Dodaj do ulubionych

jednak zamach :/

10.04.17, 16:33
uważają, że udowodnili...
ile to jeszce bedzei trwać? ile jeszcze na to można kasy wydać? ile można rozdrapywać tę ranę?
BTW- znacie osobiście kogoś, kto wierzy, że to zamach? ja nie. nawet znane mi pisiory nie wierzą w tę bzdurę.
Obserwuj wątek
    • anetapzn Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 16:37
      Wiesz co, ja to nawet nie chcę wiedzieć czy znam. Nikt z wyznawców teorii zamachowej się przy mnie nieuaktywnia. Wolę wierzyć, ze mam w miarę normalnych ludzi w swoim otoczeniu.
      • gogologog Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 00:25
        Oczywiscie ze zamach.
        To bylo wiadomo od poczatku, gdy tylko z niewiadomych powodow wykluczono zamach i ogloszono triumfalnie wine pilotow
        • nathasha Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 03:13
          No oczywista oczywistosc, bomba nie zostawiajaca sladow. Na niczym i nigdzie, szybsza od dzwieku i jakichkolwiek rejestratorow, ba, nawet amerykanskie satelity wojskowe jej nie zarejestrowaly. geniusz z tego Tuska, angielskiego w miesiac sie nauczyl, bombe szybsza od dzwieku wymyslil
        • dyzurny_troll_forum Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:34
          gogologog napisał:

> Oczywiscie ze zamach.

A pilot 3 sekundy przed uderzeniem w ziemię krzyczłał "Kur*a Mać" ponieważ zobaczył ekipę SpecNazu, gotową do dobijania tych, którzy ewentualnie przeżyją. Oczywista oczywistość.
        • natalia.nat Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 14:49
          gogologog napisał:

> Oczywiscie ze zamach.
          > To bylo wiadomo od poczatku, gdy tylko z niewiadomych powodow wykluczono zamach
          > i ogloszono triumfalnie wine pilotow
          >
          Możesz sobie wierzyć w każdą bajkę, w jaką chcesz. Ale ona i tak pozostanie bajką.
    • mamma_2012 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 16:40
      Czy jutro zostaną wystosowane pisma o zwrot nienależnych odszkodowań wraz z odsetkami?

• anetapzn Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 16:43
        Pierwsze, które powinny oddać kasę to Wassermann (koszmarna, zimna, pogardliwa i bezczelna kobieta) i Gosiewskie (nie łąpię, która która i która ile wzięła, obie fatalne, koszmarne wręcz).
      • hemp_plant Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 16:53
        ale ja właściwie nie łapię- jak zamach to im się nie należy? pewnie jeszcze więcej dostaną...
        • anetapzn Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 16:58
          Że dostaną więcej to nie wątpię, ale czytałam gdzieś, że teraz dostały bo katastrofa, to były zawarte ugody bla bla bla, a w przypadku zamachu by tego nie dostały...jak znajdę link to wkleję.
        • iwoniaw Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:01
          No nie, jeśli masz polisę na wypadek śmierci w wypadku komunikacyjnym, to w wypadku komunikacyjnym. A zamachy terrorystyczne są właściwie zawsze wyłączone spod ubezpieczenia, więc nie ma opcji, że dostaną więcej, natomiast jeśli przyczyna śmierci jest inna niż taka, której polisa dotyczyła, to owszem, ubezpieczyciel może zażądać zwrotu kasy i jeszcze o próbę wyłudzenia oskarżyć.
          • anetapzn Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:05
            Teoretycznie tak, ale to chory kraj. Zawsze sen zawierania ugody polega na tym, że jedna strona otrzymuje pieniądze bez konieczności wytaczania procesu – który mógłby sporo kosztować i długo trwać, ale w zamian godzi się ograniczyć swoje roszczenia. Druga strona godzi się pieniądze wypłacić, ale ma gwarancję, że procesu nie będzie, a tamta strona nie wystapi do sądu.
            Tak jest w normalnych krajach, a zobacz ile razy poszczególne osoby zawierały juz z MONem ugodę..niektórzy po 2-3 razy, w tym. 1. był niedługo po katastrofie, a kolejne, gdy pis doszedł do władzy.
            W związku z tym, nie wpisujemy w realia polskie tego co jest normalne, tego jak powinno być. Jestem pewna, że prędzej czy póżniej, mniej lub bardziej oficjalnie dostaną kolejna kasę.
            • anetapzn Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:05
              Zawsze SENS sad
      • claudel6 Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 00:10
        do Martusi Kaczyńskiej. co to będzie! trzeba będzie te wszystkie lui vitony zwrócić!
      • gogologog [...] 11.04.17, 00:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • anika772 Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 07:54
          O, nerwy ci puszczają.
          Kosz.
    • gama2003 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 16:43
      Grają va bank.
    • anika772 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 16:46
      Liczba wierzących w zamach maleje. Mogą sobie ogłaszać, oczywiście, tylko nikt już tego nie łyknie bez twardych dowodów.
      Czy Marta Kaczyńska, panie Gosiewskie, Wassermann, itd. już oddały pieniądze z odszkodowań?
    • lauren6 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 16:57
      Przecież na forum masz osoby wierzące w zamach. Nicki litościwie pominę, niech same się wpiszą.
      • nathasha Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:46
        taka praca Lauren, a nie wiara
        • lauren6 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 21:17
          Akurat o forumce, której nicka mi wymawiać nie wolno, można napisać różne rzeczy, ale nie to, że jest płatnym trollem.
    • 1maja1 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:11
      Tak, ja znam. Moj wlasny brat, wlasnie skonczylam z nim rozmowe przez skype, wciaz bredzi, ze to Tusk wraz z Putinem konspiracyjnie podlozyli bombe. Bo wladza, pieniadze, nie licza sie ludzie, PO mialo rzadzic, niestety Jarek w ost chwili odwolal wylot do Smolenska. Ze Rosjanie nie chca oddac wraku, ze cala sprawa byla kierowana przez Rosjan, by zatrzec slady😳
      Obawiam sie o brata😔
      • anetapzn Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:14
        1naja1 sad przykro mi sad
        • 1maja1 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:24
          Mi tez, z nim sie juz od dawna nie da gadac jak wchodzi na tematy polityczne. Chlopak przepadl, boimy sie z mezem o niego, bo zachowuje sie oblakany. Pyta sie mnie o ten wrak, ale skad ja mam wiedziec, czemu Rosjanie go nie oddali? Nie wiem, nie interesuje sie tym. Przezywam ten dzien, bo zginelo mnostwo ludzi, to wszystko.
          • nathasha Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:49
            Rosjanie go nie oddali bo moga go nie oddac, ale to nie ma i tak znaczenia - wrak byl rzetelnie zbadany. spytaj brata czemu macierewicz nie jechal na miejsce katastrofy tylko w panice wracal do warszawy niszczyc dokumenty. Boze, gdyby moj brat wierzyl w taka bzdure klocilabym sie do upadlego. Bo akurat zamach to sie przysluzyl Kaczynskiemu a nie Tuskowi.
            • 1maja1 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:10
              Dzieki Nathasha, bede go "czalendzowac" z tym Macierewiczem. Cos mi sie tam kiedys o uszy o tym obilo, ale nie znam szczegoloe co i jak, jakie dokumenty. Bede musiala jakichs info zasiegnac, zeby byc przygotowana na kontre, bo wiem ze ostro z nim bedzie. Moze chcesz skype za mnie do niego wykonac😜
              • nathasha Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:13
                a ja bardzo chetnie. czy uzywanie niecenzuralnych slow wchodzi w gre? wink bo nie wiem czy bym sie umiala powstrzymac, nawet jesli to brat ematki smile poczytaj Laska - albo raport Macierewicza i go zagnij fizyka
                • 1maja1 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:25
                  ok, dzieki, bede czytacsmile
      • bi_scotti Sadzcie brzozy :) 10.04.17, 17:22
        Kto nie wierzy, niech sadzi brzoze - pomyslcie ilez pieknych lasow, parkow, ogrodow moze powstac jesli wszyscy, ze tak niegrzecznie nazwe "normalni niewierzacy" posadza po brzozie w swojej okolicy. Niech sie Polska brzozami pokryje, bo na paranoje mozna chyba tylko tak odpowiedziec. Zamiast sadzic roze, sadzcie brzozy! Ze swojej strony, I can promise, ze przy nastepnej wizycie w PL, na Powazkach brzoze posadze - nich rosnie i swiadczy na pohybel wszystkim crazies! Cheers.
        www.youtube.com/watch?v=B6zqFQcQ7lc
        Jestem pewna, ze gdyby poeta Goszczynski wiedzial, co sie dzieje, to by te roze "przerobil" na brzozy wink
        • issa-a Re: Sadzcie brzozy :) 10.04.17, 17:39
          akurat polonia, w tym kanadyjska, to juz wystarczająco nam brzóz "posadzila", przy ostatnich wyborach.
          Tak, ze dziękujemy za dobre rady.
          Jesli moge sie zrewanżować to: nie idźcie na nastepne wybory w ogole, przysłuzycie sie ojczyźnie.
          • snakelilith Re: Sadzcie brzozy :) 10.04.17, 18:51
            Nie bredź. Głosy Polonii nie miały żadnego znaczenia na wynik wyborów, więc jak chcesz wyładować swoją frustrację, to przyczep się tych co w kraju, a nie wybory nie poszli. To nie jacyś "obcy" wsadzili wam tą brzozę.
            • wioskowy_glupek Re: Sadzcie brzozy :) 10.04.17, 22:37
              Nie ośmieszaj się, przy prezydenckich miały bardzo duży
              • olena.s Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 09:05
                > Nie ośmieszaj się, przy prezydenckich miały bardzo duży

Nie, nie miały. Nie rzucaj pochopnie tekstów o ośmieszaniu się, czasem wracają jak bumerang. Przypominam, że:
                a) Świeża emigracja z PL liczy sobie około 2,5 miliona ludzi, (pomijam tę starszą, której nikt nie liczy).
                b) za granicą głosowało jakieś 8 procent, a więc około 200 tysięcy - co oznacza, że ponad 2,3 miliona NIE GŁOSOWAŁO.
                c) w drugiej turze za granicą Duda uzyskał o około 20 tysięcy głosów więcej niż Komorowski.
                d) w sumie Duda wygrał ponad 400 tysiącami głosów. 5% tej przewagi dała mu Polonia. 95% - kraj.

Oczywiście argument, że glosujący powinien ponosić konsekwencje własnych decyzji jest sensowny. Mimo to skłonnym do odbierania czynnego prawa wyborczego Polakom za granicą sugeruję spokojne zastanowienie się, czy w świetle powyższych danych efekt jest wart awantury i antagonizowania ludzi. Albowiem:
                1) głosuje garstka,
                2) wagi nie ma to niemal żadnej,
                3) trudności polityczne i praktyczne (weźcie pod uwagę coraz czestsze podwójne obywatelstwa i ogólnie bardziej miękki, płynny charakter emigracji),
                4) zauważcie rownież, ze ludzie głosują w dużej mierze zgodnie ze swoją klasą społeczną i zapewne w miarę, jak polska emigracja z Polski B będzie przeształcać się w niemiecką czy brytyjską klasę średnią, jej poglądy w kolejnych latach i generacjach będą częściej zbiegać się z poglądami klasy średniej w Polsce.
                A przede wszystkim przed podjęciem swiatopoglądowej decyzji polecam refleksję nad zagadnieniem, czy Polsce opłaca się inwestować w utrzymywanie więzi imigrantów ze starą ojczyzną, czy woli je przecinać. Pomijam jako motywacje anachronizmy rodem z Latarnika, pomijam bzdety gazetopodobnych moczących majtki na myśl o masowej emigracji (a zwłaszcza - reemigracji) do Polski, ale zwracam uwagę na takie kwestie jak inwestycje, wpływy, kontakty. Krótko mówiąc: czy tych 20 tysięcy głosów (obecnie - in minus, kiedyś moze - in plus) wartych jest utraty "naszego człowieka w..." rządzie, banku, armii, firmie, uczelni, radzie nadzorczej gdzieś w UK, Niemiczech, Szwecji, Francji.
                • iwoniaw Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 15:10
                  zauważcie rownież, ze ludzie głosują w dużej mierze zgodnie ze swoją klasą s
                  > połeczną i zapewne w miarę, jak polska emigracja z Polski B będzie przeształcać
                  > się w niemiecką czy brytyjską klasę średnią, jej poglądy w kolejnych latach i
                  > generacjach będą częściej zbiegać się z poglądami klasy średniej w Polsce.
                  > A przede wszystkim przed podjęciem swiatopoglądowej decyzji polecam refleksję n
                  > ad zagadnieniem, czy Polsce opłaca się inwestować w utrzymywanie więzi imigrant
                  > ów ze starą ojczyzną, czy woli je przecinać.

A jakie konkretnie widzisz korzyści (dla Polski, nie dla tych emigrantów czy ich dzieci urodzonych np. w USA, z tamtejszym obywatelstwem) z inwestycji w więzi z Polską np. imigrantów spod Nowego Targu do Chicago? Bo w tamtejszą klasę średnią się jakoś powoli zmieniają, ale to i tak ekspresowe tempo, biorąc pod uwagę tempo zmiany ich poglądów...

Generalnie uważam, że czynne prawo wyborcze powinno być zawieszane każdemu, kto nie rozliczył przynajmniej raz (jak widać, liberalnie podchodzę) w ciągu mijającej kadencji parlamentu/prezydenta PIT-a w polskim urzędzie skarbowym.
                  • olena.s Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 15:58
                    Ju wspomniałam wczesniej, że mi to osobiście rybka. Nie zmieni to w wyborczym rozrachunku nic. Owszem, spowoduje pewne oszczędności finansowe. I nieco złej krwi.
                    A "konkretnie" korzyści widzę takie, jakie odnosza inne kraje mające sporą emigrację i solidarne odruchy. Inwestycje, lobbying, oraz tak zwany jezyczek u wagi - kiedy łączność z Polska może zaważyć na wyborze wśród równorzędnych np. miejsc dla inwestycji.
                    Skądinąd to jest naprawdę ciekawe: Irlandia kusi swoich zza oceanu, żeby bodaj zwiększyć ruch turystyczny, Indie otwierają dla swoich za granicą specjalne rachunki bankowe, Hiszpania usiłuje zanęcić Żydów Sefardyjskich - a Polska naprawdę nie dostrzega zysków?
                    Ps. Twój pomysł z PiTem ma ten mankament, że poniżej pewnych dochodów (i bez dochodów - pełnoletni uczniowie i studenci) człowiek Pita nie składa. Nie wiem, jak jest z KRUsem?
                    • iwoniaw Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 16:06
                      Ps. Twój pomysł z PiTem ma ten mankament

To nie jest mankament. Człowiek, który nie zarobił nawet paru złotych i nie dorzucił się do państwowej kasy nawet symbolicznie, nie powinien decydować o tym, kto i wg jakich reguł będzie tą kasą zarządzał, a już tym bardziej, kto i na co powinien się dorzucać więcej.
                      • olena.s Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 16:16
                        Łoł, widzę że sie solidnie rozpędzasz z odbieraniem praw wyborczych. Ciut to mało demokratyczne.
                        • iwoniaw Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 16:24
                          Może sobie najpierw poczytaj, jakie prawa i OBOWIĄZKI mieli obywatele w demokracjach wszelkiego typu począwszy od powstania tego ustroju, a potem mi pisz o tym, co jest "mało demokratyczne".
                          • olena.s Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 16:30
                            Nie sądzę, żeby dla współczesnego odbioru istotna była istotnie wielowiekowa historia poszerzania grona uprawnionych do głosowania.
                            Ale sugeruję powściągliwość. Jak raz zacznie się odbierać, nie wiadomo, na kim się skończy. Bo przecież można zabrac to prawo chłopstwu, mniej wykształconym, kobietom, niekatolikom podejrzanym o sprzyjanie nie tym, których lubi aktualna władza i tak dalej.
                          • jan.kran Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 17:48
                            iwoniaw napisała:

> Może sobie najpierw poczytaj, jakie prawa i OBOWIĄZKI mieli obywatele w demokra
                            > cjach wszelkiego typu począwszy od powstania tego ustroju, a potem mi pisz o ty
                            > m, co jest "mało demokratyczne"

-----------> Jestem obywatelką francuską mimo że od 1984 roku nie zapłaciłam groszapodatku we Francji mam pełne prawa wyborcze od wyboru sołtysa do prezydenta.
                            Moja znajoma Peruwianka ma obowiązek brania udziału w wyborach swojego kraju mimo że od lat mieszka w DE.
                            Polonia to komuszy wymysł i mimo lat demokracji nadal straszy w niektórych głowach.

• olena.s Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 16:44
                    A jeszcze ci dopowiem, o tych emigrantach z Nowego Targu. Milion lat temu, w foyer najlepszego warszawskiego hotelu z windy wysiadła młoda kobieta. Genialnie ostrzyżona, o inteligenckich rysach oraz w kostiumie typu Chanel. Wysiadła więc z windy, rozejrzała się niepewnie i zapytała: "Paniiiiii! A dzie tu se mozna łeb zakręcić?".
                    Zaś pewien nieznający języków polski robotnik, po zleceniu z nowojorskiego rusztowania i położeniu do szpitala doznał takiego oto dziwa: pojawil się młody lekarz, którego z uwagi na pochodzenie przypisano temu pacjentowi. Przedstawił sie powiedzmy jako George Kowalski. Wyciągnął notes i rozpoczął zbieranie wywiadu od następującego pytania: "srołeś dzisiok?"
            • issa-a Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 00:11
              >Nie bredź. Głosy Polonii nie miały żadnego znaczenia na wynik wyborów,

decydujcego może nie ale znacznie sie przyczynily. Polonia zamorska, ktora wlaściwie w calosci do Polski nie zamierza wrócic, a w dużej większosci w tym kraju w ogole nigdy nie była, wplywa na kraj w którym ja mieszkam, a w dodatku poucza mnie, co mam robić, sama przyczyniwszy się do tejże czarnej d..y.
              Tak, że nie bredzę a sfrustrowana jak najbardziej mam prawo być, w tej sytuacji.

ps. sama nie bredź.
              • issa-a Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 00:14
                a poza tym co znaczy "wam"?
                a ty to kto jesteś? skoro "nam" wsadzili brzozy w tyłek?
                a na wyborach byłam.
              • mysiulek08 Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 03:23
                A wiesz, ze calkowicie sie z Toba zgadzam. Uwazam, ze glosowanie i 'stanowienie' o losie kraju, emigrantow, ktorzy od lat, dziesiatkow lat w Ojczyznie nie mieszkaja, nie zyja, czasami wpadaja w goscine, jest niemoralne.

Nawet mi przez mysl nie przeszlo isc do ambasady i glosowac, uznaje, ze nie mam takiego prawa.
              • snakelilith Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 11:57
                Nie miały znaczenia. Olena ci wyjaśniła. Ale nie może się obyć bez szukania wroga, a emigranci świętnie się nadają na kozła ofiarnego. Jeżeli chodzi o mnie, to zgodnie z wolą ematek nie głosowałam, długa dyskusja na forum o odbieraniu praw wyborczych debirgrantom mnie ostateczenie odrzuciła, choć motywacja i tak nie była zbyt duża, bo głosowanie zaagranicą jest nieco kłopotliwe. Możliwie, że nie byłam jednak jedyna, która została w ten sposób zniechęcona, a na pewno nie głosowałabym na PIS, czy Dudę. I wygląda na to, że nawet PIS ma lepsze kontakty ze swoją częścią emigracji, bo potrafił tą garstkę, która w ogóle głosowała, zachęcić do oddania głosu na siebie. I to właśnie jest słabość polskiej opozycji, choć opozycja to zbyt duże słowo, nie potrafią nic konstruktywnego i nie wyciągają z błędów żadnych wniosków. Straszno się robi, gdy się pomyśli, że nawet oszołomy polityczne mają w tym kraju większą siłę przebicia od podobno uświadomionej i myślącej części społeczeństwa, którą chce reprezentować ematka. No ale jak się jest stale zajętym tropieniem pogardy, jadu i nienawiści do Polski w postach emigrantek, to nie ma się czasu na ważniejsze rzeczy.
        • baltycki Re: Sadzcie brzozy :) 10.04.17, 21:47
          Chwasty chcesz sadzic?
        • fil.lo Re: Sadzcie brzozy :) 11.04.17, 00:25
          W imieniu alergików proszę, żeby do tego sadzenia brzóz jednak nie namawiać...
    • bcde Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:18
      Mamy przesrane w stosunkach z Rosją. Są granice absurdu, których nie powinno się przekraczać, ale pisowszczyki nie znają granic obciachu. Media rosyjskie na razie milczą. Pewnie Rosjan zatkało.
      • nathasha Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:50
        przeciez oni od dawna o tym wiedzieli, nie po to maja Macierewicza, glownego kierownika
    • triss_merigold6 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:29
      Ok, czyli jesteśmy w stanie wojny z Rosją?
      • anorektycznazdzira Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:39
        to jest coraz mniej zabawne, Adolf nie taki pretekst wykorzystał, żeby zrobić porządek z "agresją Polski" suspicious
        • triss_merigold6 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:42
          Ale formalnie rzecz biorąc, to Sejm decyduje czy kraj jest w stanie wojny.
          • anorektycznazdzira Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:45
            Sejm to sobie może decydować, ja się zastanawiam, kiedy Ruskie się przestaną tarzać ze śmiechu po podłodze i tak dla odmiany postanowią stwierdzić, że tym razem to ich wqr***śmy.
    • issa-a Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:35
      ci, pożal sie boze, eksperci od parówek, ciagną z Polski kase aż milo. Wiec bedzie "to" trwać póki sie da, poki będą placic.
      Co ciekawe, prokuratorzy powołani przez dobrą zmianę, wnioski wysnuli podobne do komisji Millera, z tym, że winę przerzucili wylącznie na kontrolerów.
      Czyby znowu wewnetrzna walka zera ze świrem?
    • anorektycznazdzira Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:40
      Ja nie znam żadnego, chyba, że się znane mi pisiory kryją z poglądami. Ale wielu nie znam, to też fakt.
      • asia-loi Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:52
        anorektycznazdzira napisała:

> Ja nie znam żadnego, chyba, że się znane mi pisiory kryją z poglądami. Ale wielu nie znam, to też fakt.

Ja znam. U mnie w pracy (kilka osób), a są to osoby 40-50+, i w rodzinie.
        Jak kiedyś do ciotki powiedziałam, że L. Kaczyński był marnym prezydentem, że nie miał żadnych zasług dla Polski, to usłyszałam, że "jego zasługi zostały ukryte" big_grin
        O ile mojej ciotce się nie dziwię, bo ma 80 lat, słucha Radia Maryja, ogląda TV Trwam, czyta Niedzielę, to młodszym się bardzo dziwię, bo są to ludzie: wykształceni, z kasą, sporo jeżdżący po świeci.
    • mdro Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:40
      A jednak wybuch! Najwyraźniej warto było przejąć WAT.
      • owczarkini Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 07:49
        Z tego co Lasek wczoraj mówił u Olejnik wynika, że do tych swoich fanaberii mogli przyjąć dowolne wyniki z dopiskiem że było robione takie to a takie doświadczenie.
    • nathasha Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:51
      czekam na tiszantule, elki i reszta co by zaczely teraz te zamachowe teorie tu udowadniac, pewnie juz wczoraj dostali cala rozpiske.
      • anika772 Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 07:55
        Już przyszło, stwierdziło że był zamach i nazwało "szmatą".
        • nathasha Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 09:15
          widzialam - ale zrozum te nerwy, ten strach ze moze rzeczywiscie te miliony trzeba bedzie zwrocic, ze ktos sie sam zeszmacil bo lekką ręką brał odszkodowanie za wypadek wierząc i nawołując ze to zamach, i jak tu teraz jezdzic jakims fordem jak sie od 7 lat porsche rozbijalo.
    • chicarica Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 17:53
      Tak, niestety znam i to sporo takich osób.
      Nie dyskutuję z nimi na ten temat, bo to strata czasu.
    • magic.marker Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:20
      Po usłyszeniu, że samolot mógł dalej lecieć bez skrzydła - odpadłam.
      Wkoło mnie albo sami niewierzący albo się nie ujawniają.
      BTW: o lepszej części narodu słyszały? uncertain
      • verdana Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:30
        Mój ojciec, jak byłam mała i próbowałam się wykręcać, ew. kłamać na różne tematy uczył mnie, ze jak podaje sie jednocześnie kilka powodów, dlaczego nie zrobiło sie lekcji czy nie umyło zębów, to wiadomo od razu, ze się kłamie.
        A narracja jest taka - Rosjanie naprowadzali samolot tak, aby się rozbił, piloci nie odlecieli na drugi krąg, bo ślepo słuchali wieży, anie urządzeń pokładowych, a na pokładzie była bomba.
        Pytanie dnia - czy mamy tu jednocześnie dwa niezależne zamachy? Czy zamach z wyjściem zapasowym - jak nam bomba nie wybuchnie, to i tak sie rozwalą?
        • ravny Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:37
          a nie ma wersji, że bombę wniósł Kaczyński bo miał wizję mauzoleum na Wawelu?
        • magic.marker Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 19:13
          >>Czy zamach z wyjściem zapasowym - jak nam bomba nie wybuchnie, to i tak sie rozwalą?
          Nie nie, jeden zamach, przemyślnie wykombinowany.
          Bomba ma wybuchnąć, krzywe naprowadzanie było przykrywką, żeby nie wydało się, że to bomba.
          A mgła zapewniona, by plan się powiódł.
          Tak mi wychodzi.
        • morekac Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 00:26
          >Pytanie dnia - czy mamy tu jednocześnie dwa niezależne zamachy?
          Oczywiście : jeden zrobili Rosjanie , drugi Tusk.
      • sumire Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:32
        Słyszały. Nie ma co gadać.

Samolot mógł lecieć dalej bez skrzydła? Poważnie? Cóż, według tych specjalistów zapewne i tyłem mógł lecieć. JPRDL. Przez tyle lat rozwijano tę gałąź fizyki, a tu przychodzi Antoś et consortes i ogłaszają, że fizyka jest nieważna.
        • nathasha Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:43
          nie zapomnij o parowkach jako elemencie dowodowo eksperymentalnym.
          • iziula1 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 23:06
            nathasha napisała:

> nie zapomnij o parowkach jako elemencie dowodowo eksperymentalnym.

I o tym że podkomisja ustaliła z całą pewnością,że samoloty powinny lądować na dachu bo tak bezpieczniej.tongue_out
        • dyzurny_troll_forum Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:44
          sumire napisała:

> Słyszały. Nie ma co gadać.
          >
          > Samolot mógł lecieć dalej bez skrzydła? Poważnie? Cóż, według tych specjalistów
          > zapewne i tyłem mógł lecieć. JPRDL. Przez tyle lat rozwijano tę gałąź fizyki,
          > a tu przychodzi Antoś et consortes i ogłaszają, że fizyka jest nieważna.

Według prof. Ewy Anny Gruszczyńskiej-Ziółkowskiej, urządzenia nagrywające nie zdążyły nagrać odgłosu wybuchu, bo "fala dźwięku jest późniejsza od siły wybuchu"

Sprawdziłem dokonania - wybitna specjalistka od spalania, wybuchów, paliw oraz lotnictwa ogólnie:

Urodziła się w 1956[1]. Absolwentka studiów na Akademii Teologii Katolickiej. W 1985 podjęła pracę w Zakładzie Muzykologii Systematycznej Instytutu Muzykologii Uniwersytetu Warszawskiego od 1985 roku. Pracę doktorską pt. Kultura muzyczna metropolii inkaskiej. Rola kronik hiszpańskich XVI i XVII w. w etnomuzykologii obszaru andyjskiego obroniła na Wydziale Historycznym UW w 1992 roku. Habilitację uzyskała w 2005 roku na podstawie pracy Rytuał dźwięku. Muzyka w kulturze Nasca. Specjalizuje się w zakresie antropologii muzyki i amerykanistyki. Prowadzi badania etnomuzykologiczne i archeomuzykologiczne na terenie Peru, Ekwadoru, Boliwii. Jest również recenzentką kwartalnika Muzyka poświęconego historii i teorii muzyki, wydawanego przez Instytut Sztuki Polskiej Akademii Nauk.
          --------------
          Jacy eksperci takie dokonania....
      • nathasha Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:42
        magic.marker napisała:

> BTW: o lepszej części narodu słyszały? uncertain
        >

nie slyszalam na wlasne uszy, ale brzydze sie sluchac tego pana. Po takich slowach naprawde zaczynam go szczerze nienawidzic, co za buc skonczony. Spieprzaj dziadu idealnie tu pasuje.
      • obrus_w_paski Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 19:20
        Ta lepsza cześć narodu mnie poruszyła tak, ze przestałam czytać już wiadomości z kraju, zbyt przykro się robi
        • iziula1 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 23:09
          obrus_w_paski napisała:

> Ta lepsza cześć narodu mnie poruszyła tak, ze przestałam czytać już wiadomości
          > z kraju, zbyt przykro się robi

To samo mam. Smutek i ogromny ból po tych słowach aż do gniewu.
          Tak,rozpalil we mnie gniew. Bo pamiętam co czułam 10.04.10. I nadal odczuwam smutek z tego powodu,bo tyle ludzi zginęło bez sensu. Z ludzkiej głupoty sad
    • ida_marcowa1 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:29
      bo z wiarą w zamach jest tak jak z każdą wiarą w boga. jeśli ktoś wierzy w boga to nie potrzebuje do tego racjonalnych dowodów, po prostu wierzy, bo takie ma przeświadczenie, światopogląd i koniec dyskusji. tak samo jest z wiarą w zamach. jeśli ktoś jest przekonany, że był nie potrzebuje do tego dowodów. wiara z założenia nie wymaga dowodów...dlatego te wszystkie dyskusje as takie jałowe.
      w pracy mam jedna koleżankę prozamachową. wiem, że ma takie przekonania ale o tym nie dyskutujemy. ja wierzę w jedno ona w drugie. o bogu też nie dyskutujemy co nie przeszkadza nam współpracować zawodowo smile
    • ichi51e Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:55
      Ogladam i nie wierze. Na wierzy ktos zasartowal a ci koncepcje sobie zbudowali na "moze zaspal?" Osmieszaja siebie i nas wszystkich
      • ichi51e Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 18:56
        Na wiezy* zdenerwowalam sie.
    • 3-mamuska Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 22:58
      Ja w sumie nie wierze choć mam watpliwości.
      Choćby z opóźnieniem oddania wraku samolotu,który niszczał na powietrzu a wraz z nim dowody, błędy w weryfikacji ciał.
      Jest troche niewidomych które budzą watpliwości. Nie dziwę sie ze ciągną ta sprawę.
      • 3-mamuska Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 23:02
        A fakt ze nie siedzę sprawy dokładnie, wiec ...

Chodzi o to ze ludzie w rozpaczy ciągną ta sprawę dalej jakaś pokrętna firma terapii.
        • paszczakowna1 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 23:10
          Nie żadną "pokrętna formę terapii". To świadomi cyniczni kłamcy.
      • nathasha Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 03:21
        Ale jakie watpliwosci? Co do czego? Wraku Rosjanie nie oddali na zlosc bo komisja ustalila ze kontrolerzy rosyjscy nie byli bez winy, ale wrak zostal zbadany po wypadku, wiec w sensie dowodowym niczego by juz nie zmienil. Pomylki z cialami, jak sie czytalo jak to wygladalo w Moskwie, w sensie presji czasu, presji jak najszybszej identyfikacji zeby ciala wrocily do Polski, w jakim byly stanie, przeciez niektorych identyfikowano tylko na podstawie DNA, absolutnie mogly sie zdarzyc. Ale czy to cos zmienia? Paszczakowna ma racje, to sa swiadomi cynicy, nie bylo zadnego zamachu i Kaczynski doskonale o tym wie, ale woli te wersje niz fakt ze brat wywieral naciski na pilotow by ladowali za wszelka cene.
        • moadek Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 08:06
          A o przekopanu ziemi na metr wgłąb coś powiesz?a potem wycieczki ciekawskicg znajdowały rzeczy ofiar i co gorsza nie tylko.
          • nathasha Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 09:17
            moadek - jedz jak Kopaczowa do Moskwy, badz przy wszystkich identyfikacjach, w szoku co sie stalo bo zginelo tam takze wielu twoich przyjaciol, dzwigajac ciezar psychiczny zaloby, strachu, rozpaczy, wspolpracujac z Rosjanami ktorzy sa tak samo dokladni jak Polacy a potem mi tutaj wypisuj bzdury na temat jednego zdania. a moze powiesz cos o gorszym sorcie, o upamietnianiu tylko jednych ofiar, o ekshumacjach wbrew woli rodzin? nothing?
          • mdro Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 09:54
            Wiesz, po jakim czasie odnajdywano pozostałości po katastrofie w Lesie Kabackim?
        • iwoniaw Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 15:18
          Paszczakowna ma racje, to sa swiadomi cynicy
          > , nie bylo zadnego zamachu i Kaczynski doskonale o tym wie, ale woli te wersje
          > niz fakt ze brat wywieral naciski na pilotow by ladowali za wszelka cene.

Naciski te wywierał na jego własne żądanie; a wszyscy słyszeli, że ten człowiek meldował prezesowi wykonanie zadania nawet wtedy, gdy raczej publicznie wypadało podziękować wyborcom, więc co tu mówić o relacjach całkiem prywatnych. I tak przez głupotę i butę raptem paru osób zginęła prawie setka ludzi sad
    • koronka2012 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 23:08
      hemp_plant napisał(a):

> uważają, że udowodnili...
      > ile to jeszce bedzei trwać?

Dopóki da się na tym zbijać kapitał - zarówno polityczny jak i w dużej gotówce.
      PO popełniło błąd, gdyby od razu w dowolny sposób włączyli pisiorów do śledztwa, ci nie mieliby teraz amunicji na całe lata. I nie łudźmy się - nawet przy zmianie politycznej nikt się nie wychyli, żeby ostro uciąć to szaleństwo.
      • iziula1 Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 23:13
        koronka2012 napisała:

> PO popełniło błąd, gdyby od razu w dowolny sposób włączyli pisiorów do śledztwa
        > , ci nie mieliby teraz amunicji na całe lata.

Śledztwo nie jest dla polityków tylko śledczych,prokuratorów,patologow i innych specjalistów. Polityk to ostatnia osoba która powinna brać udział w śledztwie. Bo kończy się to tym co mamy teraz.

I nie łudźmy się - nawet przy zmi
        > anie politycznej nikt się nie wychyli, żeby ostro uciąć to szaleństwo.

PO na pewno nie.
        • nathasha Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 03:10
          I sledztwo nie jest takze dla ekspertow amatorow ktorych wiedza techniczna ogranicza sie do tego ze albo samolot jako taki widzieli kiedys na wlasne oczy albo nim lecieli.
    • magic.marker Re: jednak zamach :/ 10.04.17, 23:37
      PYT: Dlaczego okna samolotu nie zostały uszkodzone podczas wybuchu?
      Odpowiedź: - Okna są na uszczelkach, wypadają z samolotu, kiedy rama ulegnie zniekształceniu.

PYT: Czy wybuchy zostały zarejestrowane na czarnych skrzynkach?
      ODP: - Nie. Wybuchy były szybsze niż dźwięk

OJP albo ROTFL
      Nie mogę się zdecydować.
      • mai-ra3 Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 00:56
        "PYT: Czy wybuchy zostały zarejestrowane na czarnych skrzynkach?
        ODP: - Nie. Wybuchy były szybsze niż dźwięk"

A wiesz, ze to jest ciekawe wink Niejeden fizyk przezył szok w dniu dzisiejszym, z którego tak szybko się nie podniesie wink
        • szarsz Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:56
          No ogólnie to wybuch, czyli fala uderzeniowa (taaaak? to miała na myśli? I czy rzeczywiście myśli?), jak rozumiem, jest szybsza od dźwięku, który rozchodzi się dość wolno. Ale przecież czarne skrzynki nie zostały uszkodzone i nagrywały wszystko także PO "wybuchu".
          • iwoniaw Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 16:09
            Najwyraźniej były to wybuchy nie tylko nie uszkadzające "uszczelek" przy oknach samolotu, ale także całkowicie bezdźwięczne big_grin
      • evee1 Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 01:45
        Czekaj, ale Ty sobie dowcipkujesz czy te pytania i odpowiedzi pochadza z oficjalnego raportu?
        Mnie rozlozylo stwierdzenie, ze samolot mogl jeszcze leciec nie majac 6 metrow skrzydla. Nie moze, bo to przeczy zasadom fizyki, dzieki ktorym samolot w ogole leci. Samolot ma problemy z lotem nawet jak mu drobniejsze rzeczy odpadna, a ktore odpowiadaja za sterowanie.
        No, ale nareszcie Antek znalazl bombe, ktora nie zostawia sladow na szczatkach i ktora pod tym akurat bwzgledem pasuje do teorii zamachu.
        • morekac Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 06:45
          To chyba z filmu wyprodukowanego przez komisję.
          Nie znasz się. To był wybuch przeprowadzony w szczególny sposób, sam prezez tam powiedział.
          A komisji należy się przynajmniej Nobel.
        • owczarkini Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 07:55
          No ale nawet taka sprytna bomba zostawia ślady na szczątkach. wyborcza.pl/7,75400,21620161,ladunek-termobaryczny-co-to-jest-czy-mogl-eksplodowac-na-pokladzie.html
          Bardzo podoba mi się ten komentarz: "Rosyjski zamach potwierdza brak śladów - tylko Rosjanie (I Tusk) są tak podstępni, żeby dokonać zamachu którego nie można wykryć!!!"
        • magic.marker Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:48
          >>Czekaj, ale Ty sobie dowcipkujesz czy te pytania i odpowiedzi pochadza z oficjalnego raportu?
          Przeceniasz mnie smile
          To są cytaty z wieczornej konferencji podkomisji. Vidoczat to był.

Ale ale. Słowo "zamach" nie padło. Wybuch, bomba - tak. Ale nie zamach. Sprytnie, nie?

I perełka jeszcze: Oddano prawa do śledztwa Rosji, żeby Tusk mógł objąć miejsce w kierownictwie UE
          To już Prezes Polski.
          • iwles Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:52

nawet więcej,
            któryś z pisowców stwierdził, że bomba nie oznacza wcale zamachu big_grin
        • 45rtg Re: jednak zamach :/ 18.04.17, 11:02
          evee1 napisała:

> Mnie rozlozylo stwierdzenie, ze samolot mogl jeszcze leciec nie majac 6 metrow
          > skrzydla. Nie moze, bo to przeczy zasadom fizyki, dzieki ktorym samolot w ogole
          > leci. Samolot ma problemy z lotem nawet jak mu drobniejsze rzeczy odpadna, a k
          > tore odpowiadaja za sterowanie.

Tak naprawdę, to owszem, mógłby w tym stanie (jako-tako) lecieć, bo takie rzeczy się zdarzały. Ale! One się zdarzały w innych stanach lotu, a nie na dużym kącie natarcia, przy małej prędkości i praktycznie zerowej wysokości.

• mdro Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 09:26
        Ja się zastanawiam, czy w tym rządzie/wierchuszce PiS są w ogóle jakieś osoby, które pamiętają cokolwiek z fizyki w liceum (albo i z podstawówki choćby)... Bo takich, co mogli mieć fizykę na studiach to chyba nie ma w ogóle?
        • mdro Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 09:59
          Aż sprawdziłam - niejaki Krzysztof Tchórzewski (minister energii) skończył Wydział Elektryczny PW, ale chyba w ogóle nie widziałam/nie czytałam żadnej jego wypowiedzi, tym bardziej o Smoleńsku. I jeszcze Jurgiel, o dziwo, jest po PW (geodezja i kartografia). Całej reszty nie można podejrzewać o choćby elementarną wiedzę z fizyki...
          • nathasha Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:02
            oni z siebie te wiedze wyparli jak sie zgodzili na granie smolenskiem w imie wyzszej racji wygrania wyborow. wszyscy doskonale wiedza jak to naprawde wygladalo ale ciemny lud wszystko kupi.
        • szarsz Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:28
          > Bo takich, co mogli mieć fizykę na studiach to chyba nie ma w ogóle?

Wiara w zamach smoleński nie ma nic wspólnego z wiedzą z fizyki. Sama znam jednego bardzo dobrego profesora, poważanego, autora najlepszego podręcznika w swojej dziedzinie... Fakt nie fizyka, ale z pogranicza fizyki. I co? Możesz sobie poczytać jego artykuły w necie. Podpisane imieniem i nazwiskiem, z takimi farmazonami, że się w pale nie mieści.
          • jan.kran Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:40
            Dziękuję Olena.Ja po pierwsze przestałam dyskutować czy jako emigrantka mam prawo głosować.Po prostu ja i moje dzieci będziemy.Po drugie przeczytajcie Preambułę do Konstytycji RP.Tam stoi o emigrantach.Po trzecie emigracja to nie jednolity twór.
          • mdro Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:47
            Szarsz, piszesz o LP?
            • szarsz Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:59
              Ano sad Ty też z tej działki?
              • mdro Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 11:11
                Nie ja - rodzina wink, w tym jedna osoba bezpośrednio z nim niegdyś pracująca. U niego to chyba po prostu starość jest.
                • szarsz Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 11:15
                  Hoho smile Jak mówią, z dowolnym człowiekiem na Ziemi łączy łańcuch sześciu osób smile

No mnie się teraz to nawet wstyd przyznawać, co on mi robił. Może to i dobre pocieszenie, że starość, bo to jednak parę ładnych lat temu było, więc tęższy umysł miał.
    • jesienna.nuta Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 07:55
      Nie wiem, co się wtedy wydarzyło, ale CHCĘ znać prawdę DLACZEGO nie żyje tyle osób?
      Żal mi tych młodych stewardess, chłopaków z BOR-u, księży, wielu polityków...
      DLACZEGO nie ma w Polsce wraku, czarnych skrzynek i co najgorsze - komórek i laptopów zmarłych w katastrofie?! Rosja poznała zbyt wiele szczegółów, tajemnic i teraz jest problem z wieloma sprawami, nawet na giełdzie.
      Złota biżuteria, drogie zegarki, gotówka też zginęły, wypłacano pieniądze z kont zmarłych po ich śmierci sad
      To STRASZNE, że oddano "śledztwo" Rosjanom mając w odwłoku śmierć Polaków sad
      • sumire Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 08:00
        Dlatego, że postanowiono wylądować w warunkach, w których normalne samoloty pasażerskie nawet nie podejmują próby lądowania. Tylko że w ich przypadku decyzję podejmuje kapitan, a nie pasażer. Takie to proste.
      • iwles Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 08:19

Odpowiedz dostałaś, już kilka lat temu. Ja uważam, że przyczyny katastrofy, podane przez komisję Millera, są wyczerpujące. A obecny rząd, zamiast przyjąć na klatę, lekceważy je, chyba nie zalezy im na zmniejszeniu ryzyka podczas lotów Vipowskich. Zwalając 100% winę no Rosję, jednocześnie wypiera, że procedury należy cały czas ulepszać, że zwiększać szkolenia pilotów itd.
        Ale nie... im się wydaje, że wystarczy mieć licencję pilota, a już można poprowadzić każdy samolot. Zresztą, nie ma co się dziwić, to widać, chociażby po obecnych kierowcach rządowych limuzyn.
        Rząd ma żelazną postawę : wyobraźni za grosz, zdrowego rozsądku za grosz i odpowiedzialności za grosz, ani za siebie, ani za innych, co przekłada się na taki sam stosunek do Państwa, którym rządzą i do nas - obywateli tego państwa sad

• ichi51e Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 09:03
        Tak bo w porzaze gotowka i zlota bizuteria sa ognioodporne...
        • ichi51e Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 09:03
          *pozarze uncertain
      • morekac Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 09:06
        >DLACZEGO nie ma w Polsce wraku,

A nie odpowiedziała ci wczoraj ekipa od ponad roku sprawująca władzę? Bo jakoś temat ucichł i niedpecjalnie jest poruszany.
      • nathasha Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 09:21
        jesienna.nuta napisała:

> Nie wiem, co się wtedy wydarzyło, ale CHCĘ znać prawdę DLACZEGO nie żyje tyle o
        > sób?
        nie kochanie ty nie chcesz zadnej prawdy poznac. bo prawda boli, i nie jest sexy. no powiedz, czy fakt ze piloci byli zle wyszkoleni, ze nie umieli odczytywac odpowiednich urzadzen i poddali sie presji Pierwszego ktory za wszelka cene chcial lądowac bo sie spoznil na samolot i mial obsuwe nie jest mniej rajcujace (och, i jeszcze te nudne procedure ktore trzeba byloby wdrazac, ta poprawa szkolenia, to baczenie zeby wojskowi byli odporni psychicznie - nuuuuuda) niz taki zamach!
        • olena.s Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 09:36
          > xy. no powiedz, czy fakt ze piloci byli zle wyszkoleni, ze nie umieli odczytywa
          > c odpowiednich urzadzen i poddali si

Wkrótce po katastrofie siedziałam sobie z polskimi pilotami pracującymi dla Qatar Airways.
          Najstarszy doświadczeniem kapitan, wskazał na dwóch młodszych kolegów, też jak on, wcześniej normalnych cywilnych pilotów LOT. - Doświadczeńszy z nich ma więcej wylatanych godzin niż cała tamta załoga do kupy - powiedział ze smutkiem.

I TO jest własnie to "teoretyczne państwo". Kultywowane obecnie (vide awantura z przeciążonym samlotem wiozącym Szydło, chwała Bogu, że samolot - czrter, a ploci nie zależący od humorów władz państwa). Teoretyczne państwo nie jest w stanie stworzyć procedur, a już zwłaszcza - nie jest w stanie ich wdrażać i egzekwować. Nie przyjmuje do wiadomości, że premier, prezydent, a nawet bat'ko car na pokładzie samolotu NIE rządzi pilotem. Teoretyczne państwo robi rajd Waszczykowskiego, mimo iż wiadomo, że musi gruchnąć tyłkiem o beton. I tak dalej.
      • szarsz Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:30
        > wypłacano pieniądze z kont zmarłych po ich śmierci

Zamachowcy wypłacali? Pewnie rodzina była upoważniona, to wypłacali, żeby nie czekać na postępowanie spadkowe. To częste, choć nielegalne.
        • anetapzn Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 12:24
          szarsz napisała:

> > wypłacano pieniądze z kont zmarłych po ich śmierci
          >
          > Zamachowcy wypłacali?
          Na 100% Tusk jeden bankomat obstawiał, a Putin drugi big_grin big_grin big_grin
      • magic.marker Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:51
        >> Rosja poznała zbyt wiele szczegółów, tajemnic i teraz jest problem z wieloma sprawami, nawet na giełdzie.
        O, a tym z giełdą to mnie zainteresowałaś. Jakieś szczegóły bliższe gdzie znajdę?
      • dyzurny_troll_forum Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 10:52
        jesienna.nuta napisała:

> Nie wiem, co się wtedy wydarzyło, ale CHCĘ znać prawdę DLACZEGO nie żyje tyle o
        > sób?

Ponieważ grupa bardzo młodych chłopaków, nie posiadająca wystarczających uprawnień, jak również umiejętności postanowiła wylądować na kartoflisku w warunkach przekraczających kilkukrotnie możliwości ich, samolotu oraz tzw. lotniska.
        Złamano tak wiele procedur, że od tamtego czasu taki sposób postępowania na granicy szaleństwa określa się nowym zwrotem "tupolewizm"
      • babcia.stefa Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 11:32
        >Nie wiem, co się wtedy wydarzyło, ale CHCĘ znać prawdę DLACZEGO nie żyje tyle osób?

Spóźniony samolot z załogą bez odpowiednich uprawnień i pasażerami wywierającymi naciski na załogę próbował wylądować w absolutnie nieakceptowalnych warunkach atmosferycznych.

>DLACZEGO nie ma w Polsce wraku, czarnych skrzynek

Czarne skrzynki były badane w Polsce.

>i co najgorsze - komórek i laptopów zmarłych w katastrofie?!

To jest Wschód, po katastrofie malezyjskiego Boeinga na Ukrainie miejscowe panie się w Internecie chwaliły kosmetykami ofiar zbieranymi na miejscu tragedii, a Ty się dziwisz, że laptopy zniknęły?!
        • olena.s Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 12:09
          Ja swobodnie dopuszczam, że przy takiej okazji służby mogłyby sie zopiekować znalezinymi nośnikami informacji. Tylko na litość, nie wynika z tego absolutnie nic dla ewentualnej przyczyny katastrofy.
          • iwles Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 12:19

ale, jak widać, idealnie pasuje do teorii zamachu (rosyjscy agenci pozbierali wszystkie telefony, tablety itp., bo być może ktoś zdązył nagrać wybuch uncertain a tak: nie ma sprzętu - nie ma dowodów )
            • olena.s Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 12:35
              Ale NIE pozbierali wszystkich, co za pomysł. Toż były nawet w obiegu filmiki z wnętrza pokładu.
              • iwles Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 12:38

przejrzeli i niektóre podrzucili z powrotem. Nie znasz się, dla Macierewicza i jego drużyny nie ma rzeczy niemożliwych.
        • owczarkini Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 12:28
          >po katastrofie malezyjskiego Boeinga na Ukrainie miejscowe panie się w Internecie chwaliły kosmetykami ofiar
          Rodacy w Lesie Kabackim usiłowali wynosić buty ofiar razem z nogami, tak że ten...
      • natalia.nat Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 14:14
        Zwykła katastrofa samolotu wynikająca ze złych warunków pogodowych i z błędów pilotów będących pod presją. Nie ma żadnych dowodów na zamach i nawet powodów do niego. Najbardziej zainteresowani zdają sobie z tego sprawę. Ale katastrofa jako potencjalny zamach jest świetnym pretekstem do zbijania kapitału politycznego a dla niektórych do zagłuszania wyrzutów sumienia. Ta szopka którą odstawia się wokół tej katastrofy jest już i męcząca i żenująca.
        A życie tych wszystkich ludzi, których przecież szkoda i żal, uratowałoby wylądowanie na innym lotnisku. Taka prosta rzecz.
      • mama303 Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 21:32
        jesienna.nuta napisała:

> To STRASZNE, że oddano "śledztwo" Rosjanom mając w odwłoku śmierć Polaków sad

jak to ODDANO? Rosjanie mieli prawo do tego śledztwa.
    • mama303 Re: jednak zamach :/ 11.04.17, 21:36
      mam kolegę w robocie, który nie wyklucza zamachu. Nie moge się nadziwić bo nawet lubie goscia a w takie farmazony wierzy.
    • purchawkapuknieta Re: jednak zamach :/ 12.04.17, 14:27
      kłamstwo katyńskie
      anty-Katyń
      • olena.s Re: jednak zamach :/ 12.04.17, 15:43
        Że niby jak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka