Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić

27.08.17, 21:50
gąbkę przeciwcellulitową, która nie rozwala się po miesiącu użytkowania?

Mam na myśli taki wynalazek

https://3.bp.blogspot.com/-u7SMkj0Im-0/UFco6CzKMuI/AAAAAAAAAkg/z5T6mFC_R0c/s1600/gabka3_m.jpg
Obserwuj wątek
    • sinceramente Re: Gdzie kupić 27.08.17, 22:00
      w rossmannie kupiłam w tym tygodniu
    • muchy_w_nosie Re: Gdzie kupić 27.08.17, 22:09
      To to się nazywa przeciwcellulitowa ... a mnie mama taką szorowała jak wracalam po całym dniu z pola wink
      Do tej pory taką myje stopy, bo pięty dobrze domywa po koszeniu trawy wink
      W rosmanie i innych podobnych drogeriach są:
      www.rossmann.pl/Produkt/Syrena-gabka-do-masazu-antycellulitowa-1-szt,117879,5369
    • ichi51e Re: Gdzie kupić 27.08.17, 22:21
      Wyglada jak zmywak. Rossman?
    • mikams75 Re: Gdzie kupić 27.08.17, 22:33
      a rozwala sie po miesiacu? moze za mocno sie szorujesz? nie jest to wielki wydatek - jak sie rozwala, to dla mnie oznacza, ze sie zuzyla i trzeba wymienic, malo higieniczne mi sie wydaje kilkumiesiecznie uzywanie gabki.
      • taki-sobie-nick Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:08
        Zawsze szorowałam się tak samo, a gąbki zużywały się wolniej.

Tobie się wydaje, a mnie nie, w dodatku trwało dłużej niż kilka miesięcy.

• b.bujak Re: Gdzie kupić 27.08.17, 22:34
      a jaki masz problem w tym, żeby wymieniać na nową po zniszczeniu?
      • 3-mamuska Re: Gdzie kupić 27.08.17, 22:59
        b.bujak napisała:

> a jaki masz problem w tym, żeby wymieniać na nową po zniszczeniu?
        >

Moze nie problem ale kasa wydana, i środowisko ciagle kupować i wywalić.
      • taki-sobie-nick Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:11
        b.bujak napisała:

> a jaki masz problem w tym, żeby wymieniać na nową po zniszczeniu?
        >
        1. https://bi.gazeta.pl/im/28/ef/d4/z13954856V,Gdanskie-wysypisko-smieci.jpg

2. nie chce mi się w kółko latać i załatwiać, kupiłam gąbkę, to chcę ją mieć.
        • zawsze-w-drodze Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:18
          natemat.pl/200591,poduszka-stanik-przedluzacz-i-12-innych-przedmiotow-ktore-ku-twojemu-zdziwieniu-maja-date-waznosci,1
          Także o.
          • minor.revisions Re: Gdzie kupić 28.08.17, 00:33
            Marketing. Te daty ważności są wymyślone po to właśnie żeby ematka wywaliła i kupiła nowe.
          • eliszka25 Re: Gdzie kupić 28.08.17, 01:46
            a ja jestem ciekawa, co takiego dzieje sie ze stanikiem po roku, ze nie wolno go juz nosic???? albo z recznikiem po 3 latach, ze nie nadaje sie do uzytku?
            • minor.revisions Re: Gdzie kupić 28.08.17, 02:45
              Ja jestem ciekawa dlaczego ubrania, buty, dżinsy, kurtki itd jeszcze nie mają daty ważności suspicious
              • eliszka25 Re: Gdzie kupić 28.08.17, 07:58
                Nie mów głośno, bo jeszcze się okaże, że muszę wyrzucić moje ulubione skórzane kozaki i parę innych rzeczy.
        • rosapulchra-0 Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:21
          I załatwiać? Gąbkę?
        • b.bujak Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:27
          1. używaj produktów z surowców naturalnych;
          2. kup na zapas kilka sztuk
          • taki-sobie-nick Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:34
            b.bujak napisała:

> 1. używaj produktów z surowców naturalnych;

Próbowałam, rozwalały się znacznie szybciej.

> 2. kup na zapas kilka sztuk

Och, oczywiście mogę kupić na zapas wszystkiego (łącznie z odzieżą dobrą do pierwszego prania - zaraz się okaże, że noszenie spodni (pranych regularnie) ponad rok jest niehigieniczne albo coś w tym rodzaju), tylko nie o to mi chodzi, żeby wszystko wyrzucać, bo producent chce zarobić i wyprodukował możliwie najbardziej tandetny produkt, jak tylko mógł.
            • kouda Re: Gdzie kupić 28.08.17, 06:19
              No to jest ta różnica, ze dżinsy jednak pierzesz
              Gąbki kąpielówej nie
              Obejrzyj, co dzieje się z gąbka, która codzoennie używana leży w mokrym środowisku, gąbki do naczyń tez nie zmieniasz?
            • b.bujak Re: Gdzie kupić 28.08.17, 18:57
              taki-sobie-nick 27.08.17, 23:34
              > tylko nie o to mi chodzi, żeby wszystko wyrzucać, bo producent chce zarobić i wyprodukował możliwie najbardziej tandetny produkt, jak tylko mógł.

technologię i koszt produkcji wyrobu projektuje się z uwzględnieniem standardowego użytkowania wyrobu, z podkreśleniem słowa standardowego; specyfika użytkowania gąbki jest taka, że statystyczny użytkownik wymienia ją (załóżmy) co dwa miesiące - czyli nie opłaca się inwestować w technologie kosmiczne do produkcji gąbki o dużej wytrzymałości, bo statystyczny klient mający na półce gąbkę droższą i bardziej trwałą oraz tańszą, której trwałość wystarczy na czas użytkowania wynikający z założeń higienicznych - wybierze tę drugą; jesteś niestandardowym klientem i nikt nie będzie uruchamiał specjalnej produkcji dla Ciebie, sorry - ekonomia...
              mój profesor mawiał: "możemy wyprodukować niezniszczalną tkaninę, ale która z Pań chciałby chodzić całe życie w tych samych majtkach? "
    • agonyaunt Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:19
      Po miesiącu użytkowania każda gąbka nadaje się do śmieci. Zainwestuj lepiej w jakąś szczotkę, którą można porządnie wyczyścić.
      • agonyaunt Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:25
        Doprecyzowując: do śmieci nie dlatego, że rozwalona, tylko dlatego, że to siedlisko syfu. Jak mowa o zmywaku w kuchni, to nikt nie ma wątpliwości, że trzeba często wymieniać. A w łazienkowej zbiera się jeszcze więcej paskudztw.
    • kouda Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:22
      Biedronka, Tesco? Każda drogeria, ale czy wytrwa dłużej to nie wiem. Miesiąc to chyba strasznie długo dla gabki? Trochę fujka. Świetna jest rękawica czarna - keesa? Sprawdzę. Droższa, ale można ja prac
      • taki-sobie-nick Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:26
        kouda napisała:

> Biedronka, Tesco? Każda drogeria, ale czy wytrwa dłużej to nie wiem. Miesiąc to
        > chyba strasznie długo dla gabki? Trochę fujka.

Mam wymieniać codziennie? tongue_out
        • kouda Re: Gdzie kupić 27.08.17, 23:27
          Nie, ale miesiąc to przesada, tym bardziej ze koszt żaden.
          • memphis90 Re: Gdzie kupić 28.08.17, 20:24
            Co tydzień - dwa nową plastikową gąbke, osobną dla każdego członka rodziny...? Ekologicznie! I nie piszcie mi tu o gąbkach naturalnych,.chyba, że mamy do końca wystrzelic oceany z organimzow żywych... Pozostaje luffa...
            • kurt.wallander Re: Gdzie kupić 29.08.17, 11:22
              memphis90 napisała:

> Co tydzień - dwa nową plastikową gąbke, osobną dla każdego członka rodziny...?
              > Ekologicznie! I nie piszcie mi tu o gąbkach naturalnych,.chyba, że mamy do końc
              > a wystrzelic oceany z organimzow żywych... Pozostaje luffa...
              >
              Najekologiczniej będzie zrezygnowac z gąbki. Nigdy nie używałam, i jakoś nie mam potrzeby uzywać.
    • bei Re: Gdzie kupić 28.08.17, 01:58
      Może kup. Yjke z grubszej siatki plastikowej, wytrzyma długo i można ja prac i dezynfekowac
    • anika772 Re: Gdzie kupić 28.08.17, 08:03
      A nie wolisz szczotki do masażu na sucho?
      Wrzuć na all "lullalove tampico", trwała, brutalna i skutecznasmile
    • beata985 Re: Gdzie kupić 28.08.17, 08:15
      A to ona coś z tym cellulitem robi ??? big_grin
      Od kiedy przestałam używać kupować moje życie stało się proste.
    • bialeem Re: Gdzie kupić 28.08.17, 10:44
      Ja po prostu co miesiąc wymieniam. To koszt jakichś 2 zł. To nie działa za bardzo na celulittongue_out Dobrze szoruje nogi i zapobiega wrastaniu włosków. Na celulit, to raczej rękawica i jakiś balsam/żel rozgrzewający i okrężnymi ruchami w każdą stronę dłuuugo. Taka gąbka, to raczej zamiast pilingu żeby się pozbyć martwego naskórka.
    • sliwka_fioletowa Re: Gdzie kupić 29.08.17, 17:51
      Superpharm?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka