ewkadrzewka 14.09.17, 19:51 a ja nie mam kaloszy. Poszukuję lekkich i wygodnych. Może coś polecicie? I kurtkę przeciwdeszczową, ale taką składaną, cieniutką i oddychającą. Macie coś fajnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: Pada sobie deszczyk 14.09.17, 20:08 Co do kaloszy, to dotarly (przelecialy pol swiata ) do mnie Lemigo, sa lekkie, wygodne (mam wymagajce stopy), ceny przyzwoite te konkretnie: skleplemigo.pl/jessy-800-eva.html Kurtke kupilam w decathlonie, za 30zl ale widze, ze juz nie ma tego modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkadrzewka Re: Pada sobie deszczyk 14.09.17, 20:39 Dzięki. Buty rzeczywiście leciutkie. A rozmiarówka ok? Z decathlonu kurtkę mam która nie przemaka ale sama w niej paruję :\ Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Pada sobie deszczyk 14.09.17, 20:49 Tak, kupilam wg dlugosci stopy i pasuje. Tylko zwroc uwage na szerokosc cholewki, mialam ochote na inny model z wyzsza cholewka ale wyszlo mi, ze moze byc za ciasno. Ta moja kurtawa tez jez niezbyt oddychajaca, ale ja potrzebuje tylko tyle zeby dojsc do np otworzyc brame czy isc do domu kociastych. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Pada sobie deszczyk 14.09.17, 20:55 Miałam te buty i co do rozmiarówki widzę tu kłopot: jak nieprawdopodobne by się to wydawało, te buty rosną w trakcie używania. Trzeba koniecznie mierzyć bez wkładki i wtedy brać te, które są dokładnie na tyle ciasnawe, by dało się chodzić bez obrażeń Teraz mam drugą parę i z normalnego rozmiaru 39 (z wkładką), zeszłam do 35 (z wkładką). Kupowałam zeszłej jesieni, już mi zaczyna być za luźno. BTW. ta wkładka jest w zasadzie niepotrzebna, nawet zimą w kaloszach jest bez niej ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Pada sobie deszczyk 14.09.17, 20:52 O tak, kalosze lemigo są super! Potwiedzam. Co do kurtki z decathlonu, to warto zainwestować w droższą, bo te cieniutkie i niedrogie rzeczywiście bardzo się "pocą". A może 4f? Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Pada sobie deszczyk 15.09.17, 00:06 A ile wasze kaloszki wytrzymują w stanie nadającym się do użytkowania? Mialam dobrych pare lat temu (z 10) kalosze z jakiejś jeansowej firmy za ponad 150 zł i kochałam je miłością wielką, praktycznie tylko lekka mżawka a ja już kalosze na stopach, na spacery z psem po trawie, wytrzymaly pół roku i zaczęly pękać przy kostkach od zgięć i tak samo przy palcach stopy, na szczeście uwzględnili mi reklamację i dostalam nóweczki tylko kolor sobie zmieniłam i znowu biegałam jak nimfa po łąkach w mych gumiakach i o zgrozo ..... po około pół roku znowu to samo - tak się wq..... że od tej pory za gumiaki służą mi buty trekingowe albo ogrodowe crocsy. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Pada sobie deszczyk 15.09.17, 00:11 Ło matko mam klapki z lemingo, kupione 6 lat temu na porodówce i do dzisiaj są w świetnym stanie, na nie też jestem wq.... ale z drugiej strony - jak klapki za 16 zł mogą być niezniszczalne a szkoda mi dobrych wyrzucić Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Pada sobie deszczyk 15.09.17, 00:13 Fatalną stroną tych akurat butów jest, że są kompletnie pancerne. Cenię rzeczy trwałe ale chodzenie rok po roku w tych samych kaloszach jest osłabiające. W poprzednich chodziłam dobre siedem lat, oddałam je dobre, następne zapowiadają się tak samo.Tam się nie ma co zepsuć, niestety, a łażę w gumiakach jak chłop małorolny, dużo i długo, bo psy i las. Chyba, że włożysz nogę w ognisko, jak pewien znany mi młodzian. Wtedy wytapia się dziura i finito. Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Re: Pada sobie deszczyk 16.09.17, 17:06 Bardzo dobre kurtki przeciwdeszczowe robi Mammut. Cena niemała, ale są też outlety. Odpowiedz Link Zgłoś