Motorolą.
      Teraz to już model vintage...
    • basiastel Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 13:02
      A masz psa? Mojej teściowej psiak załatwił sztuczną szczękę i zakopał w ogrodzie.
    • pade Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 14:48
      Usiądź spokojnie, bez myśli "muszę go znaleźć", zamknij oczy i pooddychaj kilka razy głęboko, rozluźnij się. Odtwórz w myślach tamtą sytuację, zacznij od momentu kiedy córka je śniadanie i odkłada aparat na talerz. Wyobraź sobie jak daje Ci talerz do ręki, albo Ty go zabierasz ze stołu. Przypomnij sobie dokładnie tamtą chwilę, Twoje gesty, dźwięki otoczenia, zapachy. Twoja podświadomość wie, gdzie jest aparat, podpowie Ci.
    • kk345 Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 15:07
      Kieszenie sprawdziłaś? Fartuch kuchenny, spodnie, bluza-swoje i córki?
    • heca7 Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 16:03
      Mój teść protezę schował pod filiżanką odwróconą do góry nogami. Szukał jej parę dni, filiżanka stała jakby się suszyła, zdążył oskarżyć całą rodzinę o złośliwość big_grin
      • 3fanta Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 17:25
        Przetrzep dokładnie łóżko łącznie z materacem.Wasze też.
    • ga-ti Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 19:14
      Mój syn twierdził, że rano położył na półeczce - zaginął. Przeszukaliśmy cały dom, znalazł się w końcu w pudełku z klockami lego, a pudełek z lego ma dużo, takie z ikei powsuwane w szafkę, przeszukaliśmy każde wink

Usiądź i spokojnie przypomnij sobie każdy szczegół z tego poranka, może się uda. A może jednak córka wzięła aparat i odniosła gdzieś? Albo Ty ją zawołałaś, by zabrała swoją zgubę?
      • 3fanta Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 19:22
        Plecak szkolny,piórnik.Jakaś torebka jak gdzieś nosi.Samochód
    • plain-vanilla Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 22:18
      Nie pomogę w szukaniu. Sama na początku listopada kupiłam dwie rzeczy na święta dla dzieci. I do dzisiaj nie ma, LOL. Przeszukałem wszystkie szafki. Sądziłam, że przy okazji wpadnie w ręce, ale na razie cisza. Aż tak bardzo mi nie zależy, ale gdzie ja mogłam to schować?
    • yenna_m Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 22:56
      Postaw na stole szklankę do góry dnem i szukaj wink
      Ponoć działa wink

Moja mama, gdy coś zapodzieje w domu woła "Miruuuuś, Miruuuuś!" (żaden Miruś u nas nie mieszka - mama twierdzi, że jak se tak zawoła, zaraz się wszystko znajduje) wink
      • marusia_ogoniok_102 Re: Jak kamień w wodę 21.01.17, 23:08
        Bo to domowy diabeł się pewnie nazywa Miruś big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka