anetapzn Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:23 Uff, a teraz czekamy na dzwony pogrzebowe, gdy JK szlag trafi ze złości Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:32 Nie życzę mu aż tak źle, ale kiepsko on ostatnio wygląda. Ma twarz człowieka chorego na zaawansowaną postać nowotworu. Powinien się przebadać. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:00 Jak wygląda taka twarz? Czym się charakteryzuje? Z ciekawości pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:16 Twarz amimiczna, rysy wyostrzone, woskowa skóra, matowe spojrzenie. Jest to szczególnie widoczne u starszych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:36 Zgadza się, Kaczyński od dłuższego czasu wygląda, jakby nosił tonę fluidu na twarzy. Nie wygląda zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:20 black-cat napisała: > Ma twarz człowieka ch > orego na zaawansowaną postać nowotworu. jako że dobrze życzę przede wszystkim Polsce (i sobie) bardzo bym nie chciała, byś się myliła. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:29 po pierwsze - gratulacje dla nowego starego przewodniczącego Rady Unii Europjskiej! To jest nade wszystko jego osobisty sukces, oparty na własnej pracy. po drugie - gratulacje dla Unii Europejskiej i przywódców jej krajów członkowskich minus pełniąca obowiązki premiera beata sz. alias broszka, że fochy posła kaczyńskiego nie zrobiły na nich wrażenia. Po trzecie - jeszcze raz gratulacje dla Donalda Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-mama Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:31 No i swietnie! Rzad sie zupelnie osmieszyl. Szydlo, a zwlaszcza Waszczykowski powinni podac sie do dymisji w trybie natychmiastowym. Dla mnie pelnia szczescia byloby gdyby jeszcze udalo sie usunac JKM z Parlamentu Europejskiego. Petycja krazy i mam nadzieje, zbiera duzo glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
regina-phalange Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:37 Czytałam fajny komentarz. że Jarka szlag trafi i będzie miał napisane na nagrobku: data śmierci 09.03.2017 - wina Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
kolibeer2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:30 nie polexit tylko WYJŚCIOPOL - kaczka wszak nie zna jezyków Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:52 grzalka napisała: > No to teraz Kaczor zrobi Polexit..... > niech robi - stawiam diamenty przeciwko orzechom, że to będzie (wreszcie) ostatni gwóźdź do jego trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Tusk wybrany 09.03.17, 20:05 oj, poczytaj sobie komentarze suwerena w pisowskiej prasie.. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 22:15 no ale przeciw wyjsciu jest tez te kilka milionow Polakow za granica, nie mowiac o mnostwie tych w kraju. Jak na razie w to nie wierze choc kto wie co oni teraz zaczna propagowac w tvp. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:39 Z jednej strony się cieszę, z drugiej czuje się zażenowana głupotą rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:41 W naszej ocenie ta decyzja nie wróży nic dobrego Europie i to jest zła decyzja dla Europy - skomentowała rzeczniczka PiS, Beata Mazurek. Nie chciała powiedzieć, czy polski rząd pogratuluje Tuskowi wyboru. Pogratulowała Beacie Szydło "odwagi". Chodzi o lobbowanie za Jackiem Saryuszem-Wolskim (był kandydatem PiS na to stanowisko) i krytykowanie Tuska. A ja pomyślałam że jak Wojtyła został papieżem to nawet komunistyczny polski rząd mu pogratulował. Teraz PIS-owski pro-putinowski rząd pewnie nawet nie pogratuluje rodakowi! Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:06 A pamiętacie, jak się ś.p. Lechu obraził po wygranej PO i na kilka dni "znikł" ? Tak mu ciężko było pogratulować Tuskowi ! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tusk wybrany 09.03.17, 17:56 Uhuhu, ale się będzie działo jutro, już sobie wyobrażam przemówienie małego... Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:14 Oby tylko nie spadł z drabinki ! Bo będzie wina Tuska ! Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:03 To już koniec Unii.Brukselskie sprzedawczyki wybrali Kaszuba który jest tak naprawdę Niemcem i do tego winien wszystkiemu Disiaj cały dzień w pracy i wdrodze powrotnej do domu wisiałam na ajfonie.Od kilku dni czytam komentarze prasy zagranicznej, wszystkie w jednym tonie, niezależnie od opcji politycznej i języka.Dziś natychmiastowa reakcja Der Spigel: www.spiegel.de/politik/ausland/donald-tusk-als-eu-ratspraesident-wiedergewaehlt-a-1138081.html I norweskiego głównego dziennika codziennego Aftenposten : www.aftenposten.no/verden/Hans-eget-hjemland-ville-ta-fra-ham-jobben_-men-klarte-det-ikke-Na-er-Donald-Tusk-gjenvalgt-som-EU-president-616730b.html Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:48 O ile niemiecki znam, to streść proszę artykuł norweski Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Tusk wybrany 09.03.17, 21:22 gulcia77 napisała: > O ile niemiecki znam, to streść proszę artykuł norweski ---------------> Jutro bo niedawno wróciłam z roboty i na razie śledzę reakcje Natomiast generalny wydźwięk artykułów w prasie międzynarodowej to opadnieta kopara , tak bym to ujęła. Zadziwiająco sporo norweska prasa pisze na temat Polski , ale też dużo się dzieje rzeczy i dziwnych i strasznych w naszym kraju.Jutro podrzucę streszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Tusk wybrany 09.03.17, 23:07 jan.kran napisała: > Dziś natychmiastowa reakcja Der Spigel > I norweskiego głównego dziennika codziennego Aftenposten To ja jeszcze dorzucę artykuł BBC o tym samym. (a jakie fajne zdjęcie Beatki zaciętej VS uśmiechniętego Tuska, na linku ze strony www.bbc.co.uk/news/world - o ile szybko nie ucieknie aktualizowane ) Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 23:56 wielki_uscisk napisał: > > To ja jeszcze dorzucę arty > kuł BBC o tym samym. > (a jakie fajne zdjęcie Beatki zaciętej VS uśmiechniętego Tuska, na linku ze strony www.bbc.co.uk/news/world - o ile szybko nie ucieknie aktualizowane ) nie zniknelo i jak sie pieknie Beata blyszczy Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:05 Czyli kolejne 2,5 roku upokorzen i ograniczania praw Polaków w UE - pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:07 Jak ja strasznie wam współczuje życia w tym zaślepieniu i nienawiści, naprawdę ! Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:33 wiesz, ja tez. Naprawde, nawet jak ktos robi za pieniadze, to i tak to jest strasznie smutne. Wiec bardziej mam nadzieje ze z frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:20 Polski rząd cię upokarzał przez cały tydzień, ze szczególnym uwzględnieniem ostatnich dwóch dni. Na oczach całego śmiejącego się z nas świata. To cię, jak rozumiem, nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:20 jakie prawa Polaków są ograniczone w Unii? (bo w Polsce to wiem, np. do samorządności i wypowiadania się w referendum o zmianie granic gminy w której się mieszka - warszawa - lub jej likwidacji - podopolskie wsie) Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:28 Unia ich gryzie w tyłek, ale unijne pieniążki nie śmierdzą, oj, nie śmierdzą. Tu obie rączki i wszystkie pisowskie kieszonki nadstawione .... Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 21:19 2,5 roku upokorzeń i ograniczania praw Polaków to nam funduje władza w kraju. Dlatego dobrze wiedzieć, że UE stoi po stronie Polaków, a nie polsko-rosyjskiego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:07 Kierowca autobusu ma włączone Polskie Radio i wprawdzie przez hałas nie wszystko dobrze słyszę, ale na bank w wiadomościach podczas info o wyborze Tuska skupiano się na tym, że ktoś tam zgłosił wątpliwości co do sposobu wyboru komisarza. Właściwie tylko o tym w temacie mówiono. Serio Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:09 Dobrze. To im może wpłynąć na sondaże - nie fakt, że chcieli go utrącić, ale fakt, że im się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:10 Pade dzięki za ten wątek! Aż gębula mi się śmieje od komentarzy trolli ... Piszcie , piszcie płatne trolle, z przyjemnością posłucham jak się wijecie z bólu..... A jutro maestro drabinki, mistrz trzeciego szczebelka udowodni nam jak go wybrana Tuska boli. Aż włączę TVPIS. Warto. Cała Europa przeciw oszołomom. Nasz D.Tusk ponownie Prezydentem. CUDOWNY DZIEŃ!!!! Czuję się dumna z bycia Polką. Bo od wyborów w 2015 r. nie czułam tego zbyt często. Odpowiedz Link Zgłoś
migona Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:22 Bo jak pisze wpotylice.pl Sprawa wyboru Tuska dowodzi, że w UE dominuje dekadencja i nastrój z konferencji w Monachium w 1938 r. i potem dalej w tekście: To wszystko dowodzi, że w Unii Europejskiej i jej instytucjach dominuje duch dekadencji, czyli nastrój panujący w Europie na przełomie XIX i XX wieku. I Donald Tusk w tego ducha dekadencji świetnie się wpisuje. Podobnie zresztą jak przewodniczący Komisji Europejskiej Jean-Claude Juncker. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:28 Kampanię prezydencką Donalda Tuska można uznać za otwartą. Tusk powinien podziękować PISiorom za taką reklamę. Lepszej zrobić się nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
kolibeer2 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 18:55 o 19:00 ma być konferencja jarka - enjoy ) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:04 A władzunia ciągnie swoją żenadę. Wszyscy już Tuskowi pogratulowali, łącznie z Poroszenką nawet, a nasz pierwszy narciarz wytrwale milczy. W sumie to nie spodziewam się po nim klasy od dawna, ale mógłby naród choć raz zaskoczyć, na jakieś minimum kultury osobistej się wysilić. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:17 Oszalalas? Dlaczrgo mialby gratulowac? Musi zbierac sily na szykiujace sie kolejne ataki, teraz juz nie ma nic do stracenia wiec sie nie bedzie hamowal Odpowiedz Link Zgłoś
owczarkini Re: Tusk wybrany 09.03.17, 22:26 >a nasz pierwszy narciarz wytrwale milczy A to jest ktoś ? Ten Artur, czy tam Andrzej Złoty chłopiec wiedzie życie bon vivanta na stokach, nie będzie się przecież mieszał do zawiłych politycznych spraw... Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:33 Brawo, nawet Węgry były, biedny Kaczorek Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Tusk wybrany 09.03.17, 19:34 Węgry były za, z tych emocji zjadam litery, super wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś