Dodaj do ulubionych

Azja Express w Indiach

14.09.17, 10:18
Jeśli nie ma jeszcze wątku to zakładam. Ja oglądam.
Niesmak po pierwszym odcinku o słoniach, kilka lat temu oglądałam dokument o Pinnawala, tam gdzie byli uczestnicy. Pamiętam jak płakałam i ile czasu mi zajęło żeby to wyprzeć, a tu proszę, uśmiechnięci uczestnicy mają z nimi konkurencję.

A wczoraj to padłam ze śmiechu jak p Przetakiewicz popatrzyła na plecak Łukasza, zastanowiła się nad nim, wzieła swój i zapakowała do auta, a potem nagle szok że och jak kto zapomniał i jak to teraz bedzie i rozpacz. No halo, czemu mu nie powiedziała, stary idź po swój plecak, leży za autobusem. Albo to było wyreżyserowane albo ta laska pomyliła Azja Ekspress z Agentem.

Oglądacie?
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 10:30
      nie plecak byal najgorszy ale traktowanie starszych , ciezko pracujacych fizycznie kobiet jak bydło , w dodatku zakolczykowane

praca na takich plantacjach jest bardzo ciezka i na ogół słabo płatna, tu w dodatku panie trakowane byy jak małpy w zoo ,
      niesmak , ogromny niesmak, wstyd !

przy tym wszystkim fakt ze nocujące bo szopach i ruderach Gardias i ta jej trans-przyjaciółka mają całą dobe na sobie profesjonalny telewizyjny makijaż jest juz tylko smiesznie
      • 3-mamuska Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 10:36
        Mam takie samo odczucie o tych kobietach.
        Mam nadzieje ze chociaż im zapłacili za udział i chociaż zapłacą i bedzie to choć trochę rekompensata.
        • paszewa Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 10:38
          Chodzi o to jak kazali im biegać? Ja akurat wyszłam wtedy wiec tylko słyszałam że je popędzały.
          Strasznie nie lubię Gardias i jej kolezanki. bardzo, one są takie wyniosłe i niemiłe po prostu, zresztą prawie ich nie pokazują.
      • mama.nygusa Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 10:38
        Takk, straszne bylo to ciagniecie pracujacych tubylek.

Jedna rzecz mnie ciekawi i zastanawia, przetakliewicz robi z siebie taka bogaczke, wielka projektantke, a poszla na takie cos, na takie spartanskie warunki? Cos to nir gra.Zawsze sie zarzekala jak to lubi luksus, a teraz dla paru groszy-mogloby sie wydawac dla niej pojechala na "tulaczke" Po co to jej?
        • mozambique Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 10:42
          dlamnie tez skandalem jest to ze oni wygrwyaja jakies pieniadze , wiadomo ze sam udział placa im horrendalne gaże wiec byloby logicne gdyby te wygrane po 10 tys przeznaczlai na cel charytatywny , najlpiej wlasnie dla lokalnej spolecznosci.
      • asmarabis Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 10:40
        Serio wy wierzycie ze one tam nocują ?
        O naiwności przecież to jest scenariusz
        A ekipa która kręci to gdzie niby śpi według was ?
        • mozambique Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 10:44
          nie wierze , i onie smai sie wsypuja

poodnie jak tymi swiezo wykrochamlonymi bialymi bluzkami codziienanie rano wciaganymi na spocone i niemyte ciala smile
          • asmarabis Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 10:52
            Ja nie wiem po co tyle kasy wydawać ociągnąć ich do Indii
            Jesli to ma byc program o życiu gwiazd ,bo Indii żadnych tam nie widac , to ciekawsze byłyby przejazdy stopem po Polsce i narzekanie z kierowcami na rządy PiS i uchodźców , spanie u księdza czy w centrum handlowym, jedzenie w punktach dla bezdomnych
            Oglądała bym na pewno
        • 3-mamuska Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 11:08
          asmarabis napisała:

> Serio wy wierzycie ze one tam nocują ?
          > O naiwności przecież to jest scenariusz
          > A ekipa która kręci to gdzie niby śpi według was ?
          >
          >
          Dla złego kaja nie nocować? Rano nagrywają jak lezą zaspani w tych łóżkach.
          Poza tym ekipa ma swoje busy, maja pewnie i sypialniany.
          Albo po hotelach. Rożne możliwości.
          Co do czystych wykrochmalonych ubrań nie zwróciłam uwagi.
          Wiec moze moze cos tu nie gra.
          • asmarabis Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 11:16
            Aledkad wiesz ze to jest rano ?
            Przecież mozna i po zmroku reflektorami zrobić światło a na twarzy kosmetykami namalować zaspanie
            Serio wierzycie ze oni niby znajdują ten nocleg tylko dla siebie a potem ekipa filmuje jak zamykają oczka i ewakuuje sie na swój nocleg po to zeby wrócić rano i sprzęt od nowa rozkładać i filmować jak sie budzą ? A goszcząca filantropijna rodzina nie ma nic przeciwko ze po domu biega 20 osób ?
            Raczej kręcą wszystko od razu bo by oszaleli
    • mid.week Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 10:40
      Przegapiłam, ale będe oglądać! Może wieczorem sobie puszczę na plejerze.
      Jest tam jakaś namiastka żenulki? Widzę, że branżę topmodels reprezentuje tym razem Zuza Bijoch. Oglądałam z nia ze dwa wywiady, myśląca babka, więc niestety raczej nie dostarczy takich wrażeń jak koleżanka Renia. Szkoda...
    • asmarabis Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 10:43
      Nie włączam nawet
      Pisałam juz przy poprzedniej edycji
      Program reklamowany jako podróżniczy, wiec ha sie wtedy napaliłam
      A tunic sie nie mozna dowiedzieć o danym kraju tylko sie ogłada wnętrza samochodów ktore to niby łapią uczestnicy ale przecież musi tam sie znaleźć miejsce dla ekipy która filmuje wiec proszę was...... Kreskówki dla noworodków sa bardziej wierugidne
    • beata985 Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 11:48
      PO DRUGim odcinku coraz bardziej mi się nie podoba...
      bardzo sztuczny, i to tłumaczenie na każdym kroku że to jest tv show-nie pamiętam tego z poprzedniej edycji....
      pierwsza edycja była dużo lepsza, uczestnicy mimo, że baaardzo kontrowersyjni to jednak jakoś lepiej się oglądało,
      dobrze że chociaż Tymon odpadł, bo nie umiałam go znieść, chyba najbardziej ze wszystkich mnie drażnił.
      • nolus Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 18:30
        beata985 napisała:

> PO DRUGim odcinku coraz bardziej mi się nie podoba...
        > bardzo sztuczny, i to tłumaczenie na każdym kroku że to jest tv show-nie pamięt
        > am tego z poprzedniej edycji....
        A mi sie własnie podoba smile Wreszcie show się rozkręca i coś się zaczyna dziać,liczę na to że uczestnicy zaczną nabierać jakichś kolorów i staną się bardziej krwiści...Przepraszam, wyraziści tongue_out

> pierwsza edycja była dużo lepsza, uczestnicy mimo, że baaardzo kontrowersyjni t
        > o jednak jakoś lepiej się oglądało,
        Tu Ci przyznam rację. Niestety trudno jest znaleźć tak wyraziste postaci jak pani Majdanowa wraz ze swoim mężem czy chociażby kontrowersyjna "Żenulka". jak program ma być dobry, to jego uczestnicy musza się czymś wyróżniać, nie mogą być nijacy.

> dobrze że chociaż Tymon odpadł, bo nie umiałam go znieść, chyba najbardziej ze
        > wszystkich mnie drażnił.

Tez mnie to ucieszyło, ale też od razu było wiadomo, że szybko odpadnie. Olewactwo ma wypisane na twarzy. Tak samo niestety jak obleśniackie dowcipy krążące wokół tematu d.py, kupy,itd. Widać, że koleś jest zafiksowany na tej strefie i to bardzo.
        • beata985 Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 18:50
          no oby się rozkręciło, oczywiście narazie nie rezygnuję z oglądania.
          • paszewa Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 22:20
            ale nuuuuuudaaaaaaaaa. Tego nie da się ogladać
            • nolus Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 22:55
              paszewa napisał(a):

> ale nuuuuuudaaaaaaaaa. Tego nie da się ogladać

Kurczę, a mi się podoba smile

Ale Antek i ten jego kolega...Odpadnie chyba Marta z tą koleżanką.Obie jojczą strasznie, każdy może mieć gorsze chwile, ale niestety dziewczyny były dzisiaj zdecydowanie słabsze.
    • fandorina Re: Azja Express w Indiach 14.09.17, 17:26
      Dla mnie wczorajszy odcinek żenujący - chodzi mi o traktowanie tych kobiet na plantacji . Były traktowanie przedmiotowo jak jakieś okazy w ZOO- wypatrywanie która ma krzywy ząb a potem ciągnięcie na siłę starszych kobiet z ciężkimi koszami, zeby tylko wygrać. Dla mnie poziom programu zerowy - na pewno oglądać nie będę.
      • paszewa Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 17:47
        ja będę wink jestem ciekawa kto jest nową Żenulką tongue_out
        • nolus Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 18:22
          paszewa napisał(a):

> ja będę wink jestem ciekawa kto jest nową Żenulką tongue_out

Na innym forum podejrzewają Gardias. Wg mnie duże szanse na bycie taką "Żenulką", ale w wydaniu męskim ma partner Antoniego Pawlickiego - od pierwszego wrażenia strasznie irytujący typ i mam takie odczucie, że niestety z biegiem czasu będzie tylko coraz mocniej pokazywać, na co go stać.Na razie jeszcze nie miał okazji, ale poczekajmy. Gdzieś przeczytałam opinię,że jest mixem najgorszych cech Reni i Pascala z poprzedniej edycji. Być może, chociaż wg mnie Reni to po prostu nikt nie przebije - dawno już nie było w show biznesie tak negatywnej i antypatycznej postaci jak ona smile Przykład Dody oczywiście tu pomijam.
          • paszewa Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 18:25
            a ja bym, Dode chciała zobaczyc w takim programie, serio.
            Miałam z nią sporadyczny kontakt w pracy i ZAWSZE byla naprawdę miła.
            Ona jest strasznie pogubiona, jesli pokazałaby się z tej silnej (nie agresywnej wink ) strony to może by się odbila od dna.
            No chyba ze znowu by kogoś pobiła tongue_out
            • segregatorwpaski Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 22:54
              Przyznam Ci rację, jakiś czas temu miałam okazję mieć z nią kontakt powiedzmy zawodowy i zrobiła na mnie ogromnie pozytywne wrażenie, osoby sympatycznej, inteligentnej i przede wszystkim - takiej 'normalnej'.
              • paszewa Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 23:06
                problem w tym ze ona ma chory kręgosłup i nie pojedzie na taką wyprawę, bo by wylądowała na stole pewnie po pierwszym odcinku z plecakiem.
              • 1matka-polka Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 23:19
                " takiej 'normalnej'" - Maska zdrowia psychicznego.
            • nolus Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 22:58
              Wierzę Ci. Z resztą trudno jest zarzucić jej np. brak inteligencji. Ja lubię niektóre wywiady z nią, bo jak się zachowuje poważnie, to widać, że ma co nieco do powiedzenia. Ale i bez tych dłuższych wywiadów nigdy nie wątpiłam w jej inteligencję. I to ją odróznia od typowych celebrytek...Niestety nie radzi sobie za bardzo z agresją i to wysuwa się zawsze na pierwszy plan.
              • 1matka-polka Re: Azja Express w Indiach 20.09.17, 23:21
                Psychopatyczna narcyzka albo narcystyczna psychopatka, ciężko stwierdzić na odległość, które cechy dominują.
                • pruszynkaaa Re: Azja Express w Indiach 26.10.17, 16:27
                  Kilka lat temu słyszałam jej wywiad w radiowej trójce - no powiem, że mnie zaskoczyła - zupełnie inna kobieta, spora wiedza ogólna, ma swoje poglądy tylko fakt, ma problem z agresją i wybuchowoscia co z resztą sama przyznala.
                  • 1matka-polka Re: Azja Express w Indiach 30.11.17, 20:13
                    Obejrzyjcie sobie wywiad Najsztuba z Doda. Obnazyl ja do kosci.
                    • paszewa Re: Azja Express w Indiach 01.12.17, 22:22
                      podaj linka wink
                      powiem wam ze ogolnie to jestem w szoku, bo miałam okazje ja poznac i jak juz kiedys tu pisałam wywarła mega pozytywne wrazenie. Ona chyba bardzo kochała tego Kamila ze sie tak zachowała, nie wiem co o tym myslec, bo to przeciez bandyckie zachowanie jest uncertain
                      • 1matka-polka Re: Azja Express w Indiach 03.12.17, 08:05
                        Nie umiem linkow z komorki. Wpisz Doda i Najsztub. To ci wyskczy wywiad, jakies 45min. I potem komentarz Najsztuba do tego wywiadu.
                        • paszewa Re: Azja Express w Indiach 03.12.17, 19:03
                          ten? www.youtube.com/watch?v=Lru52Mdv_2M

widziałaś komentarze?
                          • 1matka-polka Re: Azja Express w Indiach 04.12.17, 07:52
                            Nie ten. A komentarzy nie pisze ematka tylko jej faniwink
                            • 1matka-polka Re: Azja Express w Indiach 04.12.17, 07:56
                              Wywiad z wrzesnia 2012. Moze ktos usunal?wink
                          • 1matka-polka Re: Azja Express w Indiach 04.12.17, 08:26
                            Ten "bardzo dziwny" wywiad z Dodą obył się we wrześniu 2012. Był to cykl "Najsztub słucha". Najsztub miał czerwone okulary. Doda bluzkę w biało czarne paski. Po wywiadzie zostały cytaty w Plotku i komentarz Najsztuba crying
                            Komentarze w Plotku tez zgoła niepochlebne ale to przecież Plotek wink
                            3 charakterystyczne cytaty:
                            "Najsztub:
                            Dziwna kobieta, choć akurat to, że ona fantazjuje to mnie nie zaskoczyło. Może dlatego, że sam byłem takim dzieckiem i częściowo jestem takim dorosłym. To jest cecha ludzi, którzy mają trochę niezgodę na świat, w jakim żyją. Tu mnie zaskoczyła, ponieważ myślałem, że Doda jest kimś takim, kto podbija ten świat z całą świadomością jaki on ułomny jest i niczego więcej oprócz tego podboju nie potrzebuje. A tu się okazało, że jednak potrzebny jest świat, gdzie rzeczy są ładniejsze, ciekawsze, kosmiczne, magiczne." "Nie jest łatwa dlatego, że jak sądzę, tego rodzaju rozmowy traktuje jak przykry obowiązek bycia gwiazdą i w związku tym, czuje się atakowana i uważa, że to jest taki konkurs na szybkie, zamykające usta riposty i nie jest skłonna do rozmów"

"Doda: Tacy ludzie jak ja dzieci mieć nie powinny, po prostu to dziecko byłoby ze mną nieszczęśliwe. Nie dążę do posiadania ogniska domowego, nie marzę o gromadce dzieci, nie poddaje się swojemu mężczyźnie." (W tym samym wywiadzie zapewnia, że ma w sobie wiele miłości i ma nadzieje, że znajdzie miłość życia...)

www.youtube.com/watch?v=hxGE8EKVqQw
                            www.plotek.pl/plotek/1,78649,12554134,Najsztub_po_rozmowie_z_Doda__Dziwna_kobieta.html
                            www.plotek.pl/plotek/1,78649,12552998,Doda_do_Najsztuba__Jestem_pomieszaniem_syreny_morskiej_.html
                            rozrywka.dziennik.pl/plotki/artykuly/407095,piotr-najsztub-po-wywiadzie-z-doda-stwierdzil-ze-jest-dziwna-kobieta.html
                          • 1matka-polka Re: Azja Express w Indiach 04.12.17, 08:31
                            O, znalazłam:
                            www.metacafe.com/watch/9602650/doda_najsztub_s_ucha_wywiad_tvn_style/
    • paszewa Re: Azja Express w Indiach 27.09.17, 23:02
      no ten ostatni odcinek nawet był ciekawy w końcu smile
      • beata985 Re: Azja Express w Indiach 27.09.17, 23:13
        no i najlepsi odpadli sad
        • paszewa Re: Azja Express w Indiach 27.09.17, 23:43
          czy najlepsi nie wiem, ale sympatyczni, normalni, uczciwi, przyzwoici.
          • beata985 Re: Azja Express w Indiach 27.09.17, 23:46
            czyli najlepsi wink
          • nolus Re: Azja Express w Indiach 28.09.17, 00:10
            paszewa napisał(a):

> czy najlepsi nie wiem, ale sympatyczni, normalni, uczciwi, przyzwoici.

Dokładnie. Szkoda ich, nie sądziłamże to akurat oni dzisiaj polecą.Zdecydowanie bardziej wolałabym aby to była para Gardias z koleżanką - nijakie, nie wzbudzające raczej większej sympatii,nic nie wnoszą do programu.

Jakóbiak mnie rozbawia - odbierałam go jako kolesia z mocno nadętym ego, a tutaj taki wiecznie przestraszony przy Przetakiewicz.
      • nolus Re: Azja Express w Indiach 28.09.17, 00:07
        paszewa napisał(a):

> no ten ostatni odcinek nawet był ciekawy w końcu smile

Fajny, ale poprzedni jak dla mnie był lepszy. Jednak w tej edycji wg mnie uczestnicy mają ciekawsze zadania (pomijam ten z pierwszego odcinka, w którym brały udział np. słonie).
    • paszewa Re: Azja Express w Indiach 11.10.17, 22:29
      no ten odcinek pokazuje kto jest Żenulką II edycji, zdecydowanie duet Pawlicki z kolegą, a bizneswomen od Gardias która dała bransoletkę za 2 złote handlarzowi i zarąbała 8 kg bananów, a uciekając dziwiła sie ze pan chciał zapłatę.
    • paszewa Re: Azja Express w Indiach 26.10.17, 12:44
      oglądaliście wczoraj? mnie prąd padł w połowie, skończyłam na tym jak Jakóbiak DEmotywował tego kolegę Pawlickiego.
      A Przetakiewicz jest straszna, straszna kobietą. Prezes wybiera najlepsze ciacha? serio?
      • mid.week Re: Azja Express w Indiach 26.10.17, 15:32
        A wywód o systemie kastowym Pawła-Marudera słyszałaś? wink
        • nolus Re: Azja Express w Indiach 26.10.17, 16:11
          No trudno było powiedzieć, co było gorsze - w sumie raczej żenujący wykład Pawła, ale ten coaching Jakóbiaka to coś, co jeży mi włos(y) na głowie...Nienawidzę tej całej pop - psychologii, czy jakby to inaczej nazwać...
          • paszewa Re: Azja Express w Indiach 26.10.17, 17:11
            kiedyś, dawno dawno temu byłam na jakiejś konferencji social media i tam był Jakóbiak, który przemawiał. Ja wtedy sobie obiecałam ze ja mu wysle maila ze wskazówkami co musi poprawic bo dla laików to teoretycznie miało sens, ale dla takiej wygi jak ja, która motywacją, szkoleniami i zarzadzaniem zespołami zajmowała się od lat bo był totalny bełkot. On głownie mówił o sobie i opowiadał anegdotki które były zupełnie nieadekwatne do tematyki jego wystąpienia.
            W końcu mu nie wysłałam bo miałam dużo pracy, ale pamiętam ze robiłam sobie notatki i miałam 1,5 strony a4 zapisane
            • nolus Re: Azja Express w Indiach 26.10.17, 17:19
              Bo on ma po prostu ego rozdęte do granic możliwości. Ciągle tylko gada o sobie, swoich sukcesach,itd. Ja się do niego zniechęciłam, kiedy robił wywiad z jakimiś zagranicznymi gwiazdami (nie jestem sobie w stanie przypomnieć z jakimi, niestety - aktorzy promujący angielski film, z tego co pamiętam) i to on zachowywał się jak gwiazda a nie oni - z tego, co pamiętam prawdopodobnie wciął się komuś w zdanie, wyskakując z tekstem, że powinni się cieszyć, że mają okazję poznać największą gwiazdę YouTube w Polsce i że tak, tak to właśnie on - i to wszystkie na samym wstępie, patrzcie oto wielka gwiazda z Polski... Dla mnie żenada na maxa. Częściowo był to żart, ale wypadł jakoś nieśmiesznie.
        • paszewa Re: Azja Express w Indiach 26.10.17, 17:08
          nie nie, opowiedz smile
      • hermenegilda_zenia Re: Azja Express w Indiach 26.10.17, 17:21
        Np właśnie, jak to świadczy np o Kulczyku, ze na nią poleciał i jakiś czas sie z nią prowadzal. Ze każdy facet myśli tym, co ma miedzy nogami ?
        • niu13 Re: Azja Express w Indiach 26.10.17, 23:01
          Nie. Raczej to ona jest z gatunku "d... zedrę, a karierę zrobię"
          Nie uważam ofc, że Kulczyk siedzi teraz po prawicy Boga Ojca😉
          • nolus Re: Azja Express w Indiach 26.10.17, 23:18
            niu13 napisał(a):

> Nie. Raczej to ona jest z gatunku "d... zedrę, a karierę zrobię"
            > Nie uważam ofc, że Kulczyk siedzi teraz po prawicy Boga Ojca😉

Hmm, a ja ciekawa jestem, na ile to jaka jest w programie to reżyserka, a na ile to ona sama. Bo już abstrahując od tego, czy pusta czy nie pusta,itd., to widzę tutaj kreację na sympatyczną, równą babkę. Wiem, co zaraz ktoś napiszę (że gdzie Ty widzisz sympatyczną), ale moim zdaniem oko kamery czy też reżyserka/montaż są dla Joanny wręcz przyjazne i korzystne. Mniej więcej tak jak dla Pawełka wyjątkowo ostre i nieprzyjemne. Mam wrażenie, że Przetakiewicz ma dogadany jakiś deal z TVN i dlatego ją ostro promują. Pamiętam,że kiedyś byłą jurorka w "Projekt Runaway" i nawet widziałam kilka odcinków, ale nie jestem sobie w stanie przypomnieć, jaka była osobowościowo i czy inna niż tutaj. To chyba z resztą nie ma większego znaczenia - zawsze się mówi, że każdy program ma swoją określoną formułę i wymaga dopasowania się do niej, a celebryci mają w nich często odmienne role. Niby to oczywiste, ale od razu przypomina mi się etatowy tancerz TVNu, Michał Piróg, który najpierw udawał bezkompromisowego jurora w "You can dance", a potem stał się przymilnym misiem, przyjacielem każdej modelki w "Top model" i nie były to kreacje wiarygodne,a tym samym jego medialna postać nie była i nie jest dla mnie spójna. Tutaj w Azji też jakoś do końca jemu nie wierzę.
    • paszewa Re: Azja Express w Indiach 29.11.17, 23:05
      buauahahahahahahahah, powiem tak, gdyby Piróg (bo Piotr był ok) nie był taką wredotą to bym się akurat z wygranej Antka i Pawla nie ucieszyła, ale mina ich bezcenna kiedy się okazało ze są drudzy big_grin big_grin
      No padlam ze śmiechu big_grin
      • aguar Re: Azja Express w Indiach 30.11.17, 18:10
        Fajnie zmontowali końcówkę!
        • paszewa Re: Azja Express w Indiach 30.11.17, 19:05
          jak wbiegli Piróg z Piotrem to zrobiłam buuuuu, ale jak zobaczyłam ze Antek juz tam stoi to zaczęłam się smiec big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka