Dodaj do ulubionych

duster dla mamy?

19.08.17, 09:36

Drogie Mamy,

przymierzam się do zmiany auta,rodzina się rozrosła smile.

3 dzieci z tyłu w fotelikach to wyzwanie...ktoś upychal może swoje w dacii duster? Szukam auta dużego ale malego smile bo vana już mamy,ale dzieci muszą się zmieścić, 2 córki w fotelikach 15-36, najmlodsza jeszcze w 0-13 kg. Isofixy z tyłu byłyby super na 3 foteliki.
Obserwuj wątek
    • nika1228 Re: duster dla mamy? 19.08.17, 10:00
      Na trzy foteliki to nie wiem czy którekolwiek auto z dzielona kanapa 60:40 ma isofix ponieważ nie ma tam trzech pelnych foteli
      • suchawloszkana3 Re: duster dla mamy? 20.08.17, 22:30
        Szukalabym czegos 7 osobowego.
    • milka_milka Re: duster dla mamy? 19.08.17, 10:03
      Wydaje mi się, że trzy isofixy to tylko, gdy są trzy oddzielne fotele. Jak w S-maxie, czy citroenie.
    • agonyaunt Re: duster dla mamy? 19.08.17, 11:03
      Dustera w ogóle nie bierz pod uwagę, to auto słabo wypada w testach bezpieczeństwa. Przy trójce dzieci szukałabym czegoś bardziej pancernego.

A tu masz listę modeli z trzema isofiksami: www.carwow.co.uk/best/cars-3-isofix-child-seat-points-970
      A tu najlepsze: www.carbuyer.co.uk/reviews/recommended/best-cars-with-three-isofix-points
      • maja0026 Re: duster dla mamy? 19.08.17, 11:06
        Ja mialam przez chwile dustera, nie ma szans na 3 foteliki, ma normalna kanape z tylu, musisz poszukac jakiegos modelu z dzielona kanapa, tylko w takim zamontujesz 3 foteliki z tylu
      • tol8 Re: duster dla mamy? 20.08.17, 09:32
        Dziwne, że mojego auta na liście nie ma, a za przednimi fotelami dla rodziców mam pięć z isofixem.
        • agonyaunt Re: duster dla mamy? 20.08.17, 12:39
          No to dopisz jaki to samochód, może lista jest niepełna, a autorce przyda się konkret.
    • amsterdama Re: duster dla mamy? 19.08.17, 11:10
      Duży mały i cudownie wygodny jest Citroen C3 Picasso. Niemniej jednak 3 fotelikow nie przymierzalam.
    • premeda Re: duster dla mamy? 19.08.17, 16:59
      Raz, że do Dustera wejdą tylko dwa foteliki, z tyłu jest normalna kanapa. Dwa, dlaczego akurat Duster? To zgrabne połączenie auta terenowego z miejskim ale raczej niepraktyczne dla matki z dziećmi.
      • agrafa83 Re: duster dla mamy? 19.08.17, 17:55
        Mieszkam poza miastem z fatalna drogą- auto z wyższym progiem/zawieszeniem poszukiwane,bo remontu nie będzie niestety przez jeszcze wiele lat.
        • pamplemousse1 Re: duster dla mamy? 19.08.17, 22:01
          Jako matka dwójki kocham swojego Dustera miłością wielką.Idealne zgrabne auto do miasta, każdy krawężnik mój, kamera cofania wink z trzema fotelikami byłoby ciezko...
          • premeda Re: duster dla mamy? 19.08.17, 22:20
            Dwa skrajne isofixy ma na pewno Sandero stepway i prześwit ten sam i mniej opatrzone na naszych drogach 😀 Przy trójce dzieci jednak vany królują.
            • agrafa83 Re: duster dla mamy? 20.08.17, 07:50
              No cóż nie planowałam trójki smile, a teraz jeżdżę jeszcze corsa, ale większe auto to mus. I tak nas czeka wizyta w salonach z fotelikami i przymierzanie.
    • ichi51e Re: duster dla mamy? 20.08.17, 08:55
      www.jedz-bezpiecznie.pl/Bezpieczenstwo_dziecka,Przepisy,Projekty_zmian,Narazanie-dziecka-na-utrate-zycia,20150218.php
      • agrafa83 Re: duster dla mamy? 20.08.17, 09:04
        Dzięki,no niestety nie ma latwosad
        • hugo43 Re: duster dla mamy? 20.08.17, 12:43
          Moj maz mial wypadek na wakacjach wypozyczonym samochodem.wjechala w niego dacia duster.sam jechal oplem astra 3,tyl mial troche zgnieciony,za to dacia kompletnie zmiazdzony silnik.to auto to jakis przezyrek konstrukcyjny.
          • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: duster dla mamy? 20.08.17, 13:11
            hugo43 napisała:

> Moj maz mial wypadek na wakacjach wypozyczonym samochodem.wjechala w niego daci
            > a duster.sam jechal oplem astra 3,tyl mial troche zgnieciony,za to dacia komple
            > tnie zmiazdzony silnik.to auto to jakis przezyrek konstrukcyjny.

Renault to marka dla francuskiej biedoty. Dacia to Renault dla biedoty z europy wschodniej.
            Czego po tym oczekujesz?

Xsioonc
        • sol_13 Re: duster dla mamy? 20.08.17, 12:59
          W s-maxie Ci się zmieszczą spokojnie
          • estel7 Re: duster dla mamy? 20.08.17, 21:49
            i w focusie też się mieszczą i w multipli też...
    • rosapulchra-0 Re: duster dla mamy? 20.08.17, 13:01
      Spokojnie się zmieszczą. Ponad dwadzieścia lat temu na tylnym siedzeniu w fotelikach woziłam moje wówczas małe córki wielkiego auta zwanego cinquecento.
      • premeda Re: duster dla mamy? 20.08.17, 22:14
        Ale to o isofixy chodzi, a te mają specjalne wpięcia.
        • rosapulchra-0 Re: duster dla mamy? 20.08.17, 22:36
          Tego nie znam, wszak małe dzieci miałam 20 lat temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka