zla.m Re: Tusk wybrany 09.03.17, 20:20 Płakać się chcę. Nie, nie dlatego, że wybrali Tuska, jak najbardziej byłam za nim i uważam, że wiele osiągnął własną pracą. I gratuluję. Ale że jako jedyni byliśmy przeciw, że nasz własny rząd nie umiał się wznieść nad gooowniane wojenki i poprzeć krajana... ogólna żenua. I choć nie głosowałam na nich, to żyję tu i są moim rządem, Waszczykowski, Broszka i cała reszta tej żałosnej ferajny mówi na forum międzynarodowym także w moim imieniu. A mnie to boli. Mam tyle lat, że pamiętam czas, kiedy człowiek się wstydził bycia z siermiężnej Polski i popadał w stupor w sklepie na widok 17-stu rodzajów jogurtów. I teraz znów nas się wpycha na stanowisko dyżurnego idioty świata, klasowego błazna, dziwaka bez pojęcia o współczesnym świecie. Nie podoba mi się to. I nie chcę, żeby rozwiązaniem było "to wyjedź". Wszyscy, *rwa, nie wyjedziemy przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Tusk wybrany 09.03.17, 20:28 Słucham broszki. Oni wszyscy tam powariowali. Marcinkiewicz dobrze to podsumował u Olejnik: Kaczyński nienawidzi i tą nienawiścią zaraża innych. Serio zaczynam się obawiać o nasze bezpieczeństwo. Pozostaniemy sami pośrodku Europy, gdy za naszą wschodnią granicą się gotuje. To na prawdę robi się groźne. Odpowiedz Link Zgłoś
owczarkini Re: Tusk wybrany 09.03.17, 22:35 Zgadzam się 1000/100. Tylko jaki % mówi "To wyjedź"? 20 ? 30 ? 1 % trolli ? Nie da się wyrzucić arbitralnie wszystkich, którzy płacą podatki i zostawić amatorów RM 80+, kiboli wyklętych, płodzimierzy i biskupów. Może inaczej, to niech ONI się przytulą do Białorusi ? I tam sobie budują dumny Kaczystan ? Do cholery, przecież nas jest więcej ! Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Tusk wybrany 09.03.17, 23:46 owczarkini napisała: zostawić ama > torów RM 80+, kiboli wyklętych, płodzimierzy i biskupów. Może inaczej, to niech > ONI się przytulą do Białorusi ? I tam sobie budują dumny Kaczystan ? Akurat Lukaszenka ich przygarnie, po co mu to ? A i oni by sie nie kwapili, jak sadze, tam kiboli traktuje sie szybko i nieuprzejmie, a biskupi niewiele maja do powiedzenia, Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw przeklejone: autor - hanka 78 09.03.17, 21:36 "a w Brukseli słychać plusk to Kaczora kąpie Tusk" hanka78 09.03.17, 21:29 I to nie jest ciepła woda z kranu ale kubeł zimnej wody, który wylał się dzisiaj na łepetynę prezesa Polski (a nawet 27 kubłów). "...Ulala, misia bela misia Kasia konfacela..." smile) www.youtube.com/watch?v=CR99pyKBN1o Re: "a w Brukseli słychać plusk to Kaczora kąpie beataj1 09.03.17, 21:32 Mi bardziej pasuje cytat z klasyka: Wstań, powiedz nie jestem sam... To ich ciągle wstawanie z kolan Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: przeklejone: autor - hanka 78 09.03.17, 23:08 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21479183,atak-siekiera-na-dworcu-w-dusseldorfie-kilka-osob-rannych.html#Czolka3Img - po prostu Europa, a raczej Unia. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: przeklejone: autor - hanka 78 09.03.17, 23:14 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21462215,eksplozja-pod-warszawa-rmf-fm-byly-wojskowy-zabarykadowal.html#MT2 - po prostu Polska, a raczej Polska kurdupla. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: przeklejone: autor - hanka 78 09.03.17, 23:17 wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Gorzow-Wielkopolski-51-latek-zaatakowal-ratownikow-Do-akcji-wkroczyli-antyterrorysci,wid,18715296,wiadomosc.html?ticaid=118c30 - i jeszcze raz Polska, oaza szczęśliwości pod rządami PIS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Tusk wybrany 09.03.17, 23:23 Przeciez to bylo wiadomo.Czemu zachlystujecie zwyciestwem? Zdanie PL .nie liczylo sie . Nie jestem za PIs , bron Buk, ale czasami zdumiewa mnie to zdumienie na temat wyboru ponownego przewodniczacego RE. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Tusk wybrany 09.03.17, 23:38 To, że Tusk zostanie wybrany Europa wiedziała już wczoraj. Niemieckie media mówiły o polskim szantażu, a w sytuacji kiedy Europa ma ważniejsze problemy deklaracja jedności i siły wobec samozwańczych hitlerków była sprawą honoru. Oficjalny policzek dla polskiego rządu był prawą czasu. Podskakiwali, podskakiwali, aż potraktowano ich jak krnąbrne dzieciaki. Trochę mieli pecha, bo Merkel mogła jeszcze pokazać cierpliwość i dalej prowadzić dyplomatyczne rozmowy z polskim rządem, ale miała dziś dobry ciąg, najpierw nawrzucała jasno Erdoganowi, którego do tej pory traktowała w białych rękawiczkach, to nie będzie się pierniczyć z kundelkami bez żadnej siły rażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Tusk wybrany 09.03.17, 23:41 Zachłystujemy się, bo lubimy i możemy Mało tego, wcale nie uważam, że zdanie Polski się nie liczy, to nie liczy się zdanie obecnego rządu, wybrane głosami 17% społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Tusk wybrany 09.03.17, 23:38 Górski straci robotę - wyrosła mu ostra konkurencja w kabaretach. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Tusk wybrany 09.03.17, 23:56 > Górski straci robotę - wyrosła mu ostra konkurencja w kabaretach. Wprost przeciwnie, zarobi sie, juz nie nadaza. Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Tusk wybrany 10.03.17, 00:33 Jesuu jakie wy jesteście naiwne. I pisze to jako przeciwniczka Pisu, zeby nie bylo, bo sam fakt ze ci chorzy ludzie rzadza tym krajem przyprawia mnie o mdlosci. Ale. Czy wy macie Kaczynskiego za idiote? To znaczy macie, ok, w cudzyslowiu - ale ja pytam powaznie. Bo czy sie komus podobaja jego poglady czy nie - jedno trzeba mu oddac, jest doskonalym politykiem. I bardzo ale to bardzo dobrym strategiem. To jakimi ludzmi sie otacza, to jak wplywa na elektorat, to ze opracowal dZialania ktore daly mu zwyciestwo i tak ogromna przewage - dowodzi tego, ze nie mozna mu tego odmowic. I wy serio myslicie, ze ktokolwiek w pisie wierzyl w szanse na wygrana? Ze tak sobie wymyslili? Ze Tusk nie dostanie roboty w parlamencie? Nie. Popierajac go to bylby polityczny samobój. Nie bylo wiec takiej opcji, bo nie mozna sie z kimś żrec od 10 lat a potem go popierać. To nielogiczne i zle wizerunkowo dla partii. Ale jednoczesnie nie bylo od poczatku opcji na zadne zwyciestwo, nawet na pół glosu. Tez o tym doskonale wiedzieli. I tak na serio z ich punktu widzenia to nie mialo zadnego znaczenia kto wygra. Znaczenie wizerunkowe dla PiSu, oskarzanego przez ue o brak praworzadnosci - bylo pokazanie unii srodkowego palca. I Kaczynski szedl na ta bitwe jak Tom Cruise w Ostatnim Samuraju - z wiedza ze przegra - ale ostatnie slowo nalezalo do niego. Polska sie wylamala, zostala przy swoim i nie poparla Tuska. To jest ich przekaz o ktorym powiedZiano wiecej niz o czymkolwiek innym. To polityczna zagrywka tego malego siwego czlowieka, ktora spowodowala ze jest przegrany a tak na prawde wygrany. Tylko co jest w tym najlepsze? Ze w tv bedzie wkurzony Kaczynski, zawiedziona Broszka i ta cala ich cielotka biadoląca jaka to dla unii strata. Tere fere. A za zamknietymi drzwiami sobie pogratuluja. Kijowski - skompromitowany. Petru - skonpromiotowany. Schetyna to by nie byl w stanie wlasnego odbicia w lustrze przekonac, ze jest cos wart jako polityk. Kukiz? Na fb to glownie posluguje sie nomenklaturą memów i gifów albo linkuje pierdoły z kwejka. Szowinista Korwin z muchą pod brodą? Ma cos konstruktywnego do powiedzenia, zeby polki za nim poszly? Pomijajac caly bagno jakiego Tusk narobil - to byl jeszcze jedyny czlowiek jaki moglby ta opozycje doprowadzic do jakiegos ladu i w nastepnych wyborach obalic PiS. A tak to beda sie panoszyc kolejne lata - bo wodzowskie partie nie mają wodza, wlasnie za wyjatkiem pisu. A Kaczynski jest doswiadczonym, konsekwentnym wodzem. Czlowiekiem ktorego kilka mln ludzi traktuje jak wyrocznie. A on doskonale wiedzial jak to wykorszystac. Jak omamic a potem w rok zaprodukowac tyle ustaw by miec wlasne media, prezydenta i trybunal konstytucyjny. Stary kawaler z kotami - na waszych oczach w demokratycznym kraju w 21 wieku. Ten sam - ktory kolejnego rywala ma z glowy. Na cieplej posadce w Brukseli. A on zadnej, ale to zadnej konkurencji co bedIe sie nam czkawka odbijac jak bedZie go trzeba ogladac kolejne kadencje. I gorzej ze jeszcze sie pewnie nastepcy znadją jak ich Antonio wyszkoli. A narod i lewica ... sie cieszy i od rana trabi o zwyciestwie. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Tusk wybrany 10.03.17, 00:41 Ten doskonały strateg płynie na tyle, na ile mu prądy mu pozwalają. Chyba nie sądziłaś, że PO będzie rządziło trzecią kadencję i że ludzie poszli na wybory, bo kochali Kaczyńskiego? Taki z niego taktyk, a dał się zrobić i Giertychowi i Lepperowi w balona takiego, że do dziś tej żaby przełknąć nie może. Zalewa nas fala nacjonalizmu to Jaruś myk na deskę, i z prądem, z prądem. Nie ma co dorabiać mu gęby Napoleona, bo tylko wzrost ich łączył. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Tusk wybrany 10.03.17, 10:09 leann32 napisał(a): > Ten sam - ktory kolejnego rywala ma z glowy. Na cieplej posadce w Brukseli. Ale przecież to, miałby bez tej całej awantury i kompromitacji. Tusk sam chciał kandydować i miał poparcie wszystkich, poza Polską. Jakby Kaczyński był mądrym politykiem, ty by swoją niezgodę, zamienił na zgodę i coś tą zgodą ugrał dla Polski. Mógł powiedzie UE: zgodzę się na Tuska, jak mi/Polsce dacie to i to. > A narod i lewica ... sie cieszy i od rana trabi o zwyciestwie. Chyba w pisiowej telewizji. Ja oglądam TVN24 i Polsat News i tam mówią tylko o wstydzie, kompromitacji i szkodzie dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
rorzrzutny Re: Tusk wybrany 10.03.17, 18:33 asia-loi napisała: > Jakby Kaczyński był mądrym politykiem, ty by swoją niezgodę, zamienił na zgodę > i coś tą zgodą ugrał dla Polski. Mógł powiedzie UE: zgodzę się na Tuska, > jak mi/Polsce dacie to i to. Nie mógł, już nie teraz. Wiatr w Unii się zmienił, to nie jest dobry moment na forsowanie partykularyzmów. (Myślę zresztą, że Merkel po to się do niego pofatygowała, żeby mu to jednoznacznie zakomunikować. I prawdopodobnie był to ostatni raz, kiedy ktoś z Zachodu chciał z nim rozmawiać.) Teraz on mógł tylko zrejterować, zamilknąć jak niepyszny. I próbować przedstawić to na scenie wewnątrzpolskiej jako wspaniałomyślny gest królewskiej łaski. Ale bez żadnej nadziei, że dostanie od Brukseli cokolwiek w zamian. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: Tusk wybrany 10.03.17, 21:32 leann32 napisał(a): > Jesuu jakie wy jesteście naiwne. > (...) > Ten sam - ktory kolejnego rywala ma z glowy. Na cieplej posadce w Brukseli. > A on zadnej, ale to zadnej konkurencji co bedIe sie nam czkawka odbijac jak > bedZie go trzeba ogladac kolejne kadencje. > I gorzej ze jeszcze sie pewnie nastepcy znadją jak ich Antonio wyszkoli. Bardzo ciekawe podejście - dzięki za świetną analizę. Jakkolwiek straszne w swojej logice, gdy to tłumaczysz... być może jest to prawdziwe? Widząc jednak jego wystąpienie w Sejmie, jak krzyczał widząc klaskającą i skandującą opozycję, mam nadzieję, że to jednak ideologiczne zacietrzewienie - a nie chłodna kalkulacja. I mam nadzieję, że po jego czasach wszystko się rozsypie. Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Tusk wybrany 10.03.17, 19:08 www.wiocha.pl/1423311,Oby-powtarzaly-sie-tylko-te-dobre Odpowiedz Link Zgłoś