Dodaj do ulubionych

Zdejmujcie staniki

11.03.17, 19:18
Poważnie. Między piersiami zrobił mi się duźy guz. Panika i te sprawy. Wpadlam jednak na artykuł o szkodliwości nadużywania staników. Kilka dni i guz znika (chyba).
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Lepiej stanik sobie dopasuj 11.03.17, 19:19
      do własnego rozmiaru, a nie głupoty czytaj.
      • mamma_2012 Re: Lepiej stanik sobie dopasuj 11.03.17, 19:25
        Wytłumacz, proszę! Milion razy wolę być najgorszą kretynką niż mieć guza.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Lepiej stanik sobie dopasuj 11.03.17, 19:29
          Idziesz do sklepu, który ma braffiterkę i sprawa załatwiona. Poczytaj na forum biuściastych gdzie polecają w Twoim mieście i finito.
        • ichi51e Re: Lepiej stanik sobie dopasuj 11.03.17, 23:10
          Szkodza zle dobrane staniki innymi slowy nie prawidlowo j we wlasnym rozmiarze.
    • kfugktru23 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 19:20
      Jestem za.
    • edelstein Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 19:22
      Nie,nosze 3lata az sie rozpadnietongue_out
    • triss_merigold6 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 19:23
      Dopasuj stanik do rozmiaru biustu.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 19:23
      Ale to nigdy nie zdejmowałaś? ;D
    • andaba Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 19:23
      Jak od stanika może się guz zrobić?
      No chyba, że się nosi 60Z zamiast 80D...
    • antyideal Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 19:24
      Nie nadużywam, bo nie cierpię nosić smile
    • migona Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 19:30
      a to nadużywanie staników to co? Nacieranie się nimi i gotowanie na nich zupy siedem dni w tygodniu?
    • laaisa Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 19:32
      Nie byłaś u lekarza z tą, najpewniej torbielą?
      • mamma_2012 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:38
        To nie torbiel, tego jestem pewnasad
    • heca7 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 19:58
      Moja matka tak miała ale tylko i wyłącznie od czarnego stanika. Okazało się, że była uczulona na farbę. Odtąd kupuje tylko te firmy T. we wszystkich kolorach (no przesadzam, cieliste, czarne i białe) i uczulenie nie wraca.
    • eliszka25 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 19:58
      a jak sie naduzywa stanik? zakladasz 3 na raz czy co? na noc zawsze zdejmuje, bo w staniku spi mi sie niewygodnie. odkad kilka lat temu znalazlam wreszcie idealny sklep z idealnymi paniami, ktore potrafily dobrze dobrac mi staniki, w ciagu dnia nawet nie czuje, ze go mam.
      • princesswhitewolf Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:03
        jest tu cos takiego jak forum biusciastych i poza tym ze mozna tam sie dowiedziec duzo o dobraniu wlasciwego stanika spotyka sie tez stanikomanianczki. Sypiaja w stanikach i na tamtym forum nie jest to tam rzadki proceder.... Tez wydalo mi sie cudaczne
        • eliszka25 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:17
          no, jak ktos nosi stanik 24/7 i nigdy nie zdejmuje, to faktycznie naduzywa. nie wyobrazam sobie spania w staniku. musze miec "wolne" cycki, zeby mi sie wygodnie spalo wink
          • zuleyka.z.talgaru Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:21
            No widzisz, a ja sobie wyobrażam. Dla kobiety, która ma NAPRAWDĘ duży biust to jedyny sposób na komfortowy sen. Ale to wtedy jest mięciutki stanik bez fiszbin itp.
            • eliszka25 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:40
              a no takiego naprawde duzego biustu, to ja nie mam. w porownaniu do mojej figury jest w sam raz, ale duzym biustem bym tego nie nazwala. zwykly stanik, taki jak nosze w dzien, do spania sie kompletnie nie nadaje.
              • princesswhitewolf Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:45
                a ja mam ( 36GG) i nadal nie wyobrazam sobie spania we wbijajacych sie w mnie fiszbinach, albo nawet taki bez fiszbin by mnie dusil dookola klatki piersiowej
                • eliszka25 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:51
                  uwielbiam staniki z fiszbinami, ale spanie w tym jest niemozliwe, jak dla mnie.
                • iwoniaw Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:57
                  Jeśli fiszbiny się w ciebie wbijają, to z całą pewnością to nie jest dobrze dobrany stanik.
                  • princesswhitewolf Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:39
                    podczas snu wszystko sie we mnie wbije iwonia... Nie naleze do ludzi spiacych nieruchomo, ale raczej do wiercacych sie.
                    • ichi51e Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 23:12
                      Ale dobrze dobrany stanik (nawet i z fiszbinami) nie wbija sie nigdy. Jaki bulby sens? To ma byc support a nie gorset.
          • pitahaya1 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:19
            Zawsze śpię w biustonoszu smile Przy dużym biuście nie da się inaczej.
            • rosapulchra-0 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:37
              Ja również śpię w biustonoszu, choć biustu nie mam zbyt wielkiego.
          • rosapulchra-0 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:36
            No to ja nadużywam, bo noszę stanik 24/7 i śpię w staniku, i nie wyobrażam sobie spania z wolnymi cyckami.
      • mamma_2012 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:35
        Właśnie chyba (daj bosze) zgubił mnie idealny stanik. Taki, którego nie czuć w dzień i w nocyuncertain
        • eliszka25 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:44
          ja bym jednak poszla do lekarza, bo wcale nie powiedziane, ze to od stanika.
          • mamma_2012 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:15
            Pójdę, to oczywiste. Ale kamień spadł mi z serca jak poczytałam o lepszych opcjach
    • cosmetic.wipes Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:02
      Jak można nadużyć stanik?
      • zuleyka.z.talgaru Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:22
        Normalnie. Zdejmujesz tylko do czynności myjących.
      • mamma_2012 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 20:31
        Już tłumaczę jak to się stało (mam nadzieję). Kupiłam stanik (potem jeszcze kilka z tej firmy na T), fantastyczne, wygodne magic coś, tak bardzo, że można w nich spać, wiec spałam, bo lubię. Nagle znalazłam jeden guz pod pachą, ale błyskawicznie zniknął, potem następny, ale już wielki miedzy piersiami i już czekałam na wizytę u lekarza, ale po znalezionym artykule od kilku dni chodzę bez i guz zaczął znikać.
        • bi_scotti Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:19
          Idz do tego lekarza, stanik raczej nie ma nic wspolnego z tym, co opisujesz, no chyba ze to jakis problem with allergy na material czy cos w tym rodzaju.
          www.womenshealthmag.com/health/sleeping-in-bra
          Zdrowia zycze!
          • nickbezznaczenia Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:26
            Jedni piszą tak, a inni tak:
            krokdozdrowia.com/spanie-biustonoszu-szkodliwe/
            • migona Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:40
              "Nawet sami producenci biustonoszy zaznaczają, że nie powinno się nosić ich przez dłużej niż 7 godzin z rzędu, co zdecydowanie przemawia za zrezygnowaniem ze spania w biustonoszu."

trzeba zacząć: a) czytać etykietki na opakowaniach biustonoszy, b) zabierać zapasowy stanik do pracy, c) nie czytać idiotyzmów w internecie.
              • princesswhitewolf Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:44
                >b) zabierać zapasowy stanik do pracy

a coz to za cudo?
                • migona Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:48
                  jak producenci przestrzegają przed noszeniem swoich wyrobów dłużej niż siedem godzin z rzędu, to trzeba do pracy zabrać coś na zmianę (zapasowy jakiś) jak się np. te 8 godzin pracuje (o dojazdach i przyjazdach i zakupach w drodze powrotnej nie wspominam) wink
                  • migona Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:53
                    jednak w sumie nie wiem, czy np. zmiana po siedmiu godzinach na biustonosz innej firmy liczy się jako nienoszenie tego samego stanika i magicznie odnawia punkty przeżywalności ostatnikowanej klaty...Czy może trzeba odczekać 5, 10 minut i można założyć ten zdjęty, bo był reset systemu i zegar tyka od nowa...
              • nickbezznaczenia Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:45
                Albo nie nosić biustonosza.
    • rosapulchra-0 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:32
      Noszę stanik 24/7 i żadnych guzów, ani między piersiami, ani w piersiach nie posiadam. Może u ciebie to kwestia rozmiaru? Albo paniki i tych spraw?
    • angeka2 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:39
      Od 8 miesięcy noszę stanik całą dobę, bo karmię. Piersi zmieniły mi się w wielkie, mleczne melony i boję się, że bez stanika po skończeniu karmienia dostałabym zawału na ich widok. W nocy też mam stanik, bo jak są lekko podniesione, to nie zalewam się mlekiem (karmię jedną, a z drugiej kran, chyba że jest podniesiona pushupem).
      • mikams75 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:54
        ja jak karmilam to wcale nie nosilam w domu, bo wygodniej mi bylo bez i nic im sie nie stalo, ale mnie nie kapalo.
    • mikams75 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 21:51
      z tego watku dowiedzialam sie, ze mozna spac w staniku.
      Ja owszem probowalam pare razy w spartanskich warunkach, kiedy to szlo sie spac w ubraniu i bylo mi bardzo niewygodnie.
    • zolla78 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 22:43
      Staram się ubierać na dzień tak by stanika nie musieć nosićsad Nie znoszę ich od jakichś 3 lat i nie przechodzi mi. Marzy mi się moda na nienoszenie staników. Gdyby nie to że nie wypada by w pracy piersi odznaczały mi się pod bluzkami i było wygodnie ćwiczyć bez stanika, to w ogóle bym nie nosiła smile
      • tmk123 Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 23:10
        Nienawidzę staników. W szkole nosiłam jak był WF, jak nie to bluzka z kamizelką/sweter nie było widać. Na studiach nie nosiłam, tylko właśnie bluzki z kamizelką lub czymś takim, żeby nie było widać. Miałam jeden biustonosz który ubierałam do lekarza. Po porodzie zmienił mi się rozmiar z A na C i przy karmieniu niestety musiałam zacząć nosić biustonosz. ale jak tylko przestałam karmić to biustonosze out!
        Mam ponad 50 lat i nadal nienawidzę biustonoszy.
        W tej chwili pracuje w miejscu gdzie jest bardzo ciepło i firmowy podkoszulek więc muszę. Dobierałam , kupowałam różne. Najbardziej przyjazne są przyklejane silikonowe, ale nie wytrzymują kilku godzin ruchu i wysokich temperatur tez nie.
    • alchemy_alice Re: Zdejmujcie staniki 11.03.17, 23:04
      Stanik noszę tylko poza domem. Niby mam dobrany rozmiar przez brafitterkę, ale po kilku godzinach noszenia zaczyna mnie swędzieć skóra. Alergie wykluczyłam, więc pojęcia nie mam od czego. W związku z tym stanik zdejmowany jest od razu po przyjściu do domu i zdecydowanie nie nadużywam. Co zabawniejsze przy źle dobranych (czyli za szerokich) stanikach nic nie swędzi. Zaczynam wątpić w brafitting w związku z tym. Byłam u czterech pań, wszystkie wskazały ten sam rozmiar, a mnie swędzi jak cholera. Chyba staniki nie są mi przeznaczone wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka