Dodaj do ulubionych

"Chmura" do zapisania zdjec

25.07.17, 20:00
Dziewczyny pomozcie prosze i powiedzcie gdzie w sieci trzymacie swoje zdjecia tak zeby byly bezpieczne na wypadek awarii czy utraty hard drive. Cos latwego w zainstalowaniu i bezproblemowego w obsludze bo nie jestem zbyt lotna w tych sprawach. Jak sie do tego zabrac? Czy sa jakies darmowe chmury? Potrzebuje ok 400 GB pamieci na wszystko. Czy mozna tak tez przechowywac filmiki?
Z gory dziekuje za rady.
Obserwuj wątek
    • agata_abbott Re: "Chmura" do zapisania zdjec 25.07.17, 20:25
      My korzystamy z OneDrive - dają "gratis" do Office'a 365 (co rok płaci sie ok. 200zl). Dla mnie najlepsza chmura na zdjęcia. Korzystaliśmy wcześniej z Picasy i szlag mnie trafiał. W OneDrive dają 1terabajt dysku. Instaluje sie aplikacje na komputerze/komórce i jak komputer sie łączy z netem, to określone foldery automatycznie sie synchronizują z chmura (to co masz w folderze wysyła sie do chmury).
    • alpepe Re: "Chmura" do zapisania zdjec 25.07.17, 20:27
      dropbox, nie wiem, ile jest darmowe, mieliśmy jako firma, był ok, tylko nieco drogi, teraz mamy na hubic, czasem mam problemy z synchronizacją plików, a jest to dla mnie ważne zawodowo. Poza tym rozważ własną chmurę w domu, najtańszy raspberry z odpowiednią pojemnością, albo stary komputer jako serwer chmury w domu.
      • krisdevalnor Re: "Chmura" do zapisania zdjec 25.07.17, 20:49
        Eeeeee, sorki ale ja naprawde jestem tepa w tym temacie, nie rozumiem tego starego komputera jako serwera. O co chodzi? Mam tylko laptopa uzywanego wylacznie w domu.
    • ichi51e Re: "Chmura" do zapisania zdjec 26.07.17, 09:17
      Dropboxa uzywam dobrze sie sprawdza
    • ichi51e Re: "Chmura" do zapisania zdjec 26.07.17, 09:18
      pojemnosc jest zalezna od oplaty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka