Dodaj do ulubionych

Dziś 15.00 pod Sejm!

16.07.17, 10:55
Drogie Emamy. To nasz obowiązek protestować! Nasza powinnosc by tam być . Nikt za nas tego nie zrobi. Proszę i zachęcam - bądźmy tam razem solidarnie przeciw pisowi.

Czarna koszulka i czarny parasol- wypatrujcie mnie w tłumie. Do zobaczenia w Warszawie.
A jak zdążę to również Łodzi na pl.Dąbrowskiego o 21.00
Obserwuj wątek
    • asmarabis Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 10:56
      Czy PiS podał juz jakie sa koszty kordonow policyjnych ochraniających ludzi i budynki przed kod ????
      • kaka-llina Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 11:08
        Kiedy trzeba było kogokolwiek przed Kodem ochraniać? Na razie to kordony policji są wysyłane po to by prezes przypadkiem nie zobaczył ile ludzi go nie lubi i żeby mu się humorek nie popsuł stawiają barierki wyższe od niego.....
        • nathasha Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 11:16
          Kazdy kto tak wsciekle atakuje kod to moim zdaniem pisowski troll, naprawde oplacany. Kod jest znienawidzony przez kaczynskiego, dlatego wladza robi wszystko by mu sie przypodobac atakujac kod, zupelnie bez sensu zreszta. Wystarczy przypomniec ze w imie tego ataku w tvp zabroniono transmisji z manifestacji, za co polecialy dwie wydawczynie.
          • bistian Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 11:28
            nathasha napisała:

> Kazdy kto tak wsciekle atakuje kod to moim zdaniem pisowski troll, naprawde opl
            > acany. Kod jest znienawidzony przez kaczynskiego, dlatego wladza robi wszystko
            > by mu sie przypodobac atakujac kod, zupelnie bez sensu zreszta. Wystarczy przyp
            > omniec ze w imie tego ataku w tvp zabroniono transmisji z manifestacji, za co p
            > olecialy dwie wydawczynie.

Trochę mi to przypomina działania PZPR zniechęcającej do Solidarności. Był taki moment, że takie zachowanie władz było skuteczne, mocno podzieliło społeczeństwo, dopiero druga fala i sytuacja polityczna pozwoliły na odzyskanie niepodległości. Ludzie między sobą rozmawiali, że "przez tę Solidarność mamy takie długi i nie ma nic w sklepach", gdy ktoś miał znaczek Solidarności w klapie, był wyśmiewany. Teraz nie ma nikogo, kto by się przyznał, że był przeciw Solidarności. Wszyscy są mądrzy od początku. smile
            Teraz PiS nie może straszyć pustymi półkami i zwolnieniami z pracy, więc straszy sądem i pułkami.
          • isa_bella1 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 11:26
            ale ciebie straszy...
          • gogologog Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 11:42
            frekwencja cieniutko
            10 tys wg organizatorow, wiec realnie bez turystow, przechodniow i gapiow bedzie 3 tysiace max
            • nathasha Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 11:46
              Tiszantul, 5 tys turystow w warszawie wszyscy przed sn? smile niezle, troche jak te manifestacje kodu, tez sami turysci i gapie to byli. Moze byscie cos innego wymyslili, np ilez mozna pisac z co najmniej trzech nickow
            • joa66 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 11:49
              goguś , nie zapominaj o powstańcach warszawskich.

Zabolało? Chyba nie, jak ktoś z Petersburga pisze za pieniądze to w sumie mu chyba wszytsko jedno, aby kasa się zgadzała.
      • dorek3 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 11:10
        A po cholerę te kordony?
      • joa66 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 11:11
        tak. 1256195710761671206701616710676717017671700429651295691569, 003 rubli
    • kaka-llina Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 11:06
      Z wyspy nie dolecę niestety... Do Londynu pod ambasadę się dzisiaj wybieram.... Myślałam, że w Łodzi wczoraj cos miało być?
      • asmarabis Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 11:18
        Bosszz, czyli kordony policju musza byc tez w londynie????
        W funtach to koszy Ida w miliony

Jak nic Polska pojdzie z torbami
    • 1elka26 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 11:47
      Histeria opozycji jest zastanawiająca i jednoznacznie dowodzi, że reformy są konieczne. O tym kto i za co placi - zapewne kiedys dowiemy się. Kto rozpoczął awanture tworzac KOD i krzycząc o niszczeniu demokracji 2 lata temu kiedy jeszcze nie było nawet rządu.
      I przestaniecie ględzic od rzeczy, że jak to mowicie PIS chroni się za barierkami. Gdyby opozycja była normalną opozycją, która nie stwarza zagrozenia dla bezpieczenstwa publicznego, tego na pewno by nie było. Panstwo ma obowiązek dbac o bezpieczenstwo obywateli.
      "Władzę trzeba szanować, wybierać mądrze, brać udział w wyborach, organizować się. Ale potem szacunek: Ktoś ich wybrał, to są przedstawiciele narodu, więc nie mogą pozwolić na opluwanie i bijatykę" - kto to powiedział? Może warto o tych słowach powiedzieć, pomimo tego, że dizsiaj nawet autor tych słów zachowuje się jak człowiek chory na nienawiść.
      • saszanasza Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 09:09
        1elka26 napisał(a):

> Histeria opozycji jest zastanawiająca i jednoznacznie dowodzi, że reformy są ko
        > nieczne. O tym kto i za co placi - zapewne kiedys dowiemy się. Kto rozpoczął a
        > wanture tworzac KOD i krzycząc o niszczeniu demokracji 2 lata temu kiedy jeszcz
        > e nie było nawet rządu.
        > I przestaniecie ględzic od rzeczy, że jak to mowicie PIS chroni się za barierka
        > mi. Gdyby opozycja była normalną opozycją, która nie stwarza zagrozenia dla bez
        > pieczenstwa publicznego, tego na pewno by nie było. Panstwo ma obowiązek dbac o
        > bezpieczenstwo obywateli.
        > "Władzę trzeba szanować, wybierać mądrze, brać udział w wyborach, organizować s
        > ię. Ale potem szacunek: Ktoś ich wybrał, to są przedstawiciele narodu, więc ni
        > e mogą pozwolić na opluwanie i bijatykę" - kto to powiedział? Może warto o tych
        > słowach powiedzieć, pomimo tego, że dizsiaj nawet autor tych słów zachowuje si
        > ę jak człowiek chory na nienawiść.

Elka, a co ty zrobisz, jak ta twoja ukochana władza, władzę straci, a do wladzy dojdą komuchy, ubecy, niższy sort i będą chciały ciebie i twoje dzieci i wnuki komuchami zrobić, a dodatkowo sprowadzą emigrantów, pozwolą na małżeństwa jednopłciowe, na aborcję, wyprowadzą religię ze szkół, może nawet zlikwidują KK. Do kogo zwrócisz się o pomoc, do Trybunału Konstytucyjnego, czy sądów (które będą zawłaszczone przez władzę)
        • nathasha Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 09:15
          Do putina. Tisz/elka/gogol tam zyja tam maja pensje, co ich jakas polsza na dluzsza mete obchodzi
          • 1elka26 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 09:53
            nathasha napisała:

> Do putina. Tisz/elka/gogol tam zyja tam maja pensje, co ich jakas polsza na dlu
            > zsza mete obchodzi

Z niepokojem czytam, to co wypisujesz. Najwyraźniej masz jakieś omamy , dzisiaj mamy poniedziałek, i przychodnie zapewne są już czynne. Może warto wybrać się, czym szybciej tym lepiej.
            Jezeli natomiast interesuje ciebie reakcja Putina na dzialalnośc opozycji histerycznej w Polsce to jest bardzo zadowolony - i nie dziwię się, taka V kolumna to skarb.

https://images84.fotosik.pl/699/cd2d55242a095eeamed.jpg
            • iwles Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 10:17

o ela, dawno memów nie wrzucała big_grin
              • 1elka26 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 10:21
                iwles napisała:

>
                > o ela, dawno memów nie wrzucała big_grin
                >
                >Cóż zrobić, jezeli słowo pisane nie dociera to może dotrze współczesna forma pisma obrazkowego?
                • nathasha Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 10:24
                  no ale wspolczesna forma obrazkowa od poczatku w waszym wydaniu byla tak dretwa ze moze dotrzec tylko do najbardziej zakutych. rozumiem ze chwytacie sie juz zupenie niesprawdzonych metod? elka/tisz/gogol -piata kolumna pisu wink
                • iwles Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 10:29

aha, czyli to nie memy, to było naprawdę ? big_grin
            • dzikka Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 10:51
              Kobieto, 1elka26, szkoda klawiatury na pisanie z tobą ale krew się w człowieku burzy jak czyta i widzi takie pierdoły. Warto uzmysłowić sobie dziewczynko, ze Putin to jest przeszczęśliwy odkąd niejaki Antoni stanął na czele MON. A pismo obrazkowe bardzo działa dobrze na zwolenników dobrej zmiany. Nie trzeba czytać, zgłębiać tematu, ktoś coś wrzuci, da się lajka, puści dalej i jest wesoło. A na grzbiet się włoży koszulkę naciapaną symbolami narodowymi aby z daleka było widać jaki ze mnie patriota. Żałosne
        • 1elka26 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 09:47
          saszanasza napisała:

>
          >
          > Elka, a co ty zrobisz, jak ta twoja ukochana władza, władzę straci, a do wladzy
          > dojdą komuchy, ubecy, niższy sort i będą chciały ciebie i twoje dzieci i wnuki
          > komuchami zrobić, a dodatkowo sprowadzą emigrantów, pozwolą na małżeństwa jedn
          > opłciowe, na aborcję, wyprowadzą religię ze szkół, może nawet zlikwidują KK. Do
          > kogo zwrócisz się o pomoc, do Trybunału Konstytucyjnego, czy sądów (które będą
          > zawłaszczone przez władzę)

A co to jest za problem? Dla mnie żaden - posłuże sie klasykiem : "jak wygracie wybory, to bedziecie mogli wszystko przeglosować" - ja nie mam z tym problemów w przeciwieństwie do tzw. obrońców demokracji ktorzy najwyraźniej uwazają że maja konstytucyjne prawo do rządzenia na wieki wieków.
          Natomiast jezeli chodzi o likwidację KK to lepsi specjalisci od naszej nieudolnej opozycji za to zabierali się i nic z tego nie wyszło - więc nie rozpędzaj sie tak bardzo.
          >
          • saszanasza Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 10:04
            1elka26 napisał(a):

> saszanasza napisała:
            >
            > >
            > >
            > > Elka, a co ty zrobisz, jak ta twoja ukochana władza, władzę straci, a do
            > wladzy
            > > dojdą komuchy, ubecy, niższy sort i będą chciały ciebie i twoje dzieci i
            > wnuki
            > > komuchami zrobić, a dodatkowo sprowadzą emigrantów, pozwolą na małżeństw
            > a jedn
            > > opłciowe, na aborcję, wyprowadzą religię ze szkół, może nawet zlikwidują
            > KK. Do
            > > kogo zwrócisz się o pomoc, do Trybunału Konstytucyjnego, czy sądów (któr
            > e będą
            > > zawłaszczone przez władzę)
            >
            > A co to jest za problem? Dla mnie żaden - posłuże sie klasykiem : "jak wygracie
            > wybory, to bedziecie mogli wszystko przeglosować" - ja nie mam z tym problemów

Czyli jest ci obojętne kto i jak rządzi, byleby kaska z trollingu spływała.
            Już wszystko zrozumiałam.
            • 1elka26 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 10:20
              saszanasza napisała:

>
              > Czyli jest ci obojętne kto i jak rządzi, byleby kaska z trollingu spływała.
              > Już wszystko zrozumiałam.

Niestety, ale nic nie zrozumiałaś. Nie - nie jest mi obojetne kto rządzi. na pewno nie chcę powrotu do władzy tych, dla których Polska to "kamieni kupa" i dla których polskośc to nienormalność. Ale w przeciwieństwie do opozycji histerycznej szanuję wyniki wyborów i nie krzyczę, jeszcze zanim zostanie powołany rząd, że demokracja jest zagrozona .
              Wygrali wybory - mają prawo realizować swoje hasła z ktorymi szli do wyborów, nawet jezeli nie wszystko bedzie zgodne z moim światopoglądem.

Współczuję natomiast takiemu pojmowania świata, w ktorym wszystko jest na sprzedaż. Ale to nie moj problem - jezeli lepiej z tym sie czujesz to nadal uważaj, że ludzie ktorzy mają inne poglady sa oplacanymi trollami.
              • nathasha Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 10:25
                no ale przynajmniej poprzednicy byli dalekowzroczni - przewidzieli ze polskie panstwo bedzie istnialo tylko teoretycznie. BTW, tisz, z tych samych zrodel dostajesz pieniadze co Lukasz N. i z tych samych byla sponsorowana kampania pisu.
              • kub-ma Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 10:29
                Wygrali wybory, maja prawo rządzić. Nie maja prawa łamać konstytucji.

I tak z czystej kultury politycznej posłuchać czy opozycja ma jakieś propozycje poprawek, może mają pomysł na coś co rządzącym umknęło? No chyba, że się jest przekonanym o swojej nieomylności.
    • angazetka Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 12:29
      Dziś nie mogę, byłam wczoraj. Było nas z 1000 osób, miałam wrażenie, że znam połowę (co jest trochę miłe, bo demo przeradza się w spotkanie ze znajomymi, a trochę smutne, bo pokazuje, że protestuje mała grupka lewackich inteligentów).
      I jasne, nic to nie da. Ale trzeba jakoś potem patrzeć sobie w oczy.
      • beverlyja90210 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 12:34
        Taaaa emamy tylko mocne w gębie tutaj na forum ale jak trzeba ruszyć tyłek i gdzies dojechać to nie pojadą bo i tu milion wymówek. Nie namawiaj nich bo one tylko tutaj pyskówki uprawiają i to pokazuje jakie są przeciwne i zatroskanego dobrem kraju
        • beverlyja90210 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 12:36
          Żeby nie było ja po drugiej stronie barykady stoję i tylko widzę jak te przeciwniczki potrafią pianę toczyć a protestować ni ma komu haha
      • azja001 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 16.07.17, 12:37
        Dzięki dziewczyny, że tam będziecie również w moim imieniu protestujcie ile wlezie bo marsz pis może przerwać tylko ulica. Niestety tylko demokracja bezpośrednia to coś czego obawia się Kaczyński i jemu podobni
        • tiszantul Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 01:42
          > Dzięki dziewczyny, że tam będziecie również w moim imieniu protestujcie ile wle
          > zie bo marsz pis może przerwać tylko ulica. Niestety tylko demokracja bezpośred
          > nia to coś czego obawia się Kaczyński i jemu podobni

Och, już się demokracja parlamentarna nie podoba? Smuteczek! Rządzi Platforma, demokracja parlamentarna jest super. Platforma przegrywa demokratyczne wybory, cóż to może oznaczać? Otóż wyłącznie to, że demokracja parlamentarna jest do bani. Zmieńcie ustrój w kraju, to już nie będzie więcej wyborów parlamentarnych, skoro ich wyniki tak Wam się nie podobają.

Co ulica może zrobić? Zamach stanu możecie zrobić i nic więcej. Możecie również pokrzyczeć różne hasła, jeśli to Wam pomaga żyć, to proszę bardzo. Kaczor właśnie zaorał wasze sądy, ale przecież to taki strachliwy chłopak, który wszystkiego się obawia. Swoją drogą, czy istnieje jakaś procedura, która przywraca Platformę Obywatelską oraz prezydenta Komorowskiego do władzy, jeśli opozycji uda się zebrać tysiąc, pięć albo dziesięć tysięcy na manifestacji? Jak chcecie robić zamach stanu to chyba partyzantka będzie skuteczniejsza niż zbieranie się w duże grupy i wykrzykiwanie jakichś haseł. Możecie zacząć od budowania państwa podziemnego, a jak się już zbierzecie w dużą grupę, to niech ta duża grupa zagłosuje w wyborach parlamentarnych w 2019. Słyszeliście o takiej procedurze pod nazwą "wybory parlamentarne"? Przecież podobno popierają was miliony, w takiej sytuacji wybory parlamentarne to prawdziwa gratka, przecież to coś właśnie dla Was!
          • joa66 Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 07:54
            A może wiesz dlaczego Kaczynski nie podpisał się pod ustawą "orającą" sądy?

Boi się, że będą go rozliczać?

I tak będą. Nawet jeżeli próbuje przerzucić odpowiedzialność na swoją armię długopisów.
            • joa66 jagnienka 17.07.17, 08:40
              Dlaczego się boisz napisac za co Twoja rodzina nienawidzi PiS? Za co ten szary człowiek, zwykły Nowak może nienawidzić PiS? Napisałaś, że za całokształt, ale dlaczego boisz się wymienić konkretne rzeczy?

A może czekasz na instrukcje jak zatuszowac swoją wpadkę?
              • jagienka75 Re: jagnienka 17.07.17, 08:52
                ty normalna jesteś? big_grin
                niczego się nie boję, to raz.
                dwa, czy ty myślisz, że ja nie mam nic ciekawszego do roboty i będę pełnić całodobowe dyżury po to, żeby prowadzić z tobą dyskusję? ja mam rodzinę i nie mam czasu/ochoty na głupawe klepanie w klawiaturę.
                można nie być za PIS, nie lubić go itd..., ale przy tym można nie popierać bandy oszołomów, która jest gotowa doprowadzić do wojny domowej oraz rozlewu krwi, byle tylko dorwać się na nowo do władzy i przywilejów.
                moja rodzinka nie jest z nikim powiązana , nie jest uprzywilejowana i nic nie ma z tego, niezależnie od tego, kto aktualnie rządzi w tym kraju.
                i niech to ci wystarczy.
                • joa66 Re: jagnienka 17.07.17, 08:56
                  Nie, nie wystarcza mi. Piszesz, że szary człowiek żywi bardzo silne negatywne uczucia do PiS , ale nie chcesz napisac dlaczego.

Ponieważ jesteś i komentujesz, pozwolę sobie zauważyć, że nie masz nic ciekawszego do roboty, ale bardzo unikasz odpowiedzi na niewygodne pytanie - historyjka zaczyna Ci się nie sklejać.
                  • joa66 Re: jagnienka 17.07.17, 09:02
                    No jak tam jagienka? Jak jest z tym szarym człowiekiem?

Nie wyszła Ci figura retoryczna i propaganda o zwykłym Kowalskim?
              • joa66 Re: jagnienka 17.07.17, 08:53
                Napisałaś:

Re: Protest w obronie SąduNajwyższego.
                jagienka75 16.07.17, 11:14
                Moja mama tez nie ma, nikt z mojej rodziny nie ma. Ba.nienawidza PIS . na Kaczynskiego patrzec nie moga ,

Dlaczego szary człowiek, zwykły Nowak , nienawidzi PiS i nie może się patrzeć na Kaczynskiego?

Jeszcze nie dostałaś instrukcji co odpowiedzieć?
                • jagienka75 Re: jagnienka 17.07.17, 09:02
                  ależ ja już ci odpowiedziałam.
                  i od kogo miałabym niby te instrukcje?big_grin
                  joa, ja spadam, bo w przeciwieństwie do ciebie, mam rodzinę/obowiązki/zajęcia, które nie mogą sobie czekać tylko dlatego, bo coś ci się w głowie ubzdurało.
                  ty też może zajmij się w końcu czymś pożytecznym.
                  • nathasha Re: jagnienka 17.07.17, 09:16
                    Nic nie odpowiedzialas. Ciekawe czy te zajecia to przekonywanie mamy zeby juz tak nie nienawidzila pisu, moze zapytaj ja o powody i jak juz w rozkladzie dnia wygrzebiesz minutke na forum to przeciez mozesz wpisac, chyba ze zupelnie ci to nie na reke suspicious
                  • joa66 Re: jagnienka 17.07.17, 09:43
                    Nie, nie ubzduralo mi się, to są Twoje słowa wink Odpowiedziałas mi tylko, że za całokształt. Jakoś nie może Tobie, szaremu czlowiekowi przejść przez usta skąd ta nienawiść szarego człwoieka do PiSu. Nie może Tobie, szary czlowieczku przejśc przez klawiaturę wymienienie zła , które PiS czyni.

I sama sobie przeczysz, raz piszesz, że szarego człowieka to wszytsko nie obchodzi, a z drugiej strony piszesz, że Twoja rodzina, szarzy ludzie żywią BARDZO SILNE UCZUCIE do Pis jakim jest nienawiść.
                    • jagienka75 Re: jagnienka 17.07.17, 11:13
                      joa nie bełkocz.
                      za co nienawidzą, to nienawidzą.
                      mnie to nigdy nie interesowało, nie interesuje i wnikać w to nie zamierzam.
                      a ty co?
                      chcesz te kilka osób z mojej rodzinki zwerbować do tego śmiesznego cyrku, który ma miejsce pod SEJMEM ? big_grin
                      nadal nie ogarniasz, że można nie popierać partii rządzącej , ale też nie popierać tych wszystkich, którzy dążą do jego obalenia.
                      takimi metodami to oni na bank nie zyskają w oczach SZARYCH Polaków.
                      no dobrze, już nie będę cię męczyć tymi SZARYMI ludzmi wink
                      • joa66 Re: jagnienka 17.07.17, 11:23
                        Nie, jagienka, konsekwentnie I upierdliwie usiłuję się dowiedzieć od Ciebie za co twoja rodzina nienawidzi PiS.

Dowiedziałm się wasnie, że Ciebie to nie interesuje dlaczego (ale wiesz , że za całokształtwink ) , ale interesuje Cie ich opinia na temat protestów.

I wiem, że można nie popierac żadnej partii - ale nie o tym mowa - Pytanie brzmialo za co nienawidzą tej partii. A konkretnie za co nie anwidzi PiS ten "szary czlowiek".

Wiem już , że nie odpowiesz.

Albo nie przejdzie Ci przez klawiaturę krytyka Pisu albo kłamiesz o tej "szarej rodzinie, która nienawidzi Pis" , która ma być Twoją przepustką do obiektywności. Obawiam się, że przepustka nie zdała egzaminu.
                        • jagienka75 Re: jagnienka 17.07.17, 11:42
                          big_grin big_grin big_grin
                          tego nawet nie ma sensu w inny sposób komentować big_grin big_grin big_grin big_grin
                          nie produkuj się, bo mi szkoda czasu na ciebie.
                        • q_fla Re: jagnienka 17.07.17, 12:46
                          big_grin big_grin big_grin
                  • kropkacom Re: jagnienka 17.07.17, 11:11
                    Koronny argument jagienki jak kończą się inne big_grin Ja nie mam czasu. Masz, masz... Inaczej byś tyle nie pisała na forum. Tak, ty też piszesz na forum. No chyba, że potrafisz z rękoma w garach pisać na forum. Zabawne.
                    • jagienka75 Re: jagnienka 17.07.17, 11:18
                      ale to prawda przecież. ja sie n dziwię, że ty tutaj siedzisz non stop przy dwójce dzieci, gdzie jedno jest chore i tak juz od lat.
                      normalny człowiek ma chyba życie pozaforumowe?
                      rozumiem, że mam tu siedzieć non stop, jak ty, klepać jak naijwięcej i liczyć na to, że załapię się do pierwszej najaktywniejszej dziesiątki 2017 r, co nie ? big_grin
                      na głowę to ja jeszcze nie upadłam.
                      • kropkacom Re: jagnienka 17.07.17, 11:22
                        Dzieci są na wakacjach, Ja pisze jak mam czas. Nie non stop. Do sprawdzenia. Wcale się tego nie wstydzę zresztą, ze mam jakiś czas. Twoje teksty o tym jak nie masz czasu i pisanie jednoczesne na forum świadczy o tym, ze źle kojarzysz fakty big_grin staram się być delikatna.
                        • kropkacom Re: jagnienka 17.07.17, 11:22
                          Bez odbioru big_grin
                        • jagienka75 Re: jagnienka 17.07.17, 11:28
                          na forum jestem od 11 lat i ciebie wiecznie na nim pełno, odkąd sięgam pamięcią big_grin
                          a pamięć mam świetną.
                          • kropkacom Re: jagnienka 17.07.17, 11:36
                            Widzisz kochanie, ja nie twierdzę, ze nie pisze na forum. Ty też na nim piszesz. I to nie mało. Czy więcej, czy mniej niż ja? Nie wiem, mam sprawdzić w ilu wątkach się teraz jednocześnie udzielasz? Mniej trochę wstydu. Masz czas.

PS. I tak, jest mi teraz jest wstyd, że ci odpisuje, bo miałam sobie już z tobą dać spokój. I pamiętaj, ze forumki czytają to co teraz piszemy. Nie jest tylko ping pong między nami dwiema.
                            • jagienka75 Re: jagnienka 17.07.17, 11:40
                              chcesz, to sobie sprawdzaj.
                              ja nie muszę ciebie sprawdzać. to po prostu rzuca się w oczy.
                              a teraz "uciekam" prowadzić swoje życie poza forumowe.
                              ty pewnie nawet nie wiesz, co to takiego, bo nigdy go nie miałaś.
                              • kropkacom Re: jagnienka 17.07.17, 11:41
                                Tak, tak... big_grin
                              • nathasha Re: jagnienka 17.07.17, 11:47
                                Jagna, tak od dwoch godzin uciekasz, cos ci slabo idzie czy moze jestes po prostu w pracy i przed obowiazkami nie ma ucieczki?
          • kub-ma Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 10:22
            Ależ demokracja parlamentarna jest ok. Do czas kiedy władzy zamarzy się łamanie konstytucji.
          • dzikka Re: Dziś 15.00 pod Sejm! 17.07.17, 10:58
            tiszantul.
            Twój idolek jest tak tchórzliwy, że nie piastuje żadnej odpowiedzialnej funkcji i nie podpisuje się pod żadnym projektem. I jeśli cokolwiek zaorał to polską demokrację. Widzisz, sama piszesz "wasze sady" czyli wychodzisz z założenia, ze teraz będą "nasze sądy". Zupełnie nie przeszkadza ci dzielenie narodu, przejmujesz retorykę rządzących.
    • zona_mi wklejone przez moderatora 17.07.17, 08:24
      larrisa 16.07.17, 16:24
      Przepraszam, że może trochę gaszę, ale sama widzisz, że nikomu się nie chce. Wątki puchną od narzekań, czarnych scenariuszy, biadoleń, złorzeczeń, nagadają się, ponakręcają z trollami, para ujdzie, ot i już po wszystkim. Protestować w realu? A po co? Jak na forum można z TWA.

edelstein 16.07.17, 16:30
      Mi sie chce, ale jestem za daleko.Jak byl "czarny protest" ,bylam.Wspieral mnie moj partner.Ogolnie dziwi mnie, ze ludzie wola siedziec na doopie.
      • q_fla Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 10:09
        Podpowiem ci joa - za tę samą cechę, którą sama posiadasz. Za upierdliwość.
        • joa66 Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 10:23
          Znasz rodzine jagienki czy sama uważasz PiS za upierdliwych?

I tak, będę upierdliwa jeżeli ktoś niszczy mój kraj. I za każdym razem jak jagienka będzie pisała o zwykłym czlowieku to będę jej to przypominać. Upierdliwie.
          • jagienka75 Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 11:04
            no to żeby cie dobić to jeszcze napiszę, że moja rodzinka pomimo niechęci do PIS, nie ma zamiaru brać udziału w protestach ani tym bardziej szorować kilkaset km do Warszawy, by dawać wsparcie KOD-owi.
            nie popierają tego cyrku i na bank nie zagłosują na PO/ Nowoczesną itd...
            guzik ich obchodzi, jak i moich znajomych/sąsiadów/ludzi z Marsa czy Wenus, kto przejmie sądy.
            bo to są ZWYKLI ludzie, którzy mają gdzies bolączki ELYT i środowisk z nimi powiązanych.
            oni nic z tych protestów mieć nie będą.
            a teraz zapytaj po raz kolejny , dlaczego moja rodzina nienawidzi PIS.
            to bedzie tylko znaczyło, że niczego nie zrozumiałaś.
            tylko sie nie rozpędzaj, bo zrobiłam sobie tylko mała przerwę na kawę wink
            • nathasha Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 11:26
              To w ogole nie ma sensu Jagna, widac ze probujesz pokryc poprzedni wybuch szczerosci. Nikomu kto nienawidzi pisu na pewno nie jest obojetne kto przejmie sądy i co to oznacza, kazdy kto ich nienawidzi bedzie gotow zaglosowac na partie ktorej wczesnie nie popieral byle tylko pis odsunac od wladzy. Takze dlatego ze to sa zwykli ludzie. Oj zakrecilas sie dziewczynko zakrecilas.
              • nathasha Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 11:27
                Ps. Ciagle nie odpowiedzialas dlaczego ci zwykli ludzie tak pisu nienawidza.
            • issa-a Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 13:16
              >no to żeby cie dobić to jeszcze napiszę, że moja rodzinka pomimo niechęci do PIS, nie ma zamiaru brać udziału w protestach

durna jestes jagienka, oj durna, z durnej rodziny, jak mozna wyczytac.
              A twoja rodzina, nikt? nie pamieta, jak zylo sie w PRL?
              powiem ci, że znam wiele wiele osob, ktore uczestnicza w obecnych protestach a są ZWYKŁYMI ludźmi. Zarabiali przeciętnie, bardzo. To, co ich wyróznia, to wiek. Oni wszyscy spedzili częśc swojego dorosłego zycia w PRL. I doskonale pamietaja, jak było wtedy.
              Podobnie jak ja, zreszta.
              Pamietam doskonale kiedy mojej matce odmowiono kartek zywnościowych bo "nie pracowała". Tu przypomne tylko, ze kartka żywnosciowa to nie była zadna gotówka na żarcie, czy bon na zarcie. To była tylko mozliwosc kupienia, za swoje pieniadze, produktow zywnosciowych. Odmowiono tylko dlatego, ze matka nie pracowała - nie była zatrudniona i nie miała stempelka w dowodzie = zdychaj z glodu, nie masz żadnych praw. I teraz co? normalnie mozesz udac się do sądu i domagac sie swoich obywatelskich praw. Nienormalnie, czyli tak, jak nam teraz proponuja, mozesz sobie pogwizdac.
              Druga sprawa, ktora dotknela moja rodzine - brat wyjechał na zachod i nie wrócił po pół roku, czyli w terminie ważności paszportu. W efekcie tego, cała najblizsza rodzina nie mogla juz nigdy wyjechac za granice - odmawiano nam wszystkim paszportu. czyli, odpowiedzialnosc zbiorowa. ja dostałam paszport dopiero w 1986 roku czyli Solidarnosc i te sprawy.
              Dzis mogłabys isc do sądu, odwolac sie do UE, Starsburga. Po proponowanych zmianach mozesz sobie pogwizdac. To pierwszy sekretarz kurdupel bedzie decydował, jak masz zyć, co lubic i co możesz robic.
              Już teraz tak jest. Kurdupel sobie wymyslił, że ty masz co niedziela chodzic do koscioła a co miesiąc uczestniczyc w miesiaczkach - potem czcic "wielkiego"pod jego pomnikiem.
              Kurdupel sobie wymyslił, że masz rodzić bez wzgledu na wszystko, ze nie możesz stosowac antykoncepcji i musisz wychowywac głęboko kalekie dzieci, bez względu na wszystko.
              Kurdupel sobie wymyslił, że masz być wiernopoddańcza kościolowi, czcic wartosci narodowe uczestnicząc w "obchodach" (w doope, normalnie obowiazkowy 1-maja sie przypomina).
              Czy ty, durna kobito, tego nie widzisz????
              Durna ty jagienka, oj durna. I dlatego, ze polski naród jest w wiekszosci tak samo durny, jak jagienka, to wątpie zeby protesty cos dały. Bo kurdupel jest silny obojetnoscią narodu a nie swojej partii. Durnego krótkowzrocznego narodu, ktory niczego nie rozumie ale za to cieszy sie z 500+.
              Za 20-30 lat bedziemy miec kartki. A za 30--40, kiedy na połkach bedzie ocet, moze naród sie obudzi.
          • q_fla Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 12:43

>I tak, będę upierdliwa jeżeli ktoś niszczy mój kraj.

Kłamiesz, aż ci się z nosa kurzy. No chyba, że nie chodzi o Polskę.
            Przepraszam, na pewno nie chodzi o Polskę.
            • joa66 Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 12:53
              gdzie kłamię - podaj przykład/cytat?

I tak chodzi mi o Polskę, w przeciwienstwie do Ciebie.
              • joa66 Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 13:00
                no śmiało q_fla. Już wiesz, że jestem upierdliwa - gdzie kłamię?
                • joa66 Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 13:45
                  No i co, q-fla? Rozumiem, że słowo "kłamiesz" w Twoim języku znaczy "nie lubie Cię" ?

I Ty smiesz mi zarzucac , że nie chodzi mi o Polskę?

I o co Tobie chodzi, w takim razie ?

Bo kim jesteś ..... to chyba właśnie się przedstawiłaś.
      • 1elka26 Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 10:10
        A to jest najlepsze. Nasz dzielna opozycja tak pogubiła się podczas organizowania różnego rodzaju protestów, że zapominaja na który mają iść. Zwłaszcza że jest ich "milijony" znaczy się tych protestujacych
        A tymczasem - tzw. obywatele chcieli przed siedzibą TVP zorganizować pikietę, i sami zapomnieli na nią przyjść!! Jedyni obecni to czterej nudzący się policjanci.
        Byłoby to śmieszne, gdyby nie to, że w ochrona tych coraz bardziej odrealnionych protestów pochłania nie tylko czas i środki ale także i pieniądze.
        • nathasha Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 10:27
          a po co byli tam policjanci? z jakich pieniedzy sa oplacani? w Paryzu bezpieczenstwa prezydentow Trumpa i Macrona strzeglo 11tys policjantow - Jarka z krwia na rekach zaslonietego parawanami tylko 2,3 tys. Tisz, tez za to placisz, w koncu ten rzad sponsoruje Putin, wiec to tez idzie z twoich podatkow.
          • isa_bella1 Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 11:33
            z tych twoich PoDATKÓW na ośmiorniczki też się składałaś i jakoś ci to nie przeszkadzało...
            • joa66 Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 11:40
              Tak i teraz też składamy się na prywatne wydatki i "ośmiorniczki" partii rządzącej. Różnica polega na tym, że poprzednie władze nie niszczyły demokratycznych narzędzi, nawet tych, które mogły ich odsunąć od władzy.
            • nathasha Re: wklejone przez moderatora 17.07.17, 11:51
              Iska, a teraz skladam sie na skoki, odprawy sadurskiej, rozbite limuzyny, pensje 20latka jannigera, tvp i kabaret jajo, wymieniac dalej? a widzisz z checia bym sie zlozyla na system liczenia glosow w sali kolumnowej tak by choc budzet byl legalnie uchwalony
              • 1elka26 Re: Tupet opozycji 17.07.17, 12:29
                Trzeba mieć tupet, zeby wyswietlać takie hasła "Sąd jest nasz" - czyli czyj? opozycji histerycznej czy narodu?
                Narodu który ma prawo poprzez swoich przedstawicieli decydować o tym jak ma funkcjonować wymiar sprawiedliwości - i na pewno nie na telefon.
                Nie - sąd na pewno nie będzie wasz, będzie sądem reprezentujacym naród.

https://images84.fotosik.pl/699/02fbad32d6f64d68med.jpg
                • iwles Re: Tupet opozycji 17.07.17, 12:32

Eluniu, a ci ludzie, którzy tam są, to nie jest NARÓD ?
                  • 1elka26 Re: Tupet opozycji 17.07.17, 12:48
                    Nie uprawiaj sofistyki. Tak, ci ludzie to też naród, ale ci ludzie o okreslonych pogladach uzurpują sobie prawo do stwierdzenia, że sąd jest NASZ, nasz czyli czyj? Uważasz , że ci ktorzy chcą reformowac sądownictwo nie maja także prawa do stwierdzenia, że sąd jest NASZ?
                    W tym przypadku jest to hasło wykluczające, obliczone na dzielenie narodu - a do tego nie opozycja histeryczna nie ma żadnego prawa.
                    • issa-a Re: Tupet opozycji 17.07.17, 13:22
                      pomyliłaś sie durna elko - w przekazie było "totalna opozycja", nie hisyeryczna.
                      Sąd jest tak samo moj. I tego pana obok. I tej pani. Czyli NASZ.
                      Jakie tu wykluczenie widzisz? takie, jakie sama chcesz widzieć chyba.
                    • sumire Re: Tupet opozycji 17.07.17, 13:23
                      Oj, eluś eluś. A propos tego dzielenia i wykluczania - znowu trzeba ci przypominać, kto mówi o gorszym sorcie? O elemencie animalnym?...To dopiero hasła obliczone na dzielenie.
                      • 1elka26 Re: Tupet opozycji 17.07.17, 13:43
                        Hasła obliczone na dzielenie? - a co to za absurd?
                        Element animalny - to może powiesz mi jak nazwać ludzi ktorzy wyją w trakcie modlitwy? Możesz nie akceptować, możesz protestowac przeciwko tzw. miesiecznicom, ale przeszkadzac wrzaskami gdy ludzie odmawiają różaniec?
                        To jeszcze zbyt delikatne określenie -
                        gorszy sort - jak nazwac Polaka który cieszy się i wręcz wzywa do nałożenia sankcji na swój kraj?

Parafrazując klasyka, trzeba w takich przypadku powiedzieć tak:

Nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, które mogłyby dostatecznie obelżywie określić takie postępowanie.

Nie wystarczy być nowoczesnym Europejczykiem, trzeba jeszcze być kulturalnym Europejczykiem.
                        • joa66 Re: Tupet opozycji 17.07.17, 13:47
                          elka 9tiszantul googo, czy jak Ci tam) , nie pisz o kulturze, bo nawet nie wiesz co to jest.
                        • sumire Re: Tupet opozycji 17.07.17, 13:49
                          Rozumiem, że pisząc o wyciu, masz na myśli pogrzeb prof. Bartoszewskiego. Zgadzam się, wybitnie niekulturalne zachowanie.
                        • iwles Re: Tupet opozycji 17.07.17, 14:07

Eluniu, a jak nazwiesz kogoś, kto łamię OBOWIĄZUJĄCĄ KONSTYTUCJĘ ?
                          • nathasha Re: Tupet opozycji 17.07.17, 14:17
                            Prezydentem big_grin
                        • issa-a Re: Tupet opozycji 17.07.17, 18:07
                          > Możesz nie akceptować, możesz protestowac przeciwko tzw. miesiecznicom, ale przeszkadzac wrzaskami gdy ludzie odmawiają różaniec?

różaniec odmawia się w kościele, nie na ulicy.
                          Co byś powiedziała gdybym ja sobie rozkladała w poludnie, czy tam kiedy trzeba, dywanik na chodniku zeby skladac poklony allachowi i w związku z tym, wyganiala cie z tego chodnika?
                          Nie wszyscy w Polsce sa związani z jakakolwiek reigia, że już o innej nie wspomnę - bo przeciez gnomowi nie mieści sie w głowie, że ktoś moze nie być katolokiem.
                          Tak, przeszkadza mi zawodzenie modlitewne na ulicy, szczególnie wtedy, kiedy ogranicza to moje prawa, np. nie moge sie swobodnie tą ulica poruszać albo jakas dewota atakuje mnie parasolka.
                        • nathasha Re: Tupet opozycji 17.07.17, 18:18
                          Tisz, to juz w polsce zmieniono biblie i ten fragment o mpdleniu sie w cichosci i nie wystawaniu na rogach ulic??? A watykan wie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka