marysia460 13.06.17, 21:09 Chciałabym podarować córce na 25 urodziny prezent w postaci jakiegoś wyjazdu, ciekawej atrakcji turystycznej itp Budżet mam ograniczony do 1200 -1500 złotych i zero pomysłu . Czy cos doradzacie ?? Jakieś pomysły ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frey.a86 Re: Prezent !!! 13.06.17, 21:24 Potrzebne jest więcej szczegółów. Gdzie mniej więcej mieszkacie, czy wyjazd zagraniczny, czy krajowy. Dojazd własny (czy córka ma samochód), czy samolot, jak samolot to gdzie macie najbliższe lotnisko? Jak wyjazd zagraniczny, to budżet może być trochę mały. A i czy w grę wchodzi np. weekend w spa w jakimś ciekawym miejscu, żeby córka mogła trochę pozwiedzać, ale też poddać się zabiegom? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Prezent !!! 13.06.17, 21:55 frey.a86 napisała: > Potrzebne jest więcej szczegółów. Gdzie mniej więcej mieszkacie, czy wyjazd zag > raniczny, czy krajowy. Dojazd własny (czy córka ma samochód), czy samolot, jak > samolot to gdzie macie najbliższe lotnisko? Jak wyjazd zagraniczny, to budżet m > oże być trochę mały. A i czy w grę wchodzi np. weekend w spa w jakimś ciekawym > miejscu, żeby córka mogła trochę pozwiedzać, ale też poddać się zabiegom? Transport obojętnie jaki, lotnisko Warszawa ale moze być i inne . SPA jak najbardziej ale w ciekawym miejscu wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Prezent !!! 14.06.17, 08:16 Jak Warszawa to chyba nie pomogę, sama mieszkam na Dolnym Śląsku i krótkie wycieczki urządzam sobie w obrębie województwa albo do Czech lub Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Prezent !!! 13.06.17, 21:30 Starczy na 4 dni w Barcelonie ale w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Prezent !!! 13.06.17, 21:45 Pogadaj z córką może sobie dołoży do tego i wybierze sama kierunek, który będzie jej odpowiadał. Taki prezent-niespodzianka wg tego co doradzi forum, może być większym kłopotem niż przyjemnością. 25-latka z pewnością wie lepiej niż my jak sensownie wykorzystać taką sumę na wyjazd. A wycieczka last-minut z emerytami może jej nie zachwycić... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Prezent !!! 13.06.17, 21:58 aqua48 napisała: > Pogadaj z córką może sobie dołoży do tego i wybierze sama kierunek, który będzi > e jej odpowiadał. Taki prezent-niespodzianka wg tego co doradzi forum, może być > większym kłopotem niż przyjemnością. 25-latka z pewnością wie lepiej niż my ja > k sensownie wykorzystać taką sumę na wyjazd. A wycieczka last-minut z emerytami > może jej nie zachwycić... Moja corka tak lubi wszelkie podróże, ze nie pogardzi żadnym sensownym miejscem O emerytów się nie msrtwię bo bedzie towarzyszyła jej druga osoba 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Prezent !!! 13.06.17, 22:08 marysia460 napisała: > Moja corka tak lubi wszelkie podróże, ze nie pogardzi żadnym sensownym miejscem Ale nie wiemy co dla niej będzie sensownym miejscem - Londyn z darmowymi muzeami czy Grecja z plażą nad morzem, a może trzy dni w Madrycie - zwiedzanie i tapas plus bary piwne? A może Zakopane i okoliczne baseny termalne? Praga? To wszystko są sensowne miejsca na wyjazd. I zależnie od pory roku oraz komfortu wybranego mieszkania można się zmieścić w tej cenie podróżując tanio i samemu organizując sobie wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Prezent !!! 13.06.17, 22:26 aqua48 napisała: > marysia460 napisała: > > > Moja corka tak lubi wszelkie podróże, ze nie pogardzi żadnym sensownym mi > ejscem > > Ale nie wiemy co dla niej będzie sensownym miejscem - Londyn z darmowymi muzeam > i czy Grecja z plażą nad morzem, a może trzy dni w Madrycie - zwiedzanie i tapa > s plus bary piwne? A może Zakopane i okoliczne baseny termalne? Praga? To wszys > tko są sensowne miejsca na wyjazd. I zależnie od pory roku oraz komfortu wybran > ego mieszkania można się zmieścić w tej cenie podróżując tanio i samemu organiz > ując sobie wyjazd. Termin wrzesień -październik a co do wymienionych miejsc , wszystkie poza Zakopanem i Londynem 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Prezent !!! 13.06.17, 22:32 > > Termin wrzesień -październik a co do wymienionych miejsc , wszystkie poza Zakop > anem i Londynem 😊 Grecja, Madryt, Praga. Ile czasu zamierzacie tam spędzić? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Prezent !!! 13.06.17, 21:48 Popatrz na traveliście - fajny hotel w Polsce z wyżywieniem i jeszcze na spa starczy Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Prezent !!! 13.06.17, 21:57 25-latka to ma juz konkretne preferencje, ciezko bedzie tak w ciemno ja czyms uszczesliwic. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Prezent !!! 13.06.17, 21:59 mikams75 napisała: > 25-latka to ma juz konkretne preferencje, ciezko bedzie tak w ciemno ja czyms u > szczesliwic. Dlatego tylko proszę o sugestie i podpowiedzi a wybiorę najodpowiedniejsze 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Prezent !!! 13.06.17, 22:09 marysia460 napisała: > mikams75 napisała: > > > 25-latka to ma juz konkretne preferencje, ciezko bedzie tak w ciemno ja c > zyms u > > szczesliwic. > > > Dlatego tylko proszę o sugestie i podpowiedzi Nas? Córkę poproś. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Prezent !!! 13.06.17, 22:27 Nie pooroszę córki bo to ma być niespodzianka Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Prezent !!! 13.06.17, 22:30 marysia460 napisała: > Nie pooroszę córki bo to ma być niespodzianka Możesz z tą niespodzianką trafić jak kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Prezent !!! 13.06.17, 22:09 Kwota w sam raz na weekendowy wypad do hotelu z zapleczem SPA. Mniej kłopotliwy prezent niż dłuższa wycieczka, do której trzeba brać urlop. Gdzie córka mieszka to polecimy Ci jakiś fajny hotel w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Prezent !!! 14.06.17, 07:53 Tygodniowa wycieczka objazdowa autokarem do Włoch, Chorwacji i Słowenii, Rumunii . Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Prezent !!! 14.06.17, 08:13 Dla mnie tygodniowa wycieczka objazdowa byłaby najgorsza karą. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Prezent !!! 14.06.17, 08:15 Daj jej kasę albo zapytaj konkretnie dokąd ewentualnie chciałaby wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś