Dodaj do ulubionych

Step aerobik

19.03.17, 19:03
Wiele babeczek chce przed sezonem dobrze wyglądać, poleceniami Wam aerobik na stepie,taki schodek na który się wchodzi i schodzi w tempie.Moja siostra schudła przez 2 mc ćwiczeń z rozmiaru 46 na 40,efekty są super wow. Serio to się nie spodziewałam ze tak dużo jej to da,dietę jakaś trzymała ale i sama mówi regularnie ćwiczyła z filmikami na yt.Ten stopień step ma taki z Decathlonu kupowałam z nią płaciła cos ok 100.Jesli chcecie dobre ćwiczenia w domu to polecam.
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Step aerobik 20.03.17, 08:18
      Nie wydaje mi się, aby step był dobrym wyborem dla osoby w rozm. 46. Bardzo obciąża kolana, więc jeśli komus chodzi wyłącznie o schudnięcie, to spokojnie może znaleźć inną, tak samo skuteczną formę ruchu.
    • princesswhitewolf Re: Step aerobik 20.03.17, 08:36
      177cm i 46 rozmiar to osoba z troche tylko nadwagi. 157cm i 46 rozmiar to osoba otyla.
      Ja nie wiem co ludzie maja z tym wnioskowaniem tylko na podst rozmiaru, tak jakby kazdy byl identycznego wzrostu i budowy kosci
      • lady-z-gaga Re: Step aerobik 20.03.17, 09:50
        177cm i rozm 46 to kobieta duża, ktora musi "swoje" ważyć
        nie rozmawiamy o proporcjach, o fizycznej atrakcyjności, ani o tym, kto jest zgrabny, tylko o obciążeniu stawów
        poza tym ja nikogo nie oceniam, a w starterze mowa o osobie, która zdecydowała się na dietę i ćwiczenia, aby schudnąć, więc nie bądź nadgorliwa
        • princesswhitewolf Re: Step aerobik 20.03.17, 10:04
          > tylko o obciążeniu stawów

...dlatego pisalam o kosciach i budowie indywidualnej. Kobieta ze wzrostem 177cm nie ma stawow i kolan tej 157cm tylko wszystko proporcjonalne do swojej figury a zatem i rozmiar 46 to w jej przypadku mniej ciezaru do dzwigania owym stawom

Gdyby tak nie bylo to u ortopedow, neurologow siedzieli by na schorzenia zwyrodnienia stawow bardziej wysocy ludzie ni niscy, a nie tak jak jest czyli niezalezne od wzrostu.
    • princesswhitewolf Re: Step aerobik 20.03.17, 08:38
      https://themodernsavvy.com/wp-content/uploads/2014/07/154lbs_women.jpg
      • beverlyja90210 Re: Step aerobik 20.03.17, 09:34
        ona w przeciwienieństwie do mnie uwielbia takie ćwiczenia, aerobiki i inne i nie skarżyła sie na stawy, wrecz przeciwnie cały czas klepie o endorfinach itpsmile
        Dl mnie ten step to katorga po kulku wejsciach miałam dość ja wole pływać ew.jazde na rowerze, zreszta z nas dwóch to zawsze ja byłam bardziej leniwa ona bardziej typ sportowy i nikt sie nie moze nadziwić ze to ja jestem szczuplejsza od niej...powinno być inaczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka