muchy_w_nosie 16.02.17, 11:04 Dziewczęta może któraś ma jakąś fajną i poleci. Może być duża jak i mała ale z mocnego materiału bo mam psy które się kokoszą. W klasie cenowej - ikea ;P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baltycki Re: Pufa 16.02.17, 12:27 I ja w kwestii formalnej - puf i pufa sjp.pl/puf sjp.pl/pufa Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Pufa 16.02.17, 15:56 sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/puf-czy-pufa;14147.html Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pufa 16.02.17, 21:23 OT. Ja się dziś dowiedziałam, że poprawnie jest "siedzieć na patiu". Zawsze sądziłam, że patio jest nieodmienne. Do teraz mam włosy zjeżone na plecach... Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Pufa 16.02.17, 21:47 Poprawnie po polsku? <zdziw> A wg kogo, że tak zapytam Też sądziłam, że patio to patio Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Pufa 17.02.17, 09:44 Słowniki internetowe online Jeśli powiesz mi, że się mylą, to odetchnę z ulgą. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Pufa 17.02.17, 11:02 To znaczy, że sie słowo spolszczyło na dobre. Czyli patiów w narodzie przybywa. Bogacimy się Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Pufa 16.02.17, 12:52 muchy_w_nosie napisał(a): > Dziewczęta może któraś ma jakąś fajną i poleci. Może być duża jak i mała ale z > mocnego materiału bo mam psy które się kokoszą. A nie lepiej psom wygodne, płaskie legowiska sprawić nie pufa, żeby nie spadały jak się kokoszą? Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Pufa 16.02.17, 12:53 Za to człowieku trudniej usiąść na psim legowisku.... A tu chodziło, jak rozumiem, o mebel międzygatunkowy Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Pufa 16.02.17, 16:18 gat45 napisała: > Za to człowieku trudniej usiąść na psim legowisku.... > A tu chodziło, jak rozumiem, o mebel międzygatunkowy Jeśli także dla kokoszących się psów to człowieki spychane łapami albo psim tyłkiem nie mają żadnych szans... Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Pufa 16.02.17, 16:24 Moje wlezą wszędzie, nawet i zapędy na stół miały jak się przeprowadziliśmy do domu, bo w mieszkaniu tylko ława była (też zdarzało się że pies na niej spał - nie wiem po wuja, bo twarda i drewniana). Tak mebel ma być dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Pufa 16.02.17, 17:20 muchy_w_nosie napisał(a): > Tak mebel ma być dla mnie. No ale do czego? Co chcesz na nim robić? Do siedzenia się nie nadaje, bo nie ma oparcia, do leżenia za krótkie, do stawiania/odkładania filiżanki za miękkie i jak się coś przewróci i wyleje to tylko kłopot. A pod nogi to sobie może lepiej spraw podnóżek z ikei, psy przynajmniej na niego nie wlezą, bo za mały. Mnie się dość podoba Strandmon. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Pufa 16.02.17, 15:59 Nie wiem jak gdzie indziej, ale w mazowieckim i łódzkim funkcjonuje pufa, rodzaj żeński. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Pufa 16.02.17, 18:28 www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00305609/#/20300432 Ten jest dość wygodny i wygląda solidnie ( nie wiem jak duze masz psy kokoszące się ). Zwłaszcza do fotela z tej samej serii. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Pufa 16.02.17, 18:42 A może fatty? Albo inne coś z gatunku wypełnionych kulkami. Są nawet kanapy (no, kanapki). Moje koty sobie chwalą. Ja też. Mam taką: ZDJECIE SKLEPOWE Odpowiedz Link Zgłoś