Dodaj do ulubionych

prośba ubepzieczenie

01.03.17, 10:34
Miałam ubezpieczony bagaż podróżny i ubezpieczyciel odmawia wypłaty za uszkodzoną walizkę. W ogólnych warunkach jest tylko kradziez rabunek. Tylko może uwzględnić reklamacje przewożnik linii lotniczych.
Dostałam info od przewoznika że musze miec paragon na walizke ale ja nie mam.
Czy ktoś się orientuje jak to się załatwia bez paragonu? Albo moze ktoś cos wie jak to się załatwia? Przewożnik jest zagraniczny.
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: prośba ubepzieczenie 01.03.17, 11:00
      jakie to linie lotnicze?
      Ja reklamowalam rozwalona walizke zaraz po odebraniu bagazu - paragonu oczywiscie nie mialam i dostalam nowa walizke od linii lotniczych. Ale uzeralam sie z liniami, nie mialam zadnego dodatkowego ubezpieczenia.
      • edzieckomama Re: prośba ubepzieczenie 01.03.17, 11:02
        Arkefly. Co musiałas złozyc, jakie dokumenty? W polsce?
        • mikams75 Re: prośba ubepzieczenie 01.03.17, 11:28
          nie znam tych linii.
          Nie, to nie bylo w Polsce. Na lotnisku niedaleko tych tasm, gdzie sie odbiera bagaz jest biuro reklamacji/zgubionego bagazu - jak odebralam zniszczona walizke to poszlam tam od razu. Musialam miec karte pokladowa, kwitek bagazowy i paszport, wypelnilam jakis formularz. Troche to trwalo, ale zaparlam sie, bo walizka porzadna i calkowiecie zniszczyli. Poczatkowo chcel mnie zbyc dajac jakas mala walizke, ale sie nie zgodzilam, to ostatecznie znalezli bardzo podobna do tej co mialam. Na lotnisku musialam sie przepakowac i wyszlam z nowa.
          Trudno, zebym podrozowala z paragonem za walizke... podalam w formularzu mniej wiecej cene walizki.
          • edzieckomama Re: prośba ubepzieczenie 01.03.17, 11:31
            Ja tęz wypełniłam formularz i z tym formularzem skierowali mnie do tych linii. Nie dostałam walizki bo oni nie rozpatruja na lotnisku, przyjmują tylko zgłoszenia.
            • mikams75 Re: prośba ubepzieczenie 01.03.17, 11:34
              to nie wiem, w moim przypdku po wypelnieniu formularza i wklepaniu czegos w komputer sami sie skontaktowali z liniami.
    • ichi51e Re: prośba ubepzieczenie 01.03.17, 11:02
      Odpisz ze paragonu nie masz i ze nie musisz miec i zalinkuj sklep z tym samym modelem
      • edzieckomama Re: prośba ubepzieczenie 01.03.17, 11:04
        problem w tym że musi to być nie mailem a poczta do Holandii (chyba) i jeszcze po angielsku, a nie umiem napisac listu, chyba ze z tłumaczem ale nie wiem czy to będzie sensowne.
        • mikams75 Re: prośba ubepzieczenie 01.03.17, 11:30
          czemu nie reklamowalas od razu na lotnisku?
          Ktos z twoich bliskich znajomych bedzie umial sklecic te pare zdan po angielsku. Sprawdz tez na stronie linii lotniczych - moze masz tam jakis formularz reklamacyjny?
          • edzieckomama Re: prośba ubepzieczenie 01.03.17, 11:32
            Reklamowałam na lotnisku, mam zgłoszenie reklamacji.
            • mikams75 Re: prośba ubepzieczenie 01.03.17, 11:37
              ok, i teraz dopominaja sie o paragon? Nie wiem co mowia przepisy, ale zawalczylabym bez paragonu piszac oswiadczenie o wartosci walizki. Przeciez nie podasz jakiejs sumy z kosmosu.
            • aankaa Re: prośba ubepzieczenie 01.03.17, 13:29
              jeśli płaciłaś kartą to może wystarczy wyciąg ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka