Dodaj do ulubionych

Reality bardzo Show

21.09.17, 14:59
Kiedyś już pisałam że moim guilty pleasure jest oglądanie rodziny Kardashian. I teraz z okazji 10 lecia show lecą wszystkie sezony jeszcze raz. W pigułce.
I oczywiście zdaje sobie sprawę z tego jak bardzo to jest wyreżyserowane to i tak czasem aż ciarki idą jak zycie może być pokręcone (bądź jak można pokręcić życie dla oglądalności i kasy).

Konkretnie chodzi mi o całkowicie powalony związek Kourtney ze Scotem.
Klasyczny, wręcz książkowy przykład współuzależnienia. Kobieta ma kasy po kokardę, pełne wsparcie rodziny, wszelkie możliwe narzędzia począwszy od najdroższych terapeutów, kołczów i innych a i tak potrzebowała prawie 10 lat i 3 dzieci by jakoś tam wyplątać się z zaburzonego związku.

I te jej zapewnienia, że kolejny wyskok jest już ostatnim, i że nie wybaczy a tymczasem wiadomo, że po drodze będzie jeszcze 2 dzieci. I to takich w sumie zaplanowanych przez nią - facet nie był za bardzo szczęśliwy z ich pojawienia. W sumie ten tak dokładnie sfilmowany w HD przypadek może być doskonałym przykładem na to, że odejść z chorego związku jest niesamowicie trudno (i dla sprawiedliwości - ta babka też jest dziwna i ma swoje jazdy).

I generalnie - niesamowicie się to ogląda - tu się laska chajta, niby największa miłość na świecie - małęństwo przetrwało 80 dni. Druga ślub - wielka miłość, sportowiec itd - parę lat potem musi się opiekować mężusiem bo przeszedł wylew w burdelu po naszprycowaniu jakimiś narkotykami.
Ojciec rodziny - jedyny w sumie w miarę rozsądnie myślący - po latach staje się matką bo zawsze marzył o byciu kobietą.
Miła mała dziewczynka po latach ma zoperowane chyba wszystko i przed skończoną 18 ma już chyba ze 3 domy na które sama sobie zarobiła.
Itd itd.
Oglądanie tych programów ze świadomością co się potem wydarzyło jest ciekawym doświadczeniem - oczywiście przy całej świadomości poziomu wykreowania tego programu pod publiczkę.

Obserwuj wątek
    • nolus Re: Reality bardzo Show 21.09.17, 16:19
      T rodzina jest chora, nie od dziś wiadomo.

Mamusia - menadżer jest najlepsza we wszystkim - wszystkim steruje i kręci, nie dziwię się, że pierwszy mąż (bogaty prawnik) zszedł z tego łez padołu,a drugi sfiksował do tego stopnia, że aż zmienił płeć. Ona go po prostu mentalnie wykastrowała. Kanye West też podobno zwariował i nie dziwię się - bliska styczność z tą rodziną do tego prowadzi.

Ale zgodzę się z Tobą, że życie uczuciowe tych córek jest naprawdę czymś na maxa dziwnym. Mi się jednak wydaje, że sporo kobiet tkwi w takich związkach jak ta Kourtney...Największą porażka jednak jest dla mnie chyba Khloe i ten jej sportowiec właśnie.
      • aqua48 Re: Reality bardzo Show 21.09.17, 16:30
        Nie pojmuję fenomenu takich reality show. Dla mnie to żenujące zjawisko. I z punktu potencjalnego widza i z punktu kogoś kto pokazuje swoje życie rodzinne, nawet wyreżyserowane. Dlatego ciekawi mnie PO CO coś takiego oglądasz?
        • tt-tka Re: Reality bardzo Show 21.09.17, 16:42
          aqua48 napisała:

> ciekawi mnie PO CO coś takiego oglądasz?

Ja sporadycznie dla poprawienia sobie nastroju big_grin
          Wiesz, jak mi dobrze, gdy zobacze, ilu problemow nie mam ?
          • aqua48 Re: Reality bardzo Show 21.09.17, 17:09
            Ok, rozumiem, mnie takie widowiska potwornie meczą i wprawiają w zażenowanie. Podobnie męczyłoby mnie i denerwowało bycie świadkiem cudzej kłótni na żywo.
    • nathasha Re: Reality bardzo Show 21.09.17, 17:28
      Boze, jaki cudny watek smile nareszcie, ktos z takim samym guilty pleasure.
      Scott, gdzies kiedys ktos pisal ze facet strasznie cierpial po stracie rodzicow a w Kourtney nie mial zadnego wsparcia. Obojgu zreszta teraz odbilo, on ma laske 19 lat, ona niewiele starszego toy boya. Ale dla mnie to ona jest bardziej wyprana z uczuc.
      Kariera Kim to w ogole majstersztyk, zwlaszcza malzenstwo z Kanye. Malzenstwo z tym koszykarzem to od poczatku mialo byc tylko na potrzeby show, szkoda ze biedak tego nie wiedzial.
      Khloe nawet lubie, choc ona tez celuje w niewlasciwych facetow. Jedyna w miare dyskretna to Kendall.
      • beataj1 Re: Reality bardzo Show 21.09.17, 18:24
        Dla mnie ten program pokazuje że im silniejsze są kobiety tym słabsi okazują się faceci.
        Ten program tak na dobrą sprawę jest o kobietach. Można nie szanować ich drogi życiowej ale trzeba przyznać że razem do kupy stały się czymś na kształt fenomenu popkultury. I zarabiają na tym świetnie.
        Jednocześnie przy całym tym sukcesie mierzonym w dolarach faceci wokół to jakaś porażka.

Brat, wielbiony rodzynek, skończył jako wycofany, z depresją ojciec dziecka zrobionego striptizerce.
        Były ojczym (który sam przecież naprawdę wiele osiągnął w sporcie) stwierdził że w sumie woli być kobietą..
        Byli mężowie/partnerzy sióstr - co jeden to gorszy. Kanye też jakiś zdziwaczały.

A one - trwają, robią kasę, wciąż trzymają się razem.
        • nolus Re: Reality bardzo Show 21.09.17, 18:27
          Są za silne, po prostu - faceci nie dają sobie z nimi rady tongue_out
      • nolus Re: Reality bardzo Show 21.09.17, 18:25
        nathasha napisała:

> Khloe nawet lubie, choc ona tez celuje w niewlasciwych facetow. Jedyna w miare
        > dyskretna to Kendall.

Tak,Kendall sprawia wrażenie jedynej normalnej. Na tyle, na ile można w tej rodzinie tongue_out
        Ona sprawia wrażenie, jakby w ogóle nie chciała wchodzić w związki - po tym co mogła zobaczyć u swoich sióstr i matki, nie byłabym zdziwiona.
        • nanuk24 Re: Reality bardzo Show 21.09.17, 18:28
          Rob czy Bob czy jak mu tam (brat sióstr) też chciał się odciąć od tej dziczy, tylko niekt mu na to nie pozwolił, co przypłacił zdrowiem. Tak gdzieś czytałam
    • nanuk24 Re: Reality bardzo Show 21.09.17, 18:16
      Tak, Kourtney jest żywym przykładem, że to nie bieda i brak perspektyw trzyma żonę przy uzależnionym, przemocowcu czy zdardzaczu.
      Pamela Anderson przecież też ponownie poślubiła od którego uciekła, bo ją dusił.
      Następna jest Rihanna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka