Dodaj do ulubionych

dresscode na RODOS.

30.05.17, 10:26
załóżmy, że jesteście zaproszone na imprezę typu "imieniny teściowej" na rodzinne ogródki działkowe otoczone siatką. nie dacza w Borach Tucholskich, nie domek nad jeziorem, nie ma mowy o klimacie bohowesela zia86. nie.
jest zwykła altanka, plastikowe meble ogrodowe, jest grill i placek z truskawkami, są dzieci grające w piłkę, obok sąsiad kosi trawę, pies szczeka, wokół inne grille.
właściciele rodosu w strojach roboczych, szwagierka w górze od stroju opala front.
będzie reszta rodziny, kwiaty, życzenia, toasty.
co wy ubieracie w takiej sytuacji?

kurde, nie wiem nigdy co ubrać. nie pójdę w roboczych ogrodowych ubraniach, szorty odpadają, bo jestem jeszcze za gruba, sukienka za strojna, chyba, że jakaś z dresówki - linki mile widziane.
Obserwuj wątek
    • bablara Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:33
      Zwykłe spodnie lub spódnica i koszulka bawełniana. Co tu wymyślać ?
      • niu13 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:37
        RODos, marzenie mojego życia! M.in. dlatego, że nawet na urodziny teściowej można w crocsach. Do tego bawełniana spódnica i koszulka.
        Jak się załatwia taką działeczkę? Ma ktoś? Jak procedura dzierżawy wygląda?
        • ricemice Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:53
          Szukasz ogłoszeń typu sprzedam ogródek. W zależności od zagospodarowania (altana, prąd) i nasadzeń (drzewka trochę kosztują) ustalasz sobie pułap cenowy i kupujesz. Jeżeli działka należy do wspólnoty ogródków działkowych (bo są tez prywatne ogródki nie podlegające pod Polski Związek Działkowców) to zgłaszasz do lokalnego zarządu ze przejmujesz działkę. Oni wpisują cie w poczet działkowców i od tej pory płacisz składki na zarząd i opłaty za prąd itp. Raz do roku jest walne zebranie, jakis grill i tak to leci. Rodzice i tescie maja i bardzo sobie to chwale, ze w wolej chwili moge wyskoczyc poopalac sie, zrobic grilla itp.
          • szmytka1 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:02
            myśmy poszukali opuszczonej i przejelismy po kimś za darmo, no za uregulowanie jakichs zaległości w opłatach. Składka za rok wynosi coś koło 100 zł.
            • stara-a-naiwna Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 17:04
              w dużych miastach opuszczonych nie ma\chyba, ze na ogródkach działkowych na końcu swiata, ale nie sądze
    • snakelilith Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:34
      Obszerny t-shirt (by móc najeść się do syta i nie wciągać brzucha) i spodnie typu chino. Spodnie długie, by komary nie pogryzły, gdy impreza zacznie się przedłużać. I biorę jeszcze bluzę z kapturem na wieczorny chłód. Moim zdaniem robisz sobie wydumany problem.
      • conena Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:46
        no wiem, wiem, problem z czterech liter wink
    • ruscello Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:38
      Zwykle zakładam bawełnianą letnią sukienkę i trampki lub sandały. Ale cienkie spodnie i bawełniana bluzka też będzie ok smile
    • ruscello Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:38
      Zwykle zakładam bawełnianą letnią sukienkę i trampki lub sandały. Ale cienkie spodnie i bawełniana bluzka też będzie ok smile
    • thank_you Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:44
      Poszłabym w takiej:

www.google.pl/search?q=sukienka+w+paski+marynarska&client=safari&hl=pl-pl&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwje_ve9m5fUAhXBAJoKHctBA4oQ_AUICSgB&biw=414&bih=696#imgrc=EsEpD4UxuGQHmM:
      • conena Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:49
        lubię to! dzięki za inspirację.

na zwykłego grilla na rodosie nie mam problemów, ale że to właśnie "okazja", to zaczęłam dumać.
      • kura17 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:53
        Thank_you, jak zwykle podobaja mi sie Twoje propozycje modowe smile w ostatnia sobote, bardzo upalna, bylam na wycieczce w poludniowej bawarii, plywalismy lodka, zwiedzali palace itp i wlasnie krecila sie wsrod nas kobieta w dokladnie takiej sukience. miala do tego czerwone trampki. pol dnia jej zazdroscilam smile
        • thank_you Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:59
          Kura17, dziękuje 🙂 Musze przysiąść i odpisać Ci na tamtego maila, ale najpierw byłam długo chora a potem ciagle cos sie działo - sama wiesz jak to czasami bywa.
          Gdzieś juz pisałam, ze pakując sie na wakacje biorę z sobą nieśmiertelne zestawy pasujących do siebie ubrań -
          właściwie bez zastanawiania sie i z zamkniętymi oczami moge wymieniać gory - i bedą pasować do dołów -lub odwrotnie. 😉 I zawsze jest tam biel z granatem a sukienke jak powyżej posiadam i ona jest swietna, bo niezobowiązująca a jednocześnie estetyczna i nadająca sie do wielu miejsc. 🙂
          • kura17 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:31
            nie spieszy sie smile ja teraz tez przez tydzien bylam na wakacjach z dzieciakami - znowu szkola miala wolne, hehe ... i chora bylam wczesniej przez tydzien - moze jestesmy sprzegniete? wink
            • thank_you Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:35
              Raczej pieprznięte. 😂
        • adriana.la.cerva Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:59
          Bardzo, bardzo mi sie podoba ale niestety paski poszerzaja, a ja juz z natury jestem szeroka ...
          • thank_you Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:04
            Przymierzaj, wiele zalezy od kroju itp.
        • snakelilith Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:14
          Pewno z Tchibo kura. Sama chciałam kupić, ale nie było już mojego rozmiaru:
          www.conny-doll-lifestyle.de/wp-content/uploads/2016/07/IMG_3613a-Kleid-Tchibo-Jerseykleid-See-Conny-Doll-ü40Blog-Fashionblog-Baden-Freizeit-Streifenkleid.jpg
          • kura17 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:30
            zagladne dzisiaj - wlasnie ide z mezem na urodzinowy lunch do CH, gdzie jest moja ukochana zupa rybna i tchibo tez. wiem, ze sa takie tez w H&M, moja mama ma, tez w paski, wcale nie poszerza (a ona pulchna jest). choc ja wolalabym wiecej granatowego.
            • conena Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:34
              daj znać jak znajdziesz coś sensownego smile
              • kura17 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 16:05
                > daj znać jak znajdziesz coś sensownego smile

mnie sie podobaly te w H&M, z serii "basic' - lubie ta serie, mam duzo podkoszulkow z krotkim i dlugim rekawem, nosze czesto, trzymaja sie latami i mi stylem pasuja.

w tchibo nie widzialam sukienek, ale to malutki sklepik, moze w wiekszym jeszcze sa?
      • zuleyka.z.talgaru Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:17
        w Kaphal (Czy jak to tam się pisze) były bardzo podobne smile mam - polecam. Ale na gorąc się nie nadaje - za gruby materiał.
    • mgla_jedwabna Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 10:53
      Ja bym założyła letnią sukienkę w kwiatki, ale ja z tych, co to prawie zawsze w spódnicach i sukienkach i nikt by mnie nie odebrał jako szczególnie wystrojonej.
    • heca7 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:06
      Zależy kiedy. Jeśli wieczorem to na pewno spodnie- nie chciałabym spędzić kilku godzin tłukąc na sobie komary wink Do tego jakaś nowsza bluzka z szafy.
      • niu13 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:17
        Albo sukienka z legginsami ( był dopiero co taki wątek) a na kostki Autan w ilościach hurtowych😊
        • anel_ma Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:39
          przez legginsy też tną
          i przez sukienkę
          to trzeba całościowo się pryskać
    • suchawloszkana3 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:23
      Letnia kiecka i sandalki bez obcasa.
    • bergamotka77 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:23
      Haha myślałam że chodzi o wyspę Rodos big_grin I potem ta teściowa i ogródki wyskoczylywyskoczyly. A już myślałam o białej długiej przewiewnej sukience idealnej na upały big_grin
      • conena Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 11:35
        uwierz, sto razy wolałabym Rodos od RODOS big_grin
    • mapt Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 12:08
      Lniane spodnie, płaskie buty, szeroką bluzkę z dekoltem do opalania, dużą apaszkę do owinięcia gdyby było jednak chłodno. Albo wygodną nieprzylegającą sukienkę/ spódnicę (żeby można siedząc podciągnąć i wystawić nogi do słońca jeśli takie klimaty będą)
    • beata985 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 12:28
      jak będzie upał:
      jakaś sukienka plażowa /jak masz tylko tą za strojną to biegusiem do ciuchaja, ja ostatnio za 18,- świetną kupiłam, coś znajdziesz/, tiszert i rybaczki lub krótkie spodenki i nie przejmować się zbsolutnie swoją grubością, bo na pewno nie jest tak tragicznie tylko Tobie tak się wydaje wink
      jak chłodniej dzinsy, bluza,
    • panterarei Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 14:44
      zamierzasz sobie kupić kreacje na przyjęcie na działce?????? a w czym chodzisz na co dzień jak jest ciepło? możesz haremki, spódnice i bluzkę, jakąś długą sukienke bokserkę
      • aqua48 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 15:08
        Włożyłabym letnią sukienkę na ramiączkach albo sportową spódnicę do kolan i top, do tego sandały/tenisówki. Uroczystą okazję można podkreślić kolczykami lub bransoletką i pomalowanymi paznokciami.
    • muchy_w_nosie Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 15:14
      Jeansową spódnice i bluzkę na ramiączkach, do tego duża apaszka na wszelki wypadek, klapki japonki, sprey na komary i krem z filtrem.
    • memphis90 Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 19:26
      Rybaczki i klapki na lekkim koturnie. Sukienka dresowa. Ogólnie jakąś lekka sukienka letnia, nie za elegancka,.bo to jednak plener.
    • sueellen Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 19:34
      Sukienka bawełniana. Czemu za strojna???
      Rozumiem, że jesteś plus size skoro szorty odpadają "bo jestes jeszcze za gruba"?

Coś takiego?
      https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1i7u7LpXXXXcqaXXXq6xXFXXXS/2016-Summer-Dress-Plus-Size-Women-Clothing-Large-Size-Loose-Green-Lace-Dress-Big-Size-Short.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/b2/19/61/b219616d6f6317ba27aacb9e25648d04.jpg

https://ae01.alicdn.com/wsphoto/v0/32240697614_1/3XL-6XL-Casual-Sleeveless-Dresses-2014-Fashion-Summer-Plus-Size-Dress-Full-Figure-Female-Clothing-Big.jpg
    • zuleyka.z.talgaru Re: dresscode na RODOS. 30.05.17, 22:11
      Skoro to imprezka na działce to z pewnością teściowa nie oczekuje innych strojów niż "działkowych", więc chill smile
    • chlodne_dlonie Re: dresscode na RODOS. 31.05.17, 08:29
      Hmmm..zależnie od pogody, myślę, że dresówka się nada (o ile nie za gruba wink )
      Ja bym pewnie coś ze swojego lnianego 'departamentu' wyciągnęła. Mam ze dwie sukienki, które b.lubię i cenię za przydatność letnią 'wink , choć nie przepadam za ich gniotliwością i przeważnie w takich właśnie okolicznościach przyrody ubieram.
      Ewentualnie spodnie - materiałowe, przewiewne + stosowny top.
      Jest parę opcji..smile
    • nowi-jka Re: dresscode na RODOS. 31.05.17, 08:47
      sukienka - letnia, nie strojna bedzie oki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka