czarnaryba78 25.03.17, 10:52 Macie sprawdzone sposoby? W moim przypadku wyjście w sukience czy spódnicy bez rajstop to prawdziwa masakra... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tereska.z.bombaju Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 10:55 Mam to samo. Pomaga wysmarowanie tych obcierających się części antyperspirantem. Mi najbardziej pomagała rexona w kulce ale to chyba bez większego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 10:57 Dłuższe gacie z milanezu. Podobno antyperspirant też dobrze działa. Ale zapewne zaraz się dowiesz, że: 1. powinnas schudnąć, 2. ktoś nie słyszał o problemie, więc on nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 10:59 Na pewno każą schudnąć Tymczasem znam grubaski, którym się uda nie obcierają i szczuplaki, które mają z tym duży problem. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 11:11 Ale taka jest prawda: jest pewna granica wagi, od której zaczynają mi się obcierać. Dlatego przed wakacjami robię sobie lekką dietę by nie przekroczyć tej granicy. Nie ma lepszego i skuteczniejszego sposobu. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 12:16 lauren6 napisała: > Ale taka jest prawda: jest pewna granica wagi, od której zaczynają mi się obcie > rać. Jak słusznie zauważyłaś TY tak masz. Nijak nie ma się to do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:14 No, owszem, jest taka granica wagi. Osiągali ją np w obozie w Oświęcimiu. Ze swoich doszwiadczeń. Mam 178. W pewnym momencie, wskutek choroby, ważyłam ok 52 kg. Chodzący szkieletor. Ale uda mi się obcierały Za to buły na biodrach nigdy mi się nie robiły. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:20 kochamruskieileniwe napisała: > No, owszem, jest taka granica wagi. Osiągali ją np w obozie w Oświęcimiu. > Ze swoich doszwiadczeń. Mam 178. W pewnym momencie, wskutek choroby, ważyłam ok > 52 kg. Chodzący szkieletor. > Ale uda mi się obcierały Ha! Ja wychodząc ze szpiala, przy wzroście 165 cm, ważyłam....33 kg. I też zdarzało się, że uda w upał były obtarte. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:30 Widocznie jeszcze nie dość schudłaś Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Obcierające się uda - sposoby 07.06.18, 16:08 pitahaya1 napisał: > Widocznie jeszcze nie dość schudłaś To jest zupełnie nie ten kierunek. Należy wyprodukować tyle tłuszczu, żeby on smarował ocierające się powierzchnie i wtedy problem zniknie. Granicę trzeba przekroczyć w górę, nie w dół. W dół co najwyżej zacznie jeszcze skrzypieć. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:07 mi teraz grubsze uda sie nie obcieraja w ogole, w czasach licealnych i studenckich notorycznie a byly szczuplejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:11 Ja mam tak samo. Obcieraly mi się do pierwszej ciąży, potem przestały. Mimo rocznego epizodu dość sporej nadwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:14 czyli trzeba urodzic dziecko i problem zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:18 To chyba nie jest ogólna zasada - mnie po prostu przefasonowało się ciało. Uda wysmuklaly, ale dupa przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:20 Albo chodzi o to, że wcale mi nogi nie zeszczuplaly, tylko się rozsunely jak tylek urósł Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:39 cosmetic.wipes napisała: > Albo chodzi o to, że wcale mi nogi nie zeszczuplaly, tylko się rozsunely jak ty > lek urósł > Oplułam pizzą ekran. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:26 >milanezu szto eto? Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 17:26 "milanez wysokogatunkowa podszewkowa tkanina bawełniana; także gęsta i elastyczna dzianina jedwabna" źródło: sjp Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 22:27 Chodzi o tę gęstą i elastyczną dzianinę jedwabną. One nawet fajnie chłodzą w upał. Takie ciut luźniejsze i dłuższe bokserki Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 11:00 Latami całymi latem chodziłam tylko w spodniach, aż usłyszałam o sposobie z antyperspirantem właśnie. To naprawdę działa! Używam antyperspirantu w sztyfcie, tego samego, co pod pachy, marka nie ma znaczenia. Jak jest bardzo gorąco i mam w planach dłuższe chodzenie w sukience (w sensie np. cały dzień) zabieram antyperspirant ze sobą, żeby w razie czego powtórzyć operację. Zero otarć od tamtego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 11:03 A już miałam napisać że należy schudnąć ale jeśli są inne sposoby to nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 11:23 Mnie pomaga i to bardzo smarowanie antyperspirantem. Przeczytane na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 11:55 Są takie gacie rajstopowe na bylola. Na innych stronach z ciuchami xl pewnie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
io_sono_una_vita Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 12:15 Antyperspirant jest spoko, można też używać talku. Te rozwiązania u mnie nie sprawdzają się latem w czasie upałów. Można też założyć gacie z nogawką. Aczkolwiek znowu latem jest w nich ciepło. Moje ostatnio ulubione rozwiązanie to koronkowe podwiązki jak od pończoch samonośnych, tylko dłuższe. Nie przeszkadzają, nie jest gorąco, a i jak kiecka się przez przypadek podwinie, to wygląda fajnie, nie jak beżowe majty Kiedyś wycinałam takie sama, teraz można też kupić takie specjalnie do tego celu uszyte. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 12:17 Daj linka do tych podwiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
io_sono_una_vita Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 12:25 Proszę bardzo www.ewa-michalak.pl/pol_m_PODWIAZKI-209.html Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:06 Mają jeden minus (przy upałach) - skóra pod silikonem lubi się odparzać ;p Odpowiedz Link Zgłoś
io_sono_una_vita Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:31 To prawda. Najlepszym rozwiązaniem byłoby chyba coś takiego jak majtki z nogawkami, ale z jakiejś naturalnej i siateczkowej tkaniny. Wydaje mi się że kiedyś coś takiego widziałam w jakimś sklepie internetowym, ale niestety nie pamiętam gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:38 Takie coś: pl.aliexpress.com/item/3pcs-lot-soft-and-comfortable-cotton-material-boxer-shorts-safety-pant-for-women-panties-big-size/32667828179.html?spm=2114.13010608.0.0.x3wEcG Gwarantuję, że nie poci się i nie uwiera Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:09 No i nazwe ma boska: majtki bezpieczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:15 A niech im będzie Faktem jest, że są skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:21 Nazwa adekwatna: w razie większego powiewu wiatru, jeśli masz na sobie sukienkę z rozkloszowanym dolem, to jesteś bezpieczna. Hmmm, może sobie takie zamówię. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:31 Dlatego ja mam gatki z siatki Jedne kupione w Hiszpanii, drugie u przyjaciela z Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir_czarodziejski Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:28 Delikatne posmarowanie oliwką. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 15:44 i da sie chodzic z tlusta skora? Nieprzyjemne jest chodzenia z taka tlusta skora. Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 13:34 rajstopy w spreju Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 14:19 Talk. A ponieważ nie zapowiada się, abym miała czas na schudnięcie, to prawdopodobnie zainwestuję w takie rajstopowe "gatki" i będę mieć nadzieję, że w lecie się w nich nie ugotuję, bo w sukienkach chodzić uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
joaska.m Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 15:02 Polecam krem,sprawdzilam i dziala www.decathlon.pl/krem-przeciw-otarciom-100-ml-id_8335449.html Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Obcierające się uda - sposoby 25.03.17, 15:47 gatki, mam jedne takie cienkie, przewiewne i wcale w nich nie jest za cieplo. Obcieranie nie zalezy od wagi a od budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 13:16 cieniutkei reformy z długimi nogawkami Odpowiedz Link Zgłoś
whitediamond Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 14:16 w UK mamy Anti-Chafing balsamy, kremy itp. moze w Polsce tez juz sa, naprawde pomagaja, raz posmarujesz i smigasz Odpowiedz Link Zgłoś
whitediamond Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 14:17 na przyklad takie cos www.boots.com/lanacane-anti-chafing-gel-30g-10071974 Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:00 Jedno i to znakomite. Schudnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:02 Niestety nie zawsze działa. Kiedyś byłam szczupła, a uda zawsze mi się obcierały. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:13 to nie zalezy od wagi a od budowy... mnie tez sie zawsze obcieraly - w szczuplych latach moze nawet gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:17 ...zmień pracę, weź kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:32 Złota rada. Ale zanim schudnę to chciałabym jakoś funkcjonować. Odchudzanie trwa, tak jak nie tyje się błyskawicznie tak i odchudzanie rozłożone jest w czasie, a lato idzie wielkimi krokami. Jak zatem przetrwać czas lata zanim schudnę? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 22:31 Dyskusja powtaza się co roku W zeszłym roku linkowałm zdjęcia od poszczególnych typów budowy, zwłaszcza bioder i ud, ze wskazaniem - który typ ma kłopot ocierających się ud. Chyba już mi się nie chce. I tak , są tekie, co wiedzą lepiej. Generalnie, odpłacając pięknym za nadobne, - problemu nie mają osoby o budowie "słupki koło dupki" Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 22:32 i wyszło, żem ortografa strzeliła, nie bijając r w powtarza.. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Obcierające się uda - sposoby 07.06.18, 16:41 No właśnie. Trudno znaleźć gacie zabezpieczające uda przy rozmiarze tyłka i bioder 38... a uda obtarte. Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 15:16 Dlatego właśnie nie chodzę w sukienkach. Tylko spodnie. Nie mam patentu, tylko oliwka działała ale to na chwilę typu plaża, przecież nie zostawisz tłustych śladów w biurze. Grube rajstopy/legginy oczywiście pomogą, chociaż pewnie nie tego oczekujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 16:28 Mam. Kosztuje zero złotych i dodatkowo gwarantuje dobrze samopoczucie i lepszą samoocenę. Schudnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 17:13 A ile powinna schudnąć ematka, która ważyła 33kg? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 17:22 33, aby osiagnac rozmiar zero! Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Obcierające się uda - sposoby 27.03.17, 17:31 te 13 to najmarniej wg gazeciarza Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaryba78 Re: Obcierające się uda - sposoby 28.03.17, 18:30 dzięki za wszystkie rady. Wybieram talk i/lub antyperspirant Odpowiedz Link Zgłoś