Dodaj do ulubionych

Obcierające się uda - sposoby

25.03.17, 10:52
Macie sprawdzone sposoby? W moim przypadku wyjście w sukience czy spódnicy bez rajstop to prawdziwa masakra...
Obserwuj wątek
    • tereska.z.bombaju Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 10:55
      Mam to samo. Pomaga wysmarowanie tych obcierających się części antyperspirantem. Mi najbardziej pomagała rexona w kulce ale to chyba bez większego znaczenia.
    • kochamruskieileniwe Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 10:57
      Dłuższe gacie z milanezu.
      Podobno antyperspirant też dobrze działa.

Ale zapewne zaraz się dowiesz, że:
      1. powinnas schudnąć,
      2. ktoś nie słyszał o problemie, więc on nie istnieje.
      suspicious
      • tereska.z.bombaju Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 10:59
        Na pewno każą schudnąć tongue_out
        Tymczasem znam grubaski, którym się uda nie obcierają i szczuplaki, które mają z tym duży problem.
      • lauren6 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 11:11
        Ale taka jest prawda: jest pewna granica wagi, od której zaczynają mi się obcierać. Dlatego przed wakacjami robię sobie lekką dietę by nie przekroczyć tej granicy. Nie ma lepszego i skuteczniejszego sposobu.
        • tereska.z.bombaju Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 12:16
          lauren6 napisała:

> Ale taka jest prawda: jest pewna granica wagi, od której zaczynają mi się obcie
          > rać.

Jak słusznie zauważyłaś TY tak masz. Nijak nie ma się to do innych.
          • kochamruskieileniwe Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:14
            No, owszem, jest taka granica wagi. Osiągali ją np w obozie w Oświęcimiu.
            Ze swoich doszwiadczeń. Mam 178. W pewnym momencie, wskutek choroby, ważyłam ok 52 kg. Chodzący szkieletor.
            Ale uda mi się obcierały suspicious

Za to buły na biodrach nigdy mi się nie robiły.
            • karme-lowa Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:20
              kochamruskieileniwe napisała:

> No, owszem, jest taka granica wagi. Osiągali ją np w obozie w Oświęcimiu.
              > Ze swoich doszwiadczeń. Mam 178. W pewnym momencie, wskutek choroby, ważyłam ok
              > 52 kg. Chodzący szkieletor.
              > Ale uda mi się obcierały suspicious

Ha! Ja wychodząc ze szpiala, przy wzroście 165 cm, ważyłam....33 kg.
              I też zdarzało się, że uda w upał były obtarte.
              • pitahaya1 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:30
                Widocznie jeszcze nie dość schudłaś wink
                • 45rtg Re: Obcierające się uda - sposoby 07.06.18, 16:08
                  pitahaya1 napisał:

> Widocznie jeszcze nie dość schudłaś wink

To jest zupełnie nie ten kierunek. Należy wyprodukować tyle tłuszczu, żeby on smarował ocierające się powierzchnie i wtedy problem zniknie. Granicę trzeba przekroczyć w górę, nie w dół. W dół co najwyżej zacznie jeszcze skrzypieć.
        • thea19 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:07
          mi teraz grubsze uda sie nie obcieraja w ogole, w czasach licealnych i studenckich notorycznie a byly szczuplejsze.
          • cosmetic.wipes Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:11
            Ja mam tak samo. Obcieraly mi się do pierwszej ciąży, potem przestały. Mimo rocznego epizodu dość sporej nadwagi.
            • thea19 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:14
              czyli trzeba urodzic dziecko i problem zniknie smile
              • cosmetic.wipes Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:18
                To chyba nie jest ogólna zasada - mnie po prostu przefasonowało się ciało. Uda wysmuklaly, ale dupa przeciwnie big_grin
                • cosmetic.wipes Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:20
                  Albo chodzi o to, że wcale mi nogi nie zeszczuplaly, tylko się rozsunely jak tylek urósł big_grin
                  • karme-lowa Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:39
                    cosmetic.wipes napisała:

> Albo chodzi o to, że wcale mi nogi nie zeszczuplaly, tylko się rozsunely jak ty
                    > lek urósł big_grin
                    >
                    big_grinbig_grin
                    Oplułam pizzą ekran.
      • princesswhitewolf Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:26
        >milanezu

szto eto?
        • pitahaya1 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 17:26
          "milanez
          wysokogatunkowa podszewkowa tkanina bawełniana; także gęsta i elastyczna dzianina jedwabna"

źródło: sjp
          • kochamruskieileniwe Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 22:27
            Chodzi o tę gęstą i elastyczną dzianinę jedwabną.
            One nawet fajnie chłodzą w upał. Takie ciut luźniejsze i dłuższe bokserki smile
    • kai_30 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 11:00
      Latami całymi latem chodziłam tylko w spodniach, aż usłyszałam o sposobie z antyperspirantem właśnie. To naprawdę działa! Używam antyperspirantu w sztyfcie, tego samego, co pod pachy, marka nie ma znaczenia. Jak jest bardzo gorąco i mam w planach dłuższe chodzenie w sukience (w sensie np. cały dzień) zabieram antyperspirant ze sobą, żeby w razie czego powtórzyć operację. Zero otarć od tamtego czasu smile
    • nena20 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 11:03
      A już miałam napisać że należy schudnąć ale jeśli są inne sposoby to nie ma problemu.
      • karme-lowa Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 11:23
        Mnie pomaga i to bardzo smarowanie antyperspirantem.
        Przeczytane na tym forumwink
    • chicarica Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 11:55
      Są takie gacie rajstopowe na bylola. Na innych stronach z ciuchami xl pewnie tez.
    • io_sono_una_vita Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 12:15
      Antyperspirant jest spoko, można też używać talku. Te rozwiązania u mnie nie sprawdzają się latem w czasie upałów. Można też założyć gacie z nogawką. Aczkolwiek znowu latem jest w nich ciepło. Moje ostatnio ulubione rozwiązanie to koronkowe podwiązki jak od pończoch samonośnych, tylko dłuższe. Nie przeszkadzają, nie jest gorąco, a i jak kiecka się przez przypadek podwinie, to wygląda fajnie, nie jak beżowe majty wink Kiedyś wycinałam takie sama, teraz można też kupić takie specjalnie do tego celu uszyte.
      • tereska.z.bombaju Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 12:17
        Daj linka do tych podwiązek.
        • io_sono_una_vita Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 12:25
          Proszę bardzo smile www.ewa-michalak.pl/pol_m_PODWIAZKI-209.html
          • tereska.z.bombaju Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 12:27
            Dzięki smile
      • klamkas Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:06
        Mają jeden minus (przy upałach) - skóra pod silikonem lubi się odparzać ;p
        • io_sono_una_vita Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:31
          To prawda. Najlepszym rozwiązaniem byłoby chyba coś takiego jak majtki z nogawkami, ale z jakiejś naturalnej i siateczkowej tkaniny. Wydaje mi się że kiedyś coś takiego widziałam w jakimś sklepie internetowym, ale niestety nie pamiętam gdzie.
          • pitahaya1 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:38
            Takie coś:
            pl.aliexpress.com/item/3pcs-lot-soft-and-comfortable-cotton-material-boxer-shorts-safety-pant-for-women-panties-big-size/32667828179.html?spm=2114.13010608.0.0.x3wEcG

Gwarantuję, że nie poci się i nie uwiera big_grin
            • jematkajakichmalo Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:09
              No i nazwe ma boska: majtki bezpieczenstwa big_grin big_grin big_grin
              • pitahaya1 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:15
                A niech im będzie big_grin Faktem jest, że są skuteczne.
              • lauren6 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:21
                Nazwa adekwatna: w razie większego powiewu wiatru, jeśli masz na sobie sukienkę z rozkloszowanym dolem, to jesteś bezpieczna.

Hmmm, może sobie takie zamówię.
        • pitahaya1 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:31
          Dlatego ja mam gatki z siatki wink
          Jedne kupione w Hiszpanii, drugie u przyjaciela z Chin.
    • eliksir_czarodziejski Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:28
      Delikatne posmarowanie oliwką.
      • mikams75 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 15:44
        i da sie chodzic z tlusta skora? Nieprzyjemne jest chodzenia z taka tlusta skora.
    • hallbera.jarlakappi Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:34
      rajstopy w spreju
    • redheadfreaq Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:19
      Talk. A ponieważ nie zapowiada się, abym miała czas na schudnięcie, to prawdopodobnie zainwestuję w takie rajstopowe "gatki" i będę mieć nadzieję, że w lecie się w nich nie ugotuję, bo w sukienkach chodzić uwielbiam.
    • joaska.m Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 15:02
      Polecam krem,sprawdzilam i dziala www.decathlon.pl/krem-przeciw-otarciom-100-ml-id_8335449.html
    • mikams75 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 15:47
      gatki, mam jedne takie cienkie, przewiewne i wcale w nich nie jest za cieplo.
      Obcieranie nie zalezy od wagi a od budowy.
    • mozambique Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 13:16
      cieniutkei reformy z długimi nogawkami
    • whitediamond Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 14:16
      w UK mamy Anti-Chafing balsamy, kremy itp. moze w Polsce tez juz sa, naprawde pomagaja, raz posmarujesz i smigasz
      • whitediamond Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 14:17
        na przyklad takie cos www.boots.com/lanacane-anti-chafing-gel-30g-10071974
    • mamkaantka Tak! Odchudzanie!!!! 27.03.17, 14:59
      Najlepiej MŻ
    • sueellen Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:00
      Jedno i to znakomite. Schudnąć.
      • milka_milka Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:02
        Niestety nie zawsze działa. Kiedyś byłam szczupła, a uda zawsze mi się obcierały.
      • mikams75 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:13
        to nie zalezy od wagi a od budowy... mnie tez sie zawsze obcieraly - w szczuplych latach moze nawet gorzej.
      • pelissa81 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:17
        ...zmień pracę, weź kredyt wink
      • ga-ti Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:32
        Złota rada. tongue_out Ale zanim schudnę to chciałabym jakoś funkcjonować. Odchudzanie trwa, tak jak nie tyje się błyskawicznie tak i odchudzanie rozłożone jest w czasie, a lato idzie wielkimi krokami. Jak zatem przetrwać czas lata zanim schudnę?
        • kochamruskieileniwe Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 22:31
          Dyskusja powtaza się co roku smile
          W zeszłym roku linkowałm zdjęcia od poszczególnych typów budowy, zwłaszcza bioder i ud, ze wskazaniem - który typ ma kłopot ocierających się ud.
          Chyba już mi się nie chce. I tak , są tekie, co wiedzą lepiej.
          Generalnie, odpłacając pięknym za nadobne, - problemu nie mają osoby o budowie "słupki koło dupki" tongue_out
          • kochamruskieileniwe Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 22:32
            i wyszło, żem ortografa strzeliła, nie bijając r w powtarza.. big_grin
          • wilowka Re: Obcierające się uda - sposoby 07.06.18, 16:41
            No właśnie. Trudno znaleźć gacie zabezpieczające uda przy rozmiarze tyłka i bioder 38... a uda obtarte.
    • pelissa81 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:16
      Dlatego właśnie nie chodzę w sukienkach. Tylko spodnie. sad Nie mam patentu, tylko oliwka działała ale to na chwilę typu plaża, przecież nie zostawisz tłustych śladów w biurze. Grube rajstopy/legginy oczywiście pomogą, chociaż pewnie nie tego oczekujesz.
    • kaz_nodzieja Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 16:28
      Mam.
      Kosztuje zero złotych i dodatkowo gwarantuje dobrze samopoczucie i lepszą samoocenę.
      Schudnąć.
      • pelissa81 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 17:13
        A ile powinna schudnąć ematka, która ważyła 33kg?
        • annajustyna Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 17:22
          33, aby osiagnac rozmiar zero!
        • thea19 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 17:31
          te 13 to najmarniej wg gazeciarza
    • czarnaryba78 Re: Obcierające się uda - sposoby 28.03.17, 18:30
      dzięki za wszystkie rady. Wybieram talk i/lub antyperspirant wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka