taki-sobie-nick 27.08.17, 21:50 gąbkę przeciwcellulitową, która nie rozwala się po miesiącu użytkowania? Mam na myśli taki wynalazek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sinceramente Re: Gdzie kupić 27.08.17, 22:00 w rossmannie kupiłam w tym tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Gdzie kupić 27.08.17, 22:09 To to się nazywa przeciwcellulitowa ... a mnie mama taką szorowała jak wracalam po całym dniu z pola Do tej pory taką myje stopy, bo pięty dobrze domywa po koszeniu trawy W rosmanie i innych podobnych drogeriach są: www.rossmann.pl/Produkt/Syrena-gabka-do-masazu-antycellulitowa-1-szt,117879,5369 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Gdzie kupić 27.08.17, 22:33 a rozwala sie po miesiacu? moze za mocno sie szorujesz? nie jest to wielki wydatek - jak sie rozwala, to dla mnie oznacza, ze sie zuzyla i trzeba wymienic, malo higieniczne mi sie wydaje kilkumiesiecznie uzywanie gabki. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:08 Zawsze szorowałam się tak samo, a gąbki zużywały się wolniej. Tobie się wydaje, a mnie nie, w dodatku trwało dłużej niż kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Gdzie kupić 27.08.17, 22:34 a jaki masz problem w tym, żeby wymieniać na nową po zniszczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Gdzie kupić 27.08.17, 22:59 b.bujak napisała: > a jaki masz problem w tym, żeby wymieniać na nową po zniszczeniu? > Moze nie problem ale kasa wydana, i środowisko ciagle kupować i wywalić. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:11 b.bujak napisała: > a jaki masz problem w tym, żeby wymieniać na nową po zniszczeniu? > 1. 2. nie chce mi się w kółko latać i załatwiać, kupiłam gąbkę, to chcę ją mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-w-drodze Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:18 natemat.pl/200591,poduszka-stanik-przedluzacz-i-12-innych-przedmiotow-ktore-ku-twojemu-zdziwieniu-maja-date-waznosci,1 Także o. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Gdzie kupić 28.08.17, 00:33 Marketing. Te daty ważności są wymyślone po to właśnie żeby ematka wywaliła i kupiła nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Gdzie kupić 28.08.17, 01:46 a ja jestem ciekawa, co takiego dzieje sie ze stanikiem po roku, ze nie wolno go juz nosic???? albo z recznikiem po 3 latach, ze nie nadaje sie do uzytku? Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: Gdzie kupić 28.08.17, 02:45 Ja jestem ciekawa dlaczego ubrania, buty, dżinsy, kurtki itd jeszcze nie mają daty ważności Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Gdzie kupić 28.08.17, 07:58 Nie mów głośno, bo jeszcze się okaże, że muszę wyrzucić moje ulubione skórzane kozaki i parę innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:27 1. używaj produktów z surowców naturalnych; 2. kup na zapas kilka sztuk Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:34 b.bujak napisała: > 1. używaj produktów z surowców naturalnych; Próbowałam, rozwalały się znacznie szybciej. > 2. kup na zapas kilka sztuk Och, oczywiście mogę kupić na zapas wszystkiego (łącznie z odzieżą dobrą do pierwszego prania - zaraz się okaże, że noszenie spodni (pranych regularnie) ponad rok jest niehigieniczne albo coś w tym rodzaju), tylko nie o to mi chodzi, żeby wszystko wyrzucać, bo producent chce zarobić i wyprodukował możliwie najbardziej tandetny produkt, jak tylko mógł. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Gdzie kupić 28.08.17, 06:19 No to jest ta różnica, ze dżinsy jednak pierzesz Gąbki kąpielówej nie Obejrzyj, co dzieje się z gąbka, która codzoennie używana leży w mokrym środowisku, gąbki do naczyń tez nie zmieniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Gdzie kupić 28.08.17, 18:57 taki-sobie-nick 27.08.17, 23:34 > tylko nie o to mi chodzi, żeby wszystko wyrzucać, bo producent chce zarobić i wyprodukował możliwie najbardziej tandetny produkt, jak tylko mógł. technologię i koszt produkcji wyrobu projektuje się z uwzględnieniem standardowego użytkowania wyrobu, z podkreśleniem słowa standardowego; specyfika użytkowania gąbki jest taka, że statystyczny użytkownik wymienia ją (załóżmy) co dwa miesiące - czyli nie opłaca się inwestować w technologie kosmiczne do produkcji gąbki o dużej wytrzymałości, bo statystyczny klient mający na półce gąbkę droższą i bardziej trwałą oraz tańszą, której trwałość wystarczy na czas użytkowania wynikający z założeń higienicznych - wybierze tę drugą; jesteś niestandardowym klientem i nikt nie będzie uruchamiał specjalnej produkcji dla Ciebie, sorry - ekonomia... mój profesor mawiał: "możemy wyprodukować niezniszczalną tkaninę, ale która z Pań chciałby chodzić całe życie w tych samych majtkach? " Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:19 Po miesiącu użytkowania każda gąbka nadaje się do śmieci. Zainwestuj lepiej w jakąś szczotkę, którą można porządnie wyczyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:25 Doprecyzowując: do śmieci nie dlatego, że rozwalona, tylko dlatego, że to siedlisko syfu. Jak mowa o zmywaku w kuchni, to nikt nie ma wątpliwości, że trzeba często wymieniać. A w łazienkowej zbiera się jeszcze więcej paskudztw. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:22 Biedronka, Tesco? Każda drogeria, ale czy wytrwa dłużej to nie wiem. Miesiąc to chyba strasznie długo dla gabki? Trochę fujka. Świetna jest rękawica czarna - keesa? Sprawdzę. Droższa, ale można ja prac Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:26 kouda napisała: > Biedronka, Tesco? Każda drogeria, ale czy wytrwa dłużej to nie wiem. Miesiąc to > chyba strasznie długo dla gabki? Trochę fujka. Mam wymieniać codziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:27 Nie, ale miesiąc to przesada, tym bardziej ze koszt żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Gdzie kupić 28.08.17, 20:24 Co tydzień - dwa nową plastikową gąbke, osobną dla każdego członka rodziny...? Ekologicznie! I nie piszcie mi tu o gąbkach naturalnych,.chyba, że mamy do końca wystrzelic oceany z organimzow żywych... Pozostaje luffa... Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Gdzie kupić 29.08.17, 11:22 memphis90 napisała: > Co tydzień - dwa nową plastikową gąbke, osobną dla każdego członka rodziny...? > Ekologicznie! I nie piszcie mi tu o gąbkach naturalnych,.chyba, że mamy do końc > a wystrzelic oceany z organimzow żywych... Pozostaje luffa... > Najekologiczniej będzie zrezygnowac z gąbki. Nigdy nie używałam, i jakoś nie mam potrzeby uzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Gdzie kupić 28.08.17, 01:58 Może kup. Yjke z grubszej siatki plastikowej, wytrzyma długo i można ja prac i dezynfekowac Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Gdzie kupić 28.08.17, 08:03 A nie wolisz szczotki do masażu na sucho? Wrzuć na all "lullalove tampico", trwała, brutalna i skuteczna Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Gdzie kupić 28.08.17, 08:15 A to ona coś z tym cellulitem robi ??? Od kiedy przestałam używać kupować moje życie stało się proste. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Gdzie kupić 28.08.17, 10:44 Ja po prostu co miesiąc wymieniam. To koszt jakichś 2 zł. To nie działa za bardzo na celulit Dobrze szoruje nogi i zapobiega wrastaniu włosków. Na celulit, to raczej rękawica i jakiś balsam/żel rozgrzewający i okrężnymi ruchami w każdą stronę dłuuugo. Taka gąbka, to raczej zamiast pilingu żeby się pozbyć martwego naskórka. Odpowiedz Link Zgłoś