Dodaj do ulubionych

Na twoich oczach kraj

• nathasha Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 19:03
      Zaje...fajne wink i jakie prorocze. Uwielbiam hip hop wiec tym wieksza dla mnie przyjemnosc, choc smutna, zeby tego sluchac
      • syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 20:16
        no bylo prorocze a takie bylo oburzenie wtedy sad
        • nathasha Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 20:33
          prawda? ale ja jednak pamietam ten moment - niech sobie krzyczy Jarek co chce, niech podskakuje, wali piesciami o stol i skrzeczy przez megafon, Polska zdala wtedy swoj demokratyczny egzamin a rzad zachowal sie godnie i naprawde ofiarnie. i brawa dla Rosjan - fantastycznie wtedy pomagali. Tylko nocnik wyskoczyl przez szereg - a Duch Swiety pokazal co o tym mysli wink
        • joanekjoanek Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 20:48
          no bo wtedy było obrazoburcze, według wszelkich możliwych kryteriów
          ale też było cudne, i takim pozostało
    • taki-sobie-nick Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 20:27
      Grafomania tudzież kompletne pomieszanie pojęć. "Kraj wylał dziecko z kąpielą", to ma być metafora?

Obecne rządy nie powodują u mnie przypływu uczuć dla grafomanów. tongue_out

• nathasha Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 20:31
        to jest hip hop - to jest zabawa slowem, posluchalabys takiego Kanye, choc oczywiscie on by sie obrazil za okreslenie hip hip, ale on tak pisze ze to jest czasem nie do zrozumienia, i za to ich kocham - niech jezyk zyje
      • joanekjoanek Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 20:47
        A ty znów nie rozumiesz najprostszych żartów, mieszając je z grafomanią (akurat przypadkowo, bo potrafisz mieszać ze wszystkim).
        To są JAJA, kobieto. JAJA. Żart. Zresztą pan Figurski wydając z siebie ten tekst (o dziecku z kąpielu) powstrzymuje dziki wybuch śmiechu z bardzo wielkim trudem.
        • taki-sobie-nick Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 20:51
          joanekjoanek napisała:

> A ty znów nie rozumiesz najprostszych żartów, mieszając je z grafomanią (akurat
          > przypadkowo, bo potrafisz mieszać ze wszystkim).
          > To są JAJA, kobieto. JAJA.

Nie w moim typie. Dla mnie to jest grafomania. tongue_out I nie chodzi mi o końcówkę rzeczownika, tylko o całą metaforę.

Zresztą pan Figurski

Pan Figurski swego czasu zasłynął z takiego poczucia humoru, że afera była na całe media, jeśli pamiętasz.
          • joanekjoanek Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 20:57
            Pamiętam doskonale, i co w związku z tym?
            Jeśli Ci żart nie odpowiada, to może to być w Twoim oglądzie wyłącznie zły (słaby, nieudany, marny) żart. Nie czyni to z niego grafomanii. Grafomania aspiruje do "wielkości", od której jest wielce odległa. A ten akurat żart do niczego nie aspiruje, zaś z powodu dalszego przebiegu historii rozgrywającej się na naszych oczach - niechcący o tę wielkość się właśnie mocno ociera.

Ale oczywiście tego się nie widzi, jeśli się ma pole widzenia przesłonięte przez "afery na całe media" czy temu podobne.
            • taki-sobie-nick Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 23:14
              \
              > Ale oczywiście tego się nie widzi, jeśli się ma pole widzenia przesłonięte prze
              > z "afery na całe media" czy temu podobne.

Ja ci tylko, dziecko, tłumaczyłam, że Figurski różnego rodzaju żarty z siebie wydaje. W tym celu jedynie wspomniałam o owej aferze. Niczego mi ona nie przesłania, bo na co dzień jako żywo nie myślę o Figurskim i nadal bym nie pomyślała, gdyby nie ten wątek.
              • joanekjoanek Re: Na twoich oczach kraj 01.04.17, 13:08
                > Ja ci tylko, dziecko, tłumaczyłam, że Figurski różnego rodzaju żarty z siebie wydaje.

To rzeczywiście się musiałaś natrudzić, żeby coś tak skomplikowanego "dziecku" "wytłumaczyć". No nic, mam nadzieję, że masz poczucie dobrze spełnionego obowiązku chociaż.
                • taki-sobie-nick Re: Na twoich oczach kraj 02.04.17, 02:07

> To rzeczywiście się musiałaś natrudzić, żeby coś tak skomplikowanego "dziecku"
                  > "wytłumaczyć".

To może dziecku jeszcze wyjaśnię, że F. nie jest moim autorytetem.

No nic, mam nadzieję, że masz poczucie dobrze spełnionego obowią
                  > zku chociaż.

Twoje rozumowanie nadal mnie zadziwia. Tłumaczyłam po to, żeby zostać zrozumianą, a nie gwoli pełnienia jakiegoś "obowiązku".
                  • joanekjoanek Re: Na twoich oczach kraj 02.04.17, 06:37
                    Aaaa, to może tu leży klucz do zagadki! Ty rozumiesz żarty tylko wtedy, kiedy pochodzą od twoich autorytetów?
                    To by wiele wyjaśniało. Na pewno wyjaśnia, dlaczego mi usiłujesz wyjaśniać, że twoim autorytetem nie jest niejaki Figurski. Kompletnie nie rozumiałam, do czego miałaby mi być ta wiedza w kontekście żartu słowno-muzycznego, ale może to jest trop.

Dobra rada: napisz to sobie w sygnaturce, oszczędzisz sobie sporo wysiłku.
          • nathasha Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 21:03
            to ze Figurski "przegial pale" razem z Wojewodzkim w jednym temacie nie znaczy ze akurat tu nie mial racji.
    • solejrolia Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 21:17
      Fajne, pierwsze słyszę, ale naprawdę fajne to.
      • joanekjoanek Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 21:24
        Powstało i poszło, jak tylko Lech zaległ (czy nawet miał zalec) na Wawelu, bezpośrednio po katastrofie.
    • claudel6 Re: Na twoich oczach kraj 31.03.17, 23:58
      genialne!!! czemu tego nie znałam?? kradnę!
    • claudel6 Re: Na twoich oczach kraj 01.04.17, 00:10
      muzycznie to jest samograj, bo wczesny Dr Dre
      • joanekjoanek Re: Na twoich oczach kraj 01.04.17, 13:10
        wątpię, żeby to muzycznie sami stworzyli, ale rytm, te wszystkie okrzyki, pohukiwania, piski, megafon, no bomba po prostu.
    • jesienna.nuta Re: Na twoich oczach kraj 01.04.17, 13:10
      Dno i miernota sad
      • joanekjoanek Re: Na twoich oczach kraj 01.04.17, 14:06
        Joanek, miło mi.
    • mamablue Re: Na twoich oczach kraj 01.04.17, 14:24
      Uwielbiam!!! Nawet pamiętam,kiedy pierwszy raz to usłyszałam smile Wojewódzki w najwyższej formie,bystry,inteligentny,dowcipny. Bardzo celne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka