glowa_do_wycierania 16.07.17, 10:09 "Między nami dobrze jest" Dorota Masłowska Polecam obejrzeć całość, świetna sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glowa_do_wycierania Re: Alternatywna historia Polski 16.07.17, 11:59 Masłowska jest absolutną mistrzynią słowa i to jak zdefiniowała naszą tożsamość narodową, w tym krótkim fragmencie, jest fenomenalne. Taka "polskość" w pigułce. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Alternatywna historia Polski 16.07.17, 12:08 Myslisz? Nie wiem, do pewnego momentu tak a potem... Odpowiedz Link Zgłoś
glowa_do_wycierania Re: Alternatywna historia Polski 16.07.17, 12:24 Sama powiedz, monolog dziewczyny to prawie żywcem wzięte teksty młodych ludzi i nie tylko młodych. Sporo wypowiedzi w tym tonie czytałam na forum ematki. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Alternatywna historia Polski 16.07.17, 12:36 Ja sama do pewnego momentu wypowiadam sie w tym tonie. Tylko o wiele grozniejszy jest dyskurs z telewizora. Na ten dyskurs odpowiedz jest rownie drastyczna tylko nie tak grozna. Odpowiedz Link Zgłoś